X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam cały razem z pościelą( wszystko z wszytym juz wypełnieniem ) i bez problemu wyprasowałam :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ej,bo zaczynam się stresować...Mi właśnie Śliż kazał zrobić to ktg i przynieść na wizytę 15 grudnia.
    Mały miał na ostatniej wizycie niskie tetno,jakieś 130,ale dr mówił że śpi i poza tym dalej jest w normie.Kurka,może coś wypatrzył? No i widzicie jak łatwo wpaść w paranoję matczyna?
    130 to super wynik! ja bym sie chyba martwila jakby mial wiekszy.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Elize jak tylko Cię cos niepokoi to nie patrz na nic tylko jedz sprawdzić :) będziesz spokojniejsza a to najważniejsze :)

Dziewczyny w szpitalu dacie rade :* juz niedługo :)

Ja miałam dzisiaj wizytę u diabetologa. Insulinę na noc mam zwiększać do skutku póki co dzisiaj 10j. Nie spodobało jej się ze nic znowu nie przytyłam ( od jakiś dwóch miesięcy waga stoi w miejscu ) ale spojrzała na cukier w ciągu dnia i uwierzyła ze się nie głodze..zwróciła tez uwagę ze mała jest za mała :/ no ale skoro ginek nie widzi żadnych nieprawidłowości to może po prostu będzie mała..no a ja od nowa zaczynam się denerwować czy wszystko jest ok :/
    Wogóle dzisiaj zły dzień :/ równo rok temu straciłam fasolkę i jakoś wspomnienia wróciły :/ trzeba się wziąć w garść i jutro będzie lepiej .

Smoczki kupiłam na wszelki wypadek (dr Browna ).

Z szykowna mama przesyłka była po jakiś 2-3 dniach ale teraz gorący okres i wogóle przesyłki długo idą.

Mój gin robi wszystkim ciezarnym ktg raz w tygodniu poczynając od 36tc.
    A robila Ci usg , ze zna wage malutkiej?
    Od oceniania wielkosci plodu jest gin, wcale sie nie przejmuj.
    Moja waga tez nie rosnie jakos bardzo....

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mój maluch mam wrażenie że jest jeszcze bardziej ruchliwy niż był tylko te ruchy się zmieniły z kopniaków w takie wypychanie, rozpychanie
    Zaczynam się obawiać, że to Zuzia okaże się tym spokojniejszym dzieckiem, a wydawało się nam że to nie możliwe:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też kilka razy dziennie mają czkawkę? Kuba od kilku dni ma dość często i tak się zastanawiam czy to mu nie szkodzi. Wiem, że pewnie panikuję :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny możecie się pochwalić jakie kombinezony macie dla maluchów, ja zamówiłam jeden z C&A misiowy ale jest dość cienki, drugi z reserved ale też bez ocieplenia i nie wiem czy ich nie oddać, pokażcie jakieś linki, może mi się uda coś wybrać

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu czkawka jest dobrym objawem, znaczy że dziecko ćwiczy sobie płuca, u nas też jest kilka razy dziennie. Nie może dziecku zaszkodzić

Bubu93, Mama-Ali lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z zakupów, kupiłam córce lalkę na mikołaja.

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Wasze maluchy też kilka razy dziennie mają czkawkę? Kuba od kilku dni ma dość często i tak się zastanawiam czy to mu nie szkodzi. Wiem, że pewnie panikuję :)

To normalne, po porodzie dzidziuś tez będzie miał tę czkawkę kilka razy dziennie.

Bubu93 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    dziewczyny możecie się pochwalić jakie kombinezony macie dla maluchów, ja zamówiłam jeden z C&A misiowy ale jest dość cienki, drugi z reserved ale też bez ocieplenia i nie wiem czy ich nie oddać, pokażcie jakieś linki, może mi się uda coś wybrać

Ja kupiłam w H&M, ale nie mogę znaleźć go na stronie. Ciepły dość, bo z miśkiem w środku. Coś typu https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/293244/s/cool-club-kombinezon-zimowy-niemowlecy/

Ogólnie to ja kombinezonów mam kilka, jeden kupiłam sama, 2 czy 3 takie misiowe lżejsze dostałam od znajomych, więc u mnie do wyboru do koloru.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe na podstawie pomiarów z usg III trymestru (zawsze prosi o najnowsze pomiary od gina ).

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate w ja zaczynalam od 10j.
    Obecnie mam 24j.
    Mi waga zwiekszyla sie o 1 kg i juz 14 na plusie. Diete trzymam ta sama od poczatku diagnozy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    WhyMe na podstawie pomiarów z usg III trymestru (zawsze prosi o najnowsze pomiary od gina ).

To ile waży Twój maluch?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to bardzo gruby ten kombinezon, ja jednak chyba czegoś odrobinę cieńszego szukam, bo mam jeszcze śpiworek, tyle że są albo same bardzo cienkie albo bardzo grube jak obserwuje

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Laski mam pytanie. Od wczorajszego wieczoru spina mi się brzuch, plecy i brzuch mnie troszeczkę pobolewają jak na okres. W nocy obudził mnie ból brzucha, musiałam wziąć nospę, kolejną wzięłam jakoś 1,5h temu, ale dalej brzuch się spina i pobolewa...

Martwić się? Pisać do mojego gina? Nie chcę głupio panikować... Żeby nie było - miałam dziś poprasować ubranka i poprać resztę, ale leżę, bo nie chcę wysilać brzucha ... Mam w planie się wykąpać, może woda trochę pomoże? Mały tak średnio się rusza, ale wiem, że czasem i on ma dzień leniwca, więc bardzo się nie spinam tym.

Calza, zależy jak często się spina. U mnie to było kilka razy na godzinę (przy czym większości z nich nie czułam, ale na ktg się pisały) i zatrzymali mnie na patologii z ryzykiem przedwczesnego porodu, bo takie częste twardnienia moga powodować skracanie szyjki. Wypisali mnie po obserwacji z zestawem leków i z zaleceniem, że gdyby za którymś razem nie przeszło po nospie+scopolanie to mam się natychmiast meldować na izbie. Z kolei 1-2 razy na godzinę jest ponoć jeszcze ok.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po wizycie :)
    Wszystko dobrze szyja tfu tfu trzyma , przeplywy oki , dzieci ważą ok.2800i 2700:)
    W poniedziałek na 7:30stawiam sie na oddzial do mojego gina i we wtorek z samego rana cięcie ;)
    Teraz musze szczęśliwie dotrwać do poniedzialku :)

Paczki na Mikolaja porobione , moge odpoczywać :)

Milego wieczoru :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 19:17

emi2016, ktosiowa, Bubu93, Polaj, Mama-Ali, FreshMm, ana167, BlackCatNorL, Lagostina, Aenu, Żabulka30, annaki, natki89, Paula_29, Myszk@, inessa, Muska, moniczko., Krokodylica, helagazela, małżowinka, kasha86, Karmelova, kate88:), .aś. lubią tę wiadomość

• wronka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila wolna opiszę poród.
    Wszystko zaczęło się 17.11 wieczorem bo zaczęłam brudzić na brązowo. Nastenego dnia pojechałam na ip, badania, ktg i diagnoza że to pewnie od podrażnienia luteiną bo aplikowalam 3x2. W niedziele plamiłam na czerwono. W środę bylam u swojego gina , stwierdził że dużo tego brudzenia i dalej kazał leżeć wstać tylko do toalety. I tak wytrzymałam do wtorku. We wtorek dostałam skurczy regularnych co 8-10min. Wieczorem wytłumaczyłam starszakowi że rano pojadę do szpitala bo Antoś bardzo kopie mame a tak naprawde ruszył się stosunkowo mało w porównaniu do tego co wyprawiał wczesniej. Rano mąż zawiózł dziecko do przedzszkola i pojechalismy do szpitala bo całą noc miałam skurcze co 6 min, można było nastawić zegarek.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Wszystko dobrze szyja tfu tfu trzyma , przeplywy oki , dzieci ważą ok.2800i 2700:)
    W poniedziałek na 7:30stawiam sie na oddzial do mojego gina i we wtorek z samego rana cięcie ;)

Jaaacieee :):) To już za momencik ♡♡♡ A jakie duże dzieciaczki! Zaciskaj nóżki! ;)

Angela* lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Jeju super ;) już za tydzień będziesz miała swoje skarby przy sobie :)

Angela* lubi tę wiadomość

• wronka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala pojechałam sama za kierownicą chociaż skurcze były cały czas ( mąż nie ma prawka a rodzina nie dostępna).Dałam radę. W szpitalu badania na fotelu, ktg. Skurcze chociaż regularne, mocne na ktg wogóle się nie pisały, ale że moim prowadzącym jest zastępca kliniki to mnie przyjęli dali nospe w kroplowce badanie na fotelu chyba ze 4x już mówiłam że urodzę przez to grzebanie przy szyjce. Cały czas miałam skuracze regularne, wieczorem trochę się wyciszyły ale były nic nie pisało się na ktg, dziewczyny obok na zapisach miały gory-doliny i tak nie cierpiały jak ja. W końcu w nocy około 1 położna sprawdzała tętno dzieci a ja znowu ze skurczami, dotknęła mi brzucha i poszła. Wezwała lekarza do badania. Ten jakiś nie zdecydowany co zrobić dalej, ponieważ cały czas mi mowili że jeśli się zacznie poród to go nie będą zatrzymywać bo w/g usg dziecko waży 2400 i da sobie rade(pomylili sie o 15g). Lekarz postanowił przenieść mnie z patologi na położnictwo na trakt do obserwacji bo podczas badania miałam skurcz i szyjka sie spłaszczyła.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ