X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kasha, który to szpital ma braki w koszulach? jakoś sobie nie wyobrażam, żeby na operację, a cc to jednak operacja lekarze zezwolili na założenie niewysterylizowanej koszuli.

Borowska :) czy braki to nie wiem-takie info wczoraj położna przekazała - że może się tak zdarzyć. Nie znam się :) może wtedy przy cc tną na golasa a potem ubierają ;p nie wdawałam się w szczegóły :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny naprawdę nie warto kupowac dużo tych najmniejszych ubranek, dziecko wyrośnie bardzo szybko. te najniejsze typu rozm 56 jest góra na 2 pierwsze tygodnie. potem 62

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe szybko? Ciekawy pogląd. I nie wyobrażam sobie nie wyprasować dziecięcych ciuszków.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe też wszystko piorę i prasuję już teraz, bo ja wiem czy później będę miała na to wszystko siłę? Tylko nie mam tego aż tyle :D w ogóle mam wrażenie, że trochę mało tych rzeczy, ale jakby co to pralka jest, najwyżej będzie chodzić na okrągło ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo rzeczy dostalam od kolezanki, nowe kupilam 6 par spiochow za ktore zaplacilam £6 w UK tu sa bardzo tanie ciuszki.
    A rozmiary na 3-6m kupilam 3 komplety na wyjscie i mam pare spiochow takich 'domowych'
    reszta prania to pieluchy itd...

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Borowska :) czy braki to nie wiem-takie info wczoraj położna przekazała - że może się tak zdarzyć. Nie znam się :) może wtedy przy cc tną na golasa a potem ubierają ;p nie wdawałam się w szczegóły :)
    Ja na salę operacyjną wchodziłem w mojej koszuli i na stole już leżałem nago. Po operacji przykryli mnie kołdra i tak leżałem do następnego dnia na sali. Pamiętam że miałam zakaz podnoszenia głowy przez ok 8 godzin ze względu na znieczulenie zewnatrzoponowe. A dziecko do opieki przynieśli mi na druga dobę po mojej kąpieli.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA i mam juz pare rzeczy na 6-9miesiecy, Moja mama co przyjezdza to mi przywozi, takze na upartego mam dziecko ubrane przez 9 miesiecy hihi :D

emi2016, ktosiowa lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziecko ubrane przez 1,5 roku i jeszcze mi dowożą ubranka :-o na razie nie mam komu potem oddać, może rozdam za darmo, może mops albo jakiś żłobek. Chyvba że ktoś znajomy zaliczy wpadkę :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poprane i poprasowane rozmiary od 56 do 68. Też nie uważam że to za szybko :) jestem z tym którzy wszystko muszą mieć wcześniej zaplanowane więc od kiedy ciuszki leżą w szufladach jestem dużo spokojniejsza. Zostały mi do kupienia pampersy, parę rzeczy dla mnie i może się rodzić :)
    Jak skończy nam się 37 tydzień to zamierzam "coś" zrobić żeby się szybciej urodził :D niewiem jeszcze co ale nie chce czekać do terminu porodu, albo co gorsza przenosić. Niewiem może długie spacery pomogą. Strasznie boję się dużego dziecka, boję się że te ostatnie tygodnie mnie wykończa, jeszcze termin na 1.01 to już w ogóle masakra. Całe święta jak na bombie. Od 10.12 ciąża jest donoszona, więc synu proszę nie rób tego matce tylko wychodź jak już będziesz gotowy :D

helagazela lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas kolejna noc nieprzespana bo Zuzia znów ma katar i budzi się co kilkanaście minut. Do tego rano zwymiotowala, płacze że brzuszek boli. M zadzwonił do przedszkola okazało się, że mają Rota. No i super. 4 dni była w przedszkolu. Ja osiwieje.
    Do tego znowu wyszły mi hemoroidy i nie mogę siedzieć ani chodzić a M w pracy do 20.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie wybralyscie chusteczki nawilzane?
    Myslalam o tych water wipes, ale nie wiem czy jest to dobry pomysl, bo potem moge miec problem zeby zmienic.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy z bebydream exstra sensitive. Na sroka.pl mają bardzo dobra opinie

WhyMe, ana167 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż w domu będziemy się starać używać wody a chusteczki tylko na wyjścia. Zobaczymy jak nam wyjdzie :)

WhyMe lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję :(
    Ja mam chusteczki waterwipes i babydreams.

WhyMe lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    A jakie wybralyscie chusteczki nawilzane?
    Myslalam o tych water wipes, ale nie wiem czy jest to dobry pomysl, bo potem moge miec problem zeby zmienic.

Ja kupiłam waterwipes i dermę baby. Potem myślę, że będę kupowała te pierwsze w ilościach hurtowych :) często można je znaleźć w promocji na różnych stronach www.

Mi się strasznie nie chce prasować ... przeszłam pierwszy etap i wyprałam i wyprasowałam prześcieradła i pieluchy tetrowe, ręczniki (a mam ich całą szufladę). Kocyki tylko poprałam - nie będę ich prasować. Teraz zostały dwie szuflady ubranek - strasznie nie chce mi się tego robić :)

WhyMe, helagazela lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dada sensitive. Kupiłam 2 op. Jak sie okaże że uczulają to zmienię na inne.
    Ja u synka uzywałam cały czas - no chyba ze jak odparzył puoe to wtedy woda. Szybko i wygodnie. A z myciem woda większa zabawa i szczególnie w nocy sie nie chce

WhyMe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja nie cierpie prasować. U synka prasowała jakieś 2 miesiące potem juz nie,.
    teraz wyprałam w 90st więc bakterie wybite a prasowanie proforma żeby pogniecione nie było

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co odnośnie chusteczek i innych kremów, mydełek itp. to ja też zaczytuję się w bloga srokao. Staram się wybierać tak, aby te kosmetyki miały dobry skład ale po jednym jej wpisie doszłam do wniosku, że nie ma co być za bardzo eko i jednak trochę dziecko przyzwyczajać do chemii, która przecież jest wszędzie.
    Tu artykuł z bloga:
    http://www.srokao.pl/2016/01/hartowanie-chemiczne-dziecka.html#

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś testowałam chusteczki i jedne były za sztywne inne za wilgotne a jeszcze inne za suche. Wszystko zależy od naszych upodobań. Skończyło się na wodzie i nie uważam że był to problem w nocy. A na wyjscie Bobini sensitive.
    A jeszcze jedno ja wody nie zmieniłam za każdym razem.

WhyMe lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wpadam na chwilę, u nas zabiegany czas remontowy, wiec podczytuje ale nie mam czasu sie wypowiadać ;). Nadrobię Was w przyszłym tygodniu ;)

My po wizycie, wszystko super, młody cały czas tyłkiem w dole, ale już mi wszystko jedno, najważniejsze że jest zdrowy i wszystko super. Waży 2500 g, więc już kawał chłopa ;). Kolejna wizyta już z ktg za dwa tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 17:31

ana167, Myszk@, Krokodylica, inessa, Karmelova, Polaj, BlackCatNorL, helagazela, Eklerka13579, Didi_85, kasha86, Paula_29, kate88:), Szmaragdowa, ktosiowa, Nadin, Aenu lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ