*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWłasnie przeczytałam o podkładach porodowych Bella Mamma
"Podkłady jak widać na zdjęciu są dosyć grube. Nie są wyprofilowane i nie posiadają paska kleju, co tym samym sprawia, że mogą się przesuwać. Podczas noszenia już po krótkim czasie rolują się na środku, zmniejszając w ten sposób powierzchnię podkładu, który ma zabezpieczać przed przeciekaniem."
tu dziewczyna porównuje Belle i Canpola:
http://inspiracjeonline.pl/podklady-poporodowe-porownanie-dwoch-marek/
ponoc Canpol dużo lepszy aaa już zamówiłam belle..isabelle lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Własnie przeczytałam o podkładach porodowych Bella Mamma
"Podkłady jak widać na zdjęciu są dosyć grube. Nie są wyprofilowane i nie posiadają paska kleju, co tym samym sprawia, że mogą się przesuwać. Podczas noszenia już po krótkim czasie rolują się na środku, zmniejszając w ten sposób powierzchnię podkładu, który ma zabezpieczać przed przeciekaniem."
ponoc Canpol dużo lepszy aaa już zamówiłam belle..
mam i te i te. Prawda jest taka ze ten pasek kleju moze byc niepotrzebny skoro stylem " na gejsze" popierdzielasz bez majtek trzyajac to miedzy nogami tylko:)zielarka, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg ja się zastanawiam czy nie kupić zwykłej bawełnianej wyciętej koszulki do szpitala, bo spodnie piżamowe miałabym z orseya, tylko muszę je skrócić a jakoś weny do tego nie mam i tak leżą już szmat czasu
w koszuli w szpitalu byłabym tylko zaraz po porodzie a później wole w "spodniach" być niż czuć się jak GOLAS w koszuli wśród obcych ludzi -
nick nieaktualnyAg... wrote:mam i te i te. Prawda jest taka ze ten pasek kleju moze byc niepotrzebny skoro stylem " na gejsze" popierdzielasz bez majtek trzyajac to miedzy nogami tylko:)
u mnie po cc, po pionizacji bierze się prysznic i wkłada majty siatkowe z tym podkładem, bo krocze pozostaje nie naruszone -
ja mam do karmienia 3 koszule- ale one wcale nie są specjalne do karmienia tylko na guziczki poprpstu.
Co do pizam wiem ze trzeba wietrzyc to krocze wiec moze byc ciezko ze spodniami na poczatku- ty tez musisz wziac pod uwage zeby cie w blizne nie uwieraly.
Ja generalnie koszul nie znosze i tez od razu pewnie przerzuce sie na rozpinane pizamy:) -
Kawa wrote:u mnie po cc, po pionizacji bierze się prysznic i wkłada majty siatkowe z tym podkładem, bo krocze pozostaje nie naruszone
ano tak:P odmóżdzenie;) wiec to samo tyczy sie koszul:PWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:44
-
W moim szpitalu po porodzie sn nie pozwalają nosić ani majtek zwykłych ani siatkowych, ani piżam dwuczęściowych. Mam wietrzyć krocze i móc je pokazać każdemu lekarzowi o każdej porze dnia i nocy
Ag..., MartaKD, isabelle, Becia81, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość
-
to samo mowila mi polozna na SR. Uwielbiam te teksty o wietrzeniu krocza:D
Kawa jak tak mysle teraz jak nas w rudzie odwiedzila kolezanka zaraz po cc to wlasnie tez najpierw chodzila jak pingwin z tym materacem miedzy nogami, pozniej w siatkowych ale w koszulach, bo mowila ze nie umie sie schylic zeby majtki ubrac a co dopiero spodnie z pizamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 09:51
-
Widze na facebooku,że firma Medela dorwała mamę czworaczków własnie z Rudy Śląskiej i reklamuje ich laktatory.Dzieciaczki urodziły się w 28 tygodniu i mama chciała je karmić swoim mlekiem,ale ściągała je laktatorem właśnie.
W ogóle jest tyle stron z rzeczami dla matek, dzieci, itp,ze czasami się już wkurwiam po prostu,bo takie jest nakręcanie reklamowe,że szok!Czytałam wypowiedź tej mamy i odniosłam wrażenie,że właśnie dzięki laktatorowi właśnie tej firmy jej dzieci mają się dobrze:)Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Haha zielarka ta kumpela mowila ze najgorzej bylo jak jej wypadł telefon i kluczyk do sali (bo tam kradli bo nie bylo opieki, ona byla na sali takiej dla mam a dziecko przewiezli do innego szpitala na operacje) i na korytarzu pustka. nie miala jak sie schylic po to wiec stanela pod sciana i czekala na zjawe co jej to podniesie:D
musi to byc nieziemskie.
Ja sie smieje z mężem ze pewnie doswiadczymy oboje rzeczy ktore nie przechodzą nam przez mysl, dobrze ze mamy do tego takie podejscie:)
w tak problemowej ciazy treba szukac jakis pozytywow bo na powaznie sie nie da tego wszystkiego ogarnąć/ -
Marta no przeciez to jasne, ze wczesniaki urodzone w 28 tc maja sie dobrze tylko dzieki laktatorowi medeli
dobrze, ze jeszcze troche zdrowego rozsadku w naszych ciazowych mozdzkach zostalo
a z drugiej strony pewnie dzieki tej reklamie cos dla bobasow mogli zrobic wiecej niz zwykli rodzice wczesniakow bez dodatkowego wsparcia -
Z ciekawostek z SR, pewnie te co chodzą to wiedzą.
Polozna opowiadala o afirmacji i wizualizacji- co moze byc super przydatne przy porodzie.
Np zeby wyobrazic sobie jaki chcemy zeby byl porod: szybki, latwy itp ( nie uzywac zaprzeczen typu bezbolesny bo organizm zapaieta bolesny) i myslec o tym podczas porodu.
Tak samo zrobic sobie kartke z przymiotnikami opisujacymi nas: czyli np jestem: dzielna, silna, kobieca itp i powiesic na lodowce i czytac.
pozniej maz czy os towazysząca ma nam to przypominac.
Jak tak mysle teraz mąż stosowal na mnie te techniki podczas atakow paniki i zalamania w 25tc i to cholerstwo dziala!
nie ustępowal az nie powiedzialam na glos ze bedzie dobrze i takie tam mimo ze nie bylo to dla mnie latwe i walczylam z nim.
Polecam takie cwiczenia:) -
nick nieaktualnyAg "pożyjemy zobaczymy" wg opowieści moich znajomych "będę leżeć tydzień plackiem i nie będę mogła się poruszać ani zająć dzieckiem"
a dziewczyny z eskulapa piszą że po 5 godzinach wstają, idą pod prysznic, oczywiście cały czas dostają środki przeciwbólowe, ale od tego czasu same już się zajmują sobą i dzieckiem(no chyba że nie chcą to zabiera maleństwo pielęgniarka). A na drugi-trzeci dzień wychodzą do domu. Rana tylko "ciągnie" i trzeba odpowiednio zadbać o niąGwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
Kawa wrote:Ag "pożyjemy zobaczymy" wg opowieści moich znajomych "będę leżeć tydzień plackiem i nie będę mogła się poruszać ani zająć dzieckiem"
a dziewczyny z eskulapa piszą że po 5 godzinach wstają, idą pod prysznic, oczywiście cały czas dostają środki przeciwbólowe, ale od tego czasu same już się zajmują sobą i dzieckiem(no chyba że nie chcą to zabiera maleństwo pielęgniarka). A na drugi-trzeci dzień wychodzą do domu. Rana tylko "ciągnie" i trzeba odpowiednio zadbać o nią
Kawa kazda ciaza porod i organizm inny:) pewnie ty napiszesz kolejna historie o tym jak bylo i jak jest po. Nie ma co sie sugerowac;) -
Kawa wrote:Własnie przeczytałam o podkładach porodowych Bella Mamma
ponoc Canpol dużo lepszy aaa już zamówiłam belle..
Ja tez kupiłam dwa opakowania bella mama i mam je ze sobą teraz w szpitalu, zawsze jak założę np. na noc to rano budze sie mokra, nie ma takiego problemu z podkładami baby ono, są ciensze, są podklejone ceratka z klejem i są dużo lepiej chłonne i nie zbijają sie tak jak bella mama. Pewnie jakbym miała chodzić bez majtek to te "materace belli" byłyby milsze, ale póki co odkładam je na dno torby.