STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy ja tak mam że najbardziej nieprzyjemne /bolesne ciśnięcie jest na dole
Rubi pojedyncze w ciagu dnia mam niebolesne ale jak juz mam takie konkret to wieczorem podczas1-1.5h jest ich conajmniej kilkanascie, co kilka minut
Czarnaiwi bo mozesz nie miecmysle ze nie pomylilabys z niczym.innym. caly brzuch sie napina robi się na chwilę twardy jak kamień,moze wtedy tez przybrac ksztalt dziwniejszy bo tam.gdzie pupa/glowa u gory bedzie wybrzuszenie bardzo widoczne, trzyma chwile i puszcza. Czuć najbardziej w pozycji stojacej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:01
-
OlinkaO wrote:Tez dzisiaj byłam w labo. Prawie godzinę czekałam w kolejce, taki ruch. Wpuszczają Was dziewczyny czasami w kolejkach? Bo mi się to tylko raz zdarzyło, był to taki trochę starszy pan, aż mi głupio było, ze akurat starsza osoba w kolejce w aptece mnie przepuszcza a nie te młodsze osoby... aż nie wiedziałam jak się zachować
Reni lubi tę wiadomość
-
Lisa24
Uważaj,też farbuje
Moja już wyprana schnie. Jutro wyprasuje ,wrzucę do torby i będę ostatecznie gotowa. I jutro zaczynam 37 tc więc czas najwyższy:)
Katepr
Właśnie ja już teraz też odczuwam ból na dole przy skurczu.
A nam z córką udzielił się już nastrój świąteczny;) kolorujemy świąteczne kolorowanki przy świątecznych piosenkach :)córa się rozśpiewała:)te same piosenki puszczałam jej jak była malutka na moich rękach;)
-
czarnaiwi wrote:Kendy mialam taka i powiem Ci ze u mnie sie nie sprawdzila bo ten material pod spodem zaczal sie zwijac i mialam piersi na wierzchu, oczywiscie nie od razy, po kilku praniach.lepsze te z napami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 17:43
-
spaceangel wrote:Paulina dasz przepis na kurczaka ? mi kiedyś ciasto nie chciało współpracować może coś źle piekłam
Miałam dwie piersi z kurczaka, przecielam je tak że powstały 4 filety. Na to przyprawy i na patelnię. Ciasto francuskie podzieliłam na 4 płaty. Na każdy dałam plasterek żółtego sera, później mięso, paprykę czerwoną i żółtą, plaster pomidora, plaster mozzarelli, zawinelam i do piekarnika na 15-20 min 220 stopni.
-
Myślę ,że gdybyście miały skurcze to byście wiedziały. Nie da się ich niezauważyć albo pomylic. Ja mam od 20 TC. To takie silne napięcie macicy,brzuch robił się twardy a w wyższej ciąży gdy dziecko większe jak opisuje katepr brzuch przybiera dziwne kształty i bywają bolesne te skurcze. Ja przy tym czuje też przyspieszony puls i nieraz robię się czerwona ..jakby ciśnienie skakało wtedy.
Mega
Masz rację trzeba ale a jakoś mam opory nie umiem się tak upominać ..ludzie powinni z automatu przepuszczać z grzeczności . Nie lubię wykorzystywać sytuacji ale z drugiej strony ..paść z duchoty,upocic się i zasłabnąć w kolejce też nie lubię .
A w nocy wykorzystam moja bezsenność ma pakowanie prezentów,bo w następną noc przyczajka z mężem i pod poduchę ..
Mega lubi tę wiadomość
-
Przepraszam Was, ale nie jestem w stanie nadrobic czytania. Cały czas jestem u Czarka z przerwami na jedzenie... Teraz właśnie kończę jeść i idę do niego, dziś chcę posiedziec dłużej, bo minionej nocy był bardzo niespokojny. A gdy sobie trzyma mój palec to ładnie spi. W nocy nie trawil mleka, ale dzis znow sprobowali i nic brzydkiego mu z buzi nie leci. Zmniejszyli mu podanie tlenu na.25% tylko i radzi sobie. Odczyny zapalne we krwi już też znacznie spadly, bilirubina też i dziś chyba odstawia mu lampe. Poobserwuja go przez noc i ewentualnie zmienia mu jutro antybiotyk. Czekam jeszcze na rtg płucek, czy coś się polepszylo. Udaje mi się go też w ciagu dnia uspokoic gdy placze. Dlatego chce zostać dzis dluzej by czuł się bezpieczniej z mamą.
Marin, Paulina_2603, Magdoczka, czarnaiwi, Kendy, Mega, Agnuka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Spaceangel, przykro że musisz przez to przechodzić. Nie dość że stres z pozytywnym wynikiem to jeszcze z takim imbecylem musisz się użerać. Co on ma do Ciebie?! To nie Ty zawieruszyłaś poprzedni wynik, logiczne ze nie czekalabys miesiac myslac ze minie czy nie wiem co. No nie mogę co za czubek ten lekarz. Dobrze że Malutka nie daje Ci o sobie zapomnieć, jesteś troszkę spokojniejsza. Mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze.
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
macie rację skurczy nie da się pomylić z niczym a tym bardziej z wypinaniem dziecka bo dziecko robi takie górki. skurcz to brzuch twardy jak kamien i ból jak na okres. W ciągu dnia nie wiele chyba że przesadze z wysiłkiem. Najwięcej jest wieczorem zwłaszcza mocno czuję jak na plecach się położe. Jest ich kilka czasem więcej i trwają po kilka minut
11.2017 - aniołek 8tc
-
Jesteśmy już w zaawansowanych ciążach,nasze dzieciaczki i brzuchy sporo ważą,wszystkim dzielimy się z dzieckiem witaminami,tlenem,jedzeniem ,macica uciska i przesuwa co się da,ciężej się oddycha ,jest nam słabo,męczy zgaga..nie ma co się łudzić ,że będzie lepiej
Także spaceangel doskonale Cię rozumiem
Choć ostatnio u mnie nie jest tak źle.Zgaga odpuściła troche,śpię w miarę. Tylko jak chwilę dłużej postoje to kręgosłup boli. Ale nic dziwnego brzuch z każdym dniem widzę jak rośnieLisa24 lubi tę wiadomość