Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja marzę o śniadaniu, w torbie tylko kanapka z szynką i warzywami, ale nie mogę się już doczekać! :D

A takiego omleta to bym wciągnęła, 3/4 na słono z fetą, szpinakiem i pomidorami, 1/4 z nutellą i bananem....

Haha Calza to ja nie jestem w stanie zjeść takiego miksu :P Ja zjadłam z suszonymi i świeżymi pomidorami, polędwicą z indyka i kozim serkiem :D Było pycha :D

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, to powodzenia i dobrych wyników testu :D

No i pochwaliłam dzień przed zachodem słońca, dziś w nocy miałam problem żeby zasnąć... masakra jakaś, nie dość że codziennie gdzieś latam i czuję się powoli zmęczona to jeszcze spać nie mogłam, ale za to dzieciątko mi dotrzymało towarzystwa, i sobie delikatnie fikało a potem chyba miała czkawkę, pierwszy raz czułam :D

miłego dnia wszystkim!

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu no faktycznie przy takich teściach to lepiej by było jak by nie wiedzieli...az żal że tacy ludzie i to rodzice są na tym świecie.
    Ja na moich nie mogę narzekać to są złoci ludzie,pomagają nam.barfzo dużo od zawsze, teściowa jest położną więc wogole mam z nią dobrze, zresztą moi rodzice też ani się nie wtrącają ani nie narzucają swojego zdania i wręcz bardzo nam przykro że mieszkamy tak daleko od naszych rodziców bo 650km ale po porodzie ma przyjechać albo moja mama albo tesciowa na jakieś 2 tyg pomóc bo trzeba będzie ż córką zostać jak ja będę w szpitalu bo będę mieć cc więc wiadomo mąż będzie ze mną i ktoś musi się nią zająć. Tak że cieszę się już na ten czas że nas któraś mamuśka odwiedzi. Zresztą teście mają przyjechać w listopadzie na kilka dni bo tesciowa nazbierała mi 7 worów ubranek i chcą to przywieźć. Ale u nas w sumie wszyscy bardzo rodzinni są od zawsze i nie wyobrażam sobie inaczej.
    A ja dzisiaj ż córką w domu bo całą noc miała biegunkę ech
    Na śniadanie zjadłam najpierw chleb z Nutellą a drugą kanapkę mam z rybą w pomidorach :). To dopiero mieszanka. Po butelki mam disco w brzuchu

natki89 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, a ja dopiero wstalam!
    Moj mlodszy jest chory i zostalam z Nim dzis w domu i oto mialam luksus spania do 9.00. Bosze, jak mi dobrze... !

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U nas noc średnio przespana, cora znów się wiercila i poplakiwala.
    Ale już jest w przedszkolu, dzisiaj sobie zażyczyła żeby tata ją zaprowadził, także byliśmy razem, mąż się śmiał że nie puszczę ich samych, no wiadomo, muszę wszystkiego przypilnować hehehe :-)
    Miłego dnia.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia !

Vilu - współczuję ;/
    Calza - powodzenia na drinkowaniu :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Ja spałam średnio bo synek przyszedł w nocy, wiercił sie kopał ehhh
    Mąż się rozchorował :-/
    gardło go boli, i czuje sie ogólnie walnięty.... ehhh obym nie złapała żadnego świństwa

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu brak mi słów, faktycznie Twoi teściowie zasłużyli sobie, że tak późno się dowiedzieli, ja pierdziele...

Ja wczoraj rozłupałam chyba tonę orzechów, upiekłam cebulaki <3 i namalowałam 3 obrazki dla Jagny do pokoju.
    A dziś idę na echo serca płodu, lekki sresik mam, mam nadzieje że ta plamka na serduszku to nic takiego a najlepiej żeby jej już nie było.
    Pogoda we Wro dziś jakaś podła, mgła i w ogóle
    Miłego dnia mamuśki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cda1cce421c5.jpg

kate88:), emi2016, WhyMe, Karmelova, Paula_29 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu taka reakcja tesciow to ja dziekuje. Lepiej by bylo gdyby nic nie wiedzieli i dowiedzieli sie za kilka lat.

Trzymam kciuki za dzisiejsze drinki.

Mi podczas wizyty u dentysty wyszly nieszczelnosci w starych plombach i wlasnie czekam na wymiane. Lepiej zalatwic takie sprawy przed porodem. Potem bedzie gorzej z czasem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ladne i obrazki. Na szkle je malowalas?

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wow jaki talent :) powodzenia na echu!

My dzisiaj mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Mam nadzieję że będę zadowolona. :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa co za talent!!! Przepiekne!! Trzymam kciuki zeby z dzidziulkiem wszystko bylo dobrze.

Wczoraj mnie moje konczyny nie dreczyly o dziwo i od (nie moglam zasnac od natloku mysli...) 1 w nocy do 8ej spalam! Czuje sie wypoczeta:D

Pytanie do Was, czy napisalyscie swoj Plan Porodu?:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No plan jest postrzegany jako zyczenia pacjentki:) niekoniecznie musi byc zrealizowany:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja od rana na wysokich obrotach :)

Szmaragdowa piękne obrazki :) i trzymam kciuki za wizytę :) ps. Ja wczoraj robiłam pompony z tiulu ;)

Planu porodu nie pisałam ;)

Ide robić obiad :) wogóle przy tej diecie cukrzycowej mam wrażenie ze cały dzień tylko szykuje jedzenie, jem, mierze cukier, szykuje.. o tak w koło :D

Miłego dnia :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pamietam o Was ❤❤❤ podczytuje mimo ze sama nie pisze ☺ a plan porodu to chyba bardziej dla rodzacych SN bo CC to wiadomo co i jak potoczy sie. No jedynie mozna poprosic aby po cc dziecko bylo odrazu po pionizacji z nami( bo to roznoe w szpitalach jest) o ile stan zdrowia pozwoli na to. Ja gdy urodzilam synka nie moglam Go karmic prawie 2 tyg.bo byl najpierw na OIMie a potem na neonatologii ale karmiony byl sonda. Odciagalam pokarm i zanosilam i panie podawaly z innym mlekiem bo niestety mialam malo pokarmu ale zawsze cos ☺ pozdrawiam i spokojnego dnia zycze ❤

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planu nie miałam :-)
    a nie było tak źle

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

Ja planu porodu nie miałam.

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa super obrazki :)

Powodzenia na drineczkach.
    Faktycznie Wrocław jakiś mglisty dzisiaj.Dalej szaro za oknem...

Ja wzięłam się za sprzątanie przedpokoju i chowanie cienkich ubrań i wyciąganie grubych.JesCze mi buty zostały,ale poczekam na męża bo musi wyleźć na drabinę i pościągać kozaki z najwyzszych polek szafy.Sama nie ryzykuje wspinaczki,bo jeszcze się zachwieje i polecę.

Wzięło mnie na sprzątanie na dobre.Coraz bardziej się to rozkręca.Mam ochotę okna myć normalnie,ale się powstrzymuje resztka rozsądku ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa - przecudne obrazki !!! Powodzenia na wizycie :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Szmaragdowa super obrazki :)

Powodzenia na drineczkach.
    Faktycznie Wrocław jakiś mglisty dzisiaj.Dalej szaro za oknem...

Ja wzięłam się za sprzątanie przedpokoju i chowanie cienkich ubrań i wyciąganie grubych.JesCze mi buty zostały,ale poczekam na męża bo musi wyleźć na drabinę i pościągać kozaki z najwyzszych polek szafy.Sama nie ryzykuje wspinaczki,bo jeszcze się zachwieje i polecę.

Wzięło mnie na sprzątanie na dobre.Coraz bardziej się to rozkręca.Mam ochotę okna myć normalnie,ale się powstrzymuje resztka rozsądku ;)

Mnie tez wzielo, dzisiaj kuchnie ogarne i moze lazienke, a jutro podlogi:) No i wywalilam wszystkie zgromadzone ciuszki dzidziulkowe i segreguje rozmiarami, robiac liste jakich ile mam. Normalnie syndrom gniazda pelna para:D

Odnosnie planu porodu babeczka na ostatnich zajeciach dala nam wzory planow, mowiac ze nie zaszkodzi nigdy napisac, a nuz wpadniemy na empatyczne polozne:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:31

l22nkrhm0evewuhw.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ