*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Anutka dzieci teraz rosną swoim rytmem i ta data z 1 trymestru się liczy. Kiedyś ładnie którąś z dziewczyn napisała że przecież jak Ty przytyjesz to Ci lat nie przebywa ani nie ubywa. I tak jest teraz dziećmi.
-
nick nieaktualnyAnutka wrote:Dziwne czuli 27 stycznia a dzisiaj 19 to duza roznica
Tak jak Jonka mówi dzieci rosną w swoim tempie i data porodu jest zmienna.
A ja jestem tego dowodem- w 26 tyg wyszło z usg że mam termin 26stycznia. A wg pierwszego usg 7 stycznia -
Dziwne że Ci lekarz tak podaje. Ja mam datę wyznaczoną z usg pierwszego trymestru i z z om i nigdy więcej nie miałam daty zmienianej tylko słyszałam np że według pomiarów jest tydzień do tylu więc będzie drobna ale termin ten sam.
-
Ewelina88 wrote:Dziwne że Ci lekarz tak podaje. Ja mam datę wyznaczoną z usg pierwszego trymestru i z z om i nigdy więcej nie miałam daty zmienianej tylko słyszałam np że według pomiarów jest tydzień do tylu więc będzie drobna ale termin ten sam.
-
Anutka wrote:Chodze na nfz moze dlatego jakos inaczrj jest, wg usg mala jest 1 dzien do przodu
Ja też chodzę na NFZ i lekarz zawsze drukuje mi tabelkę z wymiarami dziecka i tam jest napisane, że jego wymiary odpowiadają temu i temu tygodniowi ciąży. Ale wymiary Malucha nie robią z niego starszego, po prostu wynika z nich, że dziecko jest duże/średnie/drobne i tyle.Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
ania_29 wrote:
Wiki oby się laleczka odkręciłaA jak Twoje plecki?
Pytałam dr i mówiła, że tak już mi może zostać do końca. Chyba że zejdzie w dół, czego jednak nie chcę, bo to będzie znaczyło, że zniża się do kanału rodnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:38
www.styczniowki2015.phorum.pl -
jonka91 wrote:Jestem mandarynkożercą!!!!
Zjadłąm prawie kilogram i ciągle mi mało!jonka91, agnesik lubią tę wiadomość
-
Wiki czyli to corcia wpycha Ci się między zebra? Bo ja czasem mam taki ból po prawej stronie wtedy jak się wierci i wydaje mi się że raczke tam wpycha. Jak się porusze to jest jeszcze gorzej.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Witam się pięknie
Nadrobić Was po całym dniu to normalnie wyczyn
A ja dziś poczułam piękną pogodę i zaszalałam na ogrodzie- pozbyłam się zielska, wsadziłam cebule kwiatowe żeby wiosną jakoś tam wyglądało, bo raczej czasu na ogród nie będzie, a że energii trochę zostało to pozgrabiałam liście... a teraz wszystko mnie boliJutro powrót do leniuchowania
Już wiem czym były moje ostatnie skurcze po lewej stronie brzucha...otóż zwyczajna kolka jelitowa. A ja z bólu umierałam. Teraz jestem przerażona jak bardzo musi dzieci boleć taka kolka...
Jonka, ja też pochłaniam mandarynki kilogramamiszpilka, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Rastafanko lubię za ogródek, moj czeka az maz, pogoda i moja energia trafia na wspolny moment :)jedne kwiaty trezba wykopac inne wkopac a chwasty to nawet komentarza nie wymagaja, mam nadzieje, ze na wiosne jak mi dziec usnie to go gdzies w cieniu postawie a sama coś zrobie (wiem jestem naiwna)
a dzis udalo mi sie 4 moje otwory strzelnicze, czytaj okna, umyc, mężuś rano zdjal firanki i zasłonki a przed chwila powiesil, a jutro zobacyzmy czy 4 okna to przegiecie i nalezało umyc dwa na jeden dzien