Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ostatnio mnie tak zwinęlo na fotelu to nie chce sobie wyobrazić co będzie podczas porodu ;P

bergamotka lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Badanie rozwarcia a zwykle badanie ginekologiczne to dla mnie totalnie co innego . Przy badaniu rozwarcia mam wrazenie ze lekarz/polozna wsadza reke do lokcia i boli jak *uj :P dla mnie najgorsza czesc porodu

Dla mnie tez to bylo najgorsze :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr się coś drugi dzień nie odzywa?? Czy przeoczyłam? Może coś się u niej zaczęło :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Nie wiem wlasnie ale mam poza oxy podane no-spa? To bylo cos w kroplowce.

A Prostaglandyna? Tez niby przyspiesza rozwieranie i skurcze?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa potwierdzam, mi też kazali myć ranę po cc normalnym żelem pod prysznic, bo skóra jest do niego przyzwyczajona i powiedzieli, że Octanisept wyjalawia skórę i nie jest zalecany.

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr chyba sie nie obrazi jak napisze ;p ale ma rozwarcie na 1.5, miala nieregularne skurcze ale sie wyciszyly i wrocila do domu ;p moze cos urodzi szybko :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    A Prostaglandyna? Tez niby przyspiesza rozwieranie i skurcze?
    Oj nie mam pojecia, na wypisie mam tylko oxy, fraxiparine i no-spa.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wypisie mam oxy a nie dostawalam ;p

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde wszystkie mnie zaraz wyprzedzą :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr...
    Co tam u Ciebie,coś się dzieje...pochwal się:)

Spaceangel
    Przyjdzie czas i na Ciebie, bliżej niż dalej . W każdej chwili coś się może ruszyć :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś kolędę i od 15 czekamy na księdza..zaraz to oleje...kolacja ,dziecko zaraz będziemy kąpać i się spinam z karmieniem by nie trafić na wizytę księdza...chciałam przyjąć ale już mnie to wkurza.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, no właśnie, raptem kilka lat i już coś innego ;) chociaż wewnątrz szpitale tez mają dodatkowo opracowane swoje procedury i wskazania. Ja się w chirurgi kompletnie w pracy nie obracam, wiec wiedzy na ten temat tez raczej systematycznie nie uaktualniam

klz99vvjhysycx8i.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja na wypisie mam oxy a nie dostawalam ;p
    Serio? O kurcze, to niezle:)

W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 18:54

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Serio? O kurcze, to niezle:)

W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

Serio... w ogole tez by mi wpisali cc ;p a tego oxy wczesniej nie widzialam bo tez bym to skorygowala... ale tez niby codziennie mialam temperature mierzona a tak nie bylo ;p potem mi chcieli wmowic, ze niby spalam jak mierzyli. Mhm. Spac to ja moglam dopiero w domu :D

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam w obroty laktator ręczny siary trochę poleciało zobaczymy może to coś da :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wzięłam w obroty laktator ręczny siary trochę poleciało zobaczymy może to coś da :P

Haha, widzę, ze już wszystkiego próbujesz :D powodzenia :D

A co do dokumentów medycznych to z temperatura to standard ;P a z oxy i cc to już niezły bajzel mają :P

Czarnaiwi a można wiedzieć o jakie miasto chodzi? Masakra ogólnie :O

klz99vvjhysycx8i.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Hahaha to daj znać czy to coś dało może i ja spróbuję :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli a jak jesteś zadowolona z wózka?:) bo mamy taki sam i zaczęły mnie łapać przemyślenia czy na pewno to dobry wybór :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 20:38

klz99vvjhysycx8i.png
  • dietetykakasia Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.

https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jestem bardzo zadowolona ;D masz tez mutsy nio? Codziennie gdzies wychodze albo jezdzimy na badania :) nie zaluje, a po sniegu i wertepach tez dal rade. Fajnie sie prowadzi.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ