X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A ja właśnie w sh kupiłam otulacz za 2 zł. Niby dla chłopca niebieski w gwiazdy ale ciepły polarowy to wzięłam. Drugi był w auta to tak średnio. W piątek jest dostawa i wszystko po 5 zł i jak będzie jakiś fajny to jak którąś chce mogę wziąć. Jak się nie spodoba to zawsze ktoś inny się znajdzie. U mnie zawsze tego pełno.

Ja poproszę jak by Ci się w oczy rzucił taki na chłopaka.

Pisze 3 raz posta 2 mi się usunęły a były bardzo bardzo bardzo długie..
    Nie mam sił pisać znowu więc w skrócie napisze:
    Teściowie WRÓCILI
    SĄ spoko nie narzekam, ale chce już się wyprowadzić.
    Miałam zabiegany dzień pranie, sprzątanie łażenie po sklepach kilka h, padam na twarz.
    Narzekałam też na brata mojego M jaką to ma żonę wiedźmę, jaki jest oszczędny i nieporadny. Ma 1,5 roczna córkę i jest po prostu beznadziejny ale nie mam siły tego opisywać i całej tej chorej sytuacji może jutro ;/ W tej chwili kolokwialnie mówiąc CHUJ MU W DUPĘ.
    W telewizji nic nie leci, nawet nie ma przy czym się zrelaksować, pozostaje Top Chef ale to akurat łubie;)) jutro idę atakować KRUS, jest któraś z Was może ubezpieczona w tej instytucji?

Wiki81 trzymam kciuki żeby się odwinęła, mój lekarz ostatnio powiedział że niby się o tym się nie mówi ale lekarze zawsze zwracają uwagę czy pępowiny nie ma wokoło szyjki, i że trzeba to po prostu kontrolować. Więc kciukasy mam mocno zaciśnięte.

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rzuciłam się na robienie oleju do masażu, miałam kostkę masła kakaowego i olej arganowy. Niezbyt lubię zapach oleju arganowego a masło kakaowe samo w sobie jest twarde. Roztopiłam masło, dolałam oleju i czekam jaka będzie konsystencja po stężeniu. Zapach kakaowy dominuje więc juz jestem zadowolona :D
    Kurcze, masować się muszę, smarować regularnie, brzuch rośnie z dnia na dzień, normalnie nie nadążam już za nim. Nie wiem jak to będzie wyglądać przed porodem... :/
    Mi dziś zostało 70 dni do terminu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:18

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mi dziś zostało 70 dni do terminu :)
    A mi, wg terminu OM, 58 dni... Ło matko!

zielarka, nix, anadyjka, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A mi, wg terminu OM, 58 dni... Ło matko!

A do donoszonej 37:D!!!!

nix, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwielbiałam robić sobie peeling z czarnej fusiastej kawy i olowy z oliwek, działał oczywiście pobudzająco a jaka po nim była piękna,gładka i jędrna skóra. Po urodzeniu i po połogu zrobie sobie taki dzień' a raczej chwilkę domowego spa :-)

U mnie o ile dobrze policzyłam to 53 do ciąży donoszonej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:49

mhsvp07w3ex0n696.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostało 60 :/

Dziewczyny będziecie ze mnie dumne, po raz pierwszy nie zrobiłam przez cały dzień nic! Ale to kompletnie nic :) do 13.30 leżałam w pościeli a potem złożyłam łóżko i zalegałam pod kocem :) maciczka szaleje więc chyba trzeba się w końcu przyzwyczaić :/ nie pogniewalabym się gdyby tak za jakiś czas szyjka skróciłaby się choć trochę bo jak znam życie to frania do samego końca będzie długa i twarda i znów te super przyjemne masazyki szyjki na skurczach przede mną :/ brrrrrrrr

Wikus koniecznie jutro daj znać jak po usg :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi chyba zaraz pępek rozerwie. :D
    Młoda się rozpycha. :)
    Burzuch mam jakiś zdeformowany. :)
    Chyba widzę główkę. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:03

Ag..., anadyjka, Paula44, jonka91, agnesik, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię dość duże zamówienie na allegro, użytkownik r_p77 był ok? bo wydaje mi się że któraś go chyba polecała? albo podobny login??

p.s i co od niego brałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:09

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa ja kupowałam, wszystko ok. Pieluchy, laktator, jakieś prześcieradła chyba okrycia kapielowe i nie pamiętam reszty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszoną liczycie że 37 tydzień czy 38? Jak to jest? Bo mi gin teoretycznie stwierdziła że donoszona jest jak się zacznie 37 tydzień, wizytę mam 36 + 6 dni i wtedy będzie decydowała o zdjęciu szwu i może się Mały rodzić. A z kolei Belly pokazuje że jak się skończy 37 to jest donoszona. I nie wiem jak to interpretować.

relgh371rphwpz6l.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po skonczonym 36 tc mozna rodzic w kazdym szpitalu czyli od 37, a belly pewnie zaklada 2 przed terminem, ktore sa juz uwazane za przypadajace w terminie. Nie martw sie lekarz wie co robi

zrobilam sobie wieczor dobroci dla kregoslupa i polozylam sie w wannie na boku zanurzajac brzuch, prawie jak na basenie

wiem wiem prawie robi wielka roznice

Martaaa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa - 37 tydzień ciąży - wraz z końcem tego tygodnia będzie można powiedzieć, że jest to ciąża donoszona, a więc dziecko jest już zupełnie przygotowane do życia pozałonowego. Oczywiście największą tajemnicą jest to, kiedy zacznie się poród :P

Twój lekarz może określić, czy szyjka macicy jest już gotowa, sprawdzając jej rozwarcie. Ale nawet jeśli tak, to w dalszym ciągu nic nie wiadomo. Szyjka może być zamknięta rano przy badaniu, a już w południe może się otworzyć i tak rozpocznie się akcja porodowa :)

2z4h8x4.jpg

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:43

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....po ciężkiej nocy........

Kawa ja też zamawiałam, podobnie jak Anutka.........polecam

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowki wstawac :-). Gimnastyka dzidziusiow :-) :-)

Malenq lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka u mnie gimnastyka małej była przed 5tą :P

Anutka, agnesik lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski! A mnie od wczoraj coś przeziębienie pobiera,bolą mnie plecy,rece,nogi,mam 37 temperaturę i żołądek tez jakoś daje znac o sobie.Zadzwonię po 8.do połoznej co mogę wziąć.W nocy się budziłam co chwilę, nawet poduszkę ciążową wywaliłam,bo stwierdziłam,ze może na płasko będzie lepiej.A na 10.45 idę do okulisty,ma się wypowiedzieć w sprawie cc :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miec jutro badania w klinice okulistycznej w zwiazku z moją jaskrą ( a wlasciwie obserwacją w jej kierunku) w maju zapomnialam o badaniach a teraz nie dam rady:/ ostatni raz bylam rok temu.
    Niestety takie badania to caly dzien biegania od pokoju do pokoju wiec nie ma szans- ciekawe jak to wpłynie u mnie na porod:/

a ja sie witam z 80% suwaczkiem:) spałam jak zabita cała noc i rano mąż tak na mnie patrzy i mowi: męczy Cie ta ciąża, co?? a ja zdziwiona mowie nooo raczej- ale skad takie stwierdzenie? a bo lezysz caly dzien, spisz a i w nocy się nie ruszysz nawet:)

wczoraj wrocil z pracy taki wykonczony ze stwierdzil ze szukamy mieszkania w Krk, on juz wszystko policzyl i za rok to juz napewno nie bedziemy tu mieszkac...a takie mamy ladne mieszkanko...nowe napewno urządzimy tak samo:D
    no ale ma racje- dojezdza dziennie 70km w 1 strone:/

a z nowych dolegliwosci u mnie to strasznie " spłycił" mi się oddech- nie moge głębokiego oddechu wziąc:/ witajcie kolejne dolegliwosci. wydaje sie ze do kompletu czekam na zgage tylko, pfu pfu odpukac:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja byłam rano na badaniu krwi, oddalam siuśki, dodatkowo zmusiłam syna i męża do oddania tez i przyjechałam na USG. Lekarz przyjmuje id 9 ale mnie zapisał na 8:15 wiec czekam, tylko ze go nie na a gabinet zamknięty. Ciekawe czy nie zapomniał. Oby było dobrze.

Paula44 lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki daj znać- bedzie dobrze:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ