X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja tak mam że najbardziej nieprzyjemne /bolesne ciśnięcie jest na dole

Rubi pojedyncze w ciagu dnia mam niebolesne ale jak juz mam takie konkret to wieczorem podczas1-1.5h jest ich conajmniej kilkanascie, co kilka minut

Czarnaiwi bo mozesz nie miec ;) mysle ze nie pomylilabys z niczym.innym. caly brzuch sie napina robi się na chwilę twardy jak kamień,moze wtedy tez przybrac ksztalt dziwniejszy bo tam.gdzie pupa/glowa u gory bedzie wybrzuszenie bardzo widoczne, trzyma chwile i puszcza. Czuć najbardziej w pozycji stojacej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:01

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie wiem, czy mam skurcze. Mam twardnienia burzucha nad pępkiem, i kształt brzucha mi się zmienia, ale młody ma tu dupkę, więc myślę, że to on się rozpycha :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7683679054
    Jeszcze taka koszule sobie domówiłam u tego sprzedawcy.Też super.Nawet wygodniejsza,bo bez guzików :)

dzięki Kendy ;) chyba tez się jeszcze na nią skuszę

klz99vvjhysycx8i.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Tez dzisiaj byłam w labo. Prawie godzinę czekałam w kolejce, taki ruch. Wpuszczają Was dziewczyny czasami w kolejkach? Bo mi się to tylko raz zdarzyło, był to taki trochę starszy pan, aż mi głupio było, ze akurat starsza osoba w kolejce w aptece mnie przepuszcza a nie te młodsze osoby... aż nie wiedziałam jak się zachować
    Ja tez rano byłam w labo. Powiem tak: na drzwiach ogromna kartka, ze kobiety w ciąży sa obsługiwane poza kolejnością. Mowie dzien dobry i staje przy drzwiach, wchodzę - jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił, nikt sie nie rzucał. Wróciłam do domu, zjadłam i poszłam na ploty do kumpeli. W drodze powrotnej wstąpiłam na drobne zakupy do Tesco. Podchodzę do kas a tam czarno. Wiec poprosiłam o pomoc panią z obsługi. Podjechała ze mna od drugiej strony do jednej z kas, wypakowala zakupy i powiedziała do kasjerki: skasuj Panią bo jest w ciąży. Dziewczyny trzeba sie upomńiec, walczyć o swoje. Jak moge to stoję bez słowa, ale jak jest możliwość to korzystam. Zwłaszcza teraz przy moim skaczącym ciśnieniu. Musiałam zwiększy dawkę leku z 2x1 na 3x1.

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Uważaj,też farbuje ;)
    Moja już wyprana schnie. Jutro wyprasuje ,wrzucę do torby i będę ostatecznie gotowa. I jutro zaczynam 37 tc więc czas najwyższy:)

Katepr
    Właśnie ja już teraz też odczuwam ból na dole przy skurczu.

A nam z córką udzielił się już nastrój świąteczny;) kolorujemy świąteczne kolorowanki przy świątecznych piosenkach :)córa się rozśpiewała:):):) te same piosenki puszczałam jej jak była malutka na moich rękach;)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Kendy mialam taka i powiem Ci ze u mnie sie nie sprawdzila bo ten material pod spodem zaczal sie zwijac i mialam piersi na wierzchu, oczywiscie nie od razy, po kilku praniach.lepsze te z napami
    Tak?...no zobaczymy,ta wydała mi się sprytniejsza:) mam też na napy a ta będzie na wypadek gdy synek będzie baaaardzoo głodny i niecierpliwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Paulina dasz przepis na kurczaka ? mi kiedyś ciasto nie chciało współpracować może coś źle piekłam
    Nie mam przepisu, wszystko na oko ;) Miałam dwie piersi z kurczaka, przecielam je tak że powstały 4 filety. Na to przyprawy i na patelnię. Ciasto francuskie podzieliłam na 4 płaty. Na każdy dałam plasterek żółtego sera, później mięso, paprykę czerwoną i żółtą, plaster pomidora, plaster mozzarelli, zawinelam i do piekarnika na 15-20 min 220 stopni.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ,że gdybyście miały skurcze to byście wiedziały. Nie da się ich niezauważyć albo pomylic. Ja mam od 20 TC. To takie silne napięcie macicy,brzuch robił się twardy a w wyższej ciąży gdy dziecko większe jak opisuje katepr brzuch przybiera dziwne kształty i bywają bolesne te skurcze. Ja przy tym czuje też przyspieszony puls i nieraz robię się czerwona ..jakby ciśnienie skakało wtedy.

Mega
    Masz rację trzeba ale a jakoś mam opory nie umiem się tak upominać ..ludzie powinni z automatu przepuszczać z grzeczności . Nie lubię wykorzystywać sytuacji ale z drugiej strony ..paść z duchoty,upocic się i zasłabnąć w kolejce też nie lubię .

A w nocy wykorzystam moja bezsenność ma pakowanie prezentów,:) bo w następną noc przyczajka z mężem i pod poduchę ..

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie od jakiś 3 dni mam nie bolesne ale nie zbyt przyjemne twardnienie brzucha, dzisiaj to juz chyba ze 30 razy:)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was, ale nie jestem w stanie nadrobic czytania. Cały czas jestem u Czarka z przerwami na jedzenie... Teraz właśnie kończę jeść i idę do niego, dziś chcę posiedziec dłużej, bo minionej nocy był bardzo niespokojny. A gdy sobie trzyma mój palec to ładnie spi. W nocy nie trawil mleka, ale dzis znow sprobowali i nic brzydkiego mu z buzi nie leci. Zmniejszyli mu podanie tlenu na.25% tylko i radzi sobie. Odczyny zapalne we krwi już też znacznie spadly, bilirubina też i dziś chyba odstawia mu lampe. Poobserwuja go przez noc i ewentualnie zmienia mu jutro antybiotyk. Czekam jeszcze na rtg płucek, czy coś się polepszylo. Udaje mi się go też w ciagu dnia uspokoic gdy placze. Dlatego chce zostać dzis dluzej by czuł się bezpieczniej z mamą.

Marin, Paulina_2603, Magdoczka, czarnaiwi, Kendy, Mega, Agnuka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, przykro że musisz przez to przechodzić. Nie dość że stres z pozytywnym wynikiem to jeszcze z takim imbecylem musisz się użerać. Co on ma do Ciebie?! To nie Ty zawieruszyłaś poprzedni wynik, logiczne ze nie czekalabys miesiac myslac ze minie czy nie wiem co. No nie mogę co za czubek ten lekarz. Dobrze że Malutka nie daje Ci o sobie zapomnieć, jesteś troszkę spokojniejsza. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosieńka, kciuki za Czarusia. Będzie dobrze. Masz rację, opiekuj się nim kiedy tylko możesz. Powodzenia!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    Trzymaj się ciepło. Życzę duźo siły. Jedyne co możesz zrobić. to byc przy nim ...tylko tyle i aż tyle :)powodzenia

A kolorowanki dziewczyny polecam dobry patent na odstresowanie ...:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu trzymajcie się tam dzielnie :*

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia trzymaj się malutki niedługo będzie gotowy do wyjścia

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie rację skurczy nie da się pomylić z niczym a tym bardziej z wypinaniem dziecka bo dziecko robi takie górki. skurcz to brzuch twardy jak kamien i ból jak na okres. W ciągu dnia nie wiele chyba że przesadze z wysiłkiem. Najwięcej jest wieczorem zwłaszcza mocno czuję jak na plecach się położe. Jest ich kilka czasem więcej i trwają po kilka minut

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez kilka ostatnich dni mam totalny spadek sił. Ciśnienie mi położna zmierzyła to miałam 95/60 a czułam się dobrze. Jestem blada i zmęczona ciągle mi gorąco. Już się do użytku nie nadaje hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już w zaawansowanych ciążach,nasze dzieciaczki i brzuchy sporo ważą,wszystkim dzielimy się z dzieckiem witaminami,tlenem,jedzeniem ,macica uciska i przesuwa co się da,ciężej się oddycha ,jest nam słabo,męczy zgaga..nie ma co się łudzić ,że będzie lepiej :)
    Także spaceangel doskonale Cię rozumiem ;)
    Choć ostatnio u mnie nie jest tak źle.Zgaga odpuściła troche,śpię w miarę. Tylko jak chwilę dłużej postoje to kręgosłup boli. Ale nic dziwnego brzuch z każdym dniem widzę jak rośnie :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy masz rację w przeciągu ostatnich 3 tygodni brzuch urósł mi dwukrotnie nie przesadzając. Dobrze że chociaż możemy sobie nawzajem ponarzekać

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym tygodniu tez wyjątkowo urósł :/ na wagę boje się stawać :O

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ