STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mi się wydaje, że to pomyłka. Moja ginka ma super sprzęt i też ma certyfikat do badań prenatalnych, więc oko i doświadczenie musi mieć. Okaże się
-
Dziewczyny, czy któraś z Was miała ostatnio wagę w dol? Pokazuje mi 1kg mniej, a i tak jestem na minusie
W porównaniu do wagi z przed ciąży i trochę się martwię.. nie wiem czy iść do gin czy poczekać na wizytę
Ale mam za 2 tyg dopiero.. nie wiem co robić, czy panikuje bez powodu.. narazie mówię sobie ze to może
Woda zeszła, ale tez nie miałam jakiś obrzęków.. -
Witajcie, ja takie cyrki z płcią miałam w drugiej ciąży, mój lekarz prowadzący na początku twierdził, że chłopak, później , że słabo widać,w końcu w 24 tc pojechałam do innego lekarza na USG (mój obecny ginekolog), powiedział, że dziewczynka. Natomiast mój prowadzący w kolejnych tygodniach upierał się, iż chłopak, nawet w 36 tyg,. ciąży powiedział, że chłopak jak malowany, ale ja już pewna nie byłam kupowałam bardzo uniwersalne ciuszki, imię dla chłopca wybrane a dla dziewczynki pierwsze które pasowało nam obojgu na wszelki wypadek. Poród, pierwsze moje pytanie jak się urodziło to czy córka czy syn, położna w biegu bo poród całe 19 minut, po chwili odpowiedziała "córka" byłam w niemałym szoku. Teraz jestem pod opieką tego lekarza co w 24 tc powiedział, że córka, jak na razie młode nie chciało się pokazać bo skrzętnie się zakrywa a on nie chciał zgadywać i bardzo dobrze bo ta niepewność do końca była frustrująca. my połówkowe za 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że tym razem się pokaże
-
Lisa24 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała ostatnio wagę w dol? Pokazuje mi 1kg mniej, a i tak jestem na minusie
W porównaniu do wagi z przed ciąży i trochę się martwię.. nie wiem czy iść do gin czy poczekać na wizytę
Ale mam za 2 tyg dopiero.. nie wiem co robić, czy panikuje bez powodu.. narazie mówię sobie ze to może
Woda zeszła, ale tez nie miałam jakiś obrzęków..
Panikujesz bez powodu
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Sylwunis wrote:Witajcie, ja takie cyrki z płcią miałam w drugiej ciąży, mój lekarz prowadzący na początku twierdził, że chłopak, później , że słabo widać,w końcu w 24 tc pojechałam do innego lekarza na USG (mój obecny ginekolog), powiedział, że dziewczynka. Natomiast mój prowadzący w kolejnych tygodniach upierał się, iż chłopak, nawet w 36 tyg,. ciąży powiedział, że chłopak jak malowany, ale ja już pewna nie byłam kupowałam bardzo uniwersalne ciuszki, imię dla chłopca wybrane a dla dziewczynki pierwsze które pasowało nam obojgu na wszelki wypadek. Poród, pierwsze moje pytanie jak się urodziło to czy córka czy syn, położna w biegu bo poród całe 19 minut, po chwili odpowiedziała "córka" byłam w niemałym szoku. Teraz jestem pod opieką tego lekarza co w 24 tc powiedział, że córka, jak na razie młode nie chciało się pokazać bo skrzętnie się zakrywa a on nie chciał zgadywać i bardzo dobrze bo ta niepewność do końca była frustrująca. my połówkowe za 2 tygodnie, więc mam nadzieję, że tym razem się pokaże
Dlatego uważam, że lekarz powinien określać płeć jeśli ma pewność 100%. -
Paulina_2603 wrote:No to rzeczywiście mieliście cyrk
Dlatego uważam, że lekarz powinien określać płeć jeśli ma pewność 100%.
Dokładnie tak, więc nie naciskałam skoro powiedział, że młode się bardzo zakrywa i nie bardzo widać, trzeba się uzbroić w cierpliwość. -
Lisa24 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was miała ostatnio wagę w dol? Pokazuje mi 1kg mniej, a i tak jestem na minusie
Woda zeszła, ale tez nie miałam jakiś obrzęków..jeżeli bardzo się denerwujesz to lepiej dla Ciebie i dziecka ulżyć sobie w stresie i iść na USG
11.2017 - aniołek 8tc
-
Woda zeszła, ale tez nie miałam jakiś obrzęków..
mam 5,5 na minusie -
witam się
wczoraj byłam na usg (bo nie mogę doczekać się połówkowego 15.09)
Rozwija się prawidłowoniestety nie mam żadnej foty całego dziecka (mimo, że mam ich z 15). Same w powiększeniu głowy, nogi, pępowiny itp
wkurzyłam się, bo taka fotka to pamiątka
ginka powiedziała, że dziewczynka..ale nie.. chyba chłopak
w sumie to nie wie, bo jest pępowina pomiędzy nogamii w sumie niewiele widzi
dzisiaj zaczynam 18 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 15:52
-
Lisa24 wrote:No właśnie nie chodzi mi nawet o sam fakt ze na minusie, tylko ze teraz nagle waga spadła, gdzie już się nastawiałam tylko na przyrost, zwlaszcza ze jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam, wiec tym bardziej
olkakarolka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Lisa24 wrote:No właśnie nie chodzi mi nawet o sam fakt ze na minusie, tylko ze teraz nagle waga spadła, gdzie już się nastawiałam tylko na przyrost, zwlaszcza ze jem normalnie i niczego sobie nie odmawiam, wiec tym bardziej
Mi już też dodatkowe kilogramy dają się we znaki, boli mnie kregoslup,miednica... Obciazenie i rosnące dziecko robią swoje... Dziś zrezygnowałam z gotowania obiadu bo dluzsze stanie w miejscu nad garami nie wchodzi w grę...
Mam jakieś 6kg na plusie.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Lisa ja tez od poprzedniej wizyty schudłam 1kg (a byłam pewna, ze przybyło mi Ok 2 bo powiększyły sie piersi i brzuch). Lekarka poleciła zwracać uwagę na jakość jedzenia, zwiekszyć ilośc białka i wapnia w diecie. Zrozumiałam ja tak, ze skoro ja chudnę, a Dzidziuś rośnie to obywa sie to moim kosztem a nie jedzenia.
-
Magkb wrote:Lisa ja tez od poprzedniej wizyty schudłam 1kg (a byłam pewna, ze przybyło mi Ok 2 bo powiększyły sie piersi i brzuch). Lekarka poleciła zwracać uwagę na jakość jedzenia, zwiekszyć ilośc białka i wapnia w diecie. Zrozumiałam ja tak, ze skoro ja chudnę, a Dzidziuś rośnie to obywa sie to moim kosztem a nie jedzenia.
Dzięki, czyli więcej mięsa) w takim razie tez się pocieszam, ze spalam zasoby zebrane sprzed ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 18:46
-
Ja nie jestem pewna swojej wagi... Jestem nieco napuchnięta a dziś też jakieś zaparcie mam lekkie...brzuch na dole się zaokrąglił, widzę różnice już. Jednak też nie jest ogromny
Luźniejsza bluzka i nie widać (jeśli nie ma wzdęć).