X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że to pomyłka. Moja ginka ma super sprzęt i też ma certyfikat do badań prenatalnych, więc oko i doświadczenie musi mieć. Okaże się :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wspaniałych badań i jednocześnie zazdroszczę, ze już za Wami, ja jeszcze 2 tyg czekania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 13:39

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała ostatnio wagę w dol? Pokazuje mi 1kg mniej, a i tak jestem na minusie
    W porównaniu do wagi z przed ciąży i trochę się martwię.. nie wiem czy iść do gin czy poczekać na wizytę
    Ale mam za 2 tyg dopiero.. nie wiem co robić, czy panikuje bez powodu.. narazie mówię sobie ze to może
    Woda zeszła, ale tez nie miałam jakiś obrzęków..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja takie cyrki z płcią miałam w drugiej ciąży, mój lekarz prowadzący na początku twierdził, że chłopak, później , że słabo widać,w końcu w 24 tc pojechałam do innego lekarza na USG (mój obecny ginekolog), powiedział, że dziewczynka. Natomiast mój prowadzący w kolejnych tygodniach upierał się, iż chłopak, nawet w 36 tyg,. ciąży powiedział, że chłopak jak malowany, ale ja już pewna nie byłam kupowałam bardzo uniwersalne ciuszki, imię dla chłopca wybrane a dla dziewczynki pierwsze które pasowało nam obojgu na wszelki wypadek. Poród, pierwsze moje pytanie jak się urodziło to czy córka czy syn, położna w biegu bo poród całe 19 minut, po chwili odpowiedziała "córka" byłam w niemałym szoku. Teraz jestem pod opieką tego lekarza co w 24 tc powiedział, że córka, jak na razie młode nie chciało się pokazać bo skrzętnie się zakrywa a on nie chciał zgadywać i bardzo dobrze bo ta niepewność do końca była frustrująca. my połówkowe za 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że tym razem się pokaże :)

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała ostatnio wagę w dol? Pokazuje mi 1kg mniej, a i tak jestem na minusie
    W porównaniu do wagi z przed ciąży i trochę się martwię.. nie wiem czy iść do gin czy poczekać na wizytę
    Ale mam za 2 tyg dopiero.. nie wiem co robić, czy panikuje bez powodu.. narazie mówię sobie ze to może

Panikujesz bez powodu ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Witajcie, ja takie cyrki z płcią miałam w drugiej ciąży, mój lekarz prowadzący na początku twierdził, że chłopak, później , że słabo widać,w końcu w 24 tc pojechałam do innego lekarza na USG (mój obecny ginekolog), powiedział, że dziewczynka. Natomiast mój prowadzący w kolejnych tygodniach upierał się, iż chłopak, nawet w 36 tyg,. ciąży powiedział, że chłopak jak malowany, ale ja już pewna nie byłam kupowałam bardzo uniwersalne ciuszki, imię dla chłopca wybrane a dla dziewczynki pierwsze które pasowało nam obojgu na wszelki wypadek. Poród, pierwsze moje pytanie jak się urodziło to czy córka czy syn, położna w biegu bo poród całe 19 minut, po chwili odpowiedziała "córka" byłam w niemałym szoku. Teraz jestem pod opieką tego lekarza co w 24 tc powiedział, że córka, jak na razie młode nie chciało się pokazać bo skrzętnie się zakrywa a on nie chciał zgadywać i bardzo dobrze bo ta niepewność do końca była frustrująca. my połówkowe za 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że tym razem się pokaże :)
    No to rzeczywiście mieliście cyrk :)
    Dlatego uważam, że lekarz powinien określać płeć jeśli ma pewność 100%.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    No to rzeczywiście mieliście cyrk :)
    Dlatego uważam, że lekarz powinien określać płeć jeśli ma pewność 100%.

Dokładnie tak, więc nie naciskałam skoro powiedział, że młode się bardzo zakrywa i nie bardzo widać, trzeba się uzbroić w cierpliwość.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    To całkowicie naturalne jeżeli dziecko się dobrze rozwija :) jeżeli bardzo się denerwujesz to lepiej dla Ciebie i dziecka ulżyć sobie w stresie i iść na USG

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

mam 5,5 na minusie :-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pewnie macie racje :) trzeba trochę wyluzować bo oszaleć można :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

wczoraj byłam na usg (bo nie mogę doczekać się połówkowego 15.09)
    Rozwija się prawidłowo :-D niestety nie mam żadnej foty całego dziecka (mimo, że mam ich z 15). Same w powiększeniu głowy, nogi, pępowiny itp grrr.gif wkurzyłam się, bo taka fotka to pamiątka

ginka powiedziała, że dziewczynka..ale nie.. chyba chłopak
    w sumie to nie wie, bo jest pępowina pomiędzy nogami grrr.gif i w sumie niewiele widzi

dzisiaj zaczynam 18 tydzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:52

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    mam 5,5 na minusie :-)

No właśnie nie chodzi mi nawet o sam fakt ze na minusie, tylko ze teraz nagle waga spadła, gdzie już się nastawiałam tylko na przyrost, zwlaszcza ze jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam, wiec tym bardziej

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    No właśnie nie chodzi mi nawet o sam fakt ze na minusie, tylko ze teraz nagle waga spadła, gdzie już się nastawiałam tylko na przyrost, zwlaszcza ze jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam, wiec tym bardziej
    uwierz mi że wolałabym być na minusie :D

olkakarolka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

Mi już też dodatkowe kilogramy dają się we znaki, boli mnie kregoslup,miednica... Obciazenie i rosnące dziecko robią swoje... Dziś zrezygnowałam z gotowania obiadu bo dluzsze stanie w miejscu nad garami nie wchodzi w grę...
    Mam jakieś 6kg na plusie.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:

Lisa ja tez od poprzedniej wizyty schudłam 1kg (a byłam pewna, ze przybyło mi Ok 2 bo powiększyły sie piersi i brzuch). Lekarka poleciła zwracać uwagę na jakość jedzenia, zwiekszyć ilośc białka i wapnia w diecie. Zrozumiałam ja tak, ze skoro ja chudnę, a Dzidziuś rośnie to obywa sie to moim kosztem a nie jedzenia.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Lisa ja tez od poprzedniej wizyty schudłam 1kg (a byłam pewna, ze przybyło mi Ok 2 bo powiększyły sie piersi i brzuch). Lekarka poleciła zwracać uwagę na jakość jedzenia, zwiekszyć ilośc białka i wapnia w diecie. Zrozumiałam ja tak, ze skoro ja chudnę, a Dzidziuś rośnie to obywa sie to moim kosztem a nie jedzenia.

Dzięki, czyli więcej mięsa :)) w takim razie tez się pocieszam, ze spalam zasoby zebrane sprzed ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 18:46

klz99vvjhysycx8i.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    uwierz mi że wolałabym być na minusie :D
    Ja też.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +2kg

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna swojej wagi... Jestem nieco napuchnięta a dziś też jakieś zaparcie mam lekkie...brzuch na dole się zaokrąglił, widzę różnice już. Jednak też nie jest ogromny :P Luźniejsza bluzka i nie widać (jeśli nie ma wzdęć).

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +4 kg od początku ciąży :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ