STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Haha, zazdroszczę, że macie czas się nudzić. Mój mały ostatnimi czasy ma w ciągu dnia 3drzemki po 30min, ewentualnie jedną dłuższą na spacerze. Także ja to jedną ręką gotuję obiad czy sprzątam a drugą podaję zabawki. Teraz mam tydzień luzu, bo jesteśmy na wsi u rodziców i dziecko śpi na powietrzu aż miło. Drzemki po 2-3h, porostu szok.
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Mój nerwu.straszny.
Magdoczka ja się nie sugeruję wcale tym co odciagne laktatorem. Bo ostatnio z 2 piersi odciagnelam 60. Ale mleko mam bo 2 godz Mały nie ciągnie a mnie już piersi bolą, właściwie jedna bo karmię raz jedna raz drugą. A jak je to mleko aż pod ciśnieniem samo leci. -
Laktator mniej ściąga niż dziecko
Kobiety... JA się nudzę byliśmy spotkać się z chrzestną, ubrała młodego w garniak też dostaliśmy dodatkowo śliniak i dodatkowe siateczki. Mało tego używam, ale będzie higieniczniej
Byliśmy na burgerze bo dziś światowy dzień burgera, wróciliśmy i zrobiliśmy sobie drzmk o 14.30 i mały do tej pory śpi... normalnie szok
Czekam z kaszką na niego Chata posprzątana... Zrobiłam sobie kawkę i siedzęMartoszka lubi tę wiadomość
-
Moja też wczoraj więcej szalała, a dziś więcej przez pogodę. Śpioszek po tatusiu, bo teraz oboje śpią, a czekam by wykąpać tego mniejszego Michała.
My dziś na dworze nie byłyśmy, bo jak nie spała to zaczęła się ulewa i burza i padało do momentu gdy zasneli.M&M -
My po szczepieniach. Wazy 7140 i sie splakal. Moj bidulek. A jak wszedl to taki zadowolony, zagadywal, hahal sie, no furorre robil na cala przychodnie. A przy wkuciach sie splakal. I byl obrazony na caly swiat kwadrans 😂 potem znow zaczal gadac i sie smiac. Dalam cyca i spi
-
Dzień dobry .
Nareszciel słonecznie i prawidłowo w końcu zamawiałam ładną pogodę na wyjazd :)noi kupiłam sobie wczoraj sandałki..musi być ciepło:)
Dziś kończymy pakowanie i posprzątamy chatę by się jeszcze miłej do domu wracało.
Dziś też wstaliśmy koło 7 ale tradycyjne nad ranem pobudki co chwilę.
Rośnie nam piłkarz mały. 😊Uwielbia bawić się piłką . Dziś mąż mu dał piłkę pod nóżki mieszał tymi girkami jak zawodowiec.W ogóle ma silne nóżki. Trzymany pod paszki próbuje stawać stabilnie nogami i nawet maszeruje
Ale ostatnio przy cycku cuduje..chyba przez zęby..krótko je,wygina się,wypluwa i łapie i pcha paluszki.
A dziś na obiadek serwuje maluchowi młoda marcheweczke i brokuł ( brokuł pierwszy raz będzie jadł) . Sama robię.Zobaczymy jak mu posmakuje .
Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 08:56
-
Magdoczka wrote:My byliśmy dziś na szczepieniu przeciw pneumo. Mały waży 7015g i ma 70 cm
Jaki był dziś grzeczniutki, zapłakał tylko na chwilę przy wkłuciu, a tak to rozdawał wszystkim uśmiechy A teraz w domu rozrabia
My nastepne szczepienie dopiero w lipcu także trochę odpoczywamy.
Czy wasze maluchy też za wami płaczą gdy odchodzicie na chwilę ? Mój lubi gdy jestem obok jak się oddalam płacze za mną .. -
"Synusie mamusi "..coś w tym chyba jest. Córka to była taka " cyganka" lubiła u każdego ma rękach być a Oli ewidentnie nawet jak jest u taty to rozgląda się za mna i jak wyciągnę ręce to chce do mnie ...przesuwa się w moim kierunku i zaciesza..nie będę udawać że mi się to nie podoba...miłe uczucie 😏😍
Dobra . Kawka wypita...teraz prysznic na dokończenie etapu " rozbudzanie"...i do roboty...core do szkoły wyprawić ,posprzątać i pozałatwiać co tam zaplanowane..
Aaaa nie wiem czy korzystacie z podkładów na przewijak. Ja tak, bo jednak ten przewijak taki zimny i może kleić się do gołego ciałka więc zawsze ścieliłam taki jednorazowy podkład. Wczoraj wpadłam na że mogę kupić wielorazowy i kupiłam...zobaczymy 😊 dokupie jeszcze jeden i będzie jeden domowy ,drugi turystyczny -
Kendy, jaki wielorazowy kupiłaś? taki do prania? Bo my ciągle na tych jednorazowych lecimy, fajne są, ale się zwijają.
Zośka praktycznie nie da się już ubrac na pleckach, cały czas na brzuchu.
No a dzisiaj jak się obudziłam to ona uradowana leżała na brzuchu, cała w kupie. Zmieniałam pościel.
Wczoraj byliśy u innego pediatry i potwierdza- nie ma AZS!!!!!!
na szczęscie to tylko "ŁZS". Z dwojga złego wolę to.
No i w ubranku ważyła 7130!! wielkolud!Kendy, Rozwita, Marin lubią tę wiadomość
-
Podobne wagi waszych dzieciaczków. No Zosia w porównaniu do chłopaka spora;)
Taki w Pepco znalazłam . Można go prac woda z płynem dziecięcym ...oczywiście nie w pralce. Na allegro też są. Będę domawiac ,bo fajne mi się to wydaje ..choć jeszcze nie testowałam trzymam na wyjazd.Elmuszka lubi tę wiadomość
-
https://allegro.pl/oferta/akuku-podklad-do-przewijania-peva-kaczuszki-7522126560?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShareo
Akurat taki mam w koszyku bo przymierzam się też do zakupu u tego sprzedawcy podgrzewacza do butelek.
Spaceangel
Napisz mi coś więcej o tym podgrzewaczu canpolu.
Bo zastanawiam się też nad tym Babyono bo jest tez ze sterylizatorem ...i nie wiem. Też chce zwykły w przyzwoitej cenie.
Chłopaki poszli na spacer bym mogła spokojnie posprzątać,popakowac nas a ja usiadłam objadam się lodami ( pycha😊słony karmel)i zajrzałam do Was..mała przerwa. -
Kendy mielismy na 8 ;p masakra. Dopiero kawe wypilam, a maly zaplakany i chyba najgorzej zniosl te szczepienie. Widze, ze jest dramat.
Dzięki my świętowaliśmy rodzinnie. W wm sobote bylismy z tortem u pradziadków, w niedziele moje imieniny byly wczoraj meza urodziny i tak sobie w weekend poszalelismy. A, ze bylo duzo nie milych sytuacji do tego to juz w ogole czas mialam zapelniony ;p
Zosia 4 miesiace i tyle co moj na 6 😂🤣 niezle
Magdoczka a nie mam pojęcia ile cm. Mi się też wydawało, ze moj "normalny" ale moze tak pediatrze sie wydawalo 😉😋
Jestem umeczona dzis... marzy mi sie kapiel goraca... Boli mnie na okres a jeszcze go nie ma jak tak dalej bedzie moj cykl wygladac to sie wykoncze. Dzis wymiekam.
Udalo mi sie umyc mlode ziemniaki, zaraz ugotuje je -
A co do synusiow... Moj nie placze smieje sie i cieszy na moj widok, ostatnio przytula i przyciaga do siebie, daje calusy ale duzo sam sie bawi, ja do niego zagladam. To ulatwienie dla mnie
-
Kendy zdaje relacje z kubeczka medeli- oczywiście nie doczytałam i jak zobaczyłam jaki jest malutki to byłam na siebie trochę zła... jest wielkości "kieliszka" na jajko na miękko. Jak już wydalam kasę to stwierdziłam że spróbuje i powiem Ci że mojej lepiej idzie niż z butelki. Bo słomki i bidonu w ogóle nie ogarnia. Co prawda cieknie po brodzie i raz mi się zaksztusila ale nie ma dramatu. Ale już wiem że niedługo będę kupować doidy cup bo jest dużo większy i starczy na dłużej
-
Elmuszka ja też moja ubieram na brzuchu bo inaczej jest wrzask😉
Dziewczyny podziwiam Was że stosujecie podklady. U mnie mała ma fazę na skrobanie palcami we wszystko i tylko się wściekła na podklady więc przestałam używać. Ma teraz radochę jak po kąpieli leży na przewijaku na ręczniku i skrobie palcami w przewijak. Wczoraj jak siegalam po bodziaka to zrobiła mi prezent i ręką chwycila miskę z woda i wacikami do mycia i zrzuciła na podłogę... pół pokoju w wodzie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 14:02