*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina88 wrote:A ja właśnie w sh kupiłam otulacz za 2 zł. Niby dla chłopca niebieski w gwiazdy ale ciepły polarowy to wzięłam. Drugi był w auta to tak średnio. W piątek jest dostawa i wszystko po 5 zł i jak będzie jakiś fajny to jak którąś chce mogę wziąć. Jak się nie spodoba to zawsze ktoś inny się znajdzie. U mnie zawsze tego pełno.
Ja poproszę jak by Ci się w oczy rzucił taki na chłopaka.
Pisze 3 raz posta 2 mi się usunęły a były bardzo bardzo bardzo długie..
Nie mam sił pisać znowu więc w skrócie napisze:
Teściowie WRÓCILI
SĄ spoko nie narzekam, ale chce już się wyprowadzić.
Miałam zabiegany dzień pranie, sprzątanie łażenie po sklepach kilka h, padam na twarz.
Narzekałam też na brata mojego M jaką to ma żonę wiedźmę, jaki jest oszczędny i nieporadny. Ma 1,5 roczna córkę i jest po prostu beznadziejny ale nie mam siły tego opisywać i całej tej chorej sytuacji może jutro ;/ W tej chwili kolokwialnie mówiąc CHUJ MU W DUPĘ.
W telewizji nic nie leci, nawet nie ma przy czym się zrelaksować, pozostaje Top Chef ale to akurat łubie;)) jutro idę atakować KRUS, jest któraś z Was może ubezpieczona w tej instytucji?
Wiki81 trzymam kciuki żeby się odwinęła, mój lekarz ostatnio powiedział że niby się o tym się nie mówi ale lekarze zawsze zwracają uwagę czy pępowiny nie ma wokoło szyjki, i że trzeba to po prostu kontrolować. Więc kciukasy mam mocno zaciśnięte.Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś rzuciłam się na robienie oleju do masażu, miałam kostkę masła kakaowego i olej arganowy. Niezbyt lubię zapach oleju arganowego a masło kakaowe samo w sobie jest twarde. Roztopiłam masło, dolałam oleju i czekam jaka będzie konsystencja po stężeniu. Zapach kakaowy dominuje więc juz jestem zadowolona
Kurcze, masować się muszę, smarować regularnie, brzuch rośnie z dnia na dzień, normalnie nie nadążam już za nim. Nie wiem jak to będzie wyglądać przed porodem...
Mi dziś zostało 70 dni do terminuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:18
nix lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze uwielbiałam robić sobie peeling z czarnej fusiastej kawy i olowy z oliwek, działał oczywiście pobudzająco a jaka po nim była piękna,gładka i jędrna skóra. Po urodzeniu i po połogu zrobie sobie taki dzień' a raczej chwilkę domowego spa
U mnie o ile dobrze policzyłam to 53 do ciąży donoszonejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:49
-
Mnie zostało 60
Dziewczyny będziecie ze mnie dumne, po raz pierwszy nie zrobiłam przez cały dzień nic! Ale to kompletnie nicdo 13.30 leżałam w pościeli a potem złożyłam łóżko i zalegałam pod kocem
maciczka szaleje więc chyba trzeba się w końcu przyzwyczaić
nie pogniewalabym się gdyby tak za jakiś czas szyjka skróciłaby się choć trochę bo jak znam życie to frania do samego końca będzie długa i twarda i znów te super przyjemne masazyki szyjki na skurczach przede mną
brrrrrrrr
Wikus koniecznie jutro daj znać jak po usg -
nick nieaktualny
-
Donoszoną liczycie że 37 tydzień czy 38? Jak to jest? Bo mi gin teoretycznie stwierdziła że donoszona jest jak się zacznie 37 tydzień, wizytę mam 36 + 6 dni i wtedy będzie decydowała o zdjęciu szwu i może się Mały rodzić. A z kolei Belly pokazuje że jak się skończy 37 to jest donoszona. I nie wiem jak to interpretować.
-
Chyba po skonczonym 36 tc mozna rodzic w kazdym szpitalu czyli od 37, a belly pewnie zaklada 2 przed terminem, ktore sa juz uwazane za przypadajace w terminie. Nie martw sie lekarz wie co robi
zrobilam sobie wieczor dobroci dla kregoslupa i polozylam sie w wannie na boku zanurzajac brzuch, prawie jak na basenie
wiem wiem prawie robi wielka rozniceMartaaa lubi tę wiadomość
-
Martaaa - 37 tydzień ciąży - wraz z końcem tego tygodnia będzie można powiedzieć, że jest to ciąża donoszona, a więc dziecko jest już zupełnie przygotowane do życia pozałonowego. Oczywiście największą tajemnicą jest to, kiedy zacznie się poród
Twój lekarz może określić, czy szyjka macicy jest już gotowa, sprawdzając jej rozwarcie. Ale nawet jeśli tak, to w dalszym ciągu nic nie wiadomo. Szyjka może być zamknięta rano przy badaniu, a już w południe może się otworzyć i tak rozpocznie się akcja porodowa
"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Laski! A mnie od wczoraj coś przeziębienie pobiera,bolą mnie plecy,rece,nogi,mam 37 temperaturę i żołądek tez jakoś daje znac o sobie.Zadzwonię po 8.do połoznej co mogę wziąć.W nocy się budziłam co chwilę, nawet poduszkę ciążową wywaliłam,bo stwierdziłam,ze może na płasko będzie lepiej.A na 10.45 idę do okulisty,ma się wypowiedzieć w sprawie cc
-
Ja mialam miec jutro badania w klinice okulistycznej w zwiazku z moją jaskrą ( a wlasciwie obserwacją w jej kierunku) w maju zapomnialam o badaniach a teraz nie dam rady:/ ostatni raz bylam rok temu.
Niestety takie badania to caly dzien biegania od pokoju do pokoju wiec nie ma szans- ciekawe jak to wpłynie u mnie na porod:/
a ja sie witam z 80% suwaczkiem:) spałam jak zabita cała noc i rano mąż tak na mnie patrzy i mowi: męczy Cie ta ciąża, co?? a ja zdziwiona mowie nooo raczej- ale skad takie stwierdzenie? a bo lezysz caly dzien, spisz a i w nocy się nie ruszysz nawet:)
wczoraj wrocil z pracy taki wykonczony ze stwierdzil ze szukamy mieszkania w Krk, on juz wszystko policzyl i za rok to juz napewno nie bedziemy tu mieszkac...a takie mamy ladne mieszkanko...nowe napewno urządzimy tak samo:D
no ale ma racje- dojezdza dziennie 70km w 1 strone:/
a z nowych dolegliwosci u mnie to strasznie " spłycił" mi się oddech- nie moge głębokiego oddechu wziąc:/ witajcie kolejne dolegliwosci. wydaje sie ze do kompletu czekam na zgage tylko, pfu pfu odpukac:DWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:59
-
Witajcie.
Ja byłam rano na badaniu krwi, oddalam siuśki, dodatkowo zmusiłam syna i męża do oddania tez i przyjechałam na USG. Lekarz przyjmuje id 9 ale mnie zapisał na 8:15 wiec czekam, tylko ze go nie na a gabinet zamknięty. Ciekawe czy nie zapomniał. Oby było dobrze.Paula44 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl