STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj już lepiej. W miarę normalnie funkcjonuję. Laktacja się rozkręca a to zdj z nocy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd69ad33b96c.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:25
Elmuszka, czarnaiwi, Seli, Szczęśliwa Mamusia, Kendy, Lisa24, Reni lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Jesteśmy po wizycie, wszystko ze wzrokiem w porzadku, żadnych zmian po fototerapii, brak retinopatii wcześniaczej uff
Seli, Elmuszka, Lisa24, Magdoczka lubią tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Dziewczynki mój Nikoś ma 1 tydzień i 3 dni i na cialku-glownie brzuszek,stopki,kark,rączka schodzi mu skóra-czy to może jeszcze pozostałość po narodzinach czy już alergia na Oilan który stosuje,bo szczerze czytałam różne opinie na temat tego środka...pomożecie rada?
-
Niecierpliwa te drugie zdjęcie bardziej oddaje ich podobiznę
Czarnaiwi super teraz trzymaj kciuki jutro za nas
Ja dziś idę do ginekologa, już z góry wiem jak będzie słabo ale... trudno.
Mój mały książę już nie jest taki mały miałam kryzys - serio! - z ubrankami. Pokupowaliśmy rozmiar 50... Miałam baaardzo mało sztuk 56... I wiele z 50 już jest dawno za małych, a te z h&m się rozciągnęły. Przegrzebałam szafę i dom, no 56 prawie nie mam... Ale mąż wyciągnął przypadkiem 62.... I te 62 jest dobre więc problem z głowy. Mały na dzień dzisiejszy ma 4kg i 59 cm od urodzenia 9cm urósł !! Jak ja chce by został taki mały na wieczność mój, taki przytulak hahaha
A jak Wasze dzieciaki?
-
Goniąc marzenia wrote:Dziewczynki mój Nikoś ma 1 tydzień i 3 dni i na cialku-glownie brzuszek,stopki,kark,rączka schodzi mu skóra-czy to może jeszcze pozostałość po narodzinach czy już alergia na Oilan który stosuje,bo szczerze czytałam różne opinie na temat tego środka...pomożecie rada?
-
Czarnaiwi
Super wieści .
A jak u Was? Po żółtaczce nie ma śladu?
Dalej karmisz z zegarkiem co 3 godziny?
Seli
Powodzenia dziś, kciuki za Ciebie . Powodzenia jutro,kciuki za Gabrysia .
Fakt rosną dzieci szybko. Za szybko.
Ja na dziś zaplanowałam przebranie komody z ubraniam bo już widzę,że niektore bodziaczki na 56 zsuwają się z ramionek i pajace za krótkie w nogawkach się robią za to na oko widzę,że niektóre 62 już by były ok. Muszę posegregować by nie przegapić ..zaraz wyrośnie i pewnie i tak wiele rzeczy nie zdarzy ubrać a na62 mam cudne ubranka bo najwięcej kupowałam:) będziemy się stroić.
Niecierpliwaona
Widać lepiej na tym zdjęciu dziewczynki, ale są troszkę inne. Obstawiam,że na tym drugim od lewej teraz jest Ola i potem Zosia. Zgadłam?
My po spacerku dłuższym .nawet względnie ciepło dziś ,mały pospał a ja pozałatwiałam parę spraw na mieście m.in zaniosłam zdjęcia na dzień babci i dziadka do wywołania. Mały pod muszka ,córka tez wystrojona. Amotorska fota ale fajnie wyszła:). Ramki odbiorę dziś ,przyszła paczka ,czekoladki mam ,jeszcze kwiatki kupimy i wybieramy się w poniedziałek pierwszy raz do dziadków
Z racji tego ,że mały fajnie przybiera pozwoliłam dziś sobie w nocy nie nastawiać budzika na karmienie co 2 godziny tylko zdałam się na małego. Poza tym budzik na mnie tak nie działa jak synek. Budzik ze zmęczenia zdarzyło mi sie przespać a synek raz zajęczy nawet się nie rozreci z płaczem a ja już jestem na równych nogach..magia instynktu macierzyńskiego chyba:)
I dzięki temu przespaliśmy dziś ciągiem 4 godziny. Wniosek z tego taki,że karmiąc na rzadanie miałabym świetne przespane nocki :)Potem już karmilismy sie normalnie i smok ciągle wypadał więc mialam niezła gimnastykę ale jestem nawet wyspana i inne spojrzenie na świat..mąż już mnie tak nie wkurza i całe szczęście bo siedzi w domu na zwolnieniu
Zrobił mi kawę z pianka cudnie wygląda ale już rano wypiłam jedną i się waham a to z ekspresu niby latte ale kopa ma.
Mamy karmiące na ile kaw dziennie sobie pozwalacie?
Mojemu też łuszczyła się skóra na stopkach, pomogła kąpiel w emoliencie i smarowanie oliwka nivea baby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:29
NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość
-
Kendy a dlaczego nie karmisz na zadanie?
Co do kawy to czasem wypije i 3... a zazwyczaj pol jednej ;p zalezy od cisnienia i pogody jak np wypijesz zaraz po karmieniu albo w trakcie kp to przy kolejnym nie ma sladu tej kawy w mleku poczytaj sobie hafija.pl
Moj robi ostatnio w ciagu dnia cycoze wisi i wisi ale za to noca jest juz bardzo ladnie. Chyba wpadl w ten rytm. -
Cycoze;)
Karmie na żadanie ale nie rzadziej niż co 2 godziny takie dostałam zalecenie w szpitalu . Po pierwsze sporo spadł z wagi urodzeniowej,późno miałam pokarm. Po drugie po tej żółtaczce muszę częściej karmić by " wypłukać" resztę bilirubiny. Jeszcze jest trosze żółtawy na buźce. Pomaga na to fototerapia i częste karmienie piersią,wtedy jest więcej siusiu i kupek i bilirubina się wydala.Fototerapi w domu nie mam więc jedyne co mogę zrobić ze swojej strony to pilnować tych częstych karmien. Jak opanujemy całkowicie sytuację będę karmić na żadanie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:03
-
Rozumiem, u mnie noca jest tylko co 3h, w ciagu dnia to co 30 min, co godzina, co poltorej, roznie, ale raczej co 30-60 min
-
Zoltaczki juz raczej nie ma, nie jest juz wogole zolta.
W nocy pozwalam sobie na 1 dluzsza przerwe 4 godz, ale widze ze i tak moglaby dluzej pospac bo i tak ją budzę. A w dzień nadrabia, bo je częściej niz co 3 god, czasemmco godz, czasem co 2.
Maż wyjechał do Konina, teściowa pojechala z synkiem do rodziny do Nowej Soli, zotałysmy same do piątku..
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Seli wrote:Rozumiem, u mnie noca jest tylko co 3h, w ciagu dnia to co 30 min, co godzina, co poltorej, roznie, ale raczej co 30-60 min
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:32
-
czarnaiwi wrote:Zoltaczki juz raczej nie ma, nie jest juz wogole zolta.
W nocy pozwalam sobie na 1 dluzsza przerwe 4 godz, ale widze ze i tak moglaby dluzej pospac bo i tak ją budzę. A w dzień nadrabia, bo je częściej niz co 3 god, czasemmco godz, czasem co 2.
Maż wyjechał do Konina, teściowa pojechala z synkiem do rodziny do Nowej Soli, zotałysmy same do piątku..
U mnie pranie czeka na powieszenie,kominiarz się po chacie kręci,obiad czas robić ..ale ja z synkiem.na rękach ...dupa tam reszta poczekaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:37
-
Gabrys zasypia w lozeczku przy cycu jedynie noca ale pierwsze odlozenie jest z otwartymi oczkami :p teraz niby zamyka oczka przy cycu ale nie spi, nie da sie dzis odciagnac od cyca nie wiem jak zniesie moje wyjscie dzis
-
Goniąc marzenia wrote:Dziewczynki mój Nikoś ma 1 tydzień i 3 dni i na cialku-glownie brzuszek,stopki,kark,rączka schodzi mu skóra-czy to może jeszcze pozostałość po narodzinach czy już alergia na Oilan który stosuje,bo szczerze czytałam różne opinie na temat tego środka...pomożecie rada?
Ale mocno mu schodzi czy tak delikatnie w różnych miejscach? Mojemu po porodzie łuszczyła się skóra w okolicach paszek, na rękach. Położna kazała smarować ciekłą parafiną i po kilku dniach przeszło.
-
Seli wrote:Niecierpliwa te drugie zdjęcie bardziej oddaje ich podobiznę
Czarnaiwi super teraz trzymaj kciuki jutro za nas
Ja dziś idę do ginekologa, już z góry wiem jak będzie słabo ale... trudno.
Mój mały książę już nie jest taki mały miałam kryzys - serio! - z ubrankami. Pokupowaliśmy rozmiar 50... Miałam baaardzo mało sztuk 56... I wiele z 50 już jest dawno za małych, a te z h&m się rozciągnęły. Przegrzebałam szafę i dom, no 56 prawie nie mam... Ale mąż wyciągnął przypadkiem 62.... I te 62 jest dobre więc problem z głowy. Mały na dzień dzisiejszy ma 4kg i 59 cm od urodzenia 9cm urósł !! Jak ja chce by został taki mały na wieczność mój, taki przytulak hahaha
A jak Wasze dzieciaki?
Seli, powodzenia u gina.
No to Gabryś ładnie urósł
Mój dziś kończy 4 tygodnie, urodził się 53 cm i ubranka 56 już zaczynają być na niego przyciasne. Karmimy go mm na żądanie i w nocy wychodzi tak co 3,5-4 h, a w dzień co 2,5-3 h.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 15:07
Seli lubi tę wiadomość
-
Magdoczka a Ty jak sie czujesz?
Dzis jakies cisnienie jest, cmi mnie glowa i taka spiaca jestem... Nie chce mi sie isc do tego lekarza. -
Seli wrote:Magdoczka a Ty jak sie czujesz?
Dzis jakies cisnienie jest, cmi mnie glowa i taka spiaca jestem... Nie chce mi sie isc do tego lekarza.
Ja dużo lepiej. Jestem w połowie kuracji antybiotykowej, piersi właściwie wróciły do normy, choć trochę wiszą :-p
A psychicznie - to bez porównania. W końcu odżyłam
-
W ogóle to zauważyłam, że nie sprawdzają się u nas pajace welurowe. Młody ma po nich zawsze zaczerwienioną pupę, jakby powietrza nie przepuszczały, chociaż skład z metki to 75% bawełny i 25% poliestru. Ze zwykłymi bawełnianymi nie ma problemu.
Trochę szkoda, bo kupiłam kilka takich ładniutkich grubszych pajaców i leżą praktycznie nieużywane.
A Wy zakładacie swoich maluszkom takie pajace?
-
U nas tylko body na dlugi rekaw i pielucha :p kupilam jakas pizamke ale jak podrosnie troszke.
-
Magdoczka ja mam taki 1 welurowy pajac, w domu go nie uzywam,ale przydaje sie mi sie na wyjscia np do przychodni bo z reguly tam zimniej niz w domu a nie zakladam Małej nic pod niego. Ale nie zauwazyłam zaczerwienienia skory po tym pajacu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:21
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml