WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj ubralismy choinke. Emocje byly straaasznw. Na podlodze pelno brokatu rozbite bombki. Całe szczescie ze speo mam plastikowych bo niewiele by zostało. Ja nie spaowalam jeszcze torby do szpitala. Zrobie to w tym tyg. Na święta jedziemy do rodziny wiec odpada nam przygotowanie wszystkiego. Chociaz co roku cos zawsze robimy pasztety rybe po żydowsku i jakies ciasta. Ja zaczynam z rogalikami w czwartek. Prezenty też już mam nawet spakowane. Przerażona jestem tylko tym że nie mam nikogo do opieki nad syniem. Jak sie urodzi drugie to zostane sama z dwójka.....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to dobre wieści :)

Malineczka trzymaj się jakoś.

Natki też jutro wizytuję.

Mąż mi dzisiaj ogolił podwozie, jak by się coś szybciej zaczęło to jestem gotowa hehe

Bubu93, helagazela, Muska, Myszk@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie odazylam sie zaproponowac tego mezowi. Sama to robie na czuja

• Oublier Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też się wizytowałam. Mała nie jest taka mała, bo prawie 3kg... trochę mnie to przeraża. Lekarka powiedziała, że nie będziemy czekać do 42tyg i może rozwiążemy wcześniej byleby do nowego roku wytrzymać. Dzidzia ma dużo włosków, łudze się, że to one tyle ważą ;)
    Od tego tyg zacznę chodzi na KTG. Zobaczymy co tam wyjdzie :)
    Kupiłam sobie w Ikei fotel uszak i jestem mega zadowolona :) W końcu mamy też łóżeczko skręcone. Ciężko uwierzyć, że tak mało czasu zostało. Po świętach mam zamiar spakować torbę, bo matka mi żyć nie da ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 22:40

Krokodylica, Didi_85, Muska, kate88:) lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super

Ja mamvwizyte jutro wieczorem. Dr bedzie dokladnie mierzyl dzidzie. Troche sie stresuje

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja tez na czuja... Moj by sie bal:-)

Ale czego?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja tez na czuja... Moj by sie bal:-)

To mój sam zaproponował, przy Zuzi też mnie golił. :)

Ja nie śpię od godziny bo Zuzia ma jakąś noc do kitu, ciągle się rzuca po łóżku, budzi z płaczem, np gdzie są jej skarpetki... nie wiem co za emocje miała w przedszkolu że tak przeżywa. A mnie za którymś razem tak rozbudziła że teraz zasnąć nie mogę.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja myślę, że dzieci wyczuwają, że rozwiązanie jest blisko i stąd te emocje. Moja spokojna zawsze córka ostatnio zaczęła popychać dzieci w przedszkolu. Ewidentnie po to, żeby zwrócić na siebie uwagę. Kilka dni temu popchnęła kolegę a jak pani do niej podeszła wytłumaczyć, że tak się nie robi, z uśmiechem na ustach powiedziała: a moja mama mnie kocha. Pani odpowiedziała, ze w to nie wątpi. Na co córka buzia w podkówkę i pyta: a jak wyjdzie Staś? Więc widać, że sobie nie radzi z tymi wszystkimi czekającymi ją zmianami. Na szczęście panie są bardzo empatyczne i ciepłe i pani jej wytłumaczyła, że jak wyjdzie z mamy brzucha Staś, to brzuch mamy się zmniejszy, ale za to serce się zrobi duuuużo większe i mama będzie bardzo kochać i ją i Stasia. Sama bym tego lepiej nie wytłumaczyła. Ale mam na uwadze, że to jest i będzie dla niej bardzo trudny czas. Rozmawiamy o tym dużo, już nie popycha dzieci - ale co będzie po porodzie? Tego nie wiem...

Krokodylica, helagazela, kasha86, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie w ogole nie spalam,strasznie sie boje dzisiejszego dnia,i bardzo czekam na spotkanie z dzidziolem Pocieszam sie,ze jeszcze chwila i bede to miala za soba i wszystko bedzie prostsze

helagazela, kasha86 lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, kciuki!!!

Didi_85 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, kciuki zaciśnięte!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Didi :-*

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi bądź dzielna i daj znać "po" :) Kciuki zaciśnięte! ;)

• natki89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się z drogi do lekarza. Tradycyjne do Gdyni jadę pociągiem bo autem bym jechała o tej godzinie 2 razy dłużej :) facetów w pociągu mnóstwo a miejsce ustąpiła jak to zwykle bywa kobieta. Panowie słuchawki na uszach więc nawet nie słyszeli komentarza tej babeczki.

Didi powodzenia! Cudowny dzień przed Tobą :) powodzenia dla reszty wizytujących i tych w szpitalu czekających na dobre informacje :)

Trzymajcie kciuki! :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - bedzie dobrze ! :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi teraz to się dopiero zacznie hardcore hihi :) powodzenia :)

Gosiak możliwe że to dlatego.
    Zuzia nie poszła dziś do przedszkola bo od rana żółte gluty i zaczyna kaszleć. Wolę ją przetrzymać w domu jak się zaczyna.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, powodzenia! Czekamy na wieści :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz ruszam na KTG i krótka wizytę ze spojrzeniem na KTG właśnie u mojej ginki.
    Potem dopakowuję torby do szpitala ;)
    Dziewczyny, śpicie z podkładami na łóżku? Przypomniało mi się, że wody mi chlusnęły spektakularnie z córka ;) chyba w aucie tez sobie podłożę ;) ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi powodzenia :)

Myślałam o wybraniu się na ktg do szpitala jeszcze przed świetami , ale jestem tak zakatarzona ze sobie odpuszczam. Raz ze niepotrzebne wyjście, dwa szkoda inne mamy zarażać :(. Ostatnio mała się nawet regularnie rusza wiec to mnie uspokaja :) Koło 8smej zaczyna się wiercić. W końcu jakaś regularność ;)

Wiecie może jak wyglada porod a w zasadzie cesarka jeśli mama jest mocno przeziebiona? Schizuje ze mi ta infekcja nie przejdzie, albo ze złapie w styczniu 2ga :/ jak wyglada potem opieka nad maluszkiem jeśli mama ma infekcje górnych dróg oddechowych?

Już za dwa dni ciaza donoszona, a ja nadal chora :(

Podkładów nie używam, na razie... myśle o nich jak będę 2 tyg. Przed data z OM

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 09:11

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam podklad na materac na calym lozku ale to przez to ze moj synek jak w nocy sikal to czesto mielismy awarie w naszym lozu.
    W poprzedniej ciazy spalam na podkladzie na starym lozku a potem wyszlo bezwodzie wiec wod juz nie bylo za duzo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ