X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam baby desing lupo comfort.Dla mnie super. Nie moge narzekać.teraz widziałam jest jeszcze ulepszony i ma dłuższą budke. Dla mnie maxi cosi był za cięŻki bo też się nad nim zastanawiałam, mimo że mieszkam w domu to samo wkładanie do auta to masakra, wzięłam więc baby design

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam markę BabyDesign, bo mam od nich 2 wózki w domu i po używaniu są wciąż jak nowiutkie, niezawodne. Super jakość mają. Wiecznie będę to powtarzać :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znam tych wózków.
    Ja robię córce okłady i pilnuje temp bo niestety nadal ją męczy mimo że o 20 dostała syrop.
    A mnie przed chwilą wyrzygało, no masakra jakaś.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Daję słowo że przejście trudnej ciąży przy małym dziecku to niezły hardkor.
    No ale w sumie tu na wątku dużo z Was o tym wie.

helagazela, Muska lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Moja lista wyprawkowa już skompletowana, no prawie ;) muszę jeszcze kosztorys zrobić.

Z wózkiem mam problem: myślałam o Baby Design Lupo lub Husky lub Maxi Cosi Mura 2w1 - macie jakieś doświadczenia? Wózek dla wysokiej w mieście, i raczej będziemy sporo spacerować.

Wyprawkę chcę skompletować uderzeniowo i zdalnie, czy możecie polecić jakieś sprawdzone sklepy online z rzeczami dla niemowląt, meblami etc.?

Hartan Vip- lekki, dobrze się prowadzi, idealny na miasto. My oboje wysocy i też głównie spacery po mieście ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko i co powiedzial lekarz?

Na temat wozkow sie nie wypowiem bo mam taki co kupilam 5 lat temu. Nawet nie ma go juz w sprzedazy.
    Jedyne co to najlepiej pojechac do sklepu i sprawdzic go podczas chodzenia wolnego i szybkiego. Sprawdzic na zywo jak sie go sklada a potem podjac decyzje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 08:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas piekna pogoda a rano byl przymrozek.
    Ja dzis zaczynam 8 miesiac łał kiedy to zlecialo...no ale caly czas mecza mnie ranne mdlosci najgorzej jak jestem b.glodna. Noc ciezka bo atak astmy i moj kregoslup odmawia posluszenstwa :( ( ja mam powazne problemy i jestem po operacji kregoslupa). A dzis od rana pranie robie bo wczoraj nasi przyjaciele przywiezli ubranka po ich coreczce ☺ juz dosc duzo mam ciuszkoe ale teraz mam dodatkowo rozmiary do 3-6 m.
    Co do karmienia piersia to ja krotko karmilam ale mimo walki o kp nie udalo sie do tego ciezko bylo rozkrecic karmienie bo synek byl 2 tyg.karmiony sonda ja odciagalam pokarm laktatorem a to trudniej pobudzic laktacje. Co do dopajania nam mowiono ze niedopaja sie choc jak synek mial duze kolki podawalismy troszke czystej wody( z polecenia neonatolog - synek mial czesty problem ze zrobieniem kupki a wcale nie mial zatwardzen)) i to pomagalo choc czesciowo. I espumisan mniej nam pomogl niz Sab Simplex do tego mielismy probiotyk i Delicol ( ten nam b.pomagal bo mlody ma problem z nietolerancja laktozy).
    Wozek juz mamy taki dla dzieci rok po roku i jestesmy b.zadowoleni bo wyprobowalismy go ☺
    Dla synka mamy Espiro i jestesmy b.zadowoleni.
    Zycze spokojnego weekendu ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 10:28

• Nadin Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas dziś piękne słońce więc od razu humor lepszy pomimo, że nic z przerwami. Ja mam dziś znajomych w gościach więc zabieram się do roboty. Miłego dnia :)

inessa lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana współczuję, mi wczoraj wieczorem też było mega niedobrze ale ja z tych niewymiotujących jestem.

Kroko i co z lekarzem w końcu?

Dziewczyny szukam porady :D czy nosicie rajstopy ciążowe? Jak tak to napiszcie gdzie i za ile kupujecie. Ja zawsze nosiłam sukienki i rajstopy ale zwykle rajstopy mi spadają z brzucha. A w gattcie ostatnio babka chciała 45 zł za "setki". Podziękowałam, ale nie wiem w sumie za ile i gdzie mogę coś znaleźć. Ps interesuja mnie tylko "setki" :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Ana współczuję, mi wczoraj wieczorem też było mega niedobrze ale ja z tych niewymiotujących jestem.

Kroko i co z lekarzem w końcu?

Dziewczyny szukam porady :D czy nosicie rajstopy ciążowe? Jak tak to napiszcie gdzie i za ile kupujecie. Ja zawsze nosiłam sukienki i rajstopy ale zwykle rajstopy mi spadają z brzucha. A w gattcie ostatnio babka chciała 45 zł za "setki". Podziękowałam, ale nie wiem w sumie za ile i gdzie mogę coś znaleźć. Ps interesuja mnie tylko "setki" :)
    Noszę rajstopy :) Na wesele też kupiłam jakieś markowe za 40zeta.Ale teraz znalazłam ciążowe w Rossmanie za 15 zł :) Są takie grubsze ale to akurat na tą pogodę.Nie spodziewałam się że tam je znajde,ale szukał wtedy kremów na rozstępy i obok było dużo rzeczy dla ciężarnych,m.in.te rajstopy ;)

inessa, natki89 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Daję słowo że przejście trudnej ciąży przy małym dziecku to niezły hardkor.
    No ale w sumie tu na wątku dużo z Was o tym wie.

Kroko, ja wprawdzie mam dwóch rozrabiaków w domu, a nie jedna, ale mam za to mega łatwa ciąże a i tak padam na pysk.
    Nie wiem jak Ty to robisz w Twoim stanie, bo podejrzewam, ze jest Cie mniej więcej operacyjnie pół mnie w tych ciężkich chwilach, jak nie jeszcze mniej... Jedno co mogę powiedziec, to ze pierwsza ciaza jaka by nie była trudna, jest dużo łatwiejsza od kolejnych, bo można sie skoncentrować w 100% na sobie.
    Ja juz teraz to czego najbardziej sie obawiam po porodzie to sytuacje jak młodego nakarmię, a on mi zaśnie gdzies około 15.00 i zamiast jechać po chłopaków do przedszkola bede sie bić z myślami - czekać aż młody sie obudzi i ryzykowac, ze odbiorę chłopaków dopiero na zamknięciu przedszkola o 18 (!!) czy tez budzić słodko śpiącego noworodka, zeby przełożyć Go do nosidełka i potem jechać 10 min z wrzeszczącym bobasem :-\
    To samo rano, przy pierwszej ciąży mogłam odespać nocne karmienia, teraz trzeba bedzie wstać, ubrać chłopaków, nakarmić, porozmawiać, jesli mąż w delegacji to ubrać tez śpiącego noworodka i zabrać cała bandę do przedszkola. Nie skarze sie, kocham moje życie, po prostu wspominam pierwsza ciąże z nostalgia, bo była naprawdę bardziej romantyczna i sielankowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2017, 11:27

Krokodylica lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przerzucilam sie z 4 na 5 ale nosze pod brzuchem. Nie lubie jak cos mi go uciska nawet w spodniach ciazowych zsuwam ten pas nizej. Kupilam w gattcie ale 60 z microfibry za niecale 17 zl.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    I ja podpinam się pod wypowiedzi dziewczyn, że nic na siłę.
    Ja z Alą wcale nie walczyłam o pokarm, bo bardzo mnie bolało. I wcale nie było to dla mnie magiczne przeżycie. Może to głupio zabrzmi, ale to, że mogłam przespać noc albo wyjść na pare godzin bo np teściowa nakarmiła małą było dla mnie, dla nas, super rozwiązaniem. Nigdy nie czułam się gorszą matką z tego powodu, nie mówiąc już o tym żebym miała depresje czy choćby zły humor z tego powodu ;). Jak ktoś był mocno nachalny i wracal z pytaniem- A karmisz? To odpowiadałam że nie, głodzę ;). Uważałam że to nikogo sprawa w jaki sposób karmie moje dziecko i nie pozwalaam naruszać mojej prywatnej sfery w tym temacie. Byłam bardzo bojowo nastawiona na wszystkie koleżanki/matki które próbowały mnie do czegoś przekonać. Teraz chce spróbować karmić, bo najzwyczajniej zmieniły mi się poglądy ;), ale wiem też, że nie będę robiła nic na siłę, bo nie warto. Ja zawsze uważałam że szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko, i cała rodzina. A Alunia pięknie mi wyrosła na mm ;), nie chorowała i pięknie się rozwija. także jakby co, nie bede miała wyrzutów podajac takie mleko. I na pewno, na pewno nie dam sobie wmówić że jestem gorszą matka przez to. Co najwyżej pokłócę się z paroma osobami :p. Mój cyc- moje dziecko- moja sprawa. Kropka. ;)
    Mama Ali, na wstępie zaznaczę, ze jestem dużym zwolennikiem KP, bo mnie sie to nie tylko bardzo sprawdziło, ale było źrodłem najpiękniejszych chwil tego wczesnego dzieciństwa moich dzieci. Ale musze przyznać, ze z Twoimi poglądami zgadzam sie w 100%, każdy powinien patrzyć na siebie i nie wtrącać sie miedzy wódkę a zakąskę. Co sie sprawdza nam i jest dobre dla nas niekoniecznie jest dobre dla innych. Nawet jesli WHO tak mówi. Nie dajmy sie zwariować.

Krokodylica, Mama-Ali, Karmelova lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela napisalas cala prawde.
    Moja kolezanka ma 6 i 4 latka do tego 8 miesieczne niemowle. Jednym slowem teraz jak mlodej ida zeby wyglada jak zombi. A tu rano chlopaki do przedszkola trzeba odprowadzic i nie wiem jak ona to robi bo jest zawsze przedemna.

Dlatego dziewczyny cieszcie sie pierwsza ciaza :)

helagazela lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Ja po wczorajszej wizycie wszystkk.dobrze , dzieci rosna 1916g i 1716g ;)
    Za miesiac stawiam się na oddział i po Mikolaju mój ginek robi CC :)
    Wyprawka jux prawie skompletowana , zostaly tylko lozeczka i wozek :)
    Ale to mam już wybrane wystarczy odebrac ze sklepu ;) ale to juz najmniejszy problem ;)
    Dzis robie porzadki , po niedzieli biore sie za płukanie nowych ciuszkow , prasowanie ;) moja torba juz gotowa , jeszcze tylko dzieci musze spakowac ;)

Milego dnia dziewczyny ;)

Polaj, kate88:), Muska, ana167, MagO31, Krokodylica, Mama-Ali, helagazela, BlackCatNorL, Paula_29, Aenu, inessa, Myszk@, kasha86, ktosiowa lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ale duze dzieci
    Moj syn urodzil sie 6 grudnia a ja 7. Mialam taki prezent urodzinowy :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Kroko i co powiedzial lekarz?

Na temat wozkow sie nie wypowiem bo mam taki co kupilam 5 lat temu. Nawet nie ma go juz w sprzedazy.
    Jedyne co to najlepiej pojechac do sklepu i sprawdzic go podczas chodzenia wolnego i szybkiego. Sprawdzic na zywo jak sie go sklada a potem podjac decyzje.

Niby infekcja wirusowa.
    Gardło czerwone ale bez anginy.
    Rano wymusiłam w nią praktycznie syrop bo nie chciała absolutnie wypić to potem zwymiotowala.
    Temp już była 39 więc podałam czopek paracetamol i teraz odzyskala siły i humor.
    Aż czopek przestanie działać...

• helagazela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Wiesz aś, właśnie dlatego się na ogół nie piszę bo jak słyszę, że najpierw powinnam urodzić a później się wypowiadać to mnie krew zalewa. Sorry ale to, że nie mam dzieci nie oznacza, że o niczym nie mam pojęcia! To, że kobieta urodziła to oznacza, że ona wszystko już wie? Każde dziecko jest inne i to że coś się sprawdziło u niej to nie oznacza że sprawdzi się u innej matki i innego dziecka. Tak jak napisałam wcześniej, wiem że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i że może mi się zmieni ale powyżej napisałam tak jak uważam na tą chwilę.
    Karmelova, chciałam Ci tylko napisac, ze jak jeszcze nie mieliśmy dzieci, to nasi przyjaciele mieli rozbrykana dwulatke. Jak przychodzili do nas, to chowaliśmy wszystkie wartościowe wazoniki itp. bo zawsze były straty jakies. Z przyjaciółmi jesteśmy blisko do dzisiaj, mała ma dzis 12 lat, ale pamietam jak w tamtym czasie byliśmy oburzeni Jej zachowaniem i oczywiście zawsze komentowaliśmy miedzy soba jak to jest wina rodziców, ze Jej nie pilnują i zle wychowują. I wiesz co, do dzis tak myślimy. To ze ktoś nie ma dzieci, nie znaczy, ze nie moze miec zdania, opinii na temat karmienia czy wychowania. Nasze dzieci tez sa rozbrykane, wręcz rozwydrzone, ale tak jak kiedyś wydawało mi sie nieakceptowalne, zeby rodzice pozwalali dziecku na dotykanie i bawienie sie wszystkim u kogoś obcego w domu, tak dzis tez tak uwazam i moim chłopakom na to nie pozwalam. To czy słuchają, to juz niestety inna historia...
    W skrócie tak długo jak sie nie jest ciocia dobra rada dla innych, to można sobie myślec co sie chce.
    W końcu każdy z nas ma tysiąc rzeczy do powiedzenia na tematy, które nas nie dotyczą, nie wiedząc o nich nic a nic. Idąc za tym tokiem myślowym, nie moglibyśmy miec opinii na żaden temat: polityki, religii, sztuki, etc.

Krokodylica, Karmelova lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Angela ale duze dzieci
    Moj syn urodzil sie 6 grudnia a ja 7. Mialam taki prezent urodzinowy :)

Kochana super ;) u mnie zobaczymy jak bedzie ;) napewno 6.12 juz bede w szpitali bo polozy mnie troszke wczesniej :)
    Wszystko sie okaze , teraz najwazniejszs niech siedza w brzuszkach do tego 1.12 minimum i niech zdrowo rosna ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że Wam wracają objawy z I trymestru :) Ja od kilku dni mogę spać 24h i nie wiem ile to kwestia ciąży a ile pogody. Około 1 w nocy bierze mnie na różne rozkminy (np; wczoraj chciałam gadać o wyborze imienia) a mój biedny mąż musiał ze mną konwersować :)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ