Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A ja właśnie w sh kupiłam otulacz za 2 zł. Niby dla chłopca niebieski w gwiazdy ale ciepły polarowy to wzięłam. Drugi był w auta to tak średnio. W piątek jest dostawa i wszystko po 5 zł i jak będzie jakiś fajny to jak którąś chce mogę wziąć. Jak się nie spodoba to zawsze ktoś inny się znajdzie. U mnie zawsze tego pełno.

Ja poproszę jak by Ci się w oczy rzucił taki na chłopaka.

Pisze 3 raz posta 2 mi się usunęły a były bardzo bardzo bardzo długie..
    Nie mam sił pisać znowu więc w skrócie napisze:
    Teściowie WRÓCILI
    SĄ spoko nie narzekam, ale chce już się wyprowadzić.
    Miałam zabiegany dzień pranie, sprzątanie łażenie po sklepach kilka h, padam na twarz.
    Narzekałam też na brata mojego M jaką to ma żonę wiedźmę, jaki jest oszczędny i nieporadny. Ma 1,5 roczna córkę i jest po prostu beznadziejny ale nie mam siły tego opisywać i całej tej chorej sytuacji może jutro ;/ W tej chwili kolokwialnie mówiąc CHUJ MU W DUPĘ.
    W telewizji nic nie leci, nawet nie ma przy czym się zrelaksować, pozostaje Top Chef ale to akurat łubie;)) jutro idę atakować KRUS, jest któraś z Was może ubezpieczona w tej instytucji?

Wiki81 trzymam kciuki żeby się odwinęła, mój lekarz ostatnio powiedział że niby się o tym się nie mówi ale lekarze zawsze zwracają uwagę czy pępowiny nie ma wokoło szyjki, i że trzeba to po prostu kontrolować. Więc kciukasy mam mocno zaciśnięte.

Wiki81, Ewelina88 lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś rzuciłam się na robienie oleju do masażu, miałam kostkę masła kakaowego i olej arganowy. Niezbyt lubię zapach oleju arganowego a masło kakaowe samo w sobie jest twarde. Roztopiłam masło, dolałam oleju i czekam jaka będzie konsystencja po stężeniu. Zapach kakaowy dominuje więc juz jestem zadowolona :D
    Kurcze, masować się muszę, smarować regularnie, brzuch rośnie z dnia na dzień, normalnie nie nadążam już za nim. Nie wiem jak to będzie wyglądać przed porodem... :/
    Mi dziś zostało 70 dni do terminu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:18

nix lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mi dziś zostało 70 dni do terminu :)
    A mi, wg terminu OM, 58 dni... Ło matko!

zielarka, nix, anadyjka, jonka91, Anutka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    A mi, wg terminu OM, 58 dni... Ło matko!

A do donoszonej 37:D!!!!

nix, jonka91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwielbiałam robić sobie peeling z czarnej fusiastej kawy i olowy z oliwek, działał oczywiście pobudzająco a jaka po nim była piękna,gładka i jędrna skóra. Po urodzeniu i po połogu zrobie sobie taki dzień' a raczej chwilkę domowego spa :-)

U mnie o ile dobrze policzyłam to 53 do ciąży donoszonej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 21:49

mhsvp07w3ex0n696.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zostało 60 :/

Dziewczyny będziecie ze mnie dumne, po raz pierwszy nie zrobiłam przez cały dzień nic! Ale to kompletnie nic :) do 13.30 leżałam w pościeli a potem złożyłam łóżko i zalegałam pod kocem :) maciczka szaleje więc chyba trzeba się w końcu przyzwyczaić :/ nie pogniewalabym się gdyby tak za jakiś czas szyjka skróciłaby się choć trochę bo jak znam życie to frania do samego końca będzie długa i twarda i znów te super przyjemne masazyki szyjki na skurczach przede mną :/ brrrrrrrr

Wikus koniecznie jutro daj znać jak po usg :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi chyba zaraz pępek rozerwie. :D
    Młoda się rozpycha. :)
    Burzuch mam jakiś zdeformowany. :)
    Chyba widzę główkę. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:03

Ag..., anadyjka, nick nieaktualny, jonka91, agnesik, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny robię dość duże zamówienie na allegro, użytkownik r_p77 był ok? bo wydaje mi się że któraś go chyba polecała? albo podobny login??

p.s i co od niego brałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 22:09

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawa ja kupowałam, wszystko ok. Pieluchy, laktator, jakieś prześcieradła chyba okrycia kapielowe i nie pamiętam reszty:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donoszoną liczycie że 37 tydzień czy 38? Jak to jest? Bo mi gin teoretycznie stwierdziła że donoszona jest jak się zacznie 37 tydzień, wizytę mam 36 + 6 dni i wtedy będzie decydowała o zdjęciu szwu i może się Mały rodzić. A z kolei Belly pokazuje że jak się skończy 37 to jest donoszona. I nie wiem jak to interpretować.

relgh371rphwpz6l.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po skonczonym 36 tc mozna rodzic w kazdym szpitalu czyli od 37, a belly pewnie zaklada 2 przed terminem, ktore sa juz uwazane za przypadajace w terminie. Nie martw sie lekarz wie co robi

zrobilam sobie wieczor dobroci dla kregoslupa i polozylam sie w wannie na boku zanurzajac brzuch, prawie jak na basenie

wiem wiem prawie robi wielka roznice

Martaaa lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • anadyjka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa - 37 tydzień ciąży - wraz z końcem tego tygodnia będzie można powiedzieć, że jest to ciąża donoszona, a więc dziecko jest już zupełnie przygotowane do życia pozałonowego. Oczywiście największą tajemnicą jest to, kiedy zacznie się poród :P

Twój lekarz może określić, czy szyjka macicy jest już gotowa, sprawdzając jej rozwarcie. Ale nawet jeśli tak, to w dalszym ciągu nic nie wiadomo. Szyjka może być zamknięta rano przy badaniu, a już w południe może się otworzyć i tak rozpocznie się akcja porodowa :)

2z4h8x4.jpg

"Najpiękniejszym klejnotem jaki kiedykolwiek włożysz na szyję, są rączki Twojego dziecka"
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 18:43

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....po ciężkiej nocy........

Kawa ja też zamawiałam, podobnie jak Anutka.........polecam

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowki wstawac :-). Gimnastyka dzidziusiow :-) :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka u mnie gimnastyka małej była przed 5tą :P

Anutka, agnesik lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski! A mnie od wczoraj coś przeziębienie pobiera,bolą mnie plecy,rece,nogi,mam 37 temperaturę i żołądek tez jakoś daje znac o sobie.Zadzwonię po 8.do połoznej co mogę wziąć.W nocy się budziłam co chwilę, nawet poduszkę ciążową wywaliłam,bo stwierdziłam,ze może na płasko będzie lepiej.A na 10.45 idę do okulisty,ma się wypowiedzieć w sprawie cc :)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam miec jutro badania w klinice okulistycznej w zwiazku z moją jaskrą ( a wlasciwie obserwacją w jej kierunku) w maju zapomnialam o badaniach a teraz nie dam rady:/ ostatni raz bylam rok temu.
    Niestety takie badania to caly dzien biegania od pokoju do pokoju wiec nie ma szans- ciekawe jak to wpłynie u mnie na porod:/

a ja sie witam z 80% suwaczkiem:) spałam jak zabita cała noc i rano mąż tak na mnie patrzy i mowi: męczy Cie ta ciąża, co?? a ja zdziwiona mowie nooo raczej- ale skad takie stwierdzenie? a bo lezysz caly dzien, spisz a i w nocy się nie ruszysz nawet:)

wczoraj wrocil z pracy taki wykonczony ze stwierdzil ze szukamy mieszkania w Krk, on juz wszystko policzyl i za rok to juz napewno nie bedziemy tu mieszkac...a takie mamy ladne mieszkanko...nowe napewno urządzimy tak samo:D
    no ale ma racje- dojezdza dziennie 70km w 1 strone:/

a z nowych dolegliwosci u mnie to strasznie " spłycił" mi się oddech- nie moge głębokiego oddechu wziąc:/ witajcie kolejne dolegliwosci. wydaje sie ze do kompletu czekam na zgage tylko, pfu pfu odpukac:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 07:59

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Ja byłam rano na badaniu krwi, oddalam siuśki, dodatkowo zmusiłam syna i męża do oddania tez i przyjechałam na USG. Lekarz przyjmuje id 9 ale mnie zapisał na 8:15 wiec czekam, tylko ze go nie na a gabinet zamknięty. Ciekawe czy nie zapomniał. Oby było dobrze.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki daj znać- bedzie dobrze:)

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ