X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, kciuki oba :)

Calza, w którym szpitalu Ty leżysz?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka dobrze ze się wybrałaś.
    Ja coś nie mogę zasnąć, chyba stres przedporodowy mnie ogarnął :O

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest dobrze.. Skurcze dalej są, mocniejsze już.. I zaczynają bolec.. Na ktg pisza się do 80..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka 3maj sie!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka trzymam kciuki za Was.

Co to za dzień i noc, moja córcia też źle śpi, chyba z pół godziny spała mi na wpół siedząco na kolanach, bo bałam się że zwymiotuje :/ co rusz jeczy i mówi coś przez sen, piżamkę musiałam jej zmienić bo cała była mokrutka. :/

• calza Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Malineczka, kciuki oba :)

Calza, w którym szpitalu Ty leżysz?

Vilu ja jestem w Bielańskim, bo tu chce rodzić.

mjvyi09k1yghelay.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Vilu ja jestem w Bielańskim, bo tu chce rodzić.

To się minęłyśmy o kilka dni na oddziale :) Też rozważam rodzenie tam, bo stamtad mam lekarza prowadzacego, chociaż jeśli chodzi o warunki i podejście do sn (na który jeszcze mam nadzieję) to bardziej mi odpowiada Madalińskiego. Jeszcze się waham.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2017, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. Skurcze dochodzą do 80, ze az bola , a położna mówi, ze mam się przespać, bo jak się juz zacznie na dobre to nocka z głowy. W razie co mam jej szukać, wołać. Czyli nie dadzą mi nic, co powstrzyma skurcze, nic na płuca dla małej.. Wyc mi się chce normalnie :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Masakra.. Skurcze dochodzą do 80, ze az bola , a położna mówi, ze mam się przespać, bo jak się juz zacznie na dobre to nocka z głowy. W razie co mam jej szukać, wołać. Czyli nie dadzą mi nic, co powstrzyma skurcze, nic na płuca dla małej.. Wyc mi się chce normalnie :(

Pisałaś, że masz leżeć cała noc z kroplowka - pewnie z magnezem na powstrzymanie skurczy, dodatkowo dostałaś tabletki. Sterydy muszą mieć czas żeby zadziałać i jeśli poród się zaczął to raczej nie na sensu już ich podawać. Pewnie to bardzo trudne, ale spróbuj nie panikowac, bo to pogarsza sytuację, spróbuj dla swojej księżniczki ;)

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroplowka sie kończy, bedzke lecieć max 10 min jeszcze..
    Położone czują chyba, że urodze.. Przed chwila weszły dwie sprawdzić kroplowke to zaczęły gadac o mnie ,, może zdąży się dziewczyna przespać" .. Boje się jak cholerą :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Malineczka, spróbuj nie patrzeć na ktg. Odwróć ekran jeśli jest taka możliwość i poproś o wyciszenie. To Ci pomoże się trochę rozluźnić. Możesz też poprosić o coś na uspokojenie, będzie Ci łatwiej zasnać. Z pomysłów, które im możesz podsunać - u mnie kiedy już nospa i magnez nic nie daja to pomaga scopolan w czopkach.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg się skończyło juz. Kazały mi się przespać jak mogę, żeby być wypoczeta :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki stopień referencyjności ma szpital, w którym jesteś? Zajmuja się w razie czego takimi wcześniaczkami?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zajmują.. Szpital w którym jest ten oddział jest jakieś 30 km stad..:( boje sie o małą :(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dzieci przyszły na swiat 8.19 cora i 8.20 synek , maja po 10pkt :)
    Jak dojde do siebie zrobie zdjecia i sie pochwale <3
    Gratulacje kochana!!! :* Łezka w oku mi się zakręciła , bo razem wkładałyśmy dzieci do brzuszka a ty już swoje wypakowałaś i to jakie dorodne :)
    Dużo zdrówka dla was :*:*

Ps. Ucięło mi post ...

No to ja może jednak spakuję jutro tą torbę do szpitala ;)

Pozdrawiam was serdecznie dziewczyny i wracam do regularnego czytania wątku styczniowego :)

... Robi się coraz ciekawiej, nie chcę więc by omijały mnie takie wspaniałe wieści jak przyjście na świat dzieciaczków :)

Buziaki :*:*:*:*:*:*:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 00:48

Angela* lubi tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję, zazdroszczę i trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Dziękuję Ci bardzo za opisanie cc „tak ludzko i bez strachu”... ja się mega boję tej całej procedury, zimnego stołu, cewnika, podania znieczulenia, zszywania, puszczania znieczulenia i pionizacji itd. Ale Ty to przedstawiłaś tak ładnie i jako zabieg niemal rutynowy, ekspresowy i tyle :)

Malineczka - trzymam kciuki za dzidzię i za Twoje samopoczucie psychiczne !!!! W szpitalu wiedzą co robią, więc nie płacz, bo to Cię jeszcze bardziej osłabia. Ale na pocieszenie powiem, że ja urodzona 30 lat temu w 32 tc i polezalam w inkubatorze i wszystko jest ok - dziewczyny są silne!!

Nadin - ja też dziś byłam na hennie i paznokciach, rzęski zrobione wczoraj, jeszcze Pedicure i fryzjer na mnie czeka i na mój 3-miesięczny odrost:) muszę przyznać, że od razu się lepiej czuję po takich zabiegach upiększających i mimo brzucha, który mi ciąży w tej ciąży i faktu, że przez większość ciąży czułam się mało atrakcyjna - teraz jest trochę lepiej - polecam każdej taką małą nagrodę po tych prawie 9 miesiącach ;)

Szmaragdowa Co do spojenia to mnie boli już od tygodni - często wspominałam o tym na wizytach u ginekologa i on mówił, ze to normalne, że kanał rodny to miedzy innymi takie miękkie chrząstki , które musza się rozchodzić, aby poród był możliwy .. boli jak wstaje z łóżka i jak przewracam się z boku na bok. Jak pochodzę to trochę przestaje bolec ale zaczyna się ból kręgosłupa i chodze jak kaczka :(

Aenu tak sobie pomyślałam, że fajnie byłoby dopisywać przy rozpakowany mamach, czy dzieci przyszły na świat przez cc czy SN - jeśli to nie problem to statystyka może być ciekawa. Taki pomysł mnie naszedł - chyba widziałam to u innych mam na forum :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję: )

Wczoraj juz przystawialam maluszki do cycusia i tak slodko pily siare :)
    Nocke spaly u pielegniarek wiec ja troszke pospalam :) choć kazdy placz niemowlaka mnie budzil :) jak to na noworodkowym :)

Czekamy na zmiane zalogi i będziemy sie pionizzowac :) Nawet nie wiecie jak marze aby wsiąść porzadny prysznic , sie odswiexyc :)

Trzymajcie kciuki za szybkie, zgrabne bezbolesne stanie na nogi :)

Buziaki :-*

Krokodylica, annaki, kasha86, Szmaragdowa, Muska, kate88:), ana167, Myszk@, inessa, Żabulka30, Aenu, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Kroplowka sie kończy, bedzke lecieć max 10 min jeszcze..
    Położone czują chyba, że urodze.. Przed chwila weszły dwie sprawdzić kroplowke to zaczęły gadac o mnie ,, może zdąży się dziewczyna przespać" .. Boje się jak cholerą :(

Kochana, dla pocieszenia, moja znajoma dwie córy urodziła za wcześnie- jedna w 30 tygodniu, druga w 32 tc i wszystko jest super, dziewczyny zdrowe i nic sie nie dzieje. Na pewno podają Ci wszystko co można w takiej sytuacji. Trzymam kciuki!

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po 2h drzemce w nocy, bo spaniem tego nie można nazwać...
    I mam kolejny problem. W niedziele pojawiła sie na wysokości łopatki wysypka i do tej pory ma już całkiem pokaźny rozmiar. Do tego doszedł bół, przeszywający bardzo mocny, cos jakby nerwoból w miejscu wysypki + wysypka też z przodu, pod cyckiem, wszystko po jednej stronie ciała. Myślę ze może być to półpasiec.

W nocy przewertowałam cały internet i różne są opinię na temat zagrożeń itp. Dobrze ze dziś wizyta w szpitalu to mnie zdiagnozują. Przy okazji mam spotkanie z neonatologiem to zapytam o możliwe zagrożenie dla dziecka.
    Najgorsze jest to, że środki przeciwbólowe nie pomagają.

Naprawdę, powiem Wam że mam już dosyć tej ciąży. Daje mi w kość na samym końcu, młody chyba czuje mój niepokoj bo całą noc strasznie się wypychał, zreszta do teraz to robi. Być może próbuje się obrócić, ale chyba nie bardzo ma miejsce, co dla mnie jest dość bolesne i nieprzyjemne.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka jak nocka, jak się trzymasz?

Angela powodzenia z pionizacją.

MamaAli masz Ci los, jeszcze tego Ci brakowało.

Mi też się w nocy brzuch stawiał.
    Ale ja miałam beznadziejną nockę bo córka źle spała. Nie mam sumienia jej teraz budzić do przedszkola.

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ