Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalam rade wstawic, dla zainteresowanych. plan porodu - wzor:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4496dcc2c9e2.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b118c1fd11de.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4bdc28c0e740.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 13:43
natki89 lubi tę wiadomość
-
A i z cyklu, mezczyzni sa z Marsa, a kobiety z Venus:
Wysylam smsa do meza:
"Kochanie kup mi prosze 200 gram szynki konserwowej w kawałku"
Oto Jego zakup:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/346e63763681.jpgWhyMe, Nadin, emi2016, Polaj, kate88:), Szmaragdowa, Krokodylica, natki89, Vilu, Muska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWhyMe wrote:Szmaragodwa sliczne obrazki!
Super jest zrobic cos tylko 'od siebie' dla swojego malucha.
W Londynie dzis szaro i deszczowo
Wgl ciezki okres przed nami... M ma sprawe w sadzie w poniedzialek, ja juz sie boje.
czego dotyczy sprawa? -
Nadrobiłam trochę wątków. Vilu współczuję Ci teściów, ja jeśli chodzi o moich, to mam mega farta.
Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa -
Oublier wrote:Nadrobiłam trochę wątków. Vilu współczuję Ci teściów, ja jeśli chodzi o moich, to mam mega farta.
Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa
Toksyczna tesciowa potrafi niejeden zwiazek skonczyc...
Ja myslalam ze imie Gabriela jest malo popularne, a tu ich tyle... -
Oublier wrote:Nadrobiłam trochę wątków. Vilu współczuję Ci teściów, ja jeśli chodzi o moich, to mam mega farta.
Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowa[/
Szok! w obliczu takiej tragedii. Szkoda slow!
A ja mam schize ,ze mi cos 'cieknie' nie wiem czy popuszczam czy co , matko a moze to wody plodowechyba kupie sobie te specjalne wkladki, co myslicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2017, 17:08
asia__u lubi tę wiadomość
-
Whyme po pierwsze spokój
w ciąży często jest dużo wydzieliny, dodatkowo może być też nietrzymanie moczu ale to raczej wysiłkowe - przy kaszlu, kichaniu. Dla spokoju możesz kupić papierki lakmusowe np na allegro i sobie sprawdzać ph, bo pewnie jeszcze nie raz będziesz miała uczucie mokrości. Oczywiście jeśli coś cie niepoki to zawsze można podjechać na IP.
WhyMe, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Nadin wrote:Whyme po pierwsze spokój
w ciąży często jest dużo wydzieliny, dodatkowo może być też nietrzymanie moczu ale to raczej wysiłkowe - przy kaszlu, kichaniu. Dla spokoju możesz kupić papierki lakmusowe np na allegro i sobie sprawdzać ph, bo pewnie jeszcze nie raz będziesz miała uczucie mokrości. Oczywiście jeśli coś cie niepoki to zawsze można podjechać na IP.
-
Ku pokrzepieniu serc opowiem Wam historię mojej bliskiej przyjaciółki. Dosyć długo starała się ze swoim facetem o dziecko. W końcu 2 kreski na teście... i na tym kończą się pozytywy. Dzidzia okazała się zaśniadem groniastym, który później przekształcił się w kosmówczaka (nowotwór złośliwy). Chyba każdy potrzebuje w takiej sytuacji wsparcia najbliższych. A co na to teściowa? Że ona wiedziała, że z tego związku nie zostanie babcią, bo moja przyjaciółka ma złe geny... (sama ma niepełnosprawną córkę). No normalnie skarb ze szczerego złota a nie teściowaCórcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
ciesze się, że moje obrazki Wam sie podobają
Polaj malowałam akwarelą na papierze.
Jestem po echu serca dzidzi, plamka na sercu nie zniknęła ale wszystko inne jest w porządku. Lekarka mi powiedziała, że serce rośnie a plamka nie, więc to nic takiego. Bardzo się cieszę z takich dobrych wieściZ wymiarów wychodzi jakby ciąża była 4 dni młodsza. Mała ma długie nogi, brzuszek na 24t6d a nogi na 27t2d
no i waży już 850g
Nadin, kate88:), Maruder, Didi_85, Muska, Polaj, emi2016 lubią tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Hej
ale mało dziś napisałyście
chyba wijecie gniazdka
Szmaragdowa, obrazki cudne i córcia chyba modelka będzie z takimi nogami
My dziś mieliśmy ostatnie zajęcia w szkole rodzenia, przewijaliśmy i kąpaliśmy bobasykażdy miał swoją lalkę, nie że jedna na pare.
A wiecie, wczoraj wieczorem było mi smutno z tego powodu że prawdopodobnie będzie dziewczynka, a co jeśli odziedziczy po mnie endometriozę? "Szansa" jest moja babcia miała torbiele, moja mama w wieku 42 lat miała usunięte jajniki i macicę z powodu torbieli czekoladowej, ja też już jestem po operacji, serce mi chyba pęknie jak się okaże że to paskudztwo przejdzie dalejjedyna nadzieja w tym że medycyna do tego czasu pójdzie do przodu. Jakieś takie głupie myśli mnie dopadły
-
Jeszcze historia z wesela przyjaciółki z teściową (tą samą) w roli głównej. Chciała wymusić na młodych aby zafundowali jej strój. Jak matka Młodej przyszła do niej zagadać jak się bawi, to ta odpowiedziała, że to nie jest wesele (przyjęcie było na 20 osób)i ona się pobawi dopiero za rok, bo wtedy żeni dwóch pozostałych synów. Powiedziała Młodej w twarz, że brzydko wyglądała na ślubie, że miała brzydki makijaż i sukienkę (moim zdaniem wyglądała ślicznie). No i na weselu było za dużo jedzenia, więc dlaczego jej sióstr nie zaprosili
Młodzi finansowali wszystko sami a ona nawet złotówki nie dołożyła, jeśli byłyby jakieś wątpliwości.
-
Dzisiaj miałam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia z polozna, która będzie nasza srodowiskowa po porodzie
mega fajne zajęcia i super położna
jestem bardzo zadowolona
Położna mowila, że niezależnie co kto będzie mówił, do szkoły rodzenia warto iść bo różnica między kobietami bez szkoły i po szkole jest diametralna - chodziło jej o to jaki spokój z nas emanuje, wiemy co się dzieje i łatwiej to przechodzimy. Nie mnie oceniać, ale jak to mówiła to stwierdziłam że to była super decyzja że szkołą
A tak poza tym niedługo coś mnie trafi z tym nieustannym logowaniem na belly. Co chce coś napisać to mnie wywala i znowu musze się logowaćFreshMm lubi tę wiadomość