Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka to będziemy miały wizytę w tym samym czasie - ja też jutro o 16
Kasha - ja trafiłam właśnie na likwidację tesco i wyprzedaż była ubrań marki F&F, ubrania nie są ciążowe - tylko letnie koszule, kupiłam o rozmiar większe, bo nie miałam już nic, spodnie kupowałam wcześniej - na wakacje wzięłam alladynki w pepco - po promocji były, z szeroką gumą pod brzuszkiem, na jesień i zimę poszukam po wakacjach
co do staników to w poprzedniej ciąży kupiłam w H&M i byłam zadowolona - zwykłe, bawełniane, bez żadnych firzbin, bardzo wygodne, w dwupaku były - muszę poszukać w domu może nie wyrzucałamkasha86 lubi tę wiadomość
-
Marzycielka111192 wrote:Nic nie wiemy
lekarz powiedział ze jak chcemy USG to musimy zapłacić.... bo tylko te trzy refundowane są wiec dopiero w 21 tygodniu. Chce mi sie płakać
dobrze ze mamy ten detektor bo naprawdę ja bym chyba urodziła w psychiatryku. Nie dam mu ani centa. Właśnie jedziemy do Polski i tam idę prywatnie a ten niech spada
Ja chodzę na kasę chorych i mam co wizytę usgzawsze lekarz mówi, że "podejrzymy jak tam maluszek się rozwija". Jedynie jeżeli chce zdjęcie na pamiątkę to płacę 10 zł
-
sara_nar wrote:Witam przyszłe jak i obecne mamusie. Podczytuję was z doskoku. Niestety przy dwójce dzieci czasami nie wyrabiam na zakrętach. Aż się boję co to będzie jak 14stycznia (zapewne szybciej) pojawi się trzwcie dziecko. Jeszcze do dziś ciężko mi przyjąć do wiadomości ten fakt.
W domu mam już 2,5rocznego Tymka i 8 miesięczną Tosię. Dalej kp. Ostatnio miałam wizytę i prenatalne. Tp przypada na 11go kość nosowa jest przezierność karkowa też ok więc kamień z serca. Płeć jeszcze nieznana, ale jestem pewna, że będzie chłopiec
Czy zdarzają wam się jeszcze wymioty ? Jezu męczę się z dobre 2 msc i końca nie widać
Pozdrawiam i bezproblemowych ciąż.
oo łał ;P podziwiam
ja mam 4-letnią córkę, a i tak boję się co będzie w styczniu jak pojawi się drugie dziecko. -
Aenu wrote:Ja chodzę na kasę chorych i mam co wizytę usg
zawsze lekarz mówi, że "podejrzymy jak tam maluszek się rozwija". Jedynie jeżeli chce zdjęcie na pamiątkę to płacę 10 zł
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Ale mnie przeczyscilo. Zjadlam pyszna zupe z fasolka brukselka itp ale moze faktycznie a duzo bo 2 kopiaste miski. I po 1h tak mnie brzuch rozbolal i prawie zemdlalam. Ale posiedzenie w kibelku zalatwilo sprawe
Jezuu , a mnie czyscilo jakies 3miesiace temu ;( teraz codziennie walcze z wzdeciami od dzis nawet zaczelam syrop stosowac bo nie daje rady, tak mi sie wzdecia nasilily , że szok ...
Chyba musze zjesc to co Ty może pojde -
Ja też po wizycie:). Wszystko super, kosc nosowa, przeziernośc, dziecko 7cm. Czekam tylko na wyniki krwi ale mówiła że z tego co widać wszystko na.miejscu i bardzo dobrze. Miałam piękny podgląd wyświetlony na ścianie:)
Marzycielka ja też mam polkę lekarkę i też płacę za usg na każdej wizycie, ale wiedziałam że tak jest,że w ramach kasy przeważnie 3 usg a reszta zależy raczej od "dobroci" lekarza. dostałam cennik ile co kosztuje, nie namawiała, mówiła że to moja decyzja czy chce czy nie. Tyle że później odpisze sobie to od podatku. Z tym że to jest taka kobieta anioł ze w sumie nie zamieniłabym na inną i myślę że jak bym i nie wykupiła tego to by coś tam pokazała. W poprzedniej ciąży przełączyła mi na chwilę na obraz 4d mimo że nie placilam więc myślę że i z normalnym usg by się udalo
inessa, Patrycja27, helagazela, Krokodylica, kate88:), Magdalenna, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela* wrote:Jezuu , a mnie czyscilo jakies 3miesiace temu ;( teraz codziennie walcze z wzdeciami od dzis nawet zaczelam syrop stosowac bo nie daje rady, tak mi sie wzdecia nasilily , że szok ...
Chyba musze zjesc to co Ty może pojde
Anaki super!!! -
Aenu wrote:Ja chodzę na kasę chorych i mam co wizytę usg
zawsze lekarz mówi, że "podejrzymy jak tam maluszek się rozwija". Jedynie jeżeli chce zdjęcie na pamiątkę to płacę 10 zł
Teraz w wyniku roznych komplikacji podczas porodu poszlam do lekarza ktory robil CC zawsze ma dostep do histori przebiegu operacji.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
sara_nar wrote:Witam przyszłe jak i obecne mamusie. Podczytuję was z doskoku. Niestety przy dwójce dzieci czasami nie wyrabiam na zakrętach. Aż się boję co to będzie jak 14stycznia (zapewne szybciej) pojawi się trzwcie dziecko. Jeszcze do dziś ciężko mi przyjąć do wiadomości ten fakt.
W domu mam już 2,5rocznego Tymka i 8 miesięczną Tosię. Dalej kp. Ostatnio miałam wizytę i prenatalne. Tp przypada na 11go kość nosowa jest przezierność karkowa też ok więc kamień z serca. Płeć jeszcze nieznana, ale jestem pewna, że będzie chłopiec
Czy zdarzają wam się jeszcze wymioty ? Jezu męczę się z dobre 2 msc i końca nie widać
Wow hardcore jesteś
Witamy.
Niestety są tu weteranki rzygania np. ja -
Gratuluję dzisiejszych udanych wizyt.
Ja chodzę w zwykłych ciuchach, typowo ciążowych spodni nie lubię, wkurzały mnie i było mi niewygodnie, ale gdzieś jeszcze są głęboko w szufladzie w razie co.
Staniki chyba kupię te do karmienia bo w zwykłych zaczynają boleć cycochy. -
Witaj
To mamy maluszki w podobnym wieku, moje są 2 i 4 mce starszea planowaliście 3 dziecko? No będzie ciężko na pewno, ale kto da radę jak nie my?
Ja zawsze chciałam 4, ale jak po 1 cc lekarz powiedział, że 2 też będzie cc (ale prawie skończyło się sn), to zadowolimy się trójeczką
W 2 ciąży mdłości i wymioty pod koniec 2 trym dopiero mnie opuściły... Więc teraz się nie nastawiam.. -
Marzycielka to będę trzymać kciuki i za jutrzejszą wizytę.
Ja kolejne usg mam dopiero 21 sierpnia więc jeszcze dużo czasu przede mnązastanawiam się czy się nie umówić na jakieś jeszcze jedno ale jeśli nawet to i tak będzie to kilka dni przed tym już umówionym.
[/url]