STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nie mam daty cc. w czwartek jade na KTG i USG i zobaczymy, czy jeszcze wracam do domu, czy coś juz okeślą A imiona.... MAmy dylemat. Syn odkąd się dowiedział, ze będa dziewczynki, to nazywa je Ola Ala, zatem Alicja i Aleksandra, a ostatnio nam akos się spodobało ZOfia i MAłgorzata. Zatem którys z tych zestawówWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Lisa24 wrote:Czarnaiwi a można wiedzieć o jakie miasto chodzi? Masakra ogólnie
Dzisiaj zauwazylam ze dostalam o tysiąc zł wiecej wyplaty- okazalo sie, ze szef takie "becikowe" sponsoruje, wow, nie powiem, ze sie nie cieszeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:29
Seli, Kendy, Lisa24, Agnuka, olkakarolka lubią tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ale fajnie ja mam tak marna wyplate... Tragedia ;p ale w lutym trzynastka
-
Seli wrote:Lisa jestem bardzo zadowolona masz tez mutsy nio? Codziennie gdzies wychodze albo jezdzimy na badania nie zaluje, a po sniegu i wertepach tez dal rade. Fajnie sie prowadzi.
Tak;) tylko jasny szary no to super, bo właśnie mamy go w końcu rozłożyć i tak sobie pomyslalam jak się u Ciebie sprawdza i czy to był dobry wybór w takim razie: uff -
Heeeej ale mi sie nic nie chce mielismy fajna nocke. Pobudka tylko o 3.30 na 15 min i o 6
-
A ja wyglądam dziś jak zombie:) .oczy podkrążone .. w nocy pobudki co 2 godziny,a pomiędzy jeszcze co chwilę smok małemy wypadał a wyjątkowo tej nocy go sobie życzył
Mąż dziś w dobrym humorze próbuje mnie rozśmieszyć ale coś chyba dziś się nie zgramy:)
Ale wstałam z rana wyskoczyłam po bułki, zrobiłam wszystkim śniadanie,poprasowalam,ogarnęłam kuchnie,spilam kawkę ,karmie małego zaraz odwiozę córę do szkoły i lecę na zakupy na promocję biedronkowe po zapas dady.Potem machnę obiad i lecę na lumpki. Korzystam ostatni dzień męża urlopu . Niech ma dziś dzień z synkiem
Ale cuduwnie jest znowu tyle móc. Tyle potrafię zrobić i to bez przerwy po każdej czynności...jak motorek znowu i fajnie bo przy moim trybie życia i trójce dzieci takie tempo potrzebne
A rany po CC już praktycznie nie czuje,już nie boli.Takze dziewczyny z planowanym CC spoko dojdziecie do siebie prędzej czy później
Miłego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:26
Seli lubi tę wiadomość
-
Mysmy kupili w sobote w biedrze pampers new baby dry 144 sztuki za 50 zl wychodzi 35 gr za sztuke. A jakos wole pampersy niz dade, dada taka sztywna. I 1 dada a 1 pampers to roznica. Jeszcze 1 z pampersow uzywamy, pewnie do konca miesiaca a z dady to juz 2 bysmy musieli.
-
Ojoj jaki uroczy
Ja dzis zwazylam to 3800 juz coraz blizej 4
Musze dzis przebrac jego ubranka bo juz 50 jest za male ale te np z h&m sie porozciagaly to sa na dluzej -
My na 56 i ciągle dokupuje bo na taką kruszynke nie byłam przygotowana po córce 4500g i 62 cm:)
Miałam trochę tych ciuszkow 56 ale jednak przyda się więcej długo się zbiera porcje prania takich malutkich ubranek .
Seli
Gabryś kawał chłopaka. Ładnie urósł przez ten czas. No ale on to już starszak ..ponad miesiąc ma:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:57
-
No my tez sporo zakupilismy. 56 tez dokupie. Moj a to sie osika a to ja go zaleje mlekiem haha
Kendy lubi tę wiadomość
-
Wczoraj maz go rano wzial na przewijak, mowi "o nie ma kupy" zabiera pampera, siega po kolejnego a tam strzal musztardowy na niego ahahaha i to ogromny!
Z fontanna siuskow dajemy rade. Widac jak ma siusiasia gotowego a kiedy nie. -
My nocka tragiczna... Do 2 spała ładnie, a później armagedon. Zasnęła o 6:30... Dopiero wstaliśmy...
Ada też jeszcze jest na pieluchach jedynkach. Kupujemy Pampersy premium care. Dla mnie Dada jest mega sztywna i tak śmierdzi chemią, że szok... No ale jak u kogoś się sprawdza to ok U nas nie.
Co do ciuszkow, to moja się topi we wszystkim... Długo nie wyjdziemy z pierwszej szuflady w komodzie.
Ada też robi nam akcję na przewijaku Już jest ogarnięta itd. chcę zmienić pieluche, a tu kleks, mega kupa lub fontanna z siku Na szczęście mniejsza niż u chłopców No jest wesoło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:27
Seli, Mega lubią tę wiadomość
-
My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili
-
Seli wrote:My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:40
-
czarnaiwi wrote:W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...
masakra... a skąd o tym wiesz? szukałam jakiś info na necie i nic nie znalazłam ;/
w takim razie muszę się wstrzymać z rodzeniem na kilka dni... ;p
u mnie nadal cisza, nic się nie dzieje... weekend trochę poza forum, bardziej w klimacie rodzinnych spotkań, korzystamy z ostatnich chwil, kiedy to my decydujemy o naszym wolnym czasie, a nie ktoś inny, maały... ) w ogóle w sobotę byliśmy jeszcze na pierwszym spotkaniu klubu morsów mój mąż się przełamał, korciło go to od dawna i poooszło. Jak burza wszedł do tej wody i co najlepsze, chyba wkręcił się w to! Za tydzień kolejny wypad... ;d
Lisa24 jeżeli chodzi o pozycję do aniballa, to wcześniej też rodziłam głównie półleżąc z jedną lub dwoma nogami wspartymi na ścianie i tak szło całkiem nieźle do 30 cm, później blokada. Teraz bardziej sprawdza mi się pozycja na kucaka kucam przy ścianie, tak, żeby plecami oprzeć się o coś stabilnego i rodzę może grawitacja też coś pomaga... nie wiem, ale udało mi się przejść kryzys i działać dalej
Katepr czekam na wieśći ) daj znać w wolnej chwili, czy coś ruszyło, czy jeszcze fałszywy alarm W razie czego trzymam kciuki, lepiej za szybko, niż za późno ;p
Dziewczyny z Maluszkami jestem pełna podziwu dla Was! Maluchy super przybierają na wadze
a Wy tak wszystko pięknie ogarniacie po porodzie, walczycie o kp, chociaż nie jest łatwo! Ogromne gratulacje dla Was!
Kendy, Lisa24 lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:My mamy zapas dwojek tych zielonych Kiedyś kupiliśmy 4 paki po 144 szt. w Biedrze, bo były za 49,99 zl. Moja mama kupiła też jedną i mamy zapas pięciu paczek. W ogóle te pieluchy idą jak woda...
To wlasnie jest ponownie ta promka tez kupilismy w sobote i chyba dokupie jeszcze jedne i bedzie finito
Ja wlasnie poukladalam ubranka, trzeba ogarnac chate troche i obiad powoli tez mysle o ciescie bo marchewkowe sie konczy a pewnie jakis gosci bede miec na dniach, bo od narodzin to tylko moi rodzice byli na wigilie i na chwile tesciowie.
Tez chce prezenty na dzien dziadka i babci zrobic pamiatkowe
A sama kupilam sobie kalendarz i robie "rok z Gabrysiem" chce wklejac jedno zdjecie na tydzien, akurat mam kalendarz od 25.11.18 -
Mi pampersy pampersa śmierdzą plastikiem
Także zaopatrzyłam się w zapas dady:) na jakiś czas ( krótki pewnie) spokój.
Kalendarz też zamawiałam i sama projektowałam już z Olafkiem na ten rok:)
A na dzień babci i dziadka planuje wystroić moje dzieciaki elegancko i zrobić fajne zdjęcie z dedykacją . Kupiłam małemu taki komplecik z muszką i córce fajna bluzeczkę w tych samych kolorach.
Ciuszki 56, 56 nie równe . W jednym się topi inne już przykrótkie w nóżkach,podkurczac musi więc odpada.
Dziewczyny po CC jak długo krwawiłyscie po porodzie ?
-
Ja też planuję zrobić jakieś ładne zdjęcie Aduni i kupimy ramki dla dziadków i pradziadków
Kendy ja nadal krwawie. Nie jest to takie krwawienie jak w szpitalu, ale jest. Czekam aż coś zacznie się zmieniać. -
Ja taki kalendarz ksiazkowy mam, bede prowadzic jak dziennik bede miala co wspominac. Chce sie nacieszyc tym rokiem
50 z lidla nadal za duzy jest wiekszy niz 56 z h&m ;p takze ten...
Ja mam juz zapas premium care 2 - 264 i new baby 2 -144 takze na dluzsza chwile bedzie. Jeszcze nam zostaly 1 paczka 46 szt. I musze z poczty odebrac 1. Pewnie 144x2