X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalam rade wstawic, dla zainteresowanych. plan porodu - wzor:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4496dcc2c9e2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b118c1fd11de.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bdc28c0e740.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:43

natki89 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i z cyklu, mezczyzni sa z Marsa, a kobiety z Venus:

Wysylam smsa do meza:

"Kochanie kup mi prosze 200 gram szynki konserwowej w kawałku"

Oto Jego zakup:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/346e63763681.jpg

WhyMe, Nadin, emi2016, Polaj, kate88:), Szmaragdowa, Krokodylica, natki89, Vilu, Muska lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plan porodu miałam i teraz też będę miała. Położne go dokładnie przestudiowały i wszystko ze mną konsultowały.

Eklerka13579, natki89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś znowu zaliczyłam 3 godziny bezsenności w nocy :( ale za to przyszła paczka z łóżeczkiem i materacykiem. Coraz mniej zostało mi do kupienia ;)

Eklerka13579, Krokodylica lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragodwa sliczne obrazki!
    Super jest zrobic cos tylko 'od siebie' dla swojego malucha.

W Londynie dzis szaro i deszczowo :(
    Wgl ciezki okres przed nami... M ma sprawe w sadzie w poniedzialek, ja juz sie boje :(.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Was zainteresuje:
    https://www.gov.pl/documents/31305/0/imiona_nadane_w_okresie_01.01-30.06.2017.pdf/f16989d8-f2af-e1d7-dfed-e6c2526cfafb

Lista imion nadanych w pierwszym polroczu 2017

ijpbj48a4iy2absw.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyda isę - dzięki :D Zawsze z ciekawością patrzę na moje imię, ale cieszy się taką samą popularnością od lat :D 4 nadane w ciągu pół roku - chyba długo jeszcze będe oryginalna :D

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Szmaragodwa sliczne obrazki!
    Super jest zrobic cos tylko 'od siebie' dla swojego malucha.

W Londynie dzis szaro i deszczowo :(
    Wgl ciezki okres przed nami... M ma sprawe w sadzie w poniedzialek, ja juz sie boje :(.

czego dotyczy sprawa?

• Oublier Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam trochę wątków. Vilu współczuję Ci teściów, ja jeśli chodzi o moich, to mam mega farta.
    Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Nadrobiłam trochę wątków. Vilu współczuję Ci teściów, ja jeśli chodzi o moich, to mam mega farta.
    Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa ;)

Toksyczna tesciowa potrafi niejeden zwiazek skonczyc...

Ja myslalam ze imie Gabriela jest malo popularne, a tu ich tyle...

l22nkrhm0evewuhw.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa ;)[/

Szok! w obliczu takiej tragedii. Szkoda slow!

A ja mam schize ,ze mi cos 'cieknie' nie wiem czy popuszczam czy co , matko a moze to wody plodowe :O chyba kupie sobie te specjalne wkladki, co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:08

asia__u lubi tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyme po pierwsze spokój ;) w ciąży często jest dużo wydzieliny, dodatkowo może być też nietrzymanie moczu ale to raczej wysiłkowe - przy kaszlu, kichaniu. Dla spokoju możesz kupić papierki lakmusowe np na allegro i sobie sprawdzać ph, bo pewnie jeszcze nie raz będziesz miała uczucie mokrości. Oczywiście jeśli coś cie niepoki to zawsze można podjechać na IP.

WhyMe, Gosiak lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Whyme po pierwsze spokój ;) w ciąży często jest dużo wydzieliny, dodatkowo może być też nietrzymanie moczu ale to raczej wysiłkowe - przy kaszlu, kichaniu. Dla spokoju możesz kupić papierki lakmusowe np na allegro i sobie sprawdzać ph, bo pewnie jeszcze nie raz będziesz miała uczucie mokrości. Oczywiście jeśli coś cie niepoki to zawsze można podjechać na IP.
    Jesli mooge wiedziec , jak dzialaja te papierki?

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Ja mam kolezanke ktorej dziecko ma wade genetyczna i jest dzieckim lezacym nie mowiacym oczywiscie ona jest winna tej wady i nikt poza nia. A mieszkanie to jej sie nie nalezy bo przeciez nie placila rat bo siedzi z dzieckiem w domu ktore wymaga opieki 24h. Maz nie wytrzymal i sa pi rozwodzie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 19 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesze się, że moje obrazki Wam sie podobają <3 Polaj malowałam akwarelą na papierze.

Jestem po echu serca dzidzi, plamka na sercu nie zniknęła ale wszystko inne jest w porządku. Lekarka mi powiedziała, że serce rośnie a plamka nie, więc to nic takiego. Bardzo się cieszę z takich dobrych wieści :) Z wymiarów wychodzi jakby ciąża była 4 dni młodsza. Mała ma długie nogi, brzuszek na 24t6d a nogi na 27t2d :D no i waży już 850g <3

Nadin, kate88:), Maruder, Didi_85, Muska, Polaj, emi2016 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Whyme wody maja zasadowe ph czyli zabarwia papierek na niebiesko(może być różny odcień), tylko trzeba badać wydzielinę z pochwy a nie np . wkładkę.
    Szmaragdowa kawał córeczki już ;)

WhyMe lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piernicze ale historie
    ...
    Takie teściowe to jakaś masakra.

Szmaragdowa oby wszystko było dobrze z serduszkiem. <3

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale mało dziś napisałyście :D chyba wijecie gniazdka

Szmaragdowa, obrazki cudne i córcia chyba modelka będzie z takimi nogami ;)

My dziś mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, przewijaliśmy i kąpaliśmy bobasy :D każdy miał swoją lalkę, nie że jedna na pare.
    A wiecie, wczoraj wieczorem było mi smutno z tego powodu że prawdopodobnie będzie dziewczynka, a co jeśli odziedziczy po mnie endometriozę? "Szansa" jest moja babcia miała torbiele, moja mama w wieku 42 lat miała usunięte jajniki i macicę z powodu torbieli czekoladowej, ja też już jestem po operacji, serce mi chyba pęknie jak się okaże że to paskudztwo przejdzie dalej :( jedyna nadzieja w tym że medycyna do tego czasu pójdzie do przodu. Jakieś takie głupie myśli mnie dopadły

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze historia z wesela przyjaciółki z teściową (tą samą) w roli głównej. Chciała wymusić na młodych aby zafundowali jej strój. Jak matka Młodej przyszła do niej zagadać jak się bawi, to ta odpowiedziała, że to nie jest wesele (przyjęcie było na 20 osób)i ona się pobawi dopiero za rok, bo wtedy żeni dwóch pozostałych synów. Powiedziała Młodej w twarz, że brzydko wyglądała na ślubie, że miała brzydki makijaż i sukienkę (moim zdaniem wyglądała ślicznie). No i na weselu było za dużo jedzenia, więc dlaczego jej sióstr nie zaprosili :P Młodzi finansowali wszystko sami a ona nawet złotówki nie dołożyła, jeśli byłyby jakieś wątpliwości.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia z polozna, która będzie nasza srodowiskowa po porodzie :) mega fajne zajęcia i super położna :) jestem bardzo zadowolona :)

Położna mowila, że niezależnie co kto będzie mówił, do szkoły rodzenia warto iść bo różnica między kobietami bez szkoły i po szkole jest diametralna - chodziło jej o to jaki spokój z nas emanuje, wiemy co się dzieje i łatwiej to przechodzimy. Nie mnie oceniać, ale jak to mówiła to stwierdziłam że to była super decyzja że szkołą :)

A tak poza tym niedługo coś mnie trafi z tym nieustannym logowaniem na belly. Co chce coś napisać to mnie wywala i znowu musze się logować :/

FreshMm lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ