X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka rozwalilas mnie :D
    Naga murzynka hahahaaaa jak w jakims filmie ;D
    Hehe

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 to akurat tak, chodzi do toalety. Ale biega na boso po sali, gdzie wszyscy laza w butach i po korytarzu całego oddziału tez na bosa chodzi, a kapcie ma kolo łóżka.. I z tymi nogami brudnymi do łóżka pod koldre wchodzi.. No trudno, jak kto lubi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:12

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ogólnie jest śmieszne, ale z czasem jak już jestem tu 2 dzień, to zaczyna mnie to mocno irytowac.. Rozumiem ze jest po cesarce, ale chodzi normalnie, moze lekko zgięta,wszystko ok, a ona nawet nie zamierza iść pod prysznic, boze, co za higiena.. Myślę ze dzień, gors dwa i nie wytrzymam. A chyba jeszcze dzis to zgłoszenia do swojej położnej.. Nawet jak u mnie goście byli, to mówili ze smierdzi w tej sali ze masakra i drzwi otwierali żeby sie przewietrzylo, a murzyński luby po chwili za każdym razem wstawał i je zamykał. No po prostu nic tylko schować sie pod koldra.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa współczuję... lada chwila pewnie tam się jakieś zakażenie wda...
    Ja dziś powitałam 35 tydzień i będę wizytować, mała chyba dalej się nie ułożyła jak trzeba, ciekawe czy to wina mojej dwurożnej macicy... :(

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam zastrzyk domięśniowy znowu, chyba druga dawka sterydów na płuca dla małej. Boze jak to bolalo. Wczoraj tez bolalo, ale nie aż tak i mniej trochę tego było. A dzis wielka pelna strzykawka i bol. Teraz to mnie tyłek do jutra będzie bolal normalnie. Nigdy się tak zastrzyków nie balam jak dziś xd

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Malineeczka, a ile w tym szpitalu trzymają po cc?,moze ja wypisza..

Dokładnie nie wiem ile w tym , ale skyszalam ze ogólnie w Niemczech po CC trzymają 5 dni jak jest wszystko ok. Ale z ciekawości az położnej zapytam jak wpadnie do mnie. Dziś jej plastry z brzucha odklejali i kuzynka mnie załamała jak powiedziała, ze jej tez odkleili w 3 dobie po CC, wiec powiedziała ze może z 2 dni i ja wypisza..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że po poprzednim porodzie ż córką jak byłam w szpitalu to w innym pokoju była turczynka do której codziennie od rana do wieczora były pielgrzymki rodziny czy znajomych, potrafiło przyjąć chyba po 10 os na raz w tym kilkoro dzieci które biegaly. Ale widziałam że później pielęgniarki przeniosły jej współlokatorkę do innego pokoju i.pewnie tamta leżała już dama. A z kolei na innym pokoju dziewczyny wywiesiły sobie kartkę że nie życzą sobie odwiedzin (prócz mężów) i to też było ok. Miały przynajmniej spokój.
    Malineczka widać takie murzynskie zwyczaje, chodzić na.boso i nago jak w dżungli...chociaz nie jestem jakąś rasistką. Myślę że możesz spokojnie to zgłosić że Ci przeszkadza może akurat dadzą Cię na inną salę
    Myślę że Cię nie pocieszę ale u mnie po cc trzymają min 6 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 12:41

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka współczuję towarzyszki. Ja leżę na sali jednoosobowej i to też nie jest fajne chociaż czytam Malineczke to już się nie skarżę , tym bardziej że dzisiaj wreszcie wychodzimy so domku. Hura, 16 dni w szpitalu to już trochę za długo. Współczuję dziewczynom które leżą jeszcze dłużej. Trzymam kciuki za was wszystkie.

annaki, ana167, inessa, Aenu, Krokodylica, Szmaragdowa, Eklerka13579, Maruder, Polaj, BlackCatNorL, Muska, helagazela, kasha86, kate88:), Paula_29, .aś., Karmelova, Morwa lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Malineczka współczuję towarzyszki. Ja leżę na sali jednoosobowej i to też nie jest fajne chociaż czytam Malineczke to już się nie skarżę , tym bardziej że dzisiaj wreszcie wychodzimy so domku. Hura, 16 dni w szpitalu to już trochę za długo. Współczuję dziewczynom które leżą jeszcze dłużej. Trzymam kciuki za was wszystkie.
    Wronka super :) trzymajcie się :)

wronka lubi tę wiadomość

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dzieki za wszystkie zaciśnięte kciuki, musiałyście srogo ściskać bo Jagna w tydzień przybrała 220g, teraz waży 1870g (jest na 3 centylu) wód tez mi przybyło. Nie ma szału bo AFI 7 ale lepszy rydz niż nic. Pytalam lekarza czy jest szansa, ze spędzę święta w domu to nabrał wody w usta, mowie do niego "zobaczymy za tydzień tak?" A on, ze tak

Malineczka- ręce opadają na ta dzicz :D
    Wronka - zazdroooo, ja koczuje w szpitalu juz ponad 3tyg i serio przestaje rozróżniać dni tygodnia :D wiem tylko ze jest piątek jak na obiad dają PRZEOBRZYDLIWY pulpet rybny, to jest qwa jakiś koszmar :D ale mąż mi zrobil arcykotleta schabowego na jutro wiec nie zemrę

ana167, Eklerka13579, Didi_85, Myszk@, Krokodylica, Polaj, BlackCatNorL, Muska, helagazela, FreshMm, kate88:), inessa, annaki, .aś., Karmelova, Morwa lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa super,ze jest lepiej! Ja leze na sali z tryglodyta Nie dosc ze cala noc chrapie,to w dzien tylko tv i na zagryzke kielba,a od pomiedzialku jak ja przyjeli to nie zmiemiala pizamy i po prostu cuchnie

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie jazde na tych salach. Ja kiedys po porodzie lezalam z dziewczyna ze schizifremia wiecie jak lekarze sie i nia bali. A rodzina caly czas uslugiwala. Ja pi cieciu i ona di mnie haslo ubierz mi skarpetki i papcie no szlak mnie wtedy trafil. Powiedzialam jej ze chyba czas sie usamodzielnic bo ma male dziecko.
    Potem mi dziekowala za to ze jej tak powiedzialam a mi byla troche glupio bo ona na mocnych lekach caly czas.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja jak dotąd trafiłam na patologii na same fajne babeczki. W bielańskim był taki przemiał, że w jednym z łóżek w naszej sali prawie codziennie ktoś inny leżał, ale wszystkie babki na poziomie :) Przynajmniej się bardzo nie nudziło, bo były pogaduchy przez większość czasu.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano moglo. Ona tez po cieciu przez 24 godziny po pionizacji byla przypieta pasami. A potem to ja sie balam jak szlam do kibelka i prosilam dziewczyny z sali obok zeby pilnowaly synka.
    Ona swojej corki nie miala na sali po nie potrafila sie nia zajac. Karmila z butli ale to przez leki i przewijala na sali z noworodkami. Nawet panie uczyly ja i jej meza kapieli noworodka.

Żabulka30 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Szmaragdowa super,ze jest lepiej! Ja leze na sali z tryglodyta Nie dosc ze cala noc chrapie,to w dzien tylko tv i na zagryzke kielba,a od pomiedzialku jak ja przyjeli to nie zmiemiala pizamy i po prostu cuchnie

Hardcore:D

Didi_85 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie i tak mała przybrała i waży 2300:) waga i brzuszek w 39 centylu wiec odetchnelam z ulgą :) polozenie oczywiście miednicowe i wg ginka się nie przekreci i będzie cc no ale zobaczymy :) wszystkie przeplywy itd.Ok ,szyjka trzyma :) za dwa tygodnie pierwsze ktg a 11.01 ostatnia wizyta i dostane skierowanie do szpitala albo na cc ma albo na indukcje porodu tydzień przed terminem :)

Vilu, ana167, ktosiowa, Didi_85, Aenu, Bubu93, Polaj, helagazela, Szmaragdowa, inessa, Paula_29, BlackCatNorL, Krokodylica, .aś., Karmelova, Morwa, Myszk@ lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj, o ja p.... szok!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 21.12 i mam nadzieję, że nie dostanę jeszcze skierowania do szpitala... chce święta spędzić w domu. A termin mam na 10.01.

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie weszłam do domu od kardiologa, wystawiła mi zaświadczenie, że zaleca rozwiązanie ciąży przez CC. W poniedziałek z tym do ginka i ciekawa jestem czy weźmie to pod uwagę.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Polaj to mialas przejścia...
    Ano ciekawie bylo. A najlepsze jest to ze i jej chorobie dowiedzialam sie od salowej . wiadomo personel medyczny nie moze o tym mowic. Po moim opierniczeniu jej to mi sama powiedziala na co choruje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ