X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ostatnio mnie tak zwinęlo na fotelu to nie chce sobie wyobrazić co będzie podczas porodu ;P

bergamotka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Badanie rozwarcia a zwykle badanie ginekologiczne to dla mnie totalnie co innego . Przy badaniu rozwarcia mam wrazenie ze lekarz/polozna wsadza reke do lokcia i boli jak *uj :P dla mnie najgorsza czesc porodu

Dla mnie tez to bylo najgorsze :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr się coś drugi dzień nie odzywa?? Czy przeoczyłam? Może coś się u niej zaczęło :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Nie wiem wlasnie ale mam poza oxy podane no-spa? To bylo cos w kroplowce.

A Prostaglandyna? Tez niby przyspiesza rozwieranie i skurcze?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa potwierdzam, mi też kazali myć ranę po cc normalnym żelem pod prysznic, bo skóra jest do niego przyzwyczajona i powiedzieli, że Octanisept wyjalawia skórę i nie jest zalecany.

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr chyba sie nie obrazi jak napisze ;p ale ma rozwarcie na 1.5, miala nieregularne skurcze ale sie wyciszyly i wrocila do domu ;p moze cos urodzi szybko :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    A Prostaglandyna? Tez niby przyspiesza rozwieranie i skurcze?
    Oj nie mam pojecia, na wypisie mam tylko oxy, fraxiparine i no-spa.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie mam oxy a nie dostawalam ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde wszystkie mnie zaraz wyprzedzą :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr...
    Co tam u Ciebie,coś się dzieje...pochwal się:)

Spaceangel
    Przyjdzie czas i na Ciebie, bliżej niż dalej . W każdej chwili coś się może ruszyć :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś kolędę i od 15 czekamy na księdza..zaraz to oleje...kolacja ,dziecko zaraz będziemy kąpać i się spinam z karmieniem by nie trafić na wizytę księdza...chciałam przyjąć ale już mnie to wkurza.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, no właśnie, raptem kilka lat i już coś innego ;) chociaż wewnątrz szpitale tez mają dodatkowo opracowane swoje procedury i wskazania. Ja się w chirurgi kompletnie w pracy nie obracam, wiec wiedzy na ten temat tez raczej systematycznie nie uaktualniam

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na wypisie mam oxy a nie dostawalam ;p
    Serio? O kurcze, to niezle:)

W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:54

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Serio? O kurcze, to niezle:)

W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

Serio... w ogole tez by mi wpisali cc ;p a tego oxy wczesniej nie widzialam bo tez bym to skorygowala... ale tez niby codziennie mialam temperature mierzona a tak nie bylo ;p potem mi chcieli wmowic, ze niby spalam jak mierzyli. Mhm. Spac to ja moglam dopiero w domu :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam w obroty laktator ręczny siary trochę poleciało zobaczymy może to coś da :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wzięłam w obroty laktator ręczny siary trochę poleciało zobaczymy może to coś da :P

Haha, widzę, ze już wszystkiego próbujesz :D powodzenia :D

A co do dokumentów medycznych to z temperatura to standard ;P a z oxy i cc to już niezły bajzel mają :P

Czarnaiwi a można wiedzieć o jakie miasto chodzi? Masakra ogólnie :O

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Hahaha to daj znać czy to coś dało może i ja spróbuję :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a jak jesteś zadowolona z wózka?:) bo mamy taki sam i zaczęły mnie łapać przemyślenia czy na pewno to dobry wybór :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:38

klz99vvjhysycx8i.png
  • dietetykakasia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.

https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jestem bardzo zadowolona ;D masz tez mutsy nio? Codziennie gdzies wychodze albo jezdzimy na badania :) nie zaluje, a po sniegu i wertepach tez dal rade. Fajnie sie prowadzi.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ