X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Pamiętam jak pierwszy raz młody wymiotował - miał chyba 8 miesięcy. Zarzygane było wszystko on, ja i to co było dookoła -oczywiście też środek nocy nie inaczej.
    Mama-Ali oby córcia nie miała początku anginy bo u nas to się tak zaczyna ( ból brzucha, wymioty a potem wysoka gorączka)

Kroko musisz zmusić męża aby spał w pokoju z córeczką.

Trzymam kciuki za Was

Oby nie...chorowała już w sierpniu, ja zaraz po niej :/. Dziś rano było już zupełnie normalnie, wesoła, zjadła śniadanie. Mam nadzieję że to był przypadek.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana super wiesci :) widze, że tez parka :) super ! Kochana powiedz mi czy dzieci wagowo duzo sie różnią? Czy ważą po tyle samo ? :)

Moje cały czas ważą prawie identycznie. Wczoraj bylo 4g różnicy ;) Mój lekarz aż jest zaskoczony, bo mówi, że rzadko się to zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:48

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu współczuję. Faktycznie dziwne zasady w przedszkolu.
    Ja już się boję co będzie w poniedziałek po tygodniu przerwy, znowu będzie ryk. :/

Sylwia współczuję sytuacji z dziadkiem.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jomi gratuluję! Super ze parka ♡

Sylwia bardzo mi przykro..:(

A ja się się witam w 24 tygodniu :D piękna pogoda wiec trzeba iść na spacer :) od rana zdążyłam juz poczynić zakupy dla małej w h&m ( do -50% jakby co ;) ) :D

Ja chociaż jeszcze nie rodziłam tez jestem za nacięciem :)

Dużo zdrówka dla Was i maluszków ♡ miłego dnia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smutna pieczątka to dramat dla przedszkolaka. Ile razy próbowała już sobie sama ją zmyć. A jak dzieci są grzeczne, ładnie coś zrobia to dostaną uśmiechnięta pieczątkę.

A i zaczynam dzisiaj 26 tydzień ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.

Wiem, ale w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że od momentu wykrycia nowotworu do dzisiaj minęły jakieś 3 miesiące. Pamietam, że jeszcze w sierpniu dziadek był sprawny, na chodzie itp. teraz jest komepletnie niesamodzielny. Gdyby lekarze wdrozyli leczenie w sierpniu to moze wyglądałoby to inaczej...... ehhh za szybko to wszystko.....

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Sylwia bardzo mi przykro...

Rozmawialam z siostra (ma trojke dzieci:) ) radzila abym kupila usztywniany becik na poczatek zamiast spiworka, jak dla niej to jest najbezpieczniejsze i najlepsze, tak tez jej polozna radzila, zeby przez pierwsze 3 miesiace dziecko spalo w takim kokonie..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    kontunując temat nacięcia to tez jestem za. Nacinają kontrolowanie. A peknięcie niewiadomo jak będzie może byc małe a może faktycznie pójśc do odbytu i wtedy jest głupio. Moje nciecie goiło się niecał 2 tygodnie.
    Czy boli nacięcie to zależy. Prawidłowo powinno nacinac się w skurczu wtedy się nie czuje. Mnie połozna nacięła jak kończył mi sie skurcz - a jeszcze jak zobaczyłam nozyczki to tak sie wtsraszyłam że przestałam przeć więc poczułam. W porównaniu do bóli nie było to gorsze - szczypanie ichwilowe tylko ;-)

ja wczoraj miałam kiepski dzień. Okazało się , że dziadek nie zakwalifikował się na chemie. Szpital odmówił dalszego leczenia........ zostal przekazany pod opieke hospicjum. STrasznie to przykre mając świadomość że dziadek pozyje może miesiąc może dwa - niewiadomo....... myslałam, że zobaczy jeszcze prawnuka/prawnuczkę....
    STrasznie przykro patrzy się na kogos kto umiera i nie ma jak pomóc... nawet lekarze już nie chca nic pomóc.... ehhhh a jeszcze ciotka męża mnie wczoraj dobiła tekstami że marnie wyglądam i wyglądam na smutną. Walczyłam cały wieczór żeby się nie rozryczeć

Hospicjum to najgorsza rzecz. Tam się czeka tylko na śmierć. Mój dziadek w zeszłym roku leżał w szpitalu, jego nerki przestawały współpracować i musiał mieć dializy co drugi dzień. Odwiedzałam go w szpitalu i jego stan nie był tam najgorszy. Jednak skierowali go do hospicjum, bo tam niby lepsza opieka niż powrót do domu. A w szpitalu nie chcieli trzymać.
    Pojechał w poniedziałek do hospicjum. A w środę nie zabrali go na dializy, bo nagle stwierdzili, że jest za słaby i by ich nie przeżył...w piątek pojechałam go odwiedzić i już nie żył ;(
    Gdyby nie pojechał do hospicjum możliwe, że nadal by żył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadek będzie w domu, ale kilka razy w tyg na 3-4g bedzie przychodził ktoś z hospicjum i lekarze z hospicjum będa dojeżdżać. Także pod tym względem lepiej.
    Dziadek mieszka juz od jakiegoś czasu z rodzicami. Tylko rodzice teraz musza jakąs opikunke zatrudnić bo nie moga się ciągle z pracy zwalniać

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u mnie na tapecie monitory oddechu.. Chce kupic Angelcare (wraz z niania)
    Jesli ktoras sie zastanawia nad tego typu urzadzeniem , wklejam link ktory odpowiada na wszystkie pytania http://www.angelcare.info.pl/angelcare-pytania.html

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor ;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor ;)
    Super pomysl!

Ja sie tylko zastanawiam.. Planowalam zeby mala spala w kolysce kolo naszego lozka , wiec bede musiala mate zamontowac w kolysce nie w lozeczku (w jej pokoju) nie wiem jak to w praktyce wyglada , da sie to zamontowac w malej wiklinowej kolysce?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Dzis u mnie na tapecie monitory oddechu.. Chce kupic Angelcare (wraz z niania)
    Jesli ktoras sie zastanawia nad tego typu urzadzeniem , wklejam link ktory odpowiada na wszystkie pytania http://www.angelcare.info.pl/angelcare-pytania.html

Ja tez chciałam Anglecare 401 z dwoma płytkami (http://www.angelcare.info.pl/angelcare-ac401.html) ale wycofali ten konkretny model z Polskiego rynku, który był taki polecany :( bo kazali zrobić im certyfikaty na produkt medyczny a im się to nie opłacało i musieli wycofać ;( obdzwoniłam wszystkie hurtownie i sklepy internetowe gdzie jeszcze był niby dostępny na stronie www taki zestaw: niania plus monitor ale już nigdzie nie mają ;( na Allegro są używane - ale ja nie chce używanego monitora. a Ty który model wybrałaś ?
    Bo ja w takim razie chyba zDecyduje się na babysense 5, albo będę szukać w Anglii albo w Niemczech. Tu ich komunikat w sprawie monitorów:
    http://angelcare.pl/monitory.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:19

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/monitor-oddechu-angelcare-ac401-audio-niania-k24h-i6891325033.html

Myslalam o tym.

Jednak nie wiem czy sie roznia te rozne modele, bo cena jest porownywalna. Ten ma dosc dobre opinie i moja kolezanka go miala i bardzo sobie chwali, mate masz jedna jednak czujnikow pare (z tego co zrozumialam) i rozkladasz je na powierzchni maty.

Twoja mata bedzie w Lozeczku czy w kolysce?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec to ten co ty chcialas hehe tylko ze z jedna plytka , teraz dopiero sie dopatrzylam.

kasha86 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sa takie monitory przenosne...
    https://www.ceneo.pl/27719345

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor Babysense i byliśmy z niego zadowoleni

kasha86, WhyMe lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na Ebay to ten model z dwoma płytkami można kupić już od 30e aż do 70e wraz z nianią w komplecie a nowsze też tak w granicach 70-80e z jedną płytką a nawet z gwarancją jeszcze, a to i tak szukałam tylko w promieniu 30km od domu.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec to ten co ty chcialas hehe tylko ze z jedna plytka , teraz dopiero sie dopatrzylam.

No to ten ten :) ja w łóżeczku ale koleżanka używała w koszu Mojżesza chyba przez pierwsze pol roku.
    Ja chce z dwiema płytkami właśnie - takie tez mieli znajomi.
    Jest dostępny jakiś model z biała płytka ale ja to bym chciała z ta zielona.
    Szukam na Amazonie jeszcze. Jest dużo używanych do sprzedaży, ale monitor chce nowiutki.

WhyMe lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ