X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Jak dziś się czujesz? Lepiej?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ciagle z glowki? :/

U nas dwa torbiele, jeden w lewej polkoli 5mm a w prawej 3mm... kontrola z poczatkiem marca :( ale niby nie grozne

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety ale lepsze żyłki na główce,łatwiej. Naszczęście jakoś sprytnie to robią,że mały mocno nie płacze i po niewielki ślad jest.

Seli
    Przykro mi że są jednak torbielki ale skoro lekarz twierdzi,że to nic grożnego to pewnie tak jest. Pewnie jest duża szansa,że się wchłoną i śladu po nich nie będzie ,potrzeba tylko trochę czasu .

A my czekamy na wynik aż mi podadzą ...dużo chorych dzieci na oddziale jesteśmy odizolowani,nie kręcę się tam kazali czekać przyjdą powiedzą...więc czekamy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Lisa24
    Jak dziś się czujesz? Lepiej?

Dzięki Kendy. Temperatura nawet spadła, zjadłam jogurt to znowu niedobrze mi.. ale ogólnie jest dużo lepiej tylko ta głowa boli dalej cały czas:( tylko prysznic daje ulgę ale prze noc myłam już włosy 4 razy.. nie mogę cały czas siedzieć pod ta wodą :/

Co do kłucia z główki, wyglada niefajnie bardzo ale podobno dziecko wtedy najmniej cierpi bo żyły są lepiej widoczne i łatwiej się wbić...

Seli najważniejsze, ze torbiele nie są groźne. W marcu może już śladu po nich nie będzie.

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak robili z glowki to caly oblepiony byl w krwi :/ trzymam kciuki za wyniki.

Moga sie nie wchlonac, ale wazne by nie rosly. Ja i tak sie przejmuje. Taka mala glowka :(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa moze cos sie zaczyna jednak? :p

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie byłby dziś termin porodu wg OM :-)
    Ale synek wyskoczył wcześniej i tym sposobem ma już 2,5 tygodnia :-D

Kendy, Pepper lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mial 1-3.01 ;p a ma 6 tygodni :D

Kendy, Pepper lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli trzymam kciuki by do marca wszystkonsie wchlonelo.. napisz mi prosze jak u was bedzie ze szczepieniami? Czy ze wzgledu na wczesniactwo beda pozniej? Pytam bo sama nie wiem jak bedzie u nas, wizyte patronazowa mamy dopiero w piatek.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to zrozumiałe, ze się martwisz, w końcu to Twój synek:(
    Jeśli chodzi o zaczynanie się to bardzo wątpię ;P czuje się typowo chorobowo, jakas jelitówka jak nic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 12:25

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi mamy 5w1 i pneumokoki teraz 18.01 :) mial podana szczepionke wzw b-1 i gruzlice i od tego mialo minac 5 tygodni. A mial podane 2 dni przed wypisem.

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy trzymam kciuki, żeby wyniki były już ok... :*

Seli za Was również! Gabryś jest silnym chłopczykiem, wierzę, że do marca nie będzie już po tych torbielach śladu

Lisa24 myślę, że to niestety wirus, w moich okolicach szaleje właśnie jelitówka... ;/ ale pocieszeniem jest to, że 3 dni i po wszystkim, jak ręką odjął. Oby u Ciebie szybko minęło, bo trzeba zbierać siły na poród, a nie męczyć się teraz chorobami ;/
    i jeżeli chodzi o balonik to już po moim kryzysie :D wczoraj uznałam, że nie odpuszczę, zmieniałam pozycje, próbowałam różnych wygibasów i znalazłam taką, w której udało mi się zrobić 31 cm obwodu i powiem Ci, że był mniejszy dyskomfort niż jak ostatnio robiłam tę nieszczęsną trzydziestkę... może znalazłam dzięki temu jakąś dobrą pozycję do porodu, o ile można powiedzieć, że cokolwiek może być dobre... ;D ;D
    jutro jestem nastawiona na kolejny +1 cm, zobaczymy czy się uda w nowej pozycji :)
    i wiem, że teoretycznie mówią, że niby to 28-30 cm powinno wystarczyć, ale ja widzę u siebie przepaść między tym jak robiłam po dwadzieście kilka cm, a jak trzeba było pokonać magiczne 30 ;d a donoszonych dzieci z główką 30 nie ma :D i plan mam taki, żeby dojść na aniballu do obwodu główki Misi, który mi podają na USG... w poniedziałek popołudniu mam ostatnią wizytę u ginki i zobaczę w ogóle co ciekawego mi powie

Kendy lubi tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domku!!!:):):)

katepr, Agnuka, czarnaiwi, spaceangel, Seli, olkakarolka, Paulina_2603, Magdoczka lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czarnaiwi mamy 5w1 i pneumokoki teraz 18.01 :) mial podana szczepionke wzw b-1 i gruzlice i od tego mialo minac 5 tygodni. A mial podane 2 dni przed wypisem.
    Czyli w standardowym terminie :) to pewnie i u nas tak będzie.

Kendy suuper! :)

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka a można wiedzieć co to za pozycja ?:P może się spróbuje zainspirować. Ostatnio najwygodniej mi było na półleżąco z nogami do góry opartymi na ścianie :D trzymam kciuki za następne centymetry ;) a ja się uwijam jak najszybciej z tym dziadostwem i wracam do przygotowań do porodu :D
    zjadłam bułkę ale od razu wyładowała w wc wiec narazie czyszczę organizm i pije wodę. Mam nadzieje, ze Hani nic tam nie zaszkodzi, najbardziej się o nią martwię:(

Kendy wspaniała wiadomość !;) czyli jednak weekend uratowany ;) dzielny Olaf!

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już serdecznie dość ale nie zamieniłabym się z wami na wcześniaka. Trzymam kciuki że będzie z maluszkami wszystko dobrze

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to super wiadomosc :)

Dzieki dziewczyny za kciuki :)

Za cwiczace z anibalem ja trzymam kciuki.
    Mam nadzieje,ze porody beda w stu procentach naturalne :)

Speceangel wczesniak to meka na poczatku. Zobaczysz jak bedziesz przezywac sama szczepionke a co dopiero jak w inkubatorze jest poprzypinany, ma wenflony, jest pokuty, myslisz tylko aby sam oddychal...

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    zjadłam bułkę ale od razu wyładowała w wc wiec narazie czyszczę organizm i pije wodę. Mam nadzieje, ze Hani nic tam nie zaszkodzi, najbardziej się o nią martwię:(
    Pij dużo wody lub nawet elektrolity. Jak mnie męczyło zatrucie, to właśnie lekarz mówił, że najważniejsze nawodnienie.

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Czytam Was już dłuższy czas bo od 32 tc czyli od momentu kiedy zaczęłam czuć wszelkie dolegliwości wysokiej ciąży. Szukałam wsparcia że nie tylko ja tak mam :) Jeszcze nigdy nie udzielałam się na żadnym forum ale jak zobaczyłam dzisiaj post spaceangel to poczułam się jakbym to ja napisała.. od 3 dni czuje się dokładnie tak samo. Mam już dość, jestem zmęczona i codziennie od tygodnia marże zeby odeszły mi już wody.... z drugiej strony oczywiście czuje mega strach :)

Może coś o mnie: w tym roku skończę 27 lat, to moja pierwsza ciąża, na stałe mieszkam w Niemczech :) aktualnie jestem w 38 tc (37+6) termin z OM mam na 21.01 ale że będę miała CC to 14.01 na 100% będę miała już dzidzie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 15:52

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar witamy. Na spokojnie jeszcze trochę Ci zostało. Czekasz na dziewczynkę czy chłopca? :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ