X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis BBF pokazuje mi, ze jestem juz w 7 mcu ciąży, ale wciaz w drugim trymestrze. To tyle na temat tego jak to liczyć :-o

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Dzis BBF pokazuje mi, ze jestem juz w 7 mcu ciąży, ale wciaz w drugim trymestrze. To tyle na temat tego jak to liczyć :-o
    U mnie tak samo :) trzeci trymestr zaczyna się po skończonym 27 tygodniu, ale tych miesięcy to ja już w ogóle nie umiem liczyć :D belly chyba jakoś to przyspiesza

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    No to ten ten :) ja w łóżeczku ale koleżanka używała w koszu Mojżesza chyba przez pierwsze pol roku.
    Ja chce z dwiema płytkami właśnie - takie tez mieli znajomi.
    Jest dostępny jakiś model z biała płytka ale ja to bym chciała z ta zielona.
    Szukam na Amazonie jeszcze. Jest dużo używanych do sprzedaży, ale monitor chce nowiutki.

Aha z tego co czytalam to jedna matka wystarcza bo ma wiecej czujnikow niz kiedys, a jest biala poniewaz ten model jest produkowany teraz w kolorze bialym.. :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam monitor oddechu mają podobno pożyczyć znajomi ale nie wiem dokładnie jaki to model. Muszę się zorientować dopiero.
    A co do elektronicznej niani to właśnie dzisiaj mąż odebrał zamówioną zwykłą kamerkę, z której podgląd jest na laptopie po wi-fi i kosztowała nas 60 zł :) Mam nadzieję, że się sprawdzi :)

I dzisiaj u nas studniówka :D

Marzycielka111192, emi2016 lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie ogarniam tych miesięcy. Przyjmuje że 7 zaczyna się wtedy kiedy trzeci trymestr :D czyli za... Tydzień!

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova gratuluję studniówki!

Piccolo i czerwone majtki są? ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Nam monitor oddechu mają podobno pożyczyć znajomi ale nie wiem dokładnie jaki to model. Muszę się zorientować dopiero.
    A co do elektronicznej niani to właśnie dzisiaj mąż odebrał zamówioną zwykłą kamerkę, z której podgląd jest na laptopie po wi-fi i kosztowała nas 60 zł :) Mam nadzieję, że się sprawdzi :)

I dzisiaj u nas studniówka :D

No własnie, mnie męzu też namawia do kupienia monitora i podłaczenia go do smartfona , ale jakos nie jestem za takimi rozwiazaniami. Telefon albo się rozładuje albo inne cudo, a kamerka jest ciagle na kablu a jak nie jest, to ta, którą chcę kupić ma zasięg 300m. Poprzednio miałam normalna nianię z kamerka i byłam bardzo zadowolona.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Hej.

Sylwia bardzo mi przykro...

Rozmawialam z siostra (ma trojke dzieci:) ) radzila abym kupila usztywniany becik na poczatek zamiast spiworka, jak dla niej to jest najbezpieczniejsze i najlepsze, tak tez jej polozna radzila, zeby przez pierwsze 3 miesiace dziecko spalo w takim kokonie..

Pisałam Wam to samo. :)
    Spiworek dla starszego dziecka.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Super pomysl!

Ja sie tylko zastanawiam.. Planowalam zeby mala spala w kolysce kolo naszego lozka , wiec bede musiala mate zamontowac w kolysce nie w lozeczku (w jej pokoju) nie wiem jak to w praktyce wyglada , da sie to zamontowac w malej wiklinowej kolysce?

Na mój gust nie dasz rady zamontować tego w kolysce.
    I w ogóle trzeba zamontować zgodnie z instrukcją (deseczka pod spód) bo dużo osób to pomija a potem się dziwią że alarm wyje bez sensu.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki obciążenia glukoza i na szczęście są dobre -uff... Powtarzałam też toxo, dalej ujemne ;) w sumie to dziś 4 razy byłam kluta, ale najważniejsze że wyniki są w porządku. W przyszłym tygodniu mam usg ||| trymestru, już doczekać się nie mogę

Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86, Paula_29, emi2016 lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z dziwnych dziwności, które dziś znalazłam w necie... :D Wiedziałam, że jest coś takiego jak kapturki laktacyjne które ułatwiają karmienie piersią jak mama ma np. wklęsłe brodawki. Ale dziś znalazłam coś takiego jak muszle laktacyjne ze zbiorniczkiem :D zakłada się je jak brodawka jest poraniona i boli już sam dotyk stanika, a w zbiorniczku zbiera się mleko, które może kapać i nic się kurde nie marnuje haha. Mojej matce to oczy z orbit wychodzą jak jej pokazuje jakie cuda wianki teraz można kupić :D

Jagna <3 24.01.2018
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca w czerwone już się nie mieszczę więc na dzisiaj przywdziałam róż :) Ale mała od rana tak się wierci że na bank urządziła w brzuchu jakąś balangę :)

Mama Ali pewnie masz rację, że więcej zachodu z taką zwykłą kamerką ale z racji tego, że my całą wyprawkę musimy kupić od podstaw bo to nasze pierwsze dziecko i nie za bardzo mamy od kogo otrzymać jakieś rzeczy dla małej więc każda oszczędność na wagę złota. A przy okazji mój mąż lubi taką zabawę z różnymi elektronicznymi gadżetami więc mamy przyjemne z pożytecznym :)

Nadin super, gratuluję wyników :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do lekarza - dostałam hormon na podtrzymanie ciąży - jestem załamana - w ogóle się tego nie spodziewałam - mam za miękką szyjkę :( narazie mam się oszczędzać (ja i tak prawie w ogóle się nie ruszam) i ograniczyć aktywność :/
    Zapytałam co dalej, jak hormon nie pomoże - to wtedy zostaje już nakaz leżenia ..
    mam brać narazie 3 razy dziennie duphaston doustnie (czy któraś z Was to brała i pomoglo?) i to ma chyba pomoc też na moje bóle brzucha. Bo powiedziałam, że biorę nospe ale nie pomaga - powiedzial, że to zbyt zaawansowana ciąża już jak na nospę. Za dwa tygodnie kontrola.
    Bardzo się boję :( Ja od dziś to chyba nie wstaje z łóżka. Trzymajcie kciuki!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 bidulko :( ja brałam duphaston na początku ciąży bo miałam za niski progesteron i straszne bóle brzucha. Trzymam kciuki, żeby po 2 tygodniach okazało się, że już wszystko ok, wypoczywaj i niech inni koło Ciebie teraz skaczą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:58

kasha86 lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova a podeślesz linka do tej kamerki?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Właśnie wróciłam do lekarza - dostałam hormon na podtrzymanie ciąży - jestem załamana - w ogóle się tego nie spodziewałam - mam za miękką szyjkę :( narazie mam się oszczędzać (ja i tak prawie w ogóle się nie ruszam) i ograniczyć aktywność :/
    Zapytałam co dalej, jak hormon nie pomoże - to wtedy zostaje już nakaz leżenia ..
    mam brać narazie 3 razy dziennie duphaston doustnie (czy któraś z Was to brała i pomoglo?) i to ma chyba pomoc też na moje bóle brzucha. Bo powiedziałam, że biorę nospe ale nie pomaga - powiedzial, że to zbyt zaawansowana ciąża już jak na nospę. Za dwa tygodnie kontrola.
    Bardzo się boję :( Ja od dziś to chyba nie wstaje z łóżka. Trzymajcie kciuki!

Ojej, współczuję, oby to był chwilowy "kryzys"! Ja dostałam duphaston 3x1 przy wstawianiu się macicy (na IP przy Kamieńskiego polecili brać magnez i no spę, za to moja gin. na kontroli po 3 dniach powiedziała podobnie jak u Ciebie, że na takie rzeczy na tym etapie nie daje się już no spy, tylko duphaston, u mnie finalnie obyło się bez łykania duphastonu, bo sama Magnella dała radę i macica się opanowała). Co do szyjki... Żaden stan zapalny się tam nie zadomowił? Gin. mówiła, że przy infekcjach bakteryjnych szyjka ma tendencje do mięknięcia właśnie...

XyZ
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    kasha86 bidulko :( ja brałam duphaston na początku ciąży bo miałam za niski progesteron i straszne bóle brzucha. Trzymam kciuki, żeby po 2 tygodniach okazało się, że już wszystko ok, wypoczywaj i niech inni koło Ciebie teraz skaczą

No właśnie na początku przeważnie dziewczyny to biorą, potem chyba luteinę dopochwowo, ale ufam lekarzowi - mam nadzieję, że w porę zareagował. Dostałam tego duphostanu aż 100 tabletek !! To chyba czeka mnie długa kuracja.
    Lagostina wrote:
    Ojej, współczuję, oby to był chwilowy "kryzys"! Ja dostałam duphaston 3x1 przy wstawianiu się macicy (na IP przy Kamieńskiego polecili brać magnez i no spę, za to moja gin. na kontroli po 3 dniach powiedziała podobnie jak u Ciebie, że na takie rzeczy na tym etapie nie daje się już no spy, tylko duphaston, u mnie finalnie obyło się bez łykania duphastonu, bo sama Magnella dała radę i macica się opanowała). Co do szyjki... Żaden stan zapalny się tam nie zadomowił? Gin. mówiła, że przy infekcjach bakteryjnych szyjka ma tendencje do mięknięcia właśnie...

Oj nie wiem co to Magnella. Mam nadzieję, że ten duphostan pomoże i nie zaszkodzi dziecku. No właśnie stan zapalny może i jest - w czwartek byłam u gina i miałam zapalenie pęcherza - dostałam na to monural antybiotyk, urosept - ziołowe tabletki i hexatiab dopochwowo i chyba to zapalenie minęło. Wczoraj nie wzięłam już uroseptu i hexatiabu bo rano oddawałam mocz na badanie i zrobiłam przerwę to po polidniu już miałam obfite upławy białe z domieszką żółtego. Dziś ginekolog powiedział, żebym dalej sobie łykała ten urosept i dokończyła jeszcze przez 5 dni ten hexatiab - on chyba na stan zapalny właśnie. Ale ja co chwile mam jakiś stan zapalny i biorę ten hexatiab, albo lactovaginal, albo pimafucin... no zobaczymy - kontrola za 2 tyg.

Tylko to jest takie zderzenie jak usłyszysz od ginekolga, że daje Ci hormon na podtrzymanie ciąży, kiedy do tej pory wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 21:06

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha trzymam kciuki aby było dobrze!

kasha86 lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha, wszystko będzie dobrze... niejedna miała nawet rozwarcie, szew czy pessar, a jeszcze ciążę przenosiła po terminie :*

BlackCatNorL, kasha86 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 27 września 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, wiem, co masz na myśli. Może ujął to w mało właściwy sposób i nie do końca zdawał sobie sprawę jak to zabrzmi?
    Kojarzę, że jesteś z Wrocławia... U kogo prowadzisz ciążę? Sprawdził Ci dopochwowo długość szyjki i ilość wód plodowych?

XyZ
‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ