X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Ja mam elastyka na początek, i do używania na początku w domu, te chusty sa do 10 kg ale warto wcześniej wprowadzić chustę tkaną skośnokrzyżowo.
    Rozmiar chusty dobiera się do rozmiaru rodzica, nie dziecka.
    Zaznaczę jeszcze, że w chuście skośnokrzyżowej, tkanej, można nosić naprawdę duże dziecko, wszystko zależy od odpowiedniego dociągnięcia chusty.
    wieć ja też kupię elastyka na poczatek:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my za 11 dni mamy USG :)

zielarka, Anutka lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    wieć ja też kupię elastyka na poczatek:)
    W brew pozorom polecam allegrową Pentelkę, to tanie i dość dobre chusty elastyczne na sam początek, można tez poszukać używki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:23

lwuska55592 lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ide oddac krew na przeciwciała i trochę popracować.
    Mi mała chyba dupkę wypina często,bo mam taką dużą górkę.czy chce mi powiedzieć,że ma wszystko w dupie?:))))

szpilka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag właśnie na noc się najbardziej objadam.. bo mój M wraca z pracy ok 19-20 i jemy razem obiad. A słodyczy to sobie też nie żałuję :P Tylko zastanawiam się czy wyniki wyszły prawidłowo jak wstawałam w nocy ze 3x do toalety? a przy łóżku mam butle z wodą/sokiem bo w nocy mnie suszy..

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    W brew pozorom polecam allegrową Pentelkę, to tanie i dość dobre chusty elastyczne na sam początek, można tez poszukać używki.
    dziękuję Zielarko za rady.No własnie nie chcę na poczatek wydawać duzo kasy na chustę,bo nie wiem jak mi to wyjdzie i w ogóle.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w nocy często brzuch twardniał albo to mała tak sie napinała, nie wiem która z tych opcji jest prawdziwa.

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch w nocy śpi, jak wstaje do lazienki to nawet nie kopie. Rano o 7 mam za to masaz brzucha wew, ktory niezwykle potęguje uczucie głodu.

kawa no to moze powotrz sobie badanie- ale nie pij w nocy soku:)

w tv reklama Apart z Anją Rubik- idą święta nie ma co:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag nie pamiętam właśnie czy piłam wtedy w ogóle, albo czy sok czy wodę.
    "• ketony. Obecność ciał ketonowych w moczu w ciąży może wskazywać na
    niewłaściwie leczoną cukrzycę ciążową. Ketony w moczu występują też przy chorobach wątroby, głodówkach, odwodnieniu."
    -cukrzycy nie mam, nie głodzę się, wręcz ostatnio szybko przybieram, próby wątrobowe ostatnio wyszły ok, to może za mało piję?
    Spróbuję sobie odmierzać wodę kufelkami 0.5l z piwa- żeby to kontrolować.

Aaa ja już widziałam Coca Cola-Poczuj magię tych świąt :D

• Melula Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, ja też miałam te ketony i faktycznie niewiele piłam. Jak zwiększyłam ilość płynów to zniknęły... Ja wczoraj postawiłam koło łóżka 1,5l wodę, nalewałam za każdym razem do szklanki, jak tylko była pusta i tak po 4 godzinach złapałam za butelkę a tam susza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 09:44

Kawa, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:10

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mlekoipieluszki.pl/ porownywarka sklepow z mlekiem i pieluszkami:)

Myszka-Minnie lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo już ze samego rana kurier mnie odwiedził :D Pierwszy raz dostałam spodnie i bluzki w długości mi odpowiadającej :D
    Rastafanka DZięki! :)

rastafanka, Anutka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- moze jakies naczynko pękło? nie masz problemow z hemoroidami moze?
    ja rano tez mam sporo sluzu, do tego wylewa sie luteina. Nie martw sie. albo wloz wkladke i obserwuj ile sie go wylewa.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy. :)
    Dziękuję za odpowiedzi dotyczące rozmiarówki pampersów. :)
    Dziś rano na moim brzuchu ukazała się malutka góreczka, która wygladała jak pięść naszej Alicji. :D Obudziłam męża i mu pokazuję, a on na to: "Ala się ze mną wita i robi "żółwika" :D
    No i pogadali sobie chwile i po jakimś czasie oboje usnęli. :D

Kawa, jonka91, szpilka, rastafanka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki ;) na gorąco co do chust miałam dla Tymiego super sprawa pamietam ze zaszalalam wtedy z cena teraz poszukam jakiejś używki :) ja wizyte mam za 2 tyg kolejna skończę wtedy 35 tygodni i ciekawa jestem w jakim stanie bedzie szyja po 2 tyg lezeniu z cegłami w nogach sofy :p jedno jest pewne czuje pełne odciążenie więzadła mniej bolą łatwiej mi sie przerzucić z boku na bok ;) słuchajcie przyszła mi gondola z torba do wózka mega z olx normalnie stan idealny !!!! Pytanie nam do tych co stosowały NYSTATYNE , czy na początku schodził z Was żółty śluz ? Mam na szyjce przy ujściu zewnętrznym candide na 3 plusy czyli bardzo obfity rozrost , moze to znak ze zaczyna działać co ? Dopiero 2 dni aplikowalam , na 14 dni kuracja , byle do 3 grudnia !

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa ketony w moczu są jak masz chyba za niski cukier rano. Tzn dlatego w diecie cukrzycowej trzeba jesc przed spaniem ( albo naet w nocy) zeby nie bylo ketonow w moczu. Nie wiem dokladnie bo akurat nie mam z tym problemu.
    Ja mialam ketony w moczu na piczatku ciazy, gin stwierdzil, ze to z niejedzenia - duzo wymiotowalam i odwodnienia, kolejne wyniki w normieb:-)

Wlasnie umowilam sie na usg 17.12 15:45 :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witajcie laski...
    mi ostatnio spadło z wagi prawie 1 kg, czy mam się martwić? I jeszcze dwie rzeczy...zauważyłyście moze krew przy wypróżnianiu? Ja ostatnio 2 razy a dziś rano całkiem sporo - tak mi się wydaje. Dp tego kilka razy obudziłam sie odstatnio z wilgotnymi udami - moze jak w nocy wstaję siku to nie wiem...źle się podcieram?? Może to tylko taki wodnisty śluz nad rane, ale oczywiscie mam schizę - co wcześniej mi sie nie zdarzało.

Oczywiscie jutro zapytam lekarki, ale do jutra jeszcze 24 godz. a martwi mnie zwłaszcza ta krew. Zielarko moja wizyta na 9:20 a Twoja?
    Mialam tak jakis czas temu, te krwawienie to od zaparc lub hemoroidow :-) jem 2 jablka dziennie, wyprozniam sie latwo i krwawienie minelo :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... to samo pomyślałam kiedy zobaczyłam reklamę z Anją Rubik chyba dopiero dzisiaj sie pojawiła??

Witam się i ja, dzisiaj musze odebrać zwolnienie z pracy i dokupić zapas jogurtów, bo ja muszę mieć w lodówce spory wybór, a ostatnio posmakowała mi tarta malinowa z biedry. A wie któraś na co jest w biedrze -20%?

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ta krew to raczej nic powaznego, tak jak dziewczyny pisaly jakies naczynko peklo od zaparc albo hemoroid, ale koniecznie powiedz jutro lekarzowi a jakbys miala jakis mega silny bol brzucha to od razu do szpitala

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ