Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy dzisiaj ubralismy choinke. Emocje byly straaasznw. Na podlodze pelno brokatu rozbite bombki. Całe szczescie ze speo mam plastikowych bo niewiele by zostało. Ja nie spaowalam jeszcze torby do szpitala. Zrobie to w tym tyg. Na święta jedziemy do rodziny wiec odpada nam przygotowanie wszystkiego. Chociaz co roku cos zawsze robimy pasztety rybe po żydowsku i jakies ciasta. Ja zaczynam z rogalikami w czwartek. Prezenty też już mam nawet spakowane. Przerażona jestem tylko tym że nie mam nikogo do opieki nad syniem. Jak sie urodzi drugie to zostane sama z dwójka.....
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj też się wizytowałam. Mała nie jest taka mała, bo prawie 3kg... trochę mnie to przeraża. Lekarka powiedziała, że nie będziemy czekać do 42tyg i może rozwiążemy wcześniej byleby do nowego roku wytrzymać. Dzidzia ma dużo włosków, łudze się, że to one tyle ważą
Od tego tyg zacznę chodzi na KTG. Zobaczymy co tam wyjdzie
Kupiłam sobie w Ikei fotel uszak i jestem mega zadowolonaW końcu mamy też łóżeczko skręcone. Ciężko uwierzyć, że tak mało czasu zostało. Po świętach mam zamiar spakować torbę, bo matka mi żyć nie da
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 22:40
Krokodylica, Didi_85, Muska, kate88:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ana167 wrote:Ja tez na czuja... Moj by sie bal:-)
To mój sam zaproponował, przy Zuzi też mnie golił.
Ja nie śpię od godziny bo Zuzia ma jakąś noc do kitu, ciągle się rzuca po łóżku, budzi z płaczem, np gdzie są jej skarpetki... nie wiem co za emocje miała w przedszkolu że tak przeżywa. A mnie za którymś razem tak rozbudziła że teraz zasnąć nie mogę. -
Kroko, ja myślę, że dzieci wyczuwają, że rozwiązanie jest blisko i stąd te emocje. Moja spokojna zawsze córka ostatnio zaczęła popychać dzieci w przedszkolu. Ewidentnie po to, żeby zwrócić na siebie uwagę. Kilka dni temu popchnęła kolegę a jak pani do niej podeszła wytłumaczyć, że tak się nie robi, z uśmiechem na ustach powiedziała: a moja mama mnie kocha. Pani odpowiedziała, ze w to nie wątpi. Na co córka buzia w podkówkę i pyta: a jak wyjdzie Staś? Więc widać, że sobie nie radzi z tymi wszystkimi czekającymi ją zmianami. Na szczęście panie są bardzo empatyczne i ciepłe i pani jej wytłumaczyła, że jak wyjdzie z mamy brzucha Staś, to brzuch mamy się zmniejszy, ale za to serce się zrobi duuuużo większe i mama będzie bardzo kochać i ją i Stasia. Sama bym tego lepiej nie wytłumaczyła. Ale mam na uwadze, że to jest i będzie dla niej bardzo trudny czas. Rozmawiamy o tym dużo, już nie popycha dzieci - ale co będzie po porodzie? Tego nie wiem...
Krokodylica, helagazela, kasha86, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
witam się z drogi do lekarza. Tradycyjne do Gdyni jadę pociągiem bo autem bym jechała o tej godzinie 2 razy dłużej
facetów w pociągu mnóstwo a miejsce ustąpiła jak to zwykle bywa kobieta. Panowie słuchawki na uszach więc nawet nie słyszeli komentarza tej babeczki.
Didi powodzenia! Cudowny dzień przed Tobąpowodzenia dla reszty wizytujących i tych w szpitalu czekających na dobre informacje
Trzymajcie kciuki!
-
Ja zaraz ruszam na KTG i krótka wizytę ze spojrzeniem na KTG właśnie u mojej ginki.
Potem dopakowuję torby do szpitala
Dziewczyny, śpicie z podkładami na łóżku? Przypomniało mi się, że wody mi chlusnęły spektakularnie z córkachyba w aucie tez sobie podłożę
-
Didi powodzenia
Myślałam o wybraniu się na ktg do szpitala jeszcze przed świetami , ale jestem tak zakatarzona ze sobie odpuszczam. Raz ze niepotrzebne wyjście, dwa szkoda inne mamy zarażać. Ostatnio mała się nawet regularnie rusza wiec to mnie uspokaja
Koło 8smej zaczyna się wiercić. W końcu jakaś regularność
Wiecie może jak wyglada porod a w zasadzie cesarka jeśli mama jest mocno przeziebiona? Schizuje ze mi ta infekcja nie przejdzie, albo ze złapie w styczniu 2gajak wyglada potem opieka nad maluszkiem jeśli mama ma infekcje górnych dróg oddechowych?
Już za dwa dni ciaza donoszona, a ja nadal chora
Podkładów nie używam, na razie... myśle o nich jak będę 2 tyg. Przed data z OMWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 09:11
-
Hej ja mam podklad na materac na calym lozku ale to przez to ze moj synek jak w nocy sikal to czesto mielismy awarie w naszym lozu.
W poprzedniej ciazy spalam na podkladzie na starym lozku a potem wyszlo bezwodzie wiec wod juz nie bylo za duzo.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012