X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam daty cc. w czwartek jade na KTG i USG i zobaczymy, czy jeszcze wracam do domu, czy coś juz okeślą :( A imiona.... MAmy dylemat. Syn odkąd się dowiedział, ze będa dziewczynki, to nazywa je Ola Ala, zatem Alicja i Aleksandra, a ostatnio nam akos się spodobało ZOfia i MAłgorzata. Zatem którys z tych zestawów

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Czarnaiwi a można wiedzieć o jakie miasto chodzi? Masakra ogólnie :O
    Rzeszów.

Dzisiaj zauwazylam ze dostalam o tysiąc zł wiecej wyplaty- okazalo sie, ze szef takie "becikowe" sponsoruje, wow, nie powiem, ze sie nie ciesze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:29

Seli, Kendy, Lisa24, Agnuka, olkakarolka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :D ja mam tak marna wyplate... Tragedia ;p ale w lutym trzynastka ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Lisa jestem bardzo zadowolona ;D masz tez mutsy nio? Codziennie gdzies wychodze albo jezdzimy na badania :) nie zaluje, a po sniegu i wertepach tez dal rade. Fajnie sie prowadzi.

Tak;) tylko jasny szary :) no to super, bo właśnie mamy go w końcu rozłożyć i tak sobie pomyslalam jak się u Ciebie sprawdza i czy to był dobry wybór ;) w takim razie: uff :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :) ale mi sie nic nie chce :) mielismy fajna nocke. Pobudka tylko o 3.30 na 15 min i o 6 ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam dziś jak zombie:) .oczy podkrążone .. w nocy pobudki co 2 godziny,a pomiędzy jeszcze co chwilę smok małemy wypadał a wyjątkowo tej nocy go sobie życzył:)
    Mąż dziś w dobrym humorze próbuje mnie rozśmieszyć ale coś chyba dziś się nie zgramy:)
    Ale wstałam z rana wyskoczyłam po bułki, zrobiłam wszystkim śniadanie,poprasowalam,ogarnęłam kuchnie,spilam kawkę ,karmie małego zaraz odwiozę córę do szkoły i lecę na zakupy na promocję biedronkowe po zapas dady.Potem machnę obiad i lecę na lumpki. Korzystam ostatni dzień męża urlopu . Niech ma dziś dzień z synkiem :)
    Ale cuduwnie jest znowu tyle móc. Tyle potrafię zrobić i to bez przerwy po każdej czynności...jak motorek znowu :) i fajnie bo przy moim trybie życia i trójce dzieci takie tempo potrzebne :)
    A rany po CC już praktycznie nie czuje,już nie boli.Takze dziewczyny z planowanym CC spoko dojdziecie do siebie prędzej czy później ;)

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:26

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy kupili w sobote w biedrze pampers new baby dry 144 sztuki za 50 zl :D wychodzi 35 gr za sztuke. A jakos wole pampersy niz dade, dada taka sztywna. I 1 dada a 1 pampers to roznica. Jeszcze 1 z pampersow uzywamy, pewnie do konca miesiaca a z dady to juz 2 bysmy musieli.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj :D jaki uroczy :D

Ja dzis zwazylam to 3800 :D juz coraz blizej 4 :D
    Musze dzis przebrac jego ubranka bo juz 50 jest za male ale te np z h&m sie porozciagaly to sa na dluzej :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 56 i ciągle dokupuje bo na taką kruszynke nie byłam przygotowana po córce 4500g i 62 cm:)
    Miałam trochę tych ciuszkow 56 ale jednak przyda się więcej długo się zbiera porcje prania takich malutkich ubranek .

Seli
    Gabryś kawał chłopaka. Ładnie urósł przez ten czas. No ale on to już starszak ..ponad miesiąc ma:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:57

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez sporo zakupilismy. 56 tez dokupie. Moj a to sie osika a to ja go zaleje mlekiem :D haha

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idą ubranka ...w ogóle przy chłopcach akcje przy przewijaniu odchodzą:) jak siknie siurkiem:) wszystko dookoła załatwione:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:13

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj maz go rano wzial na przewijak, mowi "o nie ma kupy" zabiera pampera, siega po kolejnego a tam strzal musztardowy na niego :D ahahaha i to ogromny!
    Z fontanna siuskow dajemy rade. Widac jak ma siusiasia gotowego a kiedy nie.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nocka tragiczna... Do 2 spała ładnie, a później armagedon. Zasnęła o 6:30... Dopiero wstaliśmy...

Ada też jeszcze jest na pieluchach jedynkach. Kupujemy Pampersy premium care. Dla mnie Dada jest mega sztywna i tak śmierdzi chemią, że szok... No ale jak u kogoś się sprawdza to ok :) U nas nie.

Co do ciuszkow, to moja się topi we wszystkim... Długo nie wyjdziemy z pierwszej szuflady w komodzie.

Ada też robi nam akcję na przewijaku :) Już jest ogarnięta itd. chcę zmienić pieluche, a tu kleks, mega kupa lub fontanna z siku :D Na szczęście mniejsza niż u chłopców :P No jest wesoło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:27

Seli, Mega lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo :) oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili :D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo :) oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili :D
    My mamy zapas dwojek tych zielonych :) Kiedyś kupiliśmy 4 paki po 144 szt. w Biedrze, bo były za 49,99 zl. Moja mama kupiła też jedną i mamy zapas pięciu paczek. W ogóle te pieluchy idą jak woda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:40

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

masakra... a skąd o tym wiesz? szukałam jakiś info na necie i nic nie znalazłam ;/
    w takim razie muszę się wstrzymać z rodzeniem na kilka dni... ;p

u mnie nadal cisza, nic się nie dzieje... weekend trochę poza forum, bardziej w klimacie rodzinnych spotkań, korzystamy z ostatnich chwil, kiedy to my decydujemy o naszym wolnym czasie, a nie ktoś inny, maały... ;)) w ogóle w sobotę byliśmy jeszcze na pierwszym spotkaniu klubu morsów :D mój mąż się przełamał, korciło go to od dawna i poooszło. Jak burza wszedł do tej wody :) i co najlepsze, chyba wkręcił się w to! Za tydzień kolejny wypad... ;d

Lisa24 jeżeli chodzi o pozycję do aniballa, to wcześniej też rodziłam głównie półleżąc z jedną lub dwoma nogami wspartymi na ścianie i tak szło całkiem nieźle do 30 cm, później blokada. Teraz bardziej sprawdza mi się pozycja na kucaka :D kucam przy ścianie, tak, żeby plecami oprzeć się o coś stabilnego i rodzę ;D może grawitacja też coś pomaga... nie wiem, ale udało mi się przejść kryzys i działać dalej ;)

Katepr czekam na wieśći :)) daj znać w wolnej chwili, czy coś ruszyło, czy jeszcze fałszywy alarm :) W razie czego trzymam kciuki, lepiej za szybko, niż za późno ;p

Dziewczyny z Maluszkami jestem pełna podziwu dla Was! Maluchy super przybierają na wadze :)
    a Wy tak wszystko pięknie ogarniacie po porodzie, walczycie o kp, chociaż nie jest łatwo! Ogromne gratulacje dla Was!

Kendy, Lisa24 lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    My mamy zapas dwojek tych zielonych :) Kiedyś kupiliśmy 4 paki po 144 szt. w Biedrze, bo były za 49,99 zl. Moja mama kupiła też jedną i mamy zapas pięciu paczek. W ogóle te pieluchy idą jak woda...

To wlasnie jest ponownie ta promka :D tez kupilismy w sobote i chyba dokupie jeszcze jedne i bedzie finito :D

Ja wlasnie poukladalam ubranka, trzeba ogarnac chate troche i obiad :) powoli tez mysle o ciescie bo marchewkowe sie konczy :D a pewnie jakis gosci bede miec na dniach, bo od narodzin to tylko moi rodzice byli na wigilie i na chwile tesciowie.

Tez chce prezenty na dzien dziadka i babci zrobic pamiatkowe :)

A sama kupilam sobie kalendarz i robie "rok z Gabrysiem" :) chce wklejac jedno zdjecie na tydzien, akurat mam kalendarz od 25.11.18 :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pampersy pampersa śmierdzą plastikiem :)
    Także zaopatrzyłam się w zapas dady:) na jakiś czas ( krótki pewnie) spokój.

Kalendarz też zamawiałam i sama projektowałam już z Olafkiem na ten rok:)
    A na dzień babci i dziadka planuje wystroić moje dzieciaki elegancko i zrobić fajne zdjęcie z dedykacją . Kupiłam małemu taki komplecik z muszką i córce fajna bluzeczkę w tych samych kolorach.

Ciuszki 56, 56 nie równe . W jednym się topi inne już przykrótkie w nóżkach,podkurczac musi więc odpada.

Dziewczyny po CC jak długo krwawiłyscie po porodzie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zrobić jakieś ładne zdjęcie Aduni i kupimy ramki dla dziadków i pradziadków :)

Kendy ja nadal krwawie. Nie jest to takie krwawienie jak w szpitalu, ale jest. Czekam aż coś zacznie się zmieniać.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki kalendarz ksiazkowy mam, bede prowadzic jak dziennik ;) bede miala co wspominac. Chce sie nacieszyc tym rokiem ;)

50 z lidla nadal za duzy :D jest wiekszy niz 56 z h&m ;p takze ten... ;)

Ja mam juz zapas premium care 2 - 264 i new baby 2 -144 ;) takze na dluzsza chwile bedzie. Jeszcze nam zostaly 1 paczka 46 szt. I musze z poczty odebrac 1. Pewnie 144x2 :D

dZhdp1.png

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ