WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Na Zaparcia - Laximama ! super! Polecił mi ginekolog. Możesz sobie rozrobić proszek z wodą i powstaje kisiel - ale mało wody na jedna saszetkę lub wsypać do płatków. Mi trochę pomogło, bo od poczatku mam proble z zaparciami.

Mam 3 na liście od gina ;) obecnie od wczoraj zaczelam syrop LACTOLOSUM: )
    Ja tez mam od poczatku i chyba juz tak bede miala cala ciaze ;)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    tak tez chce zrobic....i chce chodzic przez darmowe badania. A sama mowilas ze chodzisz prywatnie czy sparwdzila? i tak trafilas na fajna...

Powiedziałam na pierwszej wizycie tej gin z nfz, że głównie chodzę prywatnie, a na nfz dodatkowo, bo zależy mi na skierowaniach, bo badania są bardzo drogie prywatnie. Zareagowała bardzo spoko.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Kciuki za wizytujace dzisiaj ❤❤❤ ciesze sie z udanych wizyt ☺ a co do becikowego to nie wazne czy chodzi sie prywatnie czy na NFZ wazne by byc na wizycie do 10 tc. Mi rok temu wypisala zaswiadczenie moja polozna bo ginekolog byla na urlopie a becikowe dostalam wciagu 2 dni od zlozenia dokumentow. No i nie mozna przekroczyc zarobkow na osobe w rodzinie z tego co pamietam 1922 zl.w urzedzie chca zaswiadczenie o zarobkach. A odnosnie zaparc mi pomaga zjedzenie jogurtu ale ja mam nietolerancje laktozy i zwykle tego nie jadam. Polecano mi tez wode z kiszonej kapusty oraz sok z suszonych sliwek. No i czopki glicerynowe w ostatecznosci. Pozdrawiam Was wszystkie cieplo ❤☺

Angela* lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moze....... na becikowe się nie załapie ale przynajmniej badania za free.
    Ostatnio robiłam sytomegialie prywatnie i zapłaciłam 90zł. Gin nfz nie dał mi skirowania bo stwierdził że te badania są bez sensu...... w poprzedniej ciąży mówił że badania na toxo są bez sensu i nie dal skierowania a teraz dał

ja mam takie bóle. Jak macica sie rozrasta to uciska wszytsko. I pewnie gazy sie zbieraja i boli.
    Mnie dzisiaj ewidentnie macica boli i mam wkurwa przez to.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze w pracy o ciązy powiedzieć..... a nie wiem jak....

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Wracam od lekarza.Właśnie dowiedziałam się że w moim brzuszku mieszka na 99 % mężczyzna:):)...nie powiem z początku szok bo miała być Zuzia ...ale cieszymy się że dzidziuś zdrowy,a teraz dylemat jak to go nazwać;)

Aenu, Patrycja27, Morwa, kasha86, inessa, helagazela, Paula_29, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    a teraz dylemat jak to go nazwać;)

Zuz :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Sylwia ja wzielam od gina zaświadczenie o ciazy i w pon wybieram sie dobra nowina do swojej gory..happy nie beda.:-P
    Na becikowie sie nie zalapie..na nic sie nie lapie..

my sie załapalismy w 1. ciąży bo mielismy oszukane zusy na umowach, reszta do reki - dlatego. teraz juz nie ma takiej opcji więc tez się nie załapiemy. Może chociaz 500+.....
    smiejemy sie , że znając nasze szczęście to od stycznia wycofają i tez sie nie załapiemy :-)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Hej.Wracam od lekarza.Właśnie dowiedziałam się że w moim brzuszku mieszka na 99 % mężczyzna:):)...nie powiem z początku szok bo miała być Zuzia ...ale cieszymy się że dzidziuś zdrowy,a teraz dylemat jak to go nazwać;)

Super wieści! U nas jak będzie synek będzie Tomek lub Franek ;) chyba że będą oba synki ;)

inessa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia hehe właśnie dzwoniłam do męża i pytał się czy będzie Zuz czy Zuzia

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi z męskich podoba się Antoś, Wojtus, Kubuś.... a z żeńskich...... Aniela, Krysia, Ania, Łucja :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zusia też ale sporo ich znam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nad imieniem będziemy się zastanawiac na gwiazdkę jest jeszcze czas

• elize Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam... chciałabym dołączyć do Styczniowych Mamuś, więc postanowiłam króciutko się przedstawić ;)

Rocznik '84. To moja pierwsza ciąża. Naturalna.
    Ciąży jeszcze po mnie za bardzo nie widać. Czuję się bardzo dobrze, choć mam wrażenie, że w drugim trymestrze gorzej niż w pierwszym ;)

Nie znamy jeszcze płci bąbelka. Ja od początku byłam przekonana, że chłopczyk, ale podobno jestem brzydka na dziewczynkę ;)

FreshMm, Morwa, kasha86, inessa, Paula_29, Krokodylica, Magdalenna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Sylwia ja wzielam od gina zaświadczenie o ciazy i w pon wybieram sie dobra nowina do swojej gory..happy nie beda.:-P
    Na becikowie sie nie zalapie..na nic sie nie lapie..

no ja tez powiem w nastepnym tygodniu..... juz czas
    szczęścia nie będzie to wiem na pewno

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Robiłam dziś wyniki... krzywą cukrową, bo glukoza poprzednie badanie mi wyszło 94.
    Dzisiejsze wyniki glukoza na czczo 88 , po obciążeniu 120 (norma do 180 ) więc chyba cukrzyca mi nie grozi :)
    I TSH mi spadło.. W 5tc wynik miałam 1,2 a teraz 0,9 :)

emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Witam, witam... chciałabym dołączyć do Styczniowych Mamuś, więc postanowiłam króciutko się przedstawić ;)

Rocznik '84. To moja pierwsza ciąża. Naturalna.
    Ciąży jeszcze po mnie za bardzo nie widać. Czuję się bardzo dobrze, choć mam wrażenie, że w drugim trymestrze gorzej niż w pierwszym ;)

Nie znamy jeszcze płci bąbelka. Ja od początku byłam przekonana, że chłopczyk, ale podobno jestem brzydka na dziewczynkę ;)
    Elize witaj :)
    Ja też jestem rocznik 84 i to też moja pierwsza ciąża :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)

Witaj Eliza :)

my też na becikowe się nie załapiemy raczej (dochód liczy się brutto czy netto i dzieli się na dwa czy już z dzieckiem na trzy?;p)

ja chciałam tak zorbic zeby na nfzchodzic po czesc badan (ale tylko czesc typu cytomegalia bo reszte mam w pakiecie) to mi doktorjka powiedziala ze nie ma dla mnie czasu (bylam u niej przy pustej poczekalni ale fakt ze bez zapisu) i ze jak chce prywatnie to mam chdozic prywatnie i ze na cyto i tak nie da skeirowania bo tego nie ma zaleceniach NFZ. Ogolnie bardzo sie na nia wkurzylam wtedy bo jak bylam u niej po cp to byla do rany przyłóż a teraz takie humory glupie ;/ a przyszlam tak miedzy pacjentkami zgodnie z sugestia pani z recepcji bo terminy takie byly nawet na haslo ciaza ze bym jakos teraz sie do niej dostala ;/

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • elize Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova, bardzo mi miło :) Jeszcze dodatkowo wiek ciąży mamy identyczny hihi

Ja do ciąży/dziecka miałam podejście kilka lat wcześniej. Jednak okazało się, że mój partner jest bezpłodny. Jedyna szansa InVitro. Nie zdecydowaliśmy się, a potem tak wyszło, że nie jesteśmy razem. Teraz... jestem szczęśliwa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elize witaj

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ