X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Marta a co mają Ci dać innego? :p
    Ha ha, nic innego nie wymyśla raczej tylko że ja nie lubię się faszerować lekami, tym bardziej że mi nie pomagają

oar83e3kprndadbz.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Mój brzuch już od 4 mca wyglądał na ciążowy:) przy pierwszej ciąży też tak miałam. Piersi mam też z tych mniejszych więc punkt odniesienia też trochę inny.Ake faktem jest,że jest duży:) i ciężko mi już jest.
    Twój brzuszek też śliczny. Ale spokojnie rośnie, pewnie później ruszy porządnie .

Martaa
    Trzymaj się dzielnie i odpoczywaj. Jutro będą wyniki może coś więcej zaradzą narazie niewiele moga pewnie bez wyników.
    A co do leków w szpitalu nieraz podają że tak powiem rutynowo. Ja jak leżałam dawali mi ciągle paracetamol,gdzie mnie brzuch już nie bolał i to zgłaszałam ale słyszałam ,że takie zalecenie lekarza. Nie bralam jednak nie chciałam się bez sensu faszerować.
    Jednak nospa ma działanie rozkurczowe może u Ciebie jest potrzeba brać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 15:35

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po "Klerze"... I powiem wam, że zadna komedia... Nikt się nie śmiał. Raczej przykry film... temat pedofilii w kościele i hierarchii księży... Może pewne sprawy podkoloryzowane... Ale mam wrażenie, że tak wygląda "kościół" jako instytucja, tak wygląda polityka. Pewnie i w policji jest podobnie czy u lekarzy... Warto chyba mieć opinię swoją skoro tak rozdmuchane to jest. Podobnie jak krzyczeli nad spektaklem "śmierć i dziewczyna". Ale ja "uwielbiam" jak media coś podrzucą, lud ciemny podchwyci i będą krzyczeć i się burzyć a połowa nawet nie wie o co chodzi...

Fajne brzuszki dziewczyny :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzedawane są nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    No temat nie do śmiechu, poważna sprawa ,w końcu przestaje być tematem tabu. Ja nie umiem na pedofilię patrzeć obojętnie,tym bardziej wśród ludzi, którzy świecić powinni przykładem, czystościa.Masakra

Poprasowałam i to nawet sporo, poukładałam do komody narazie rozmiar 56 i 62, bo na większe miejsca brakło i stwierdzam,że mam ciuszkow za dużo :) ale wychodzę z założenia,że lepiej za dużo jak za mało. Przynajmniej mam zapas w razie rzadszego prania ;)

Na kolację gotowana kukurydza z masełkiem i solą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 19:19

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    No temat nie do śmiechu, poważna sprawa ,w końcu przestaje być tematem tabu. Ja nie umiem na pedofilię patrzeć obojętnie,tym bardziej wśród ludzi, którzy świecić powinni przykładem, czystościa.Masakra

Poprasowałam i to nawet sporo, poukładałam do komody narazie rozmiar 56 i 62, bo na większe miejsca brakło i stwierdzam,że mam ciuszkow za dużo :) ale wychodzę z założenia,że lepiej za dużo jak za mało. Przynajmniej mam zapas w razie rzadszego prania ;)

Na kolację gotowana kukurydza z masełkiem i solą :)

No to moze Cie zaskoczyc jak przedstawili ta pedofilie i ksiezy... Bo nie kazda postac jest zla, nie wszystko jest jasne. Mnie to dotknelo. Moze dlatego, ze mam przykre doswiadczenia z mezczyznami... Nie z kosciolem. Intruktor jazdy, lekarz... Idziesz by sie leczyc... Co niby lepiej byc molestowanym przez kogos innego niz ksiadz? Albo pedofil lekarz, nauczyciel, policjant jest mniej kontrowersyjny? Lzej zniesc temat? Smutna sprawa. Nie lubie takich rozdmuchiwan bezsensownych. Cos robia? Niby cos sie dzieje? Ten film nic nie zmieni. Jak nie zmienilo wiele innych filmow, spraw realnych.

Smutne, ze tak wszyscy poklaskuja a nikt nic nie zrobi realnie. Ani na wyborach, ani w zyciu. Jakby Ci wszyscy tak oburzeni sie zebrali to bylaby rewolucja, a polowa tylko nagada sie a moze i tak filmu nie obejrzy i bedzie gadac o pedofilii w kosciele.

Smutne. Dla mnie to dzis mega smutne. Od razu pomyslalam o sierocincach i szkolach z internatem... i nie koniecznie "swieckich". Przykre, ze tyle sie krzywdzi dzieci a potem przeradza sie to w nieszczesliwego doroslego. A media na tym zarobia...

I czy to Polska, czy inny kraj wszedzie jednakowo jest. Tak samo czy to kosciol czy nie kosciol...

Wolalam chyba nie widziec tego filmu... Wywolal u mnie mega fale smutku... Pewnych przemyslen i wspomnien.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Ha ha, nic innego nie wymyśla raczej tylko że ja nie lubię się faszerować lekami, tym bardziej że mi nie pomagają
    To może nie bierz (jesli tak można) albo poproś o paracetamol. Pewnie jutro po wynikach będą mieli lepszy obraz wszystkiego i coś wymyślą.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale mnie wydelo i w ogole ;( jest mi mega ciezko... czuje, ze juz bardziej mi brzuch nie moze urosnac ;p chyba, ze mi skora peknie. W dodatku ten moj niedzwiadek tak szaleje. Nawet kolacjo-obiadu nie bylam wstanie zjesc ;/ jak sobie poradzic z tym?

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Ja nie twierdzę,że dotyka mnie tylko pedofilia czy molestowanie wśród duchownych. Każda krzywda dzieci i w ogóle ludzi boli, bez względu na to kto jest sprawcą czy ksiądz, czy lekarz czy instruktor jazdy ale jednak ktoś kto uważa się za wysłannika Boga ,ktoś kto uczy dzieci jak żyć w zgodzie z kościołem ,trąbi o grzechach,przykazaniach? Hipokryzja.
    Dobrze,że powstają takie filmy może otworza oczy tym zaślepionym. Ale jak mowisz,że tak cię dotknął ten film aznam siebie to może sobie go narazie odpuszczę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może weź ciepły prysznic ,nawilż brzuch i poleż:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Seli
    Ja nie twierdzę,że dotyka mnie tylko pedofilia czy molestowanie wśród duchownych. Każda krzywda dzieci i w ogóle ludzi boli, bez względu na to kto jest sprawcą czy ksiądz, czy lekarz czy instruktor jazdy ale jednak ktoś kto uważa się za wysłannika Boga ,ktoś kto uczy dzieci jak żyć w zgodzie z kościołem ,trąbi o grzechach,przykazaniach? Hipokryzja.
    Dobrze,że powstają takie filmy może otworza oczy tym zaślepionym. Ale jak mowisz,że tak cię dotknął ten film aznam siebie to może sobie go narazie odpuszczę.
    Mnie najbardziej wkurza to, że pedofilia wśród duchownych jest zamiatana pod dywan... Jakim prawem?!? Przecież to taki sam człowiek jak inny i skoro popełnia przestępstwo, to powinna spotkać go za to surowa kara!! A taki ksiądz jest przenoszony do innej parafii i po temacie...

Kendy, Zośkaaa lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Mnie najbardziej wkurza to, że pedofilia wśród duchownych jest zamiatana pod dywan... Jakim prawem?!? Przecież to taki sam człowiek jak inny i skoro popełnia przestępstwo, to powinna spotkać go za to surowa kara!! A taki ksiądz jest przenoszony do innej parafii i po temacie...
    Dokładnie

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Może weź ciepły prysznic ,nawilż brzuch i poleż:)

nie dam rady nawet pod prysznic wejść... Czyżby to III trymestr? Podobno najgorszy...

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh juz po obchodzie, nic nie wiem nowego.. lekarz który był to chyba jakaś kpina bo pytal się mnie jakie ja w ogóle miałam badania robione?! Masakra... Chociaż leży ze mną dziewczyna w 33tc z rozwarciem i skrócona szyjka. Dostała krwawienia, przyjęli ja zbadali i od czwartku leży bez robionych badań i leków. I też jej nic nie mówią co dalej, to dopiero stres

oar83e3kprndadbz.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Eh juz po obchodzie, nic nie wiem nowego.. lekarz który był to chyba jakaś kpina bo pytal się mnie jakie ja w ogóle miałam badania robione?! Masakra... Chociaż leży ze mną dziewczyna w 33tc z rozwarciem i skrócona szyjka. Dostała krwawienia, przyjęli ja zbadali i od czwartku leży bez robionych badań i leków. I też jej nic nie mówią co dalej, to dopiero stres
    Marta, nie wkręcaj sobie, jeżeli coś Ci jest to najwyżej jakaś infekcja. Nie martw się!

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Martaa
    Cierpliwości ,pewnie dziś dowiesz się czegoś konkretnego .
    Sąsiadki obok mi szkoda. Obyśmy wszystkie szczęśliwie donosiły i doczekały naszych upragnionych bobaskow.

Seli
    Wizyta dziś? Brzuch lepiej ?

Miłego dnia wszystkim .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A ile przytylyscie do tej pory? Ja do niedawna miałam plus 4kg, a dzisiaj weszłam na wagę i mam mniej o 1 kg, czyli łącznie niecałe 3 kg na plusie

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +9 :P

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:) brak mocy dzisiaj :) miałam iść robić dzisiaj krzywą cukrowa ale zaspalam... pojadę jutro, w czwartek wizyta:)
    Ja do tej pory 3kg przytylam A brzuch mam jakbym już z 10 na plusie miała:) no ale już wcześniej miałam sporo dodatkowych kg:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się wydaje że w rankingu na kilogramy będę prowadziła.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ