STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mega ja dałam truskawki. Na początku w siateczce ale to był niewypał A potem jako mus. Zajadala się że smakiem. Z tego co wyczytałam to truskawek i cytrusów nie trzeba się bać i można dawać. Ja doszłam do wniosku że skoro mam swoje, świeże i niepryskane to lepiej dac taka truskawka niż jabłko że sklepu. Ale każdy robi jak uważa
Mega lubi tę wiadomość
-
Ja gotowałam normalnie z odrobiną wody.
U nas w cieniu 32. Jestesmy na dworze, T znowu śpi, jest strasznie marudny przez ten upal. Wieje wiatr to troszkę miesza powietrzem i jest czym oddychać bo w domu nie da rady usiedzieć.
Kendy, to trochę chłodniej będziecie mieć. Przypominało mi sie ze Einaudi też jest fajny, posłuchaj Nuvole Bianche.
Kendy lubi tę wiadomość
-
No to chciałam napisać,że też mam tak z truskawkami.Obawiam się trochę ,bo kiedyś było zakazane i to nawet przy kp a teraz dozwolone. To się tak zmienia ,że ogłupia.
Choć jakbym miała swoje truskawki też innaczej. W kazdym bądź razie zamroziłam dwie porcje na mus na potem.
Ja myślę że w ogóle jestem ostrożna z rozszerzaniem diety. Zaczęłam wcześniej ale idziemy powoli i ciągle jesteśmy na produktach 4 mca..że tak powiem..
Ostatnio syn bawi się chętnie na macie edukacyjnej...krótko...ale dobre i to...wszystkim się szybko nudzi i matka cuduje 😀
My naszczęście ze szczepieniami idziemy na bieżąco 😊
Maruda wzywa 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 11:38
Mega lubi tę wiadomość
-
dziewczyny zamówiłam kiedyś tak za kilka dolarów nosidło biodrowe nie za bardzo wierzyłam że odciąży kręgosłup ale opinie dobre to kupiłam za 5 dolarów i zapomniałam . dziś przyszedł ale rewelacja plecy nie bolą i mogę małą wziąć gdzieś na podwórko albo do sklepu. polecam super sprawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 12:53
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ten upał to wykańcza wszystkie maluchy. Moja pospała godzinę i ma lepszy humor. Na drugie śniadanie zrobiłam jej kaszke z bananem i znowu jestem w szoku bo jak zaciska szczęki na łyżeczce to już czuje opór na tych zebach. Nie wiem czy to tak zawsze wyglada ale mam wrazenie ze wychodza jej szybko. Jeden już wystaje trochę nad dziąsło i nim szura o łyżeczkę😁 a jaka ma radoche z tego😆 teraz jedzenie to komedia
Marin lubi tę wiadomość
-
Rozwita
Ale słodko z tymi zębami musi wyglądać Twoja córeczka 😁przypomnij jak ma na imię?
Spaceangel
Potwierdzam fajna sprawa. Bardzo odciąża kręgosłup. Ja mam takie biodrowe ale jeszcze z górą,więc w ogóle swobodnie noszę małego i ręce mam wolne. A później górę się odpina i samo biodrowe zostaje. Mały uwielbia w tym spacerować. Nad morzem bardzo się przydało. Oglądał świat głową machał na lewo i prawo podekscytowany A jak usypiał cyk i do wózka. Albo tak na szybko krótki spacer,wtedy tylko z nosidełkiem szłam.A teraz też jeździ pod wózkiem i mam w razie buntu 😁można wtedy swobodnie wózek pchać z dzieckiem na rękach.
My wyszliśmy w końcu na spacer. Najpierw rundka po parku z siostrzyczka. Takie fajnie powietrze ,tak mu się dobrze śpi ,że odprowadziliśmy siostrę( wymiekła na mamy trasach😀) i łazimy dalej . Fajnie odetchnąć po tych upałach. Niech pośpi bo dziś kumulacja marudzenia już była ...
Starsza córka dziś ogarnia chatkę w ramach wagarów 😏 obiad mam ..to spacerujemy..
Podawał ktoś buraczka?
Mam fajna młoda botwinkę ..może dziś podam. Ostatnio się przymierzałam ale zrezygnowałam . Młody ziemniak ,młody buraczek ..może dziś spróbujemy ..taki mixWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 14:36
-
Rozwita, dziękuję, już dużo lepiej czuje jeszcze tą szyje i lewa stronę ale to nic w porównaniu do wczoraj i normalnie funkcjonuje
Jeszcze byliśmy dzisiaj na basenie, wiec tez się ciało trochę rozluźnilo.
Hania dzisiaj pierwszy raz nurkowala!! Trochę się bałam ale pięknie sobie poradziła.. a jak się cieszyła co prawda to krótkie zanurzenia na 3-4 sekundy ale dla mnie do wieczność. Super się ochlodzilysmy, od razu lepiej się żyje ) teraz maleństwo padło, jak zawsze po basenie
Mega dziękuję :* dzisiaj nie biorę już bo nie ma takiej potrzeby, wczoraj musiałam bo nie byłam wstanie nawet siedzieć za bardzo.. z lekami zawsze trzeba uważać.. tyle można dostac tez bez recepty, reklamowane jako bezpieczne, do tego mnóstwo suplementów.. które często nawet nie są dobrze przebadane.. a później co chwile trafia się na pacjenta z krwawieniami z żołądka i przełyku, refluksem i żylakami przełyku, wrzodami.. masakra. Słuszna uwaga bo naprawdę trzeba bardzo uważać.Mega lubi tę wiadomość
-
Kendy mam małą Laurę😊
Jest jeden plus tego upału-zrobiłam trzy prania i już wszystko wyschlo😁 pije kawę i biorę się za prasowanie
Seli zastanawiam się nad kupnem "Twojego" krzesełka do karmienia. Jak Ci się sprawdza? Czy czyszczenie drewna jest problematyczne? -
Mój synek spał 3 godziny😀i teraz szaleje pełen energii...ale mamy już tatę na pokładzie 😁
Ja mam chwilkę na kawkę i ciasteczka owsiane upiekłam z dziewczynami...zdrowe bez cukru 😀
Lisa
Podziwiam Cię z tym nurkowaniem ja to panikara jestem to nie dla mnie .
Hania zadowolona z nowej umiejętności...najwazniejsze.
A Tobie zdrówka .
Rozwita
Laura-Ślicznie 😊
To prawda pranie moment schnie:)Też robię po 2/3 dziennie
I zaliczyliśmy jeszcze jeden spacer mąż z córa na rowerach ja z Olim wózkiem 😊znowu spał☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 20:03
-
A ja dalej nie mogę się zdecydowac, które krzeselko.. narazie karmimy się na kolanach. Myśle właśnie o tym safety 1st a kinderkraft fini
Kendy ale im częściej się chodzi to tez i dziecko i mama czuja się pewniej ja trochę się bałam ale widzę, ze Hania czuje się w wodzie bardzo dobrze i przy polewaniu woda buźki zawsze ładnie wstrzymuje powietrze kurs mam nadzieje, ze uda nam się kontynuować, dla zdrowego kręgosłupa bo ja niestety się z nim mecze od 4 klasy podstawówki.. i żeby umiała się zachowac w wodzie, czuła się z nią obeznana, wiec tez dla jej bezpieczeństwa. Ogólnie bardzo polecam, fajne są zajęcia bo na własna rękę w życiu nie uczyłabym jej nurkować. ale panikowania się nie dziwie, sama jestem wystrachana ale jak widzę jej uśmiechnięta buźkę i mimo, ze Hania jest najmłodsza to baardzo ładnie sobie radzi. Jedyne Co słabiej wychodzi to łapanie zabawki w wodzie, nie ma jeszcze tak skoordynowanych ruchow, ale chłopczyk miesiąc starszy tez ma z tym problem. Dzieci 2 i 3 miesiące starsze ładnie już sobie dają z tym radę ale dla takich maleństw 2-3 miesiące różnicy to dużo. Za to Hania ładnie umie się odprężyć w wodzie na pleckach, ze widać jej tylko buźkę nosek i oczka, a starsze dzieci za to podnoszą główki bo nie lubią moczyć uszu
Marin, tez oglądam te filmiki pod koniec kursów zawsze robią zdjęcia i filmiki, jak wyjdzie coś fajnego, to na pewno wrzucę )Marin lubi tę wiadomość
-
Chyba dziś naleje całą wanne wody i wypuszcze tam Tomka😃😉
Po truskawkach nic się nie dzieje, tylko ja miałam takie swojskie, nie pryskane,małe, dziko rosnące u cioci w ogródku, nie wiadomo skąd się wzięły i tak sobie rosną razem z kwiatami drugi rok. -
Z tego co czytałam to badania nie wykazały zależności między czasem podania truskawek a wystąpienia alergii na nich. Dzieci, którym podano truskawki czy inne alergeny wcześniej nie miały częściej reakcji uczuleniowej w porównaniu do dzieci, którym podano po 1 rok życia. Dlatego zalecenia sie zmieniły. Nie wiem czy ktoś mi mówił czy czytałam o tym (już mi się miesza ) ale chyba jak się wprowadzi produkt alergizujący w trakcie karmienia piersią to spada ryzyko alergii na ten produkt w późniejszym czasie (po wprowadzeniu do diety stałej).
Aa zapomniałam Wam wczoraj napisać jaką mi Hania niespodziankę zrobiła.. otwieram Hani drzwi na parkingu pod basenem, żeby ją wyciągnąć a ona.. cała w kupię. Nogi, plecki, nawet między paluszkami u stopek miała.. no i cały fotelik do prania oczywiście masakra, zanim ją ogarnelam w szatni to prawie się spóźniłyśmy. Najlepsze, ze jechała z nią w tyle moja 13 letnia bratanica i nic nie Zauważyła ani nie poczuła 🤦🏻♀️Marin, Sewcia, Rozwita lubią tę wiadomość
-
Marin lej i wskakuj razem z Tomkiem!
U nas w końcu jakieś lekkie ochłodzenie.. 28 stopni 😂 ale lepsze to niż 34-36 z ostatnich dni
A i Hania wazy już 6800.. teraz się zaczynam martwić tempem jakim przybiera 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:50