WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O pięknie powiedziane! :)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
    - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe ibezbronne? Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
    Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
    - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
    Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego mówił "MAMUSIU" :)

No i się poryczałam! ♥♥♥

olka25, bluegirl89, jonka91, renia83, Fedra, Ewelina88, Anutka lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Donkę czyli owczarka niemieckiego długowłosego, rodzice rasowi z rodowodem ale nasza sunia była ostatnia w miocie i nie dostała rodowodu bo dostają go chyba tylko 3 pierwsze młode. No i co? Nie jest rasowa? A wystawy nigdy nie były nam w głowie wiec po co papiery?
    Ag marzę o takim kocie jak Twój...
    Pisząc do Was dzis o moich wagowych rozterkach, cyknęłam zdjęcie w kawiarnianej toalecie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f97789d79558.jpg

Paula44, Becia81, bluegirl89, rastafanka, jonka91, Maud11, Ag..., MonikaDM, Gwiazdeczka27, blador, Agus89, szpilka, Cookie, Fedra, MartaKD, Ewelina88, agnesik lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szłam sobie do łazienki i przy okazji zrobiłam fotke:)
    Mamuska z Kostkiem no i oczywiscie kot lazł za mną ;)
    outfit dzienny domowy:P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce2e7972ab97.jpg

Śliczny. I wcale Ci nie słodzę!

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny,

ja jestem tu kompletnie nowa. Termin też mam na styczeń wg. usg i mojej Pani Doktor.
    Choć ostatnie usg pokazało 29.12 ale ponoć tego już się nie bierze pod uwagę.
    Żałuję,że nie od razu udało mi się znaleźć takie fajne forum,bo widzę,że jesteście tu super zgrane :) ale liczę po cichu,że na na końcówkę mnie przyjmiecie :)

Becia81, rastafanka, zielarka, jonka91, Paula44, Maud11, lwuska55592, MonikaDM, Agus89, szpilka, Fedra, Ewelina88, agnesik lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Rybka:))
    czekasz na córkę, syna? pierwsze dziecko?

Dziewczyny, piekne macie brzuszki, każda jedna.

my po wizycie:)))
    wszystko ok! mała rośnie, ma juz prawie 1500g, jest ułozona główką w dół.

Mam brac więcej magnezu, a wydawało mi się, że brzuszek lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 18:50

jonka91, zielarka, Wiki81, Fedra lubią tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Karolajla i Rybka. Im więcej nas tym lepiej. Ja Was od południa nadrabiam, co osdejdę coś zrobić, wracam a tu kilka nowych stron.

Ja przytyłam ponad 17 kg ale jakoś sie nie boję że mi zostanie. Wszyscy mi mówią,że dobrze wyglądam w ciązy - nawet teściowa to sobie wyobraźcie !!!

Odebrałam wyniki krwi i posiew moczu. Wszystko idealnie.
    Byłam dzisiaj w pracy tylko do 12 i w drodze powrotnej chciałam tylko zasłonki do pokoju Hany kupić - czy Wy wiecie jakie zasłony i firanki są drogie? Wzięłam zwykłe płócienne białe bo i tam mam już dużo kolorów w pokoju. Ale ponad 2 h wracałam do domu. No i przyszła moja różowa sofa,ale jeszcze zapakowana. Nie wiem nawet czy ją odpakuję, bo za tydzień mam umówionych panów do malowania pokoju. Sama jestem ciekawa jak wygląda.

Słodkie macie brzuchy, a ja nie wiem ile mam w pasie, przy tej wadze boją się sprawdzać. Mam już 76 kg. Całe popołudnie pakowałam dwie torby: jedna moja do szpitala na poniedziałek, a druga już z dziecięcymi ciuszkami - też jest pełna i moje ubrania już tam nie wejdą. Ale pampersy i podkłady, rożek, kocyk, smoczki, butelka się zmieściły. trochę dużo ciuszków dla małej wzięłam. Może z 15 sztuk.

A gdzie Ania29 utknęła?

Paula44, lwuska55592, Fedra, Ewelina88, rastafanka, agnesik lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ja dalam do uszycia firany z zaslonkami. Zapłaciłam za nie 220 zl ale są naprawdę wymyslate. Drożej mnie wyszła firana do małej niż do stołowego na dwa okna. Jak przyjdzie to powiesze i wyśle zdjęcie

A co do cen to właśnie to mnie przerazilo i dlatego wolałam dać do uszycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 19:10

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem straszną ofiarą losu i ciapą. Czego bym się nie dotknęła to psuję.. Na dzień dobry chcąc się napić wylałam na siebie wodę, później kromka chleba spadła mi na podłogę (oczywiście masłem do dołu), wymazałam masłem kafelki.. później 2 razy wysypał mi się na dworze koszyk ze spinaczami, raz w krzaki.. zerwałam linkę z praniem, oczywiście wszystko wylądowało na kostce... w międzyczasie wypadły mi z ręki dwie mokre koszulki i pare skarpetek (wszystko od nowa musiałam przeprać).. prawie się nie wywróciłam o psa, bo mi się plątał pod nogami..aa i zbiłam słoik z miodem.. pochlapałam nową bluzę zupą pomidorową.. i tak w nieskończoność można by wymieniać.. Po incydencie ze słoikiem miodu siadłam na podłodze i zaczęłam ryczeć.. Głupia ja..

Jeśli chodzi o ważenie i mierzenie przytyłam 11,5 kg od początku ciąży. Zaczynałam z wagą 70, a teraz jest 81,4.. (to i tak mniej o 0,5kg niż w dniu ślubu! :D ), obwód brzuszka na wysokości pępka 106. Wzrostu mam 169, więc jako tako te kilogramy się rozkładają :) przytyłam w sumie tylko na brzuszku i piersi się powiększyły :) Jeśli chodzi o rozstępy mam jedynie po 2 na obydwu biodrach, na szczęście na razie są malutkie.

Witam nowe dziewczyny! Karolajla i Rybko rozgoście się!

Bell piękna sesja!! Będziecie mieć super pamiątkę! :)

Patrycha, Maud, Ag, Zielarko piękne macie brzuszki!! Mam nadzieję, że żadnej z mamusiek nie przegapiłam.

Becia fajne ciuszki dostałaś od rodziców :), takie kolorowe i zabawne :)

Maud połączenie dwóch odcieni szarości na wózku jest prześliczne! Sama chciałam kupić wózek w szarościach, jednak ostatecznie beż z brązem wygrały.

Becia81, Paula44, zielarka, kasiakra, Agus89, Maud11, szpilka, Fedra lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka ja jestem absolutna fanką twojej fryzury:)

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:14

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Zielarka ja jestem absolutna fanką twojej fryzury:)
    Hę? Sama się ścinam maszynka elektryczną, myję włosy szamponem, rozczesuję drewnianym grzebieniem i nigdy nie suszę suszarką :D co w tym specjalnego?

Rybka1, nix lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka - hahaha! Posikałam się. Zapewne wszystko bym przetrwała, ale po słoiku z miodem na podłodze. .... osz kurde. ... najpierw poszlaby wiazanka..... a potem. ... tez bym ryczała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 29 hop! Hop! No gdzieś jest! ?

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na dziewczynkę :) pierwsza nasza pociecha :) powiem Wam, że strasznie szybko rośnie i jak do tej pory szła mniej więcej z OM tak teraz wystrzeliła do przodu,ze aż się boje co to będzie na finiszu. Wg OM miałam dokładnie 31 t i 0 dni a wg usg 32t i 3 dni i waga 2050g. Mały słonik :D -zeby tylko nie wazyla 4kg.
    Co do usg to za kazdym razem wychodzi mi inna data ale te co miałam wczesniej wskazywały styczeń.

jonka91 - jakbym czytała o sobie ;) tylko,że mi się takie dni trafiają dosyc czesto ostatnimi czasy.

Ps. Dziewczyny super macie brzuszki postaram się i ja wkleić swój :)

Malenq, Becia81, Paula44, Fedra, Ewelina88, rastafanka, agnesik lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka przytulam, nie jesteś sama.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Hę? Sama się ścinam maszynka elektryczną, myję włosy szamponem, rozczesuję drewnianym grzebieniem i nigdy nie suszę suszarką :D co w tym specjalnego?

to teraz ja powinnam napisac hę?...
    poprost podoba mi sie taka grzywka i fryzurka, a ze jest w utrzymaniu tak prosta jak mowisz to tylko pozazdroscic:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ