X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i witam wszystkie, do tej pory podczytywałam zza krzaka ;)

Reni, zizia_a lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mega :) powiedz coś więcej o sobie :P

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej Mega :) powiedz coś więcej o sobie :P
    Skończone 42 lata :) , na stanie starsza córka, teraz ma byc synek :). Pojawił sie po 4,5 latach intensywnych starań, jak odpuściłam i wyczyściłem głowę i juz nie myślałam, ze moge jeszcze zajść w ciąże. No i zaszłam ;) test zrobiłam dopiero chyba w 39 dc - w poniedziałek, w czwartek byłam u gina to juz było piekne serce :)

Magdoczka, Seli, Reni, Marin lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie imię wybrane? :D u mnie też synuś :D

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mega :)
    U mnie 7kg na plusie. Dzisiaj mam okropny dzień okazało się że zostaniemy bez samochodu bo nie opłaca się naprawiać a na nowy nas średnio stać i jesteśmy oboje w koszmarnym dołku :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A macie imię wybrane? :D u mnie też synuś :D
    Wybrane. Bedzie Kajetan :)

Zośkaaa, Seli lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    905 gram :D jest progres ;) wszystko ok. Ale zlosnik okropny. Przed sama wizyta sie wykrecil i uspokoil ;p a jak juz go ustawilismy to strzelal miny :p

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio gdy weszłam na wagę (w ubiegłym tygodniu) było +9kg. Teraz się z wagą pogniewałyśmy na siebie i kolejne ważenie będzie w najbliższy czwartek na wizycie :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    905 gram :D jest progres ;) wszystko ok. Ale zlosnik okropny. Przed sama wizyta sie wykrecil i uspokoil ;p a jak juz go ustawilismy to strzelal miny :p
    Jaki już duży!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę podgonił ;) za kare, ze bylo usg to mi sciska zoladek i czuje jak po napiciu sie wody nie moze mi nizej splynac i mam w gardle prawie:( charakterek ma po mnie... :D bedzie ciezkim dzieckiem.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg i dodatkowo pojawiające i znikające 2-2,5kg wody :P ale zwiększył mi się ostatnio apetyt i czuje, ze teraz nadrobię..

Jutro wizyta :))

Seli to już duży chłopak z niego !:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam. Jak od przyzwyczaiłam się do fb. A ile nowych osób fajnie.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie ciężki dziś dzień...i fizycznie i psychicznie ,padam.

U mnie w brzuchu 112cm w piersiach ok 105cm. W rankingu wagowym pewnie prowadzę :)ale w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg więc jeśli w tej będzie mniej będę się cieszyc. Naszczescie szybko wróciłam do swojej wagi.

Seli
    Super wieści. Waga synka jak najbardziej ok. Odetchnęłaś z ulgą?:)
    To te burgerki :) :) :)

Anka82
    Cześć! Wpadaj częściej ,trochę odżyło to forum ,bo był czas że przymierało:)

Lisa24
    3mam kciuki za wizytę.

Spaceangel
    Oby wszystko się jakoś ułożyło,u mnie też dzień do bani ale oby gorzej nie było a bywało więc trzeba się mimo wszystko cieszyć że jest jak jest :)

Mega
    Hej,miło poznać:)

Reni
    Nie mam takich dolegliwości naszczescie ale ręka mi drętwieje w nocy, nieraz jak się przebudze to czuje i nie wiem czemu bo drętwieje nie ta na której leże aktualnie.I przy smarkaniu zdarza mi się smuga krwi i dziasla przy szczotkowaniu krwawiły ale czytałam że to normalne objawy ciąży błony śluzowej i dziąsła są rozpulchnione i wrażliwe.

Czarnaiwi
    To spokoju życzę na L4 i dużo odpoczynku.

Spokojnej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 23:02

Lisa24, Mega lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja już nie śpie bo niestety teraz już co godzinę wstaje na siku i jak wstałam godzinę temu to młoda tak zaczęła kopać jakby mi dziurę chciała zrobić. Jak pozostanie taka energiczna do końca to pewnie wyjdzie 2 tygodnie wcześniej czyli na święta hehe. Swędzi was skóra na brzuchu? bo mnie najbardziej w okolicach pępka jakby tam najbardziej się skóra rozciągała

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania to ja bardzo się kręce bo też mi drętwieją albo nogi albo ręce a na plecach brzuch twardnieje więc tak nie śpie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Ja witam się o kawce :)

Mierzę ciśnienie bo mam na czerwono zaznaczone w książeczce 150/100 :P nowy lekarz chyba tak na mnie działa a normalnie w domu jest 120/76 :)

Muszę zanieść papierki do pracy - niech podwyżkę dają :D no i mam wymaz do zostawienia w diagnostyce.

A i dziś III trymestr zaczęłam :D i 28 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 07:15

Marin, Mega lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na wypicie wspaniałej glukozy:) ale tu jakoś dziwnie bo krew pobierają na czczo i później po dwóch godzinach... specjalnie badanie robię w szpitalu bo lekarz twierdził że u nas w mieście tu są najlepiej robione:) po godzinie nie robią pobrania. Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać bo z drugi raz to z głodu napewno umrę...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Czekam właśnie na wypicie wspaniałej glukozy:) ale tu jakoś dziwnie bo krew pobierają na czczo i później po dwóch godzinach... specjalnie badanie robię w szpitalu bo lekarz twierdził że u nas w mieście tu są najlepiej robione:) po godzinie nie robią pobrania. Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać bo z drugi raz to z głodu napewno umrę...

musisz mieć i po godzinie!! Zaznacz to ;/ Krzywa polega na tym, że jest 3 punktowa, a nie dwu... może babka w okienku jest walnięta i powiedz, że lekarz Ci kazał po godzinie i po dwóch.

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Mnie maleństwo tak kopie co noc o 1 w nocy ze spać się nie da, ze tez nie mogła wybrać jakieś bardziej ludzkiej pory :D

Mammamia faktycznie dziwne :O daj znad jak wyszedł wynik ;)

Ja dzisiaj jadę ze skierowaniem do endokrynologa w końcu bo prywatny mnie już bankrutuje, każe przychodzić co miesiąc po to żeby stwierdzić ze wynik jest ok i zostajemy przy tej dawcę +czasami wypisać receptę.. jestem u niej 5 min i kasuje 130zl :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dzień dobry;)
    Mnie maleństwo tak kopie co noc o 1 w nocy ze spać się nie da, ze tez nie mogła wybrać jakieś bardziej ludzkiej pory :D

Mammamia faktycznie dziwne :O daj znad jak wyszedł wynik ;)

Ja dzisiaj jadę ze skierowaniem do endokrynologa w końcu bo prywatny mnie już bankrutuje, każe przychodzić co miesiąc po to żeby stwierdzić ze wynik jest ok i zostajemy przy tej dawcę +czasami wypisać receptę.. jestem u niej 5 min i kasuje 130zl :(

za konsultacje wyniku nie powinna nie brać nic?... Bo tak za powiedzenie 'jest ok' i receptę u nas nikt nie bierze nic, nawet można mailem podesłać wynik :P

dZhdp1.png

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ