X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie przeczytałam o podkładach porodowych Bella Mamma
    "Podkłady jak widać na zdjęciu są dosyć grube. Nie są wyprofilowane i nie posiadają paska kleju, co tym samym sprawia, że mogą się przesuwać. Podczas noszenia już po krótkim czasie rolują się na środku, zmniejszając w ten sposób powierzchnię podkładu, który ma zabezpieczać przed przeciekaniem."

tu dziewczyna porównuje Belle i Canpola:
    http://inspiracjeonline.pl/podklady-poporodowe-porownanie-dwoch-marek/
    ponoc Canpol dużo lepszy aaa już zamówiłam belle..

isabelle lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    "Podkłady jak widać na zdjęciu są dosyć grube. Nie są wyprofilowane i nie posiadają paska kleju, co tym samym sprawia, że mogą się przesuwać. Podczas noszenia już po krótkim czasie rolują się na środku, zmniejszając w ten sposób powierzchnię podkładu, który ma zabezpieczać przed przeciekaniem."

mam i te i te. Prawda jest taka ze ten pasek kleju moze byc niepotrzebny skoro stylem " na gejsze" popierdzielasz bez majtek trzyajac to miedzy nogami tylko:)

zielarka, Agus89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja się zastanawiam czy nie kupić zwykłej bawełnianej wyciętej koszulki do szpitala, bo spodnie piżamowe miałabym z orseya, tylko muszę je skrócić a jakoś weny do tego nie mam i tak leżą już szmat czasu :)

w koszuli w szpitalu byłabym tylko zaraz po porodzie a później wole w "spodniach" być niż czuć się jak GOLAS w koszuli wśród obcych ludzi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mam i te i te. Prawda jest taka ze ten pasek kleju moze byc niepotrzebny skoro stylem " na gejsze" popierdzielasz bez majtek trzyajac to miedzy nogami tylko:)

u mnie po cc, po pionizacji bierze się prysznic i wkłada majty siatkowe z tym podkładem, bo krocze pozostaje nie naruszone :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do karmienia 3 koszule- ale one wcale nie są specjalne do karmienia tylko na guziczki poprpstu.
    Co do pizam wiem ze trzeba wietrzyc to krocze wiec moze byc ciezko ze spodniami na poczatku- ty tez musisz wziac pod uwage zeby cie w blizne nie uwieraly.
    Ja generalnie koszul nie znosze i tez od razu pewnie przerzuce sie na rozpinane pizamy:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    u mnie po cc, po pionizacji bierze się prysznic i wkłada majty siatkowe z tym podkładem, bo krocze pozostaje nie naruszone :)

ano tak:P odmóżdzenie;) wiec to samo tyczy sie koszul:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:44

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na SR powiedzieli, że przy cesarce też majtek nie można na początku, bo jest cięcie i mogą uwierać.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu po porodzie sn nie pozwalają nosić ani majtek zwykłych ani siatkowych, ani piżam dwuczęściowych. Mam wietrzyć krocze i móc je pokazać każdemu lekarzowi o każdej porze dnia i nocy :D :D :D

Ag..., MartaKD, isabelle, Becia81, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to samo mowila mi polozna na SR. Uwielbiam te teksty o wietrzeniu krocza:D

Kawa jak tak mysle teraz jak nas w rudzie odwiedzila kolezanka zaraz po cc to wlasnie tez najpierw chodzila jak pingwin z tym materacem miedzy nogami, pozniej w siatkowych ale w koszulach, bo mowila ze nie umie sie schylic zeby majtki ubrac a co dopiero spodnie z pizamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:51

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu mozna w majtkach bawelnianych lub siateczkowych i na to te podklady i zeby majtki troche wieksze byly, zeby jak sie ten wielki podklad wlozy zeby nie uwieraly

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubię koszul,ale wiem,że kolezanka do cesarki i po cesarce też miała koszulę, jednak jest ten przewiew i faktycznie nie podraznia blizny.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy byłam na ginekologii sama zwijałam podkłady z ligniny by pomóc pielęgniarkom :D Chodzi się z tym tak, jak pisze Ag: jak gejsza :D wspominam to bardzo miło :) po porodzie byłam jak w uniesieniu :D mogłam popitalać z tym podkładem wszędzie :D

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze na facebooku,że firma Medela dorwała mamę czworaczków własnie z Rudy Śląskiej i reklamuje ich laktatory.Dzieciaczki urodziły się w 28 tygodniu i mama chciała je karmić swoim mlekiem,ale ściągała je laktatorem właśnie.
    W ogóle jest tyle stron z rzeczami dla matek, dzieci, itp,ze czasami się już wkurwiam po prostu,bo takie jest nakręcanie reklamowe,że szok!Czytałam wypowiedź tej mamy i odniosłam wrażenie,że właśnie dzięki laktatorowi właśnie tej firmy jej dzieci mają się dobrze:)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka, normalnie uwielbiam Twoje posty,ahahah:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha zielarka ta kumpela mowila ze najgorzej bylo jak jej wypadł telefon i kluczyk do sali (bo tam kradli bo nie bylo opieki, ona byla na sali takiej dla mam a dziecko przewiezli do innego szpitala na operacje) i na korytarzu pustka. nie miala jak sie schylic po to wiec stanela pod sciana i czekala na zjawe co jej to podniesie:D
    musi to byc nieziemskie.
    Ja sie smieje z mężem ze pewnie doswiadczymy oboje rzeczy ktore nie przechodzą nam przez mysl, dobrze ze mamy do tego takie podejscie:)
    w tak problemowej ciazy treba szukac jakis pozytywow bo na powaznie sie nie da tego wszystkiego ogarnąć/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta no przeciez to jasne, ze wczesniaki urodzone w 28 tc maja sie dobrze tylko dzieki laktatorowi medeli :)

dobrze, ze jeszcze troche zdrowego rozsadku w naszych ciazowych mozdzkach zostalo

a z drugiej strony pewnie dzieki tej reklamie cos dla bobasow mogli zrobic wiecej niz zwykli rodzice wczesniakow bez dodatkowego wsparcia

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawostek z SR, pewnie te co chodzą to wiedzą.
    Polozna opowiadala o afirmacji i wizualizacji- co moze byc super przydatne przy porodzie.

Np zeby wyobrazic sobie jaki chcemy zeby byl porod: szybki, latwy itp ( nie uzywac zaprzeczen typu bezbolesny bo organizm zapaieta bolesny) i myslec o tym podczas porodu.

Tak samo zrobic sobie kartke z przymiotnikami opisujacymi nas: czyli np jestem: dzielna, silna, kobieca itp i powiesic na lodowce i czytac.

pozniej maz czy os towazysząca ma nam to przypominac.

Jak tak mysle teraz mąż stosowal na mnie te techniki podczas atakow paniki i zalamania w 25tc i to cholerstwo dziala!

nie ustępowal az nie powiedzialam na glos ze bedzie dobrze i takie tam mimo ze nie bylo to dla mnie latwe i walczylam z nim.

Polecam takie cwiczenia:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag "pożyjemy zobaczymy" wg opowieści moich znajomych "będę leżeć tydzień plackiem i nie będę mogła się poruszać ani zająć dzieckiem"
    a dziewczyny z eskulapa piszą że po 5 godzinach wstają, idą pod prysznic, oczywiście cały czas dostają środki przeciwbólowe, ale od tego czasu same już się zajmują sobą i dzieckiem(no chyba że nie chcą to zabiera maleństwo pielęgniarka). A na drugi-trzeci dzień wychodzą do domu. Rana tylko "ciągnie" i trzeba odpowiednio zadbać o nią :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Ag "pożyjemy zobaczymy" wg opowieści moich znajomych "będę leżeć tydzień plackiem i nie będę mogła się poruszać ani zająć dzieckiem"
    a dziewczyny z eskulapa piszą że po 5 godzinach wstają, idą pod prysznic, oczywiście cały czas dostają środki przeciwbólowe, ale od tego czasu same już się zajmują sobą i dzieckiem(no chyba że nie chcą to zabiera maleństwo pielęgniarka). A na drugi-trzeci dzień wychodzą do domu. Rana tylko "ciągnie" i trzeba odpowiednio zadbać o nią :)

Kawa kazda ciaza porod i organizm inny:) pewnie ty napiszesz kolejna historie o tym jak bylo i jak jest po. Nie ma co sie sugerowac;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Ja tez kupiłam dwa opakowania bella mama i mam je ze sobą teraz w szpitalu, zawsze jak założę np. na noc to rano budze sie mokra, nie ma takiego problemu z podkładami baby ono, są ciensze, są podklejone ceratka z klejem i są dużo lepiej chłonne i nie zbijają sie tak jak bella mama. Pewnie jakbym miała chodzić bez majtek to te "materace belli" byłyby milsze, ale póki co odkładam je na dno torby.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ