X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marin Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Belly mi dzisiaj pokazało, że wkroczyłam w III trymestr <3[/QUOTE]

Paulina, gratulujemy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 12:06

Seli lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa, jak się czujesz, wiadomo już coś?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkakarolka
    Kiedy masz wizytę? I daj znać jak kupisz ten zastrzyk na konflikt, boje się że to moze nie być takie łatwe, podobno ciężko o niego w aptekach,hurtowniach.

A jak u was że skurczami? Często występują? Mocne? Bolesne ?
    Ja zauważyłam że leżąc mam częściej. Dziś już wstałam z wyrka i zamierzam trochę poprasować.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Tylko synkowi nie nakupię tyle kiczu co sobie hahaha :D

Mojego nie namawiam już, ale nie chcę kłótni. Za to jak go traktowała... Niech siedzi sama z teściem, a on niech ją znosi jak mu tak wygodnie :P ale od synka mi wara.

My idziemy do kina na "Kler" :P

Też chcę ten film obejrzeć ale stwierdziłam ,że w zaciszu domowym to sobie przeklinam i podyskutuję z mężem bez oporów a film kontrowersyjny więc ciężko będzie opanować emocje:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Też chcę ten film obejrzeć ale stwierdziłam ,że w zaciszu domowym to sobie przeklinam i podyskutuję z mężem bez oporów a film kontrowersyjny więc ciężko będzie opanować emocje:)

Czy ja wiem czy kontrowersyjny? Przesmiewczy ;) nabijaja sie z policjantow, z nauczycieli a jak z ksiezy to od razu kontrowersja ;p co ludzie nie widza jak jest? Ja po samym zwiastunie przypomnialam sobie o ksiedzu spod rodzinnej miejscowosci ;p na wiosce jest ksiedzem a jak przyjezdzal do miasta to z kobieta i dzieckiem jako nie ksiadz ;p a male miasto i wiocha, na pewno nikt nie rozpoznawal ;p hahaha

Ja nie mam zadnych skurczy... za to mlody jak sie ulozy mi pod zebrami... albo wypchnie mi cos to mam wrazenie jakbym miala cos tam "zawiniete" ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 12:35

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czy ja wiem czy kontrowersyjny? Przesmiewczy ;) nabijaja sie z policjantow, z nauczycieli a jak z ksiezy to od razu kontrowersja ;p co ludzie nie widza jak jest? Ja po samym zwiastunie przypomnialam sobie o ksiedzu spod rodzinnej miejscowosci ;p na wiosce jest ksiedzem a jak przyjezdzal do miasta to z kobieta i dzieckiem jako nie ksiadz ;p a male miasto i wiocha, na pewno nikt nie rozpoznawal ;p hahaha

Ja nie mam zadnych skurczy... za to mlody jak sie ulozy mi pod zebrami... albo wypchnie mi cos to mam wrazenie jakbym miala cos tam "zawiniete" ;p
    My też chcemy iść na kler mąż jest bardzo za kościołem ja niezbyt zobaczymy jak będzie :D
    Mi młoda chyba jeszcze nigdy w żebra nie kopła na razie pływa nisko albo w poprzek pępka :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    My też chcemy iść na kler mąż jest bardzo za kościołem ja niezbyt zobaczymy jak będzie :D
    Mi młoda chyba jeszcze nigdy w żebra nie kopła na razie pływa nisko albo w poprzek pępka :)

No to nie kopanie, a spokojne lezenie i upychanie sie tam, gdzie ma najciasniej...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostało mi równo 100 dni do poznania mojej córki :D Kto wie może wyjdzie nieco wcześniej dopytałam mamy oboje z mężem byliśmy wcześniakami

Seli, Kendy, Agnuka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moge bardzo malo zjesc, nic mi sie nie miesci. Czuje sie glodna non stop, ale jak zjem chociaz trochę za dużo to mam okropne bóle tuż pod żebrami :(

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś jakoś w głowie się kręci i tak jakoś niedobrze ...
    Co do jedzenia też mam wrażenie że mniej mi się mieści. Nie mam już napadów głodu i nieraz cos by sie zjadło a nie ma miejsca. Żołądek chyba już uciskany przez macice i inne organy.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja też tak zapowiadałam :D że nie chce nikogo, ale byłam sama od 9 do 22 plus nocki bo maz tak pracowal, w dzien odsypial, młody krzykacz wiec pomoc mamy okazała się niezbędna jednak. Co innego jak partner moze wziac wolne na ten pierwszy okres po porodzie. Teraz chce jednak być sama, rodzice moga mi jedynie synka z przedszkola odebrać i podrzucić, ale zobaczymy czy wypali tym razem hahaha.
    Moi rodzice wyjezdzają często chociazby do moich dziadkow w gory, ale nie mialabym tez za zle jakby pojechali od tak sobie. Pierwszy wnuk/wnuczka czy nie, to przecież ich zycie a dziecko jest nasze, przeciez nie beda ukladac planow pod moj porod.
    U mnie tesciowie nigdy nie byli :D nie chca zostawic gospodarstwa na pastwe losu a tesciowa nie lubi.jezdzic taki kawal(ponad 700km)

Ja tylko raz mialam takie skurcze ze bolaly i dosc dlugo trzymaly. Teraz to pojedynczo mi się na chwile kamien zrobi, odpusci i jest ok

Ja czekam az na necie bedzie ten kler, koniecznie chce go obejrzec. I Seli ma racje co za kontrowersja??? Toż to komedia.

Agnuka ale mały brzunio :D

Agnuka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Rania Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • Rania Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwak mi podpowiada, ze Maly wazy prawie pol kilograma, a on tydzien temu wazyl 850 gramow. Nie badalam jeszcze cukru,ale mam nadzieje, ze wszystko w porzadku....A jak to jest u WAs, Mamy..?

córka 24 tc[*]
    8p3oqqmzaze9a671.png
    24.04.2018 pierwsze IUI 15dpo 68,8...
    0360136997edde1a6bd36c823e5bb152.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 26+1 ważył 920 g .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja narzekam na swoich teściów:-) chociaż nam na temat płci nic na szczęście nie mówili...
    Ja dalej leżę i odpoczywam w szpitalu. Czekam do jutra na wynik moczu i krwi. Mam nadzieję że coś się wyjaśni bo po innych badaniach to wszystko w porządku. W ogóle dziwię się ich podejścia bo dają mi nospe na ból chociaż zgłaszałam że ona nie pomaga bo już brałam. Niestety ból nie ustępuje...

oar83e3kprndadbz.png
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle słodkie te wasze brzuszki:-) takie duże:-)

oar83e3kprndadbz.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuch. Od 19 tygodnia uniósł się trochę do góry i nieco urósł ale nie za dużo pewnie dopiero mi wystrzeli ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b85f1ac59745.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:43

Agnuka, olkakarolka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    I mój brzuszek...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8865d4c06c72.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbbc83555951.jpg

Ale Ci brzucha wystrzeliło jak na 8 miesiąc :) piękny

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a co mają Ci dać innego? :p

Rania suwak pewnie pokazuje średnią wagę a każdy maluch idzie swoim torem. Moja wazyla w 21+2 okolo 430 takze napewno teraz nie wazy pol kilo tylko o wiele wiecej :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:57

Rania lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    A ja witam się dzisiaj z Wami w przededniu "studniówki unboxing" :D

z tej okazji wrzucam najświeższe fotki brzuszkowe :) Misia <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6a9484ada46.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9b92cc86c84d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f15e0b70558a.jpg
    Też mam taki brzusio mniej więcej tylko u mnie jest bardziej pociągły ze względu na tłuszcz z przed ciąży a u Ciebie piłeczka trochę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:46

Agnuka lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ