Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Polaj wrote:Pamiętam jak pierwszy raz młody wymiotował - miał chyba 8 miesięcy. Zarzygane było wszystko on, ja i to co było dookoła -oczywiście też środek nocy nie inaczej.
Mama-Ali oby córcia nie miała początku anginy bo u nas to się tak zaczyna ( ból brzucha, wymioty a potem wysoka gorączka)
Kroko musisz zmusić męża aby spał w pokoju z córeczką.
Trzymam kciuki za Was
Oby nie...chorowała już w sierpniu, ja zaraz po niej. Dziś rano było już zupełnie normalnie, wesoła, zjadła śniadanie. Mam nadzieję że to był przypadek.
-
Angela* wrote:Kochana super wiesci
widze, że tez parka
super ! Kochana powiedz mi czy dzieci wagowo duzo sie różnią? Czy ważą po tyle samo ?
Moje cały czas ważą prawie identycznie. Wczoraj bylo 4g różnicyMój lekarz aż jest zaskoczony, bo mówi, że rzadko się to zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:48
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Hej
Jomi gratuluję! Super ze parka ♡
Sylwia bardzo mi przykro..
A ja się się witam w 24 tygodniupiękna pogoda wiec trzeba iść na spacer
od rana zdążyłam juz poczynić zakupy dla małej w h&m ( do -50% jakby co
)
Ja chociaż jeszcze nie rodziłam tez jestem za nacięciem
Dużo zdrówka dla Was i maluszków ♡ miłego dnia
-
nick nieaktualnyjomi81 wrote:Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.
Wiem, ale w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że od momentu wykrycia nowotworu do dzisiaj minęły jakieś 3 miesiące. Pamietam, że jeszcze w sierpniu dziadek był sprawny, na chodzie itp. teraz jest komepletnie niesamodzielny. Gdyby lekarze wdrozyli leczenie w sierpniu to moze wyglądałoby to inaczej...... ehhh za szybko to wszystko..... -
Hej.
Sylwia bardzo mi przykro...
Rozmawialam z siostra (ma trojke dzieci:) ) radzila abym kupila usztywniany becik na poczatek zamiast spiworka, jak dla niej to jest najbezpieczniejsze i najlepsze, tak tez jej polozna radzila, zeby przez pierwsze 3 miesiace dziecko spalo w takim kokonie.. -
*Sylwia wrote:kontunując temat nacięcia to tez jestem za. Nacinają kontrolowanie. A peknięcie niewiadomo jak będzie może byc małe a może faktycznie pójśc do odbytu i wtedy jest głupio. Moje nciecie goiło się niecał 2 tygodnie.
Czy boli nacięcie to zależy. Prawidłowo powinno nacinac się w skurczu wtedy się nie czuje. Mnie połozna nacięła jak kończył mi sie skurcz - a jeszcze jak zobaczyłam nozyczki to tak sie wtsraszyłam że przestałam przeć więc poczułam. W porównaniu do bóli nie było to gorsze - szczypanie ichwilowe tylko
ja wczoraj miałam kiepski dzień. Okazało się , że dziadek nie zakwalifikował się na chemie. Szpital odmówił dalszego leczenia........ zostal przekazany pod opieke hospicjum. STrasznie to przykre mając świadomość że dziadek pozyje może miesiąc może dwa - niewiadomo....... myslałam, że zobaczy jeszcze prawnuka/prawnuczkę....
STrasznie przykro patrzy się na kogos kto umiera i nie ma jak pomóc... nawet lekarze już nie chca nic pomóc.... ehhhh a jeszcze ciotka męża mnie wczoraj dobiła tekstami że marnie wyglądam i wyglądam na smutną. Walczyłam cały wieczór żeby się nie rozryczeć
Hospicjum to najgorsza rzecz. Tam się czeka tylko na śmierć. Mój dziadek w zeszłym roku leżał w szpitalu, jego nerki przestawały współpracować i musiał mieć dializy co drugi dzień. Odwiedzałam go w szpitalu i jego stan nie był tam najgorszy. Jednak skierowali go do hospicjum, bo tam niby lepsza opieka niż powrót do domu. A w szpitalu nie chcieli trzymać.
Pojechał w poniedziałek do hospicjum. A w środę nie zabrali go na dializy, bo nagle stwierdzili, że jest za słaby i by ich nie przeżył...w piątek pojechałam go odwiedzić i już nie żył ;(
Gdyby nie pojechał do hospicjum możliwe, że nadal by żył.
-
nick nieaktualnydziadek będzie w domu, ale kilka razy w tyg na 3-4g bedzie przychodził ktoś z hospicjum i lekarze z hospicjum będa dojeżdżać. Także pod tym względem lepiej.
Dziadek mieszka juz od jakiegoś czasu z rodzicami. Tylko rodzice teraz musza jakąs opikunke zatrudnić bo nie moga się ciągle z pracy zwalniać -
Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor
-
annaki wrote:Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor
Ja sie tylko zastanawiam.. Planowalam zeby mala spala w kolysce kolo naszego lozka , wiec bede musiala mate zamontowac w kolysce nie w lozeczku (w jej pokoju) nie wiem jak to w praktyce wyglada , da sie to zamontowac w malej wiklinowej kolysce? -
WhyMe wrote:Dzis u mnie na tapecie monitory oddechu.. Chce kupic Angelcare (wraz z niania)
Jesli ktoras sie zastanawia nad tego typu urzadzeniem , wklejam link ktory odpowiada na wszystkie pytania http://www.angelcare.info.pl/angelcare-pytania.html
Ja tez chciałam Anglecare 401 z dwoma płytkami (http://www.angelcare.info.pl/angelcare-ac401.html) ale wycofali ten konkretny model z Polskiego rynku, który był taki polecanybo kazali zrobić im certyfikaty na produkt medyczny a im się to nie opłacało i musieli wycofać ;( obdzwoniłam wszystkie hurtownie i sklepy internetowe gdzie jeszcze był niby dostępny na stronie www taki zestaw: niania plus monitor ale już nigdzie nie mają ;( na Allegro są używane - ale ja nie chce używanego monitora. a Ty który model wybrałaś ?
Bo ja w takim razie chyba zDecyduje się na babysense 5, albo będę szukać w Anglii albo w Niemczech. Tu ich komunikat w sprawie monitorów:
http://angelcare.pl/monitory.htmWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:19
New Baby
Julia -
http://allegro.pl/monitor-oddechu-angelcare-ac401-audio-niania-k24h-i6891325033.html
Myslalam o tym.
Jednak nie wiem czy sie roznia te rozne modele, bo cena jest porownywalna. Ten ma dosc dobre opinie i moja kolezanka go miala i bardzo sobie chwali, mate masz jedna jednak czujnikow pare (z tego co zrozumialam) i rozkladasz je na powierzchni maty.
Twoja mata bedzie w Lozeczku czy w kolysce? -
WhyMe wrote:A wiec to ten co ty chcialas hehe tylko ze z jedna plytka , teraz dopiero sie dopatrzylam.
No to ten tenja w łóżeczku ale koleżanka używała w koszu Mojżesza chyba przez pierwsze pol roku.
Ja chce z dwiema płytkami właśnie - takie tez mieli znajomi.
Jest dostępny jakiś model z biała płytka ale ja to bym chciała z ta zielona.
Szukam na Amazonie jeszcze. Jest dużo używanych do sprzedaży, ale monitor chce nowiutki.WhyMe lubi tę wiadomość
New Baby
Julia