X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Jestesmy w koncu w domu uff i po wizycie. Mam wyznaczony termin kiedy mam staeic sie do szpitala na CC a bedzie to 08.01. I mam nadzieje ze dotrwamy do tego czasu ☺ moja ginka chce dac jeszcze czas coreczce na przyrost wagi ☺a malutka dobila do 2500 g. ☺ choc parametry cialka oprocz nozek sa juz prawie miesiac do tylu no nozki jedynie 2 tyg.do tylu.
    No i mimo ze dlonie i stopy mi puchna to stracilam na wadze ok 2 kg.zatem przybralam w calej ciazy podobnie jak w poprzednoej 4 kg z groszem. Wazne ze wody plodowe i przeplywy sa ok a szyjka zamknieta w srodku.
    Gratuluje narodzin Dzieciaczkow ☺☺☺ i wspieram oczekujace na narodziny ❤❤❤❤

Bubu93, BlackCatNorL, Muska, helagazela, Morwa, Vilu, Polaj, Szmaragdowa, kate88:), emerald_m, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu gratuluje rocznicy slubu ☺☺☺
    I przyznaje sie ze my dzis tez mamy rocznice slubu ☺

ana167, BlackCatNorL, Muska, Aenu, Morwa, Paula_29, Polaj, Szmaragdowa, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, czyli ogólnie dobre wieści. Bardzo się cieszę :) Trzymam kciuki, żeby malutka przybrała jeszcze na wadze. Najważniejsze, że przepływy są ok. Już niedługo będziesz tulić swoje szczęście. Na pewno wszystko pójdzie po Twojej myśli

inessa lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i ktg - moja ginka stwierdziła, że będzie spokojniejsza jak 02.01 stawię się w szpitalu i chciałaby już zakończyć ciążę. Ale wszystko zależy od lekarza, który będzie mnie przyjmował....

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem ja od 3 nocy cierpie na bezsennosc. Okropne to jest.

Kroko jak tam walka z karmieniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 00:07

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja po wizycie i ktg - moja ginka stwierdziła, że będzie spokojniejsza jak 02.01 stawię się w szpitalu i chciałaby już zakończyć ciążę. Ale wszystko zależy od lekarza, który będzie mnie przyjmował....

Gosiak to bedzie jednak cc?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak to bedzie jednak cc?
    Nie, wcale to nie jest powiedziane. O wszystkim ma zdecydować lekarz w szpitalu. Czy zostawia i czy CC czy zostawia na oddziale i będą wywoływać sn...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A to coś się dzieje, że chce Cię w szpitalu mieć?
    U mnie jak zwykle już noc z pobudkaMi co 2 godz na siku. Ostatnio najlepiej mi się spi od 7 do 8:30 - wtedy córka wstaje z hasłem " mamo wstawaj, nie możemy przegapić słonka"

Co do ciąży, baaaardzo chce dotrwać choćby do 2 stycznia wtedy jest donoszona. Usg 4 stycznia i wizyta 12 stycznia.
    Trzymam za nas wszystkie kciuki. Pamiętajcie, styczeń już za rogiem, a potem zaczni3 się dziać hohooooooo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 04:45

helagazela, BlackCatNorL, emerald_m lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za rogiem, za rogiem, juz niepełne dwie doby tylko. U mnie mimo wszystko skurczy coraz więcej, szczególnie w nocy, wiec trochę dygam, zeby dotrwać do poniedziałku choćby...
    Towarzystwo odprawione na lotnisko, maz bedzie z powrotem w domku za 2 godziny ze świeżym pieczywem i normalnie mamy powrot do czasów kawalerskich/panieńskich! Sami w domu bez dzieci 9 dni! Ja juz do pracy nie musze, dom ogarnięty w miarę, wiec zamierzam czytać i sie byczyć. W Sylwestra idziemy do znajomych, bedzie nas z 15 osob. A w Nowy Rok juz sie umówiliśmy na jakis maraton filmowy. Władca Pierścieni albo cos w tym stylu ;-)
    A u Was jakie plany Sylwestrowo-Noworoczne?

No i tak serio to juz tęsknie za tymi małymi ancymonami :-'

Vilu, Paula_29, natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się tak cudownie spało aż jakiś paskudny dziad Stefański nie zadzwonił omyłkowo do mnie zamiast do Chowańskiej ( czy na odwrót) grrrr
    No i po co odbierałam nieznajomy nr? :)
    Gosiek ale co się dzieje, że Cię na oddziale chcą widzieć?

Kroko jak tam? Udalo się zapodać cyca?

Maruder, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mamy z małą nasz termin porodu ... No i cisza :p

BlackCatNorL, inessa, Bubu93, helagazela, Szmaragdowa, ana167, emi2016, kasha86, Muska, kate88:), Aenu lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela jak ja Ci zazdroszczę:)
    Tak się rozmarzyłam po Twoim opisie. Też by nam się z mężem kilka takich dni przydało:)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nie kuś! Zaczeka do 1, Ana bedzie miala caaaaalły rok do przodu ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a Ty miałaś jedno cc? Dobrze zrozumiałam? To decyzja nie powinna teraz należeć do Ciebie?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    No za rogiem, za rogiem, juz niepełne dwie doby tylko. U mnie mimo wszystko skurczy coraz więcej, szczególnie w nocy, wiec trochę dygam, zeby dotrwać do poniedziałku choćby...
    Towarzystwo odprawione na lotnisko, maz bedzie z powrotem w domku za 2 godziny ze świeżym pieczywem i normalnie mamy powrot do czasów kawalerskich/panieńskich! Sami w domu bez dzieci 9 dni! Ja juz do pracy nie musze, dom ogarnięty w miarę, wiec zamierzam czytać i sie byczyć. W Sylwestra idziemy do znajomych, bedzie nas z 15 osob. A w Nowy Rok juz sie umówiliśmy na jakis maraton filmowy. Władca Pierścieni albo cos w tym stylu ;-)
    A u Was jakie plany Sylwestrowo-Noworoczne?

No i tak serio to juz tęsknie za tymi małymi ancymonami :-'

Hela, Ty to jesteś niemożliwa. Na finishu prawie a planujesz sylwestra ;)
    My to będziemy mieli bal :p- dziś starsza córa jedzie do dziadków i zostaje do Nowego Roku a my sobie zrobimy albo kupimy jakieś dobre jedzenie i sylwester przed tv ;). Ale szczerze, nawet nie chce mi się nic innego planować.
    Zaczęły się obkurczania macicy i trochę mnie to męczy w ciągu dnia, więc najchętniej wyciągam się na sofie i odpoczywam.

helagazela, natki89 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Morwa nie kuś! Zaczeka do 1, Ana bedzie miala caaaaalły rok do przodu ;)
    Takie też mam plany :D dzisiaj leżę a od jutra zaczynam wypędzanie Any z brzucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2017, 09:08

inessa, Bubu93, BlackCatNorL, helagazela, kate88:), Aenu lubią tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U nas noc spokojna, tylko raz wstawałam na siku. I tak jak pisałam, wykorzystałam mojego faceta. Warto było! Stwierdziłam, że muszę skorzystać z sytuacji, bo teraz to nie wiem kiedy uda się coś podziałać. Jutro Sylwester, potem Nowy Rok i ten wyczekiwany miesiąc. Kiedy pomyślę, że już całkiem niedługo zostanę mamą, jestem przerażona, przestraszona, ale cholernie szczęśliwa :)

Morwa, Polaj, helagazela lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Takie też mam plany :D dzisiaj leżę a od jutra zaczynam wypędzanie Any z brzucha :)
    Wbijajcie na stadne rodzenie 3 stycznia! ;) Hehehe

Morwa, Gosiak, kasha86, Polaj, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Gosiak a Ty miałaś jedno cc? Dobrze zrozumiałam? To decyzja nie powinna teraz należeć do Ciebie?
    No zależy, jak najbardziej, w sensie, że ja chciałabym próbować naturalnie, ale jak mi powiedzą, że dziecko za duże albo, że coś tam jest nie tak i sugerują CC, to się nie będę kłócić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Gosiek ale co się dzieje, że Cię na oddziale chcą widzieć?
    Zaczęłam mieć wysokie ciśnienie + cała moja historia (2 poronienia między córką a tą ciążą) + duża waga syna - moja lekarka bardzo dmucha na zimne - ona wolałaby, żebym już była pod kontrolą po prostu.
    Dziś jeszcze pojechałam zrobić ostatnią morfologię i próby wątrobowe, żeby sprawdzić jak płytki krwi itp...
    No i we wtorek rano melduję się w szpitalu. W sumie to nawet bym chciała, żeby zdecydowali o CC i żebym miała już synka przy sobie - tak sobie myślę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ