Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Pamiętam jak pierwszy raz młody wymiotował - miał chyba 8 miesięcy. Zarzygane było wszystko on, ja i to co było dookoła -oczywiście też środek nocy nie inaczej.
    Mama-Ali oby córcia nie miała początku anginy bo u nas to się tak zaczyna ( ból brzucha, wymioty a potem wysoka gorączka)

Kroko musisz zmusić męża aby spał w pokoju z córeczką.

Trzymam kciuki za Was

Oby nie...chorowała już w sierpniu, ja zaraz po niej :/. Dziś rano było już zupełnie normalnie, wesoła, zjadła śniadanie. Mam nadzieję że to był przypadek.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana super wiesci :) widze, że tez parka :) super ! Kochana powiedz mi czy dzieci wagowo duzo sie różnią? Czy ważą po tyle samo ? :)

Moje cały czas ważą prawie identycznie. Wczoraj bylo 4g różnicy ;) Mój lekarz aż jest zaskoczony, bo mówi, że rzadko się to zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 10:48

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu współczuję. Faktycznie dziwne zasady w przedszkolu.
    Ja już się boję co będzie w poniedziałek po tygodniu przerwy, znowu będzie ryk. :/

Sylwia współczuję sytuacji z dziadkiem.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jomi gratuluję! Super ze parka ♡

Sylwia bardzo mi przykro..:(

A ja się się witam w 24 tygodniu :D piękna pogoda wiec trzeba iść na spacer :) od rana zdążyłam juz poczynić zakupy dla małej w h&m ( do -50% jakby co ;) ) :D

Ja chociaż jeszcze nie rodziłam tez jestem za nacięciem :)

Dużo zdrówka dla Was i maluszków ♡ miłego dnia :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No smutna pieczątka to dramat dla przedszkolaka. Ile razy próbowała już sobie sama ją zmyć. A jak dzieci są grzeczne, ładnie coś zrobia to dostaną uśmiechnięta pieczątkę.

A i zaczynam dzisiaj 26 tydzień ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Sylwia, straszne jest co teraz przeżywacie, ale ja uważam, że czasem lepiej pozwolić choremu odejść w spokoju, bez bólu niż męczyć kolejnymi terapiami, gdy wiadomo, że szans na wyleczenie albo znaczne wydłużenie życia nie ma.

Wiem, ale w całej tej sytuacji najgorsze jest to, że od momentu wykrycia nowotworu do dzisiaj minęły jakieś 3 miesiące. Pamietam, że jeszcze w sierpniu dziadek był sprawny, na chodzie itp. teraz jest komepletnie niesamodzielny. Gdyby lekarze wdrozyli leczenie w sierpniu to moze wyglądałoby to inaczej...... ehhh za szybko to wszystko.....

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Sylwia bardzo mi przykro...

Rozmawialam z siostra (ma trojke dzieci:) ) radzila abym kupila usztywniany becik na poczatek zamiast spiworka, jak dla niej to jest najbezpieczniejsze i najlepsze, tak tez jej polozna radzila, zeby przez pierwsze 3 miesiace dziecko spalo w takim kokonie..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    kontunując temat nacięcia to tez jestem za. Nacinają kontrolowanie. A peknięcie niewiadomo jak będzie może byc małe a może faktycznie pójśc do odbytu i wtedy jest głupio. Moje nciecie goiło się niecał 2 tygodnie.
    Czy boli nacięcie to zależy. Prawidłowo powinno nacinac się w skurczu wtedy się nie czuje. Mnie połozna nacięła jak kończył mi sie skurcz - a jeszcze jak zobaczyłam nozyczki to tak sie wtsraszyłam że przestałam przeć więc poczułam. W porównaniu do bóli nie było to gorsze - szczypanie ichwilowe tylko ;-)

ja wczoraj miałam kiepski dzień. Okazało się , że dziadek nie zakwalifikował się na chemie. Szpital odmówił dalszego leczenia........ zostal przekazany pod opieke hospicjum. STrasznie to przykre mając świadomość że dziadek pozyje może miesiąc może dwa - niewiadomo....... myslałam, że zobaczy jeszcze prawnuka/prawnuczkę....
    STrasznie przykro patrzy się na kogos kto umiera i nie ma jak pomóc... nawet lekarze już nie chca nic pomóc.... ehhhh a jeszcze ciotka męża mnie wczoraj dobiła tekstami że marnie wyglądam i wyglądam na smutną. Walczyłam cały wieczór żeby się nie rozryczeć

Hospicjum to najgorsza rzecz. Tam się czeka tylko na śmierć. Mój dziadek w zeszłym roku leżał w szpitalu, jego nerki przestawały współpracować i musiał mieć dializy co drugi dzień. Odwiedzałam go w szpitalu i jego stan nie był tam najgorszy. Jednak skierowali go do hospicjum, bo tam niby lepsza opieka niż powrót do domu. A w szpitalu nie chcieli trzymać.
    Pojechał w poniedziałek do hospicjum. A w środę nie zabrali go na dializy, bo nagle stwierdzili, że jest za słaby i by ich nie przeżył...w piątek pojechałam go odwiedzić i już nie żył ;(
    Gdyby nie pojechał do hospicjum możliwe, że nadal by żył.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziadek będzie w domu, ale kilka razy w tyg na 3-4g bedzie przychodził ktoś z hospicjum i lekarze z hospicjum będa dojeżdżać. Także pod tym względem lepiej.
    Dziadek mieszka juz od jakiegoś czasu z rodzicami. Tylko rodzice teraz musza jakąs opikunke zatrudnić bo nie moga się ciągle z pracy zwalniać

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis u mnie na tapecie monitory oddechu.. Chce kupic Angelcare (wraz z niania)
    Jesli ktoras sie zastanawia nad tego typu urzadzeniem , wklejam link ktory odpowiada na wszystkie pytania http://www.angelcare.info.pl/angelcare-pytania.html

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor ;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja kupiłam a w zasadzie wymienilam nianię po córce bo miałam Avent ale teraz chciałam jednak z kamerą żeby mimo wszystko nie biegać co chwilę do pokoju i sprzedałam swoją a kupiłam nianię motorola a monitor dokupię osobno. Patrzyłam to na Ebay sam monitor nie jest jakos drogi. Ale to już kupię bliżej porodu bo wtedy np sprzedam detektor tętna a w to miejsce kupię monitor ;)
    Super pomysl!

Ja sie tylko zastanawiam.. Planowalam zeby mala spala w kolysce kolo naszego lozka , wiec bede musiala mate zamontowac w kolysce nie w lozeczku (w jej pokoju) nie wiem jak to w praktyce wyglada , da sie to zamontowac w malej wiklinowej kolysce?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Dzis u mnie na tapecie monitory oddechu.. Chce kupic Angelcare (wraz z niania)
    Jesli ktoras sie zastanawia nad tego typu urzadzeniem , wklejam link ktory odpowiada na wszystkie pytania http://www.angelcare.info.pl/angelcare-pytania.html

Ja tez chciałam Anglecare 401 z dwoma płytkami (http://www.angelcare.info.pl/angelcare-ac401.html) ale wycofali ten konkretny model z Polskiego rynku, który był taki polecany :( bo kazali zrobić im certyfikaty na produkt medyczny a im się to nie opłacało i musieli wycofać ;( obdzwoniłam wszystkie hurtownie i sklepy internetowe gdzie jeszcze był niby dostępny na stronie www taki zestaw: niania plus monitor ale już nigdzie nie mają ;( na Allegro są używane - ale ja nie chce używanego monitora. a Ty który model wybrałaś ?
    Bo ja w takim razie chyba zDecyduje się na babysense 5, albo będę szukać w Anglii albo w Niemczech. Tu ich komunikat w sprawie monitorów:
    http://angelcare.pl/monitory.htm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 14:19

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/monitor-oddechu-angelcare-ac401-audio-niania-k24h-i6891325033.html

Myslalam o tym.

Jednak nie wiem czy sie roznia te rozne modele, bo cena jest porownywalna. Ten ma dosc dobre opinie i moja kolezanka go miala i bardzo sobie chwali, mate masz jedna jednak czujnikow pare (z tego co zrozumialam) i rozkladasz je na powierzchni maty.

Twoja mata bedzie w Lozeczku czy w kolysce?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec to ten co ty chcialas hehe tylko ze z jedna plytka , teraz dopiero sie dopatrzylam.

kasha86 lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sa takie monitory przenosne...
    https://www.ceneo.pl/27719345

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor Babysense i byliśmy z niego zadowoleni

kasha86, WhyMe lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na Ebay to ten model z dwoma płytkami można kupić już od 30e aż do 70e wraz z nianią w komplecie a nowsze też tak w granicach 70-80e z jedną płytką a nawet z gwarancją jeszcze, a to i tak szukałam tylko w promieniu 30km od domu.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A wiec to ten co ty chcialas hehe tylko ze z jedna plytka , teraz dopiero sie dopatrzylam.

No to ten ten :) ja w łóżeczku ale koleżanka używała w koszu Mojżesza chyba przez pierwsze pol roku.
    Ja chce z dwiema płytkami właśnie - takie tez mieli znajomi.
    Jest dostępny jakiś model z biała płytka ale ja to bym chciała z ta zielona.
    Szukam na Amazonie jeszcze. Jest dużo używanych do sprzedaży, ale monitor chce nowiutki.

WhyMe lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ