X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ale wczoraj mnje dobily polozne... zalozyla kroplowe i cos ucisnela, ze piekl wenflon nie do przezycia. To chcialam by zmienila choc to byl wczorajszy...
    Tak wjebala mi igle w reke, ze nerw trafila i zyla pekla... bol jak...
    Potem powiedzialam, gdzie ma zalozyc bo tam mam na pewno silna zyle ale nogi az mi sie trzesly. Zalozyla i nie chciala starego zdjac :o no co za baba...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Ja już po pobraniu i napoju bogów :p czekam na kolejne pobranie pod szpitalem na świeżym powietrzu bo tak mi niedobrze bleh.

Seli pewnie się zagiął czy coś wtedy tak boli :/ ale że starego nie chciała zdjąc, co za śwor :p nie przejmuj się, a to jakas starsza polozna? U nas kiedys taka jedna pracowala, masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 07:25

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka w srednim wieku... No mialam dwa przez moment ;p a jak mi zyle rozwalila to sie pyta "a moze zostawimy go jednak?"... brrrr ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w labo była kiedyś taka młoda babka, która fatalnie pobierala krew. Jak wpieprzyla igle w żyłę, to myślałam że z drugiej strony łokcia wyjdzie. Teraz są takie fajne babki, tak delikatnie pobierają krew, że nic nie czuć :)

Ja dopiero jem śniadanie. Stwierdziłam, że nie będę już tak wcześnie wstawać. Póki mogę to śpię ;) Jutro niestety pobudka będzie wcześnie, bo idę do diabetologa i na KTG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 10:29

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez dzisiaj byłam w labo. Prawie godzinę czekałam w kolejce, taki ruch. Wpuszczają Was dziewczyny czasami w kolejkach? Bo mi się to tylko raz zdarzyło, był to taki trochę starszy pan, aż mi głupio było, ze akurat starsza osoba w kolejce w aptece mnie przepuszcza a nie te młodsze osoby... aż nie wiedziałam jak się zachować

Mega lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja streszcze moją wycieczkę do odziału chorob zakaźnych.Było mi nie dobrze całą drogę i jak Wyszłam z autobusy to zwróciłam śniadanie po drodze. Zanim znalazłam ten oddział to słabo mi się zrobiło i chyba dobrze bo na rejestracji się zlitowała i od razu poszła do lekarza. Wziął moje wyniki 5 minut na mnie wrzeszczał że po co ja tu przyszłam że to za późno bo ja już rodze że trzeba było na początku ciąży że te negatywne wyniki to na pewno błędne i że to pewnie stara infekcja że to skandal itp itd kazał iść krew oddać i przyjść w piątek gdzieś gdzie nie zrozumiałam dokładnie a on nie chciał powtórzyć. w punkcie pobran też się zlitowali wzięli mnie od razu bo 30 babć w kolejce nie chciało mi nawet krzesła ustąpić a co dopiero miejsca w kolejce. podjechałam podmiejskim na dworzec bo nie miałam już siły iść i siedze wreszcie w autobusie do domu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj chciałam swoją pracownię posprzątać... cholera na środku mąż mi postawił komode którą przeszkadzała na korytarzu. Była pełna płynów i środków do sprzątania więc żeby ja przesunąć wszystko wyciągnęłam, całą się zasapalam przy tym i jak już była pusta to chciałam przesunąć i.... zrobiłam prawie dziurę w panelach i złamała się nozka od komody. Wydawała się ciężka więc się zaparlam A ona pusta już nie ciężka taką i się narobili... zrobiłam jeszcze większy balagam:) więc idę dalej spać co by nie było więcej szkód ;) mąż po 14 będzie to na zakupy jedziemy i do laboratorium po wyniki GBS.

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam dwa razy przepuszczona w kolejce i raz sama skorzystałam w Ikei, bo było tyle ludzi. A tak to ludzie mają klapy na oczach...

17CDp1.png lcZRp1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam w labie, jak to w poniedziałek kolejka az na klatkę schodową, ale ja się nie czaiłam i poszłam pod same drzwi i jak prosili kolejne osobybto po prostu weszlam, na drzwiach jest napisane ze m.in.kobiety w ciazy wchodza bez kolejki, inaczej to bym stała conajmniej 40 minut w duchocie i tłokum ale jak stałam pod drzwiami to oczywiście zaden facet nie raczyl wstac z lawki.
    No coz, kulture wynosi sie z domu..

Mega lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Niestety sporadycznie się zdarza,że ktoś ciężarna przepuści. Przeważnie wzrok odwracają i udają,że nie widzą. Ja będąc ciężarna dwa razy napewno będę przepuszczać ciężarne w przyszłości w miarę możliwości.

Spaceangel
    Niezbyt udana ta twoja wycieczka a to lekceważenie tematu dobijające.
    Niestety trzeba mieć mega zdrowie i cierpliwość żeby " chorować".

Seli
    Nie dawaj się tam.
    Jak dziś się czujecie z Gabrysiem?

Zośka
    Jak u Was sytuacja?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ale przeciez poprzednie mialas negatywne wyniki nie? Lekarz debil i tyle :p
    Tak samo nie kumam co mialo dac kolejne pobranie krwi?? Pewnie wyjdzie to samo,kiedy tamto pobranie mialas?

Ja mam juz wiekszosc wynikow, sa conajmniej dziwne bo hemoglobina ciut spadla 11.2 ( nie bralam codziennie zelaza :p) a poziom zelaza mam mega wysoki ponad 300 a 170 norma..takze nie kumam za bardzo.
    Krzywa chyba ok bo po godzinie 152 poziom. Czekam na insuline

Apropo kolejek w zadnej ciazy ani razu nikt mnie nie przepuścił ani nie poprosił "na przód" xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:16

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Spaceangel ale przeciez poprzednie mialas negatywne wyniki nie? Lekarz debil i tyle :p
    Tak samo nie kumam co mialo dac kolejne pobranie krwi?? Pewnie wyjdzie to samo,kiedy tamto pobranie mialas?

Ja mam juz wiekszosc wynikow, sa conajmniej dziwne bo hemoglobina ciut spadla 11.2 ( nie bralam codziennie zelaza :p) a poziom zelaza mam mega wysoki ponad 300 a 170 norma..takze nie kumam za bardzo.
    Krzywa chyba ok bo po godzinie 152 poziom. Czekam na insuline

Apropo kolejek w zadnej ciazy ani razu nikt mnie nie przepuścił ani nie poprosił "na przód" xD
    Dokładnie miałam ale on stwierdził że to na pewno błędne wyniki albo chyba sobie coś wymyśliłam bo to pewnie stara infekcja.. Nie wiem co miały mu dać znowu wyniki tamte miałam przecież z czwartku zeszłego.. Chyba po to żeby mi udowodnić że się myle a inne laboratoria fałszują wyniki. Gdybym nie była na skraju omdlenia i wymiotow to bym się kłócila ale to pewnie i tak nic by nie dało nic dziwnego że ten szpital ma opinie umieralni. Co do żelaza to nie jest tak że od 32 tygodnia dziecko ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo i organizm matki zaczyna zbierać na zapas? Gdzieś to przeczytałam ale mogę się mylić

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tak przy skurczach ,że macica bardziej boli,napina sie na dole przy szyjce niz jak wcześniej u góry brzucha?czy tylko ja mam takie odczucie ?

Co dziś na obiad serwujecie? U mnie łazanki..

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy u mnie jak się napina góra to tam młoda ma tyłek albo nogi bo po prostu czuje jak się przewala, jak mam skurcz no to bardziej na dole czuć i teraz to już naprawdę boli.

U mnie ogórkowa ale nie mam apetytu. Gdyby mała nie kopała cały dzień to może bym się załamała ale ona się przypomina że to dla niej muszę się trzymać

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch jak się napina, to bardziej czuje to na górze. Ale nie są to bolesne skurcze.

A na obiad mieliśmy dzisiaj kurczaka w cieście francuskim i do tego pomidorki z mozzarellą. Smakowało :)

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina dasz przepis na kurczaka ? mi kiedyś ciasto nie chciało współpracować może coś źle piekłam

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7683679054
    Jeszcze taka koszule sobie domówiłam u tego sprzedawcy.Też super.Nawet wygodniejsza,bo bez guzików :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7683679054
    Jeszcze taka koszule sobie domówiłam u tego sprzedawcy.Też super.Nawet wygodniejsza,bo bez guzików :)
    Kendy mialam taka i powiem Ci ze u mnie sie nie sprawdzila bo ten material pod spodem zaczal sie zwijac i mialam piersi na wierzchu, oczywiscie nie od razy, po kilku praniach.lepsze te z napami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 16:41

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie ile dziennie macie skurczy mniej wiecej, 1 na godzine?

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam wrazenie ze wogole nie mam skurczy.. ja Wy te skurcze odczuwacie? Jak bole okresowe? Takir fale??

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 808 809 810 811 812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ