X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i witam wszystkie, do tej pory podczytywałam zza krzaka ;)

Reni, zizia_a lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mega :) powiedz coś więcej o sobie :P

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej Mega :) powiedz coś więcej o sobie :P
    Skończone 42 lata :) , na stanie starsza córka, teraz ma byc synek :). Pojawił sie po 4,5 latach intensywnych starań, jak odpuściłam i wyczyściłem głowę i juz nie myślałam, ze moge jeszcze zajść w ciąże. No i zaszłam ;) test zrobiłam dopiero chyba w 39 dc - w poniedziałek, w czwartek byłam u gina to juz było piekne serce :)

Magdoczka, Seli, Reni, Marin lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie imię wybrane? :D u mnie też synuś :D

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mega :)
    U mnie 7kg na plusie. Dzisiaj mam okropny dzień okazało się że zostaniemy bez samochodu bo nie opłaca się naprawiać a na nowy nas średnio stać i jesteśmy oboje w koszmarnym dołku :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A macie imię wybrane? :D u mnie też synuś :D
    Wybrane. Bedzie Kajetan :)

Zośkaaa, Seli lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    905 gram :D jest progres ;) wszystko ok. Ale zlosnik okropny. Przed sama wizyta sie wykrecil i uspokoil ;p a jak juz go ustawilismy to strzelal miny :p

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio gdy weszłam na wagę (w ubiegłym tygodniu) było +9kg. Teraz się z wagą pogniewałyśmy na siebie i kolejne ważenie będzie w najbliższy czwartek na wizycie :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    905 gram :D jest progres ;) wszystko ok. Ale zlosnik okropny. Przed sama wizyta sie wykrecil i uspokoil ;p a jak juz go ustawilismy to strzelal miny :p
    Jaki już duży!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę podgonił ;) za kare, ze bylo usg to mi sciska zoladek i czuje jak po napiciu sie wody nie moze mi nizej splynac i mam w gardle prawie:( charakterek ma po mnie... :D bedzie ciezkim dzieckiem.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie +1kg i dodatkowo pojawiające i znikające 2-2,5kg wody :P ale zwiększył mi się ostatnio apetyt i czuje, ze teraz nadrobię..

Jutro wizyta :))

Seli to już duży chłopak z niego !:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno tu nie zaglądałam. Jak od przyzwyczaiłam się do fb. A ile nowych osób fajnie.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie ciężki dziś dzień...i fizycznie i psychicznie ,padam.

U mnie w brzuchu 112cm w piersiach ok 105cm. W rankingu wagowym pewnie prowadzę :)ale w pierwszej ciąży przytyłam 30 kg więc jeśli w tej będzie mniej będę się cieszyc. Naszczescie szybko wróciłam do swojej wagi.

Seli
    Super wieści. Waga synka jak najbardziej ok. Odetchnęłaś z ulgą?:)
    To te burgerki :) :) :)

Anka82
    Cześć! Wpadaj częściej ,trochę odżyło to forum ,bo był czas że przymierało:)

Lisa24
    3mam kciuki za wizytę.

Spaceangel
    Oby wszystko się jakoś ułożyło,u mnie też dzień do bani ale oby gorzej nie było a bywało więc trzeba się mimo wszystko cieszyć że jest jak jest :)

Mega
    Hej,miło poznać:)

Reni
    Nie mam takich dolegliwości naszczescie ale ręka mi drętwieje w nocy, nieraz jak się przebudze to czuje i nie wiem czemu bo drętwieje nie ta na której leże aktualnie.I przy smarkaniu zdarza mi się smuga krwi i dziasla przy szczotkowaniu krwawiły ale czytałam że to normalne objawy ciąży błony śluzowej i dziąsła są rozpulchnione i wrażliwe.

Czarnaiwi
    To spokoju życzę na L4 i dużo odpoczynku.

Spokojnej nocki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 23:02

Lisa24, Mega lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja już nie śpie bo niestety teraz już co godzinę wstaje na siku i jak wstałam godzinę temu to młoda tak zaczęła kopać jakby mi dziurę chciała zrobić. Jak pozostanie taka energiczna do końca to pewnie wyjdzie 2 tygodnie wcześniej czyli na święta hehe. Swędzi was skóra na brzuchu? bo mnie najbardziej w okolicach pępka jakby tam najbardziej się skóra rozciągała

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania to ja bardzo się kręce bo też mi drętwieją albo nogi albo ręce a na plecach brzuch twardnieje więc tak nie śpie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) Ja witam się o kawce :)

Mierzę ciśnienie bo mam na czerwono zaznaczone w książeczce 150/100 :P nowy lekarz chyba tak na mnie działa a normalnie w domu jest 120/76 :)

Muszę zanieść papierki do pracy - niech podwyżkę dają :D no i mam wymaz do zostawienia w diagnostyce.

A i dziś III trymestr zaczęłam :D i 28 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 07:15

Marin, Mega lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam właśnie na wypicie wspaniałej glukozy:) ale tu jakoś dziwnie bo krew pobierają na czczo i później po dwóch godzinach... specjalnie badanie robię w szpitalu bo lekarz twierdził że u nas w mieście tu są najlepiej robione:) po godzinie nie robią pobrania. Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać bo z drugi raz to z głodu napewno umrę...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Czekam właśnie na wypicie wspaniałej glukozy:) ale tu jakoś dziwnie bo krew pobierają na czczo i później po dwóch godzinach... specjalnie badanie robię w szpitalu bo lekarz twierdził że u nas w mieście tu są najlepiej robione:) po godzinie nie robią pobrania. Mam nadzieję że nie będę musiała powtarzać bo z drugi raz to z głodu napewno umrę...

musisz mieć i po godzinie!! Zaznacz to ;/ Krzywa polega na tym, że jest 3 punktowa, a nie dwu... może babka w okienku jest walnięta i powiedz, że lekarz Ci kazał po godzinie i po dwóch.

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)
    Mnie maleństwo tak kopie co noc o 1 w nocy ze spać się nie da, ze tez nie mogła wybrać jakieś bardziej ludzkiej pory :D

Mammamia faktycznie dziwne :O daj znad jak wyszedł wynik ;)

Ja dzisiaj jadę ze skierowaniem do endokrynologa w końcu bo prywatny mnie już bankrutuje, każe przychodzić co miesiąc po to żeby stwierdzić ze wynik jest ok i zostajemy przy tej dawcę +czasami wypisać receptę.. jestem u niej 5 min i kasuje 130zl :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dzień dobry;)
    Mnie maleństwo tak kopie co noc o 1 w nocy ze spać się nie da, ze tez nie mogła wybrać jakieś bardziej ludzkiej pory :D

Mammamia faktycznie dziwne :O daj znad jak wyszedł wynik ;)

Ja dzisiaj jadę ze skierowaniem do endokrynologa w końcu bo prywatny mnie już bankrutuje, każe przychodzić co miesiąc po to żeby stwierdzić ze wynik jest ok i zostajemy przy tej dawcę +czasami wypisać receptę.. jestem u niej 5 min i kasuje 130zl :(

za konsultacje wyniku nie powinna nie brać nic?... Bo tak za powiedzenie 'jest ok' i receptę u nas nikt nie bierze nic, nawet można mailem podesłać wynik :P

dZhdp1.png

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ