X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja marzę o śniadaniu, w torbie tylko kanapka z szynką i warzywami, ale nie mogę się już doczekać! :D

A takiego omleta to bym wciągnęła, 3/4 na słono z fetą, szpinakiem i pomidorami, 1/4 z nutellą i bananem....

Haha Calza to ja nie jestem w stanie zjeść takiego miksu :P Ja zjadłam z suszonymi i świeżymi pomidorami, polędwicą z indyka i kozim serkiem :D Było pycha :D

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, to powodzenia i dobrych wyników testu :D

No i pochwaliłam dzień przed zachodem słońca, dziś w nocy miałam problem żeby zasnąć... masakra jakaś, nie dość że codziennie gdzieś latam i czuję się powoli zmęczona to jeszcze spać nie mogłam, ale za to dzieciątko mi dotrzymało towarzystwa, i sobie delikatnie fikało a potem chyba miała czkawkę, pierwszy raz czułam :D

miłego dnia wszystkim!

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu no faktycznie przy takich teściach to lepiej by było jak by nie wiedzieli...az żal że tacy ludzie i to rodzice są na tym świecie.
    Ja na moich nie mogę narzekać to są złoci ludzie,pomagają nam.barfzo dużo od zawsze, teściowa jest położną więc wogole mam z nią dobrze, zresztą moi rodzice też ani się nie wtrącają ani nie narzucają swojego zdania i wręcz bardzo nam przykro że mieszkamy tak daleko od naszych rodziców bo 650km ale po porodzie ma przyjechać albo moja mama albo tesciowa na jakieś 2 tyg pomóc bo trzeba będzie ż córką zostać jak ja będę w szpitalu bo będę mieć cc więc wiadomo mąż będzie ze mną i ktoś musi się nią zająć. Tak że cieszę się już na ten czas że nas któraś mamuśka odwiedzi. Zresztą teście mają przyjechać w listopadzie na kilka dni bo tesciowa nazbierała mi 7 worów ubranek i chcą to przywieźć. Ale u nas w sumie wszyscy bardzo rodzinni są od zawsze i nie wyobrażam sobie inaczej.
    A ja dzisiaj ż córką w domu bo całą noc miała biegunkę ech
    Na śniadanie zjadłam najpierw chleb z Nutellą a drugą kanapkę mam z rybą w pomidorach :). To dopiero mieszanka. Po butelki mam disco w brzuchu

natki89 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, a ja dopiero wstalam!
    Moj mlodszy jest chory i zostalam z Nim dzis w domu i oto mialam luksus spania do 9.00. Bosze, jak mi dobrze... !

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U nas noc średnio przespana, cora znów się wiercila i poplakiwala.
    Ale już jest w przedszkolu, dzisiaj sobie zażyczyła żeby tata ją zaprowadził, także byliśmy razem, mąż się śmiał że nie puszczę ich samych, no wiadomo, muszę wszystkiego przypilnować hehehe :-)
    Miłego dnia.

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia !

Vilu - współczuję ;/
    Calza - powodzenia na drinkowaniu :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Ja spałam średnio bo synek przyszedł w nocy, wiercił sie kopał ehhh
    Mąż się rozchorował :-/
    gardło go boli, i czuje sie ogólnie walnięty.... ehhh obym nie złapała żadnego świństwa

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu brak mi słów, faktycznie Twoi teściowie zasłużyli sobie, że tak późno się dowiedzieli, ja pierdziele...

Ja wczoraj rozłupałam chyba tonę orzechów, upiekłam cebulaki <3 i namalowałam 3 obrazki dla Jagny do pokoju.
    A dziś idę na echo serca płodu, lekki sresik mam, mam nadzieje że ta plamka na serduszku to nic takiego a najlepiej żeby jej już nie było.
    Pogoda we Wro dziś jakaś podła, mgła i w ogóle
    Miłego dnia mamuśki :*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cda1cce421c5.jpg

kate88:), emi2016, WhyMe, Karmelova, Paula_29 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu taka reakcja tesciow to ja dziekuje. Lepiej by bylo gdyby nic nie wiedzieli i dowiedzieli sie za kilka lat.

Trzymam kciuki za dzisiejsze drinki.

Mi podczas wizyty u dentysty wyszly nieszczelnosci w starych plombach i wlasnie czekam na wymiane. Lepiej zalatwic takie sprawy przed porodem. Potem bedzie gorzej z czasem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa ladne i obrazki. Na szkle je malowalas?

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wow jaki talent :) powodzenia na echu!

My dzisiaj mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Mam nadzieję że będę zadowolona. :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa co za talent!!! Przepiekne!! Trzymam kciuki zeby z dzidziulkiem wszystko bylo dobrze.

Wczoraj mnie moje konczyny nie dreczyly o dziwo i od (nie moglam zasnac od natloku mysli...) 1 w nocy do 8ej spalam! Czuje sie wypoczeta:D

Pytanie do Was, czy napisalyscie swoj Plan Porodu?:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No plan jest postrzegany jako zyczenia pacjentki:) niekoniecznie musi byc zrealizowany:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja od rana na wysokich obrotach :)

Szmaragdowa piękne obrazki :) i trzymam kciuki za wizytę :) ps. Ja wczoraj robiłam pompony z tiulu ;)

Planu porodu nie pisałam ;)

Ide robić obiad :) wogóle przy tej diecie cukrzycowej mam wrażenie ze cały dzień tylko szykuje jedzenie, jem, mierze cukier, szykuje.. o tak w koło :D

Miłego dnia :*

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pamietam o Was ❤❤❤ podczytuje mimo ze sama nie pisze ☺ a plan porodu to chyba bardziej dla rodzacych SN bo CC to wiadomo co i jak potoczy sie. No jedynie mozna poprosic aby po cc dziecko bylo odrazu po pionizacji z nami( bo to roznoe w szpitalach jest) o ile stan zdrowia pozwoli na to. Ja gdy urodzilam synka nie moglam Go karmic prawie 2 tyg.bo byl najpierw na OIMie a potem na neonatologii ale karmiony byl sonda. Odciagalam pokarm i zanosilam i panie podawaly z innym mlekiem bo niestety mialam malo pokarmu ale zawsze cos ☺ pozdrawiam i spokojnego dnia zycze ❤

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planu nie miałam :-)
    a nie było tak źle

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

Ja planu porodu nie miałam.

• Muska Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa super obrazki :)

Powodzenia na drineczkach.
    Faktycznie Wrocław jakiś mglisty dzisiaj.Dalej szaro za oknem...

Ja wzięłam się za sprzątanie przedpokoju i chowanie cienkich ubrań i wyciąganie grubych.JesCze mi buty zostały,ale poczekam na męża bo musi wyleźć na drabinę i pościągać kozaki z najwyzszych polek szafy.Sama nie ryzykuje wspinaczki,bo jeszcze się zachwieje i polecę.

Wzięło mnie na sprzątanie na dobre.Coraz bardziej się to rozkręca.Mam ochotę okna myć normalnie,ale się powstrzymuje resztka rozsądku ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa - przecudne obrazki !!! Powodzenia na wizycie :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Szmaragdowa super obrazki :)

Powodzenia na drineczkach.
    Faktycznie Wrocław jakiś mglisty dzisiaj.Dalej szaro za oknem...

Ja wzięłam się za sprzątanie przedpokoju i chowanie cienkich ubrań i wyciąganie grubych.JesCze mi buty zostały,ale poczekam na męża bo musi wyleźć na drabinę i pościągać kozaki z najwyzszych polek szafy.Sama nie ryzykuje wspinaczki,bo jeszcze się zachwieje i polecę.

Wzięło mnie na sprzątanie na dobre.Coraz bardziej się to rozkręca.Mam ochotę okna myć normalnie,ale się powstrzymuje resztka rozsądku ;)

Mnie tez wzielo, dzisiaj kuchnie ogarne i moze lazienke, a jutro podlogi:) No i wywalilam wszystkie zgromadzone ciuszki dzidziulkowe i segreguje rozmiarami, robiac liste jakich ile mam. Normalnie syndrom gniazda pelna para:D

Odnosnie planu porodu babeczka na ostatnich zajeciach dala nam wzory planow, mowiac ze nie zaszkodzi nigdy napisac, a nuz wpadniemy na empatyczne polozne:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:31

l22nkrhm0evewuhw.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ