X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie ok, zobaczysz....

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Melula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    Noc była ciężka. Ciężko spać, kręcę się więc raz na jeden, raz na drugi bok - bo biodra zaczynają boleć, jak się tak leży i leży - masakra. Wcześniej nie miałam takiego problemu, a też spałam na boku i na brzuchu.
    Plan na dziś - sprzątanie, bo na weekend mamy gości, a moja mama jest wymagająca he he he

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6-9 listopada w C&A jest -50 zl na kurtki, plaszcze damskie i meskie... informacjnie tylko bo wiem ze niektore szukaja ciazowych.

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq moj synus tez mi nocne czuwanie zafundowal, na prawym boku nawalanie ponizej zeber na lewym ponad biodrem, nie wiem ile mu to zajelo, bo dopiero po 4 zerknelam na zegarek w tel

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki czekam na info i kciuki zaciskam

Ag dzieki, moja z bonprix ma byc dzis lub jutro, ale kto wie czy nie skorzystam jak zobacze na zywo :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka ano coraz ciężej znosi się "wygibasy" maleństw.........

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupiłam w lidlu softshell o coś takiego tylko różową
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05f736fbb11d.jpg
    Mam w niej sporo luzu na brzuszek generalnie wygląda ok i myślę że wystarczy na zimę jak później będzie za duża to sprzedam oddam.
    Trzymam kciukasy, zjem i spadam na miasto do SH I KRUSu. Te Panie w tym SH pewnie sobie myślą że nie mam co robić ;p chyba codziennie tak zaglądam.
    Wczoraj moja siostra kupiła sobie 2 extra sukienki pracuje w hotelu i wygląda w nich przepięknie ale tak to jest jak się nosi r 36 albo i mniej.

Miłego dnia! Nie przemęczajcie sie za mocno ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 08:46

szpilka lubi tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    szpilka ano coraz ciężej znosi się "wygibasy" maleństw.........

mnie to dziecko zdumiewa czasem pozycjami w jakich go czuje, naprawde nie wiem jak to się kreci ale niezły jest:)

szpilka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mnie to dziecko zdumiewa czasem pozycjami w jakich go czuje, naprawde nie wiem jak to się kreci ale niezły jest:)
    A moja mala od kiedy sie odwroci.a to nie daje tak czadu, kreci sie, ale nie kopie jakos mocno i ruchy czuje pod cyckami albo nad pipa :-) :-)

Becia81, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja o dziwo od kiedy w górach halny - dzięki czemu w Krakowie wietrznie i cieplutko, przesypiam całą noc, z jedną pobudką na sikanie. Do tej pory wstawałam siku nawet 3-4 razy, później nie mogłam zasnąć i miałam lekki sen. wstawałam razem z mężem przed 6 i nie mogłam już spać. a dziś i wczoraj zupełna odmiana... podoba mi się to.

Wczoraj byłam na gimnastyce w ramach szkoły rodzenia, poćwiczyłam trochę i czuję się dobrze, jakby plecy już nie bolą, także zamierzam chodzić na wszystkie zajęcia i samam w domu ćwiczyć, bo do tej pory, gdy jeszcze pracowałam brakowało mi doby :)

Miłego dnia dla wszystkich!!!

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku u mnie w tym momencie nad pępkiem "wylazła" heee.........:( ale boli.......

Ag... lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę ćwiczeń.......;)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra skąd masz taką duzą rozbieżność w suwaczkach?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0d02cc6318.png

No. To pierwszy cel osiągnięty! Następny 33 tydzień :)

Ja w nocy tez kiepsko. Poce się jak prosie. Okna otwarte w sypialni, chłop przykryty po uszy a ja rozwalona leżę bez kołdry. Sikanie. Potem ból pleców. Jakieś niespokojne nogi. Pragnienie. Szymuś nawet grzeczny. Różnie go czuje, wczoraj uczucie podobne do tego na początku - takie laskotki i bulgotanie. Raz czuje po prawej, raz po lewej, ale najczęściej nad spojeniem.
    15 min temu cos tam podskakiwał i chyba śpi. - poprawka - nie spi! Gmera delikatnie ;)

PS celem mężczyzny jest wybudować dom, posadzić drzewo i spłodzić syna. A potem .... Ty kobieto sprzątaj, podlewaj i wychowuj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:08

agnesik, Ag..., Malenq, Kawa, polaola, Gwiazdeczka27, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Donoszoną liczycie że 37 tydzień czy 38? Jak to jest? Bo mi gin teoretycznie stwierdziła że donoszona jest jak się zacznie 37 tydzień, wizytę mam 36 + 6 dni i wtedy będzie decydowała o zdjęciu szwu i może się Mały rodzić. A z kolei Belly pokazuje że jak się skończy 37 to jest donoszona. I nie wiem jak to interpretować.
    Teoretycznie ciąża donoszona jest wraz z końcem 38 tygodnia, ale inaczej ma się sprawa z ciążą zagrożoną. Wtedy są mniejsze wymagania, mi gin powiedział, że mam donosić do końca 36 tc i to będzie wg niego ok. Nie wiem czy planuje wtedy zdjąć pessar, ale to będzie połowa grudnia. Poproszę go by może zdjął pessar po świętach, bo nie uśmiecha mi sie porodówka w wigilię.

Ag..., Malenq, szpilka, Martaaa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciążą zagrożoną to wogole te suwaczki wszystkie mogą się schować- każdy dzien sie liczy i taka jest prawda.

Zielarka mowilas kiedys ze u Ciebie kazdy dzien po 36tc bedzie jako bonus wiec moze nie bedzie go za wczesnie sciągal skoro mala nie bedzie sie silą wydzierać na zew i zostawi go na po swietach zeby jednak posiedziala tak dlugo jak sie da;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:14

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    W końcu się w miarę wyspałam, mimo czterokrotnego szturchania mokrym nosem Łaciatej ;) Nie wiem czemu to do mnie przychodzi a nie do męża ;)

A teraz pierwszy raz od dawna mam wrażenie że dostanę okres. Mam nadzieję że zaraz ból sobie pójdzie... :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniu ja z takim wrażeniem "żyłam" przez ostatnie kilka dni i dowiedziałam się że to od zapalenia pęcherza.........tak samo powiedziałam ginowi: "że gdybym nie wiedziała, że jestem w ciąży, to myślałabym że zbliża się okres, albo owulacja".....
    mam nadzieję, ze u Ciebie to jednorazowe napieranie maleństwa...bo i tak może być...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Dzięki dziewczyny, zamówienie u tego r_p już złożyłam, przesyłkę pewnie dostanę dopiero w poniedziałek, chyba że pocztex się uwinie wcześniej. :)

Z tych dobrych wieści (jak dla mnie) :P dziś albo jutro ma przyjść mi zamówienie z Bonprixu, ale kurtkę i tak muszę jakąś ciążową dokupić bo w futrze brzuchola pewnie nie zapnę :)

U mnie ze snem na boku ciężko, mam zawsze wrażenie jakbym uciskała/podduszała małą, bo "gmera" mi wtedy w boku czy pachwinach z obu stron jednocześnie.. do tego stopnia natarczywie że spać się nie da. Tak więc całą noc obracam się z boku na bok..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa do 18 grudnia moze dasz rade:) ja nie kupuje ciazowej bo i tak nie mge wychodzic a kozuszek mam wiązany paskiem w razie czego.
    Wczoraj dostalam zamowienie z Zary, min sukienke koszulową wełnianą ( fajna bedzie do karmienia) ale narazie wyglądam z tym brzuchalem jak w koszuli męza:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:30

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ