X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam daty cc. w czwartek jade na KTG i USG i zobaczymy, czy jeszcze wracam do domu, czy coś juz okeślą :( A imiona.... MAmy dylemat. Syn odkąd się dowiedział, ze będa dziewczynki, to nazywa je Ola Ala, zatem Alicja i Aleksandra, a ostatnio nam akos się spodobało ZOfia i MAłgorzata. Zatem którys z tych zestawów

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Czarnaiwi a można wiedzieć o jakie miasto chodzi? Masakra ogólnie :O
    Rzeszów.

Dzisiaj zauwazylam ze dostalam o tysiąc zł wiecej wyplaty- okazalo sie, ze szef takie "becikowe" sponsoruje, wow, nie powiem, ze sie nie ciesze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 21:29

Seli, Kendy, Lisa24, Agnuka, olkakarolka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie :D ja mam tak marna wyplate... Tragedia ;p ale w lutym trzynastka ;D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Lisa jestem bardzo zadowolona ;D masz tez mutsy nio? Codziennie gdzies wychodze albo jezdzimy na badania :) nie zaluje, a po sniegu i wertepach tez dal rade. Fajnie sie prowadzi.

Tak;) tylko jasny szary :) no to super, bo właśnie mamy go w końcu rozłożyć i tak sobie pomyslalam jak się u Ciebie sprawdza i czy to był dobry wybór ;) w takim razie: uff :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :) ale mi sie nic nie chce :) mielismy fajna nocke. Pobudka tylko o 3.30 na 15 min i o 6 ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyglądam dziś jak zombie:) .oczy podkrążone .. w nocy pobudki co 2 godziny,a pomiędzy jeszcze co chwilę smok małemy wypadał a wyjątkowo tej nocy go sobie życzył:)
    Mąż dziś w dobrym humorze próbuje mnie rozśmieszyć ale coś chyba dziś się nie zgramy:)
    Ale wstałam z rana wyskoczyłam po bułki, zrobiłam wszystkim śniadanie,poprasowalam,ogarnęłam kuchnie,spilam kawkę ,karmie małego zaraz odwiozę córę do szkoły i lecę na zakupy na promocję biedronkowe po zapas dady.Potem machnę obiad i lecę na lumpki. Korzystam ostatni dzień męża urlopu . Niech ma dziś dzień z synkiem :)
    Ale cuduwnie jest znowu tyle móc. Tyle potrafię zrobić i to bez przerwy po każdej czynności...jak motorek znowu :) i fajnie bo przy moim trybie życia i trójce dzieci takie tempo potrzebne :)
    A rany po CC już praktycznie nie czuje,już nie boli.Takze dziewczyny z planowanym CC spoko dojdziecie do siebie prędzej czy później ;)

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:26

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysmy kupili w sobote w biedrze pampers new baby dry 144 sztuki za 50 zl :D wychodzi 35 gr za sztuke. A jakos wole pampersy niz dade, dada taka sztywna. I 1 dada a 1 pampers to roznica. Jeszcze 1 z pampersow uzywamy, pewnie do konca miesiaca a z dady to juz 2 bysmy musieli.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj :D jaki uroczy :D

Ja dzis zwazylam to 3800 :D juz coraz blizej 4 :D
    Musze dzis przebrac jego ubranka bo juz 50 jest za male ale te np z h&m sie porozciagaly to sa na dluzej :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 56 i ciągle dokupuje bo na taką kruszynke nie byłam przygotowana po córce 4500g i 62 cm:)
    Miałam trochę tych ciuszkow 56 ale jednak przyda się więcej długo się zbiera porcje prania takich malutkich ubranek .

Seli
    Gabryś kawał chłopaka. Ładnie urósł przez ten czas. No ale on to już starszak ..ponad miesiąc ma:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 09:57

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez sporo zakupilismy. 56 tez dokupie. Moj a to sie osika a to ja go zaleje mlekiem :D haha

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idą ubranka ...w ogóle przy chłopcach akcje przy przewijaniu odchodzą:) jak siknie siurkiem:) wszystko dookoła załatwione:):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:13

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj maz go rano wzial na przewijak, mowi "o nie ma kupy" zabiera pampera, siega po kolejnego a tam strzal musztardowy na niego :D ahahaha i to ogromny!
    Z fontanna siuskow dajemy rade. Widac jak ma siusiasia gotowego a kiedy nie.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nocka tragiczna... Do 2 spała ładnie, a później armagedon. Zasnęła o 6:30... Dopiero wstaliśmy...

Ada też jeszcze jest na pieluchach jedynkach. Kupujemy Pampersy premium care. Dla mnie Dada jest mega sztywna i tak śmierdzi chemią, że szok... No ale jak u kogoś się sprawdza to ok :) U nas nie.

Co do ciuszkow, to moja się topi we wszystkim... Długo nie wyjdziemy z pierwszej szuflady w komodzie.

Ada też robi nam akcję na przewijaku :) Już jest ogarnięta itd. chcę zmienić pieluche, a tu kleks, mega kupa lub fontanna z siku :D Na szczęście mniejsza niż u chłopców :P No jest wesoło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:27

Seli, Mega lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo :) oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili :D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    My premium care i new baby dry, te dry sa ciensze i milsze duzo :) oplaca sie w tesco brac. Sa najtaniej, a jak promka sie znajdzie to juz w ogole. Teraz rodzice mi przyslali zapas bo w kauflandzie kupili :D
    My mamy zapas dwojek tych zielonych :) Kiedyś kupiliśmy 4 paki po 144 szt. w Biedrze, bo były za 49,99 zl. Moja mama kupiła też jedną i mamy zapas pięciu paczek. W ogóle te pieluchy idą jak woda...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 10:40

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    W jednym ze szpitali w moim miescie wstrzymali przyjecia na porodowke..bo przyjeli rodzaca z ospa... i ponoc teraz w pozostalych szpitalach jest sajgon bo ten zamkniety to jeden z wiekszych...

masakra... a skąd o tym wiesz? szukałam jakiś info na necie i nic nie znalazłam ;/
    w takim razie muszę się wstrzymać z rodzeniem na kilka dni... ;p

u mnie nadal cisza, nic się nie dzieje... weekend trochę poza forum, bardziej w klimacie rodzinnych spotkań, korzystamy z ostatnich chwil, kiedy to my decydujemy o naszym wolnym czasie, a nie ktoś inny, maały... ;)) w ogóle w sobotę byliśmy jeszcze na pierwszym spotkaniu klubu morsów :D mój mąż się przełamał, korciło go to od dawna i poooszło. Jak burza wszedł do tej wody :) i co najlepsze, chyba wkręcił się w to! Za tydzień kolejny wypad... ;d

Lisa24 jeżeli chodzi o pozycję do aniballa, to wcześniej też rodziłam głównie półleżąc z jedną lub dwoma nogami wspartymi na ścianie i tak szło całkiem nieźle do 30 cm, później blokada. Teraz bardziej sprawdza mi się pozycja na kucaka :D kucam przy ścianie, tak, żeby plecami oprzeć się o coś stabilnego i rodzę ;D może grawitacja też coś pomaga... nie wiem, ale udało mi się przejść kryzys i działać dalej ;)

Katepr czekam na wieśći :)) daj znać w wolnej chwili, czy coś ruszyło, czy jeszcze fałszywy alarm :) W razie czego trzymam kciuki, lepiej za szybko, niż za późno ;p

Dziewczyny z Maluszkami jestem pełna podziwu dla Was! Maluchy super przybierają na wadze :)
    a Wy tak wszystko pięknie ogarniacie po porodzie, walczycie o kp, chociaż nie jest łatwo! Ogromne gratulacje dla Was!

Kendy, Lisa24 lubią tę wiadomość

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    My mamy zapas dwojek tych zielonych :) Kiedyś kupiliśmy 4 paki po 144 szt. w Biedrze, bo były za 49,99 zl. Moja mama kupiła też jedną i mamy zapas pięciu paczek. W ogóle te pieluchy idą jak woda...

To wlasnie jest ponownie ta promka :D tez kupilismy w sobote i chyba dokupie jeszcze jedne i bedzie finito :D

Ja wlasnie poukladalam ubranka, trzeba ogarnac chate troche i obiad :) powoli tez mysle o ciescie bo marchewkowe sie konczy :D a pewnie jakis gosci bede miec na dniach, bo od narodzin to tylko moi rodzice byli na wigilie i na chwile tesciowie.

Tez chce prezenty na dzien dziadka i babci zrobic pamiatkowe :)

A sama kupilam sobie kalendarz i robie "rok z Gabrysiem" :) chce wklejac jedno zdjecie na tydzien, akurat mam kalendarz od 25.11.18 :D

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pampersy pampersa śmierdzą plastikiem :)
    Także zaopatrzyłam się w zapas dady:) na jakiś czas ( krótki pewnie) spokój.

Kalendarz też zamawiałam i sama projektowałam już z Olafkiem na ten rok:)
    A na dzień babci i dziadka planuje wystroić moje dzieciaki elegancko i zrobić fajne zdjęcie z dedykacją . Kupiłam małemu taki komplecik z muszką i córce fajna bluzeczkę w tych samych kolorach.

Ciuszki 56, 56 nie równe . W jednym się topi inne już przykrótkie w nóżkach,podkurczac musi więc odpada.

Dziewczyny po CC jak długo krwawiłyscie po porodzie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zrobić jakieś ładne zdjęcie Aduni i kupimy ramki dla dziadków i pradziadków :)

Kendy ja nadal krwawie. Nie jest to takie krwawienie jak w szpitalu, ale jest. Czekam aż coś zacznie się zmieniać.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki kalendarz ksiazkowy mam, bede prowadzic jak dziennik ;) bede miala co wspominac. Chce sie nacieszyc tym rokiem ;)

50 z lidla nadal za duzy :D jest wiekszy niz 56 z h&m ;p takze ten... ;)

Ja mam juz zapas premium care 2 - 264 i new baby 2 -144 ;) takze na dluzsza chwile bedzie. Jeszcze nam zostaly 1 paczka 46 szt. I musze z poczty odebrac 1. Pewnie 144x2 :D

dZhdp1.png

‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ