SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak do 23 tc mialam 3 kg na plusie a dzis juz dobilam do 7 ;p juz idzie szybko. Choc tylek mi prawie zniknal, uda takie same... brzuch wywalilo, cycki dzis tez... no i czuje wode zebrana w ramionach, na boczkach ;(

Ciężko się ogólnie czuje. Taka ociężala i napięta skóra...

Dziś wizyta, zobaczę ile młody przybrał w dwa tygodnie, co z infekcją itp.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Coś mi się wydaje że w rankingu na kilogramy będę prowadziła.

Na fb dziewczyny pisały, ze i 12 i 15 kg mają ;p także nie przodujesz ;p a ja chyba nadgonie szybko wszystkie ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Vew Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Hejka:) brak mocy dzisiaj :) miałam iść robić dzisiaj krzywą cukrowa ale zaspalam... pojadę jutro, w czwartek wizyta:)
    Ja do tej pory 3kg przytylam A brzuch mam jakbym już z 10 na plusie miała:) no ale już wcześniej miałam sporo dodatkowych kg:)
    Ja też przed ciążą miałam za dużo kg,ale tak się właśnie zastanawiam jak to jest, w którym okresie ciąży tyje się najwięcej, moja siostra np najwięcej przytyla w 1 trymestrze

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 kg na plusie.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj znać jak po wizycie!
    U mnie +8 kg ale to bardziej w brzuch poszło:-) Świerzno po obchodzie jestem, wszystkie badania wyszły dobrze, nie wiedzą dalej co to za bole. Zostaje jeszcze w szpitalu tylko nie wiem po co skoro żadnych badań już mieć nie będę

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta dopiero 16.40 ;)

Jade do sklepu z wozkami zobaczyć czy jest to co chcemy i w koncu bysmy zamkneli rozdzial.

U mnie tez na brzuch musialo pojsc... bo gumka jako tako trzyma spodnie ale w biodrach i tylku czuje na nich luz.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w pierwszym dniu L4 i jednoczesnie 100 dniu do porodu..
    Ogladam wlasnie outlandera a Mała fika:)
    Poleccie jakies fajne seriale-najlepiej na netflix.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Ja też przed ciążą miałam za dużo kg,ale tak się właśnie zastanawiam jak to jest, w którym okresie ciąży tyje się najwięcej, moja siostra np najwięcej przytyla w 1 trymestrze
    Ja po pierwszym trymestrze napalm 1.2 kg, teraz już kończymy 2 pomału i jest 3:) ciekawe jak będzie W ostatnim trymestrze oby nie przyspieszyła z tymi kg:)

Seli lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Witam sie w pierwszym dniu L4 i jednoczesnie 100 dniu do porodu..
    Ogladam wlasnie outlandera a Mała fika:)
    Poleccie jakies fajne seriale-najlepiej na netflix.

Atypowy, safe a takie glupkowate to santa clarita diet, happy i hmmm co ja jeszcze ostatnio fajnego ogladalam...

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skonczylam "Bates motel"- rewelacja. Riverdale tez ujdzie..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Ja skonczylam "Bates motel"- rewelacja. Riverdale tez ujdzie..
    A to tego nie znam :D podpaczam ;)

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3 tygodnie temu miałam +6 kg. Ale nie wiem, gdzie ta waga, bo cały czas jestem szczupła i tylko lekko brzuszek mi odstaje. Brzuszek nie jest duży, mam wrażenie, że w cyckach mam więcej niż w brzuchu :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, zmierzyłam się - w cyckach mam 100 cm, a w brzuchu 95 cm :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry

1,6 kgna plusie

Nadal trzyma mnie tryb Pacmana. Dobrze, że muszę uważać na to co jem. Miałabym pewnie wagę na plusie, ale bez tego przecinka czyli 16 kg ;-)

Od kilku dni rano leci mi krew z nosa.
    Od jakiegoś tygodnia wieczorami pobolewa wątroba, tzn. rozsadza mi ją mega i jest to nieprzyjemne.
    I gazy. Booooże. Broń biologiczna przy tym to amatorka. Mąż wyprowadził się do salonu spać :-) Pies też nie koniecznie chce pod kołdrę. Miałyście tak?
    Czy tylko ja się w skunksa zamieniam? Strach wyjść do ludzi.lollol360.gif

od jakiegoś czasu nie mogę spać na lewym boku, bo mi drętwieje ręka lub noga.

I czasami pojawia mi się ból głowy. Jakby przez oczodół ktoś wbił mi śrubokręt i wiercił pod kością nosową. Wczoraj musiałam łyknąć tabletkę i uciskać to miejsce, bo nie dało się wytrzymać.
    Macie podobne objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 13:13

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A to tego nie znam :D podpaczam ;)
    Tylko ostatniego sezonu nie ma na netflix,musialam gdzie indziej ogladac.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Ja w brzuchu 98 a w cyckach 115 :o

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Brzuch 92, cycki 97.

Magdoczka lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja tak miałam, z gazami. Ale jakoś samo przeszło, to chyba sporo zależy od tego co jesz. A co do spania N lewym boku to i ja już kilka razy to zauważyłam, nawet dziś w nocy noga mi drętwiała. Jak nie zapomnę to zapytam o to lekarza, jak nie zapomnę...

Reni lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja w brzuchu 98 a w cyckach 115 :o

Szaleństwo :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bry

1,6 kgna plusie

Nadal trzyma mnie tryb Pacmana. Dobrze, że muszę uważać na to co jem. Miałabym pewnie wagę na plusie, ale bez tego przecinka czyli 16 kg ;-)

Od kilku dni rano leci mi krew z nosa.
    Od jakiegoś tygodnia wieczorami pobolewa wątroba, tzn. rozsadza mi ją mega i jest to nieprzyjemne.
    I gazy. Booooże. Broń biologiczna przy tym to amatorka. Mąż wyprowadził się do salonu spać :-) Pies też nie koniecznie chce pod kołdrę. Miałyście tak?
    Czy tylko ja się w skunksa zamieniam? Strach wyjść do ludzi.lollol360.gif

od jakiegoś czasu nie mogę spać na lewym boku, bo mi drętwieje ręka lub noga.

I czasami pojawia mi się ból głowy. Jakby przez oczodół ktoś wbił mi śrubokręt i wiercił pod kością nosową. Wczoraj musiałam łyknąć tabletkę i uciskać to miejsce, bo nie dało się wytrzymać.
    Macie podobne objawy?

Reni z ta bronią biologiczna to masz racje. Mam dokładnie to samo :)
    Co do wagi to aktualnie mam +11,4 kg, masakra, a jem mało, bo cokolwiek zjem to mam taka zgagę, ze az z kiblem gadam.
    Dziewczyny wy juz wyprawki pierzecie, prasujecie, a my dopiero remont zaczynamy :)
    Na razie mam dosłownie pare sztuk ciuszków, rożek i dla siebie koszule do karmienia :)

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ