X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś wieczorem napięty brzuch-wzięłam nospę i leżę w łóżku.
    Trzymam kciuki za wizyty i badania. Moje dopiero w piątek. Jak się dowiem że wszystko z dzidziusiem ok to się rozryczę jak szalona.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytki !

uwo99n73lnbybmmo.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam magnez przepisany biorę 3x dziennie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamiast samego magnezu lepiej kupcie od razu aspargin :)

Wisienka94 dziękuję, kiecka weselna, bo w weekend imprezowalam :)

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Też mam magnez przepisany biorę 3x dziennie
    3 razy? Mi lekarka mowila że po prostu większa dawka i raz dziennie. Bo po co mam zjadać np 2 czy 3 skoro wtedy zjadam nie tylko magnez ale też otoczke.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 23:06

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jak wszystkie to wszystkie :) my z dzisiaj 70% brzucha to niestety pozostałości po pierwszej ciąży:)

303bf4j.jpg
    Kojarzę zdjęcie ze styczniówek na fb

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami serdecznie, przy dziecku juz nie mam mozliwosci tak czesto bywac na forum z wami, pamietam jak bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem to cale po poludnia mialam dla siebie , teraz juz tego czasu nie ma a jeszcze mamy tu w Uk upaly wiec cale dnie na dworze jestesmy. Za tydzien w srode mam pierwsze Usg juz doczekac sie nie moge

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 00:01

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Ja tylko w ciążowe (poza dresami) się mieszcze, to zdjęcie z soboty z południa :) a waga -3 kg póki co
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/314d381cd8f2.jpg

jaki brzusio ....:) super u mnie tez juz jest wstawie jutro

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Witam sie z wami serdecznie, przy dziecku juz nie mam mozliwosci tak czesto bywac na forum z wami, pamietam jak bylam w ciazy z pierwszym dzieckiem to cale po poludnia mialam dla siebie , teraz juz tego czasu nie ma a jeszcze mamy tu w Uk upaly wiec cale dnie na dworze jestesmy. Za tydzien w srode mam pierwsze Usg juz doczekac sie nie moge
    bereda a tak myslalam ,ze dawno Cie nie widzialam . Tak upaly i to straszne ... choc dwa dni skorzystalam ze slonka, na basenie otwartym i jestem lekko brazowa, nozki , rece , troche buzia ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    bereda a tak myslalam ,ze dawno Cie nie widzialam . Tak upaly i to straszne ... choc dwa dni skorzystalam ze slonka, na basenie otwartym i jestem lekko brazowa, nozki , rece , troche buzia ;)
    dzieki kochana , ja malo pracuje wiecej zajmuje sie synkiem i domem ale nie mam czasu na forum bo synek wymaga uwagi no i ta pogoda trzeba wykorzystac bo nie wiadomo do kiedy tak fajnie bedzie. A ty Ruddaa juz bylas na usg tu w Uk ? i jak ? bo pewnie ominelo mnie to

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny na wizytach.
    Ja mialam z dzieckiem dziewna noc i jak wstanie to sie okaze czy czasem przeziebiony nie jest... jakis niespokokny byl. Oby nie. Pierwszy chlod i bec !!

Czekam az przyjedzie Niania i do pracy :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Kojarzę zdjęcie ze styczniówek na fb

Więcej niż możliwe tam też wstawialam :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sylwia - dobrze,że to sprawdziłaś :)

No dziewczyny pokaźne brzuchy :D

Ja po śniadanku, ogarniam mieszkanie, od dziś mam gości w domu i pewnie przez tydzień będą :P Więc pewnie nie będę się udzielać :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze i trzymajcie kciuki że na wizycie będzie wszystko dobrze :)

Seli, Sylwia91.08, katepr, agniesja, olkakarolka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie od rana dzidziolek dalej się rozpycha. No szok ciagnie mnie to podbrzusze że nie wiem, wczoraj po pracy leżałam ale nic to nie dawało, czy stoję czy siedzę czy leże ciągnie mnie wszystko i koniec. A narzekałam na bezobjawową ciąże to się doigrałam ;)

Seli lubi tę wiadomość

Mama dwóch chłopców;)
    cukrzyca typ 1, niedoczynnośc, hashimoto, pcos, wrogi śluz 3 x inseminacje a udało się naturalnie w najmniej oczekiwanym momencie!!!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze praca przemecza?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A moze praca przemecza?

Seli pytasz mnie? Mam pracę biurową w kancelarii, od czasu do czasu wstanę do łazienki i ksera, więc raczej nie, chociaż i siedzenie dla niektórych bywa uciążliwe

Mama dwóch chłopców;)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91.08 wrote:
    Seli pytasz mnie? Mam pracę biurową w kancelarii, od czasu do czasu wstanę do łazienki i ksera, więc raczej nie, chociaż i siedzenie dla niektórych bywa uciążliwe

Mi siedzenie dalo w kosc ;p ale to plecy bolaly, nie brzuch.

dZhdp1.png

• Sylwia91.08 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc to zwykłe fizjologiczne rozciąganie... oooo plecy to mnie bolą w kości ogonowej i rozchodzi się to raz na jeden raz na drugi półdupek

Mama dwóch chłopców;)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie podobnie ;p

dZhdp1.png

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ