Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po. Wszystko dobrze. Kość nosowa obecną, przezierność karkowa 1.5.
Dwie raczki, dwie nóżki. Wszystko tak jak powinno być na ten wiek ciąży. Prawie 6 cm i ok. 50 gram do kochaniaUffff
Pisze teraz bo jak zwykle zaczęłam wcześniej pisać ale zapomniałam dokończyćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 05:08
ana167, Aenu, Nadin, Patrycja27, Angela*, Lovilovi, Ikarzyca, Morwa, Myszk@, helagazela, inessa, emi2016, Paula_29, Krokodylica, Gosiak lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
ana167 wrote:Dziewczyny kiedy się zapisujecie na usg polowkowe
No mi się kazał wczoraj zapisać już na połówkowe - czym nieźle się zdziwiłam - mam termin 29 sierpniaNiby tak odległy a wydaje mi się, że to już za chwilkę!
Wczorajsza wizyta pięknie, dzidziuś 9.76 cm i ok 100g - czyli takie pół kostki masła
Z wrażenia nie dopytałam czy łożysko ok, ale myślę, że gdyby było coś nie tak, to by pan Doktor powiedział.Patrycja27, Angela*, Myszk@, inessa, Paula_29, Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość
-
ana167 wrote:Super wiadomości z wizyt, ja ma w czwartek na nfz,wiec pogadam o skierowaniu na polowkowe.. Bo trzeba pewnie poczekac..
Ja dostalam skierowAnie na prentalane i to skierowAnie mam wazne na polowkowe i te jeszcze jedne badania pod koniec ciąży
Nie wiem jak to jest , ale sama sie zdziwilamnajlepiej dopytaj gina
-
Ikarzyca wrote:Wczorajsza wizyta pięknie, dzidziuś 9.76 cm i ok 100g - czyli takie pół kostki masła
Uwielbiam takie porównania
Co do prenatalnych to 25 lipca mam wizytę u lekarza prowadzącego i wtedy powinien dać mi skierowanie na prenatalne w drugiej połowie sierpnia.W pierwszej ciąży miała połówkowe w 21 tygodniu.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Sara_nar, niestety często z nieplanowanym jest ciężko na początku się oswoić. My też pierwotnie planowaliśmy 3 za parę lat, ale ja wiem, że by go nie było. Ja wróciłabym do pracy, oderwała od pieluch i ciężko byłoby mi wracać do opieki nad noworodkiem. I zawsze chciałam niewielką różnicę wieku między dziećmi. No i będzie 3 w ciągu 3 lat z małym haczkiem
Moja starsza od września idzie do przedszkola, więc trochę odetchnę. Dla młodszej mamy żłobek załatwiony (jeszcze przed ciążą) i zobaczymy co z tym fantem zrobimy ale prawdopodobnie też puścimy, chociaż na parę godzin.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Przepraszam że dopiero teraz ale jestem u rodzinki więc same wiecie że nie ma czasu na Internet
Nasz maluszek ma 10,19 cm i 142 gramy !!!
Wszystko na swoim miejscu, dzisiaj jest 15+4 tc a maluszek wielkosciowo ma 16+1 tc
Lekarz powiedział że wygląda że coś tam niby jest między nogami ale za bardzo nie był pewny tego co mówi i sprzęt miał troszkę starywięc nie bierzemy tego do serca i za tydzień jeszcze przed wyjazdem pójdziemy zerknąć do innego. Bo jeśli teraz się nie dowiemy to mój dopiero mi powie w 21 tc. Jak trzeba będzie to poczekamy ale nie ukrywam że chciałabym wiedzieć
Jaki duży bobo
Jestem ciekawa czy jak we wtorek pójdę do szpitala to czy się dowiem jakie duże jest moje bobo