X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj już lepiej. W miarę normalnie funkcjonuję. Laktacja się rozkręca :) a to zdj z nocy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd69ad33b96c.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:25

Elmuszka, czarnaiwi, Seli, Szczęśliwa Mamusia, Kendy, Lisa24, Reni lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, wszystko ze wzrokiem w porzadku, żadnych zmian po fototerapii, brak retinopatii wcześniaczej :D uff

Seli, Elmuszka, Lisa24, Magdoczka lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój Nikoś ma 1 tydzień i 3 dni i na cialku-glownie brzuszek,stopki,kark,rączka schodzi mu skóra-czy to może jeszcze pozostałość po narodzinach czy już alergia na Oilan który stosuje,bo szczerze czytałam różne opinie na temat tego środka...pomożecie rada?

zem3anlis7huurhv.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa te drugie zdjęcie bardziej oddaje ich podobiznę :D

Czarnaiwi super :D teraz trzymaj kciuki jutro za nas ;D

Ja dziś idę do ginekologa, już z góry wiem jak będzie słabo :D ale... trudno.

Mój mały książę już nie jest taki mały :D miałam kryzys - serio! - z ubrankami. Pokupowaliśmy rozmiar 50... Miałam baaardzo mało sztuk 56... I wiele z 50 już jest dawno za małych, a te z h&m się rozciągnęły. Przegrzebałam szafę i dom, no 56 prawie nie mam... Ale mąż wyciągnął przypadkiem 62.... I te 62 jest dobre :P więc problem z głowy. Mały na dzień dzisiejszy ma 4kg i 59 cm :D od urodzenia 9cm urósł !! Jak ja chce by został taki mały na wieczność :P mój, taki przytulak hahaha :D

A jak Wasze dzieciaki?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Dziewczynki mój Nikoś ma 1 tydzień i 3 dni i na cialku-glownie brzuszek,stopki,kark,rączka schodzi mu skóra-czy to może jeszcze pozostałość po narodzinach czy już alergia na Oilan który stosuje,bo szczerze czytałam różne opinie na temat tego środka...pomożecie rada?
    a smarujesz olejkiem ze słodkich migdałów? :) to podobno tak jest jeszcze po porodzie z tego co czytałam

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Super wieści .
    A jak u Was? Po żółtaczce nie ma śladu?
    Dalej karmisz z zegarkiem co 3 godziny?

Seli
    Powodzenia dziś, kciuki za Ciebie . Powodzenia jutro,kciuki za Gabrysia .

Fakt rosną dzieci szybko. Za szybko.
    Ja na dziś zaplanowałam przebranie komody z ubraniam bo już widzę,że niektore bodziaczki na 56 zsuwają się z ramionek i pajace za krótkie w nogawkach się robią za to na oko widzę,że niektóre 62 już by były ok. Muszę posegregować by nie przegapić ..zaraz wyrośnie i pewnie i tak wiele rzeczy nie zdarzy ubrać a na62 mam cudne ubranka bo najwięcej kupowałam:) będziemy się stroić.

Niecierpliwaona
    Widać lepiej na tym zdjęciu dziewczynki, ale są troszkę inne. Obstawiam,że na tym drugim od lewej teraz jest Ola i potem Zosia. Zgadłam?

My po spacerku dłuższym .nawet względnie ciepło dziś ,mały pospał a ja pozałatwiałam parę spraw na mieście m.in zaniosłam zdjęcia na dzień babci i dziadka do wywołania. Mały pod muszka ,córka tez wystrojona. Amotorska fota ale fajnie wyszła:). Ramki odbiorę dziś ,przyszła paczka ,czekoladki mam ,jeszcze kwiatki kupimy i wybieramy się w poniedziałek pierwszy raz do dziadków :)

Z racji tego ,że mały fajnie przybiera pozwoliłam dziś sobie w nocy nie nastawiać budzika na karmienie co 2 godziny tylko zdałam się na małego. Poza tym budzik na mnie tak nie działa jak synek. Budzik ze zmęczenia zdarzyło mi sie przespać a synek raz zajęczy nawet się nie rozreci z płaczem a ja już jestem na równych nogach..magia instynktu macierzyńskiego chyba:)
    I dzięki temu przespaliśmy dziś ciągiem 4 godziny. Wniosek z tego taki,że karmiąc na rzadanie miałabym świetne przespane nocki :)Potem już karmilismy sie normalnie i smok ciągle wypadał więc mialam niezła gimnastykę ale jestem nawet wyspana i inne spojrzenie na świat..mąż już mnie tak nie wkurza i całe szczęście bo siedzi w domu na zwolnieniu :)

Zrobił mi kawę z pianka cudnie wygląda ale już rano wypiłam jedną i się waham a to z ekspresu niby latte ale kopa ma.
    Mamy karmiące na ile kaw dziennie sobie pozwalacie?

Mojemu też łuszczyła się skóra na stopkach, pomogła kąpiel w emoliencie i smarowanie oliwka nivea baby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 12:29

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a dlaczego nie karmisz na zadanie?

Co do kawy to czasem wypije i 3... a zazwyczaj pol jednej ;p zalezy od cisnienia i pogody ;) jak np wypijesz zaraz po karmieniu albo w trakcie kp to przy kolejnym nie ma sladu tej kawy w mleku ;) poczytaj sobie hafija.pl

Moj robi ostatnio w ciagu dnia cycoze :D wisi i wisi ;) ale za to noca jest juz bardzo ladnie. Chyba wpadl w ten rytm.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycoze;)
    Karmie na żadanie ale nie rzadziej niż co 2 godziny takie dostałam zalecenie w szpitalu . Po pierwsze sporo spadł z wagi urodzeniowej,późno miałam pokarm. Po drugie po tej żółtaczce muszę częściej karmić by " wypłukać" resztę bilirubiny. Jeszcze jest trosze żółtawy na buźce. Pomaga na to fototerapia i częste karmienie piersią,wtedy jest więcej siusiu i kupek i bilirubina się wydala.Fototerapi w domu nie mam więc jedyne co mogę zrobić ze swojej strony to pilnować tych częstych karmien. Jak opanujemy całkowicie sytuację będę karmić na żadanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:03

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, u mnie noca jest tylko co 3h, w ciagu dnia to co 30 min, co godzina, co poltorej, roznie, ale raczej co 30-60 min :)

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoltaczki juz raczej nie ma, nie jest juz wogole zolta.
    W nocy pozwalam sobie na 1 dluzsza przerwe 4 godz, ale widze ze i tak moglaby dluzej pospac bo i tak ją budzę. A w dzień nadrabia, bo je częściej niz co 3 god, czasemmco godz, czasem co 2.

Maż wyjechał do Konina, teściowa pojechala z synkiem do rodziny do Nowej Soli, zotałysmy same do piątku..

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Rozumiem, u mnie noca jest tylko co 3h, w ciagu dnia to co 30 min, co godzina, co poltorej, roznie, ale raczej co 30-60 min :)
    To łakomczuszek z Gabrysia :) fajnie,że ma apetyt..ale pewnie i pieszczoch ..przy cycu mu się dobrze śpi. Mój też lubim ostatnio ciumka cyca i godzine.trochę piję trochę pośpi...pieszczoszek. ..a co ...nie ma jak u mamy :)Teraz też na rękach go usypiam,w łóżeczku się nie podobało u mamy lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:32

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Zoltaczki juz raczej nie ma, nie jest juz wogole zolta.
    W nocy pozwalam sobie na 1 dluzsza przerwe 4 godz, ale widze ze i tak moglaby dluzej pospac bo i tak ją budzę. A w dzień nadrabia, bo je częściej niz co 3 god, czasemmco godz, czasem co 2.

Maż wyjechał do Konina, teściowa pojechala z synkiem do rodziny do Nowej Soli, zotałysmy same do piątku..
    Babski czas:) fajnie. Odpoczniesz..tylko córa obiadu nie musisz robić :)sprzątać te, z grubsza ,korzystaj :)
    U mnie pranie czeka na powieszenie,kominiarz się po chacie kręci,obiad czas robić ..ale ja z synkiem.na rękach ...dupa tam reszta poczeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 13:37

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrys zasypia w lozeczku :) przy cycu jedynie noca ale pierwsze odlozenie jest z otwartymi oczkami :p teraz niby zamyka oczka przy cycu ale nie spi, nie da sie dzis odciagnac od cyca :D nie wiem jak zniesie moje wyjscie dzis :D

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:

Ale mocno mu schodzi czy tak delikatnie w różnych miejscach? Mojemu po porodzie łuszczyła się skóra w okolicach paszek, na rękach. Położna kazała smarować ciekłą parafiną i po kilku dniach przeszło.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niecierpliwa te drugie zdjęcie bardziej oddaje ich podobiznę :D

Czarnaiwi super :D teraz trzymaj kciuki jutro za nas ;D

Ja dziś idę do ginekologa, już z góry wiem jak będzie słabo :D ale... trudno.

Mój mały książę już nie jest taki mały :D miałam kryzys - serio! - z ubrankami. Pokupowaliśmy rozmiar 50... Miałam baaardzo mało sztuk 56... I wiele z 50 już jest dawno za małych, a te z h&m się rozciągnęły. Przegrzebałam szafę i dom, no 56 prawie nie mam... Ale mąż wyciągnął przypadkiem 62.... I te 62 jest dobre :P więc problem z głowy. Mały na dzień dzisiejszy ma 4kg i 59 cm :D od urodzenia 9cm urósł !! Jak ja chce by został taki mały na wieczność :P mój, taki przytulak hahaha :D

A jak Wasze dzieciaki?

Seli, powodzenia u gina.
    No to Gabryś ładnie urósł :-)
    Mój dziś kończy 4 tygodnie, urodził się 53 cm i ubranka 56 już zaczynają być na niego przyciasne. Karmimy go mm na żądanie i w nocy wychodzi tak co 3,5-4 h, a w dzień co 2,5-3 h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 15:07

Seli lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka a Ty jak sie czujesz?

Dzis jakies cisnienie jest, cmi mnie glowa i taka spiaca jestem... Nie chce mi sie isc do tego lekarza.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magdoczka a Ty jak sie czujesz?

Dzis jakies cisnienie jest, cmi mnie glowa i taka spiaca jestem... Nie chce mi sie isc do tego lekarza.

Ja dużo lepiej. Jestem w połowie kuracji antybiotykowej, piersi właściwie wróciły do normy, choć trochę wiszą :-p
    A psychicznie - to bez porównania. W końcu odżyłam :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to zauważyłam, że nie sprawdzają się u nas pajace welurowe. Młody ma po nich zawsze zaczerwienioną pupę, jakby powietrza nie przepuszczały, chociaż skład z metki to 75% bawełny i 25% poliestru. Ze zwykłymi bawełnianymi nie ma problemu.
    Trochę szkoda, bo kupiłam kilka takich ładniutkich grubszych pajaców i leżą praktycznie nieużywane.
    A Wy zakładacie swoich maluszkom takie pajace?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko body na dlugi rekaw i pielucha :p kupilam jakas pizamke ale jak podrosnie troszke.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka ja mam taki 1 welurowy pajac, w domu go nie uzywam,ale przydaje sie mi sie na wyjscia np do przychodni bo z reguly tam zimniej niz w domu a nie zakladam Małej nic pod niego. Ale nie zauwazyłam zaczerwienienia skory po tym pajacu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 17:21

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 919 920 921 922 923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ