X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Ja czekam na zabieg. Juz zostało kilka minut. Plytki za ważne tylko do 12. Powinny już przyjechać.
    Boje się dzisiaj strasznie. A i położna przyszła i 9:39 z pytaniem "ale jest pani na czczo?' Szkoda ze o 11 nie spytała. A rano o 8 dały mi śniadanie

Wiki- trzymamy kciuki!
    Ale tak jak piszesz organizacja w szpitalu- pierwszoligowa:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:03

polaola, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zus wariuje bo maja taki prikaz szukac pieniedzy, a ze cierpia czasami niewinni. .......

Ja mam znajoma, ktora celowo nie brala slubu gdyz zatrudnil ja jej partner i bedzie miec macierzynski placila wysoka podstawe.

Szkoda ze panstwo nie pomaga nam na tyle, by nie musiec kombinowac wkurza mnie,to.
    To,samo jest z przyznawaniem rent niektore osoby naprawde nie maja szans namnormalna prace
    a zakladow pracy chronionej malo ( nie mowie o niby zakladach w ktorych nawet zdrowy by nie dal rady przerobic robot)
    Zawsze jakmwam odmowia mozna isc do sadu, wiele osob tak robi i wygrywa sprawy :-)
    tylko kto ma na to sie no,wlasnie zus tez na to liczy

AG ale dostalas mega wkurwa...........zlej to........ja odkad mam meza nanwekendy jestem zdrowsza :-)on tez, wiec czasami te rozlaki i kontakt tel. tylko daje plus dla zwiazku :-)

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:

AG ale dostalas mega wkurwa...........zlej to........ja odkad mam meza nanwekendy jestem zdrowsza :-)on tez, wiec czasami te rozlaki i kontakt tel. tylko daje plus dla zwiazku :-)

gdybym sobie tylko mogla sama ugotować... to sama bym go gdzies wyslala:)
    a tak serio, juz jest ok:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś znów dzień lenia! A co!!!

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zadzwoniłam do położnej. Dostałam do niej namiary od położnej u ginekologa, bardzo miła kobietka przyjdzie do mnie we wtorek i wytłumaczy co i jak. Będzie przychodziła do mnie teraz i po porodzie, bardzo się cieszę bo sama zdecydowałam kto do mnie przyjdzie a nie jakieś tam położna środowiskowa nie wiadomo z skąd.
    Nie lubię obcych, ale przemyślałam to sobie i szkoda nie skorzystać.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam kciuki, będzie dobrze! Silną kobietą jesteś :*

Ag... na dobrą sprawę nie musiałabym tam jechać, bo moja obecność nie jest wymagana. Nie ja będę przesłuchiwana, ale dla dobra własnych interesów powinnam być obecna i dopilnować... Ciężko rozmawiać jak nie wiadomo o co dokładnie chodzi - sprawy sądowe, trudne, które się już 3 lata za mną ciągną, tyle mogę napisać.

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Fucina Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie, nie dam rady wszystkiego nadrobić... Ale widzę, że mamy już pierwsze styczniowe dziecię! Isabel gratuluję i życzę dużo zdrowia!
    Zielarko moja ciąże też będzie donoszona w wigilię! Niesamowite!!!
    Dziewczyny trzymajcie za nas kciuki, dziś wizyta u lekarza! Pozdrawiam Was serdecznie!!!

Ag..., renia83, Gwiazdeczka27, Ewelina88, szpilka lubią tę wiadomość

rar0a9a.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki trzymam kciuki, będzie dobrze! Silną kobietą jesteś :*

Ag... na dobrą sprawę nie musiałabym tam jechać, bo moja obecność nie jest wymagana. Nie ja będę przesłuchiwana, ale dla dobra własnych interesów powinnam być obecna i dopilnować... Ciężko rozmawiać jak nie wiadomo o co dokładnie chodzi - sprawy sądowe, trudne, które się już 3 lata za mną ciągną, tyle mogę napisać.
    Ania spokojnie:) nie chce zebys na forum opisywala sprawe. Wiadomo ze sprawy sądowe są prywatne i do najprzyjemniejszych nie należą. Ja tylko zasugerowalam rozwiązanie z jakiego skorzystala kolezanka bo myslalam ze moze akurat ci spasuje a o takowym nie wiesz:)
    Jesli jest tak jak mowisz ze lepiej zebys byla, zeby dopilnowac sprawy no to juz faktycznie musisz rozwazyc czy lepiej teraz czy jakos po porodzie. Pewnie nie prosta decyzja, tymbardziej ze po porodzie latwiej nie bedzie:/

jak nie Zusy to sądy... dobrze, ze do czasu rozliczen ze skarbówką juz bedziemy po:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam dobrą wiadomość. Zadzwoniła do mnie Pani, że przyznano mi świadczenie, ale czekają na dokumenty ws wysokości odprowadzanych składek. Przeprosiła, ze tak się to przeciągnęło, ale to wina innego organu ZUS, z miejscowości płatnika składek. Mam otrzymać oficjalne pismo po niedzieli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:25

Ag..., Kawa, kamilaaa_88, Anutka, Goosiaczek2, jonka91, renia83, lwuska55592, MartaKD, Ewelina88, nix, Chanela, szpilka, Maud11, Becia81, MonikaDM lubią tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takie pytanie czy któraś z was ma może literki na ścianę wykonane z drewna a nie z styroduru? Jeśli posiada takie to czy jest z nich zadowolona i czy mogłaby wstawić zdjęcie jak one wyglądają?

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli mnie brzuch... Jak w czasie miesiaczki ;(

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super Melula,przynajmniej wiesz na czym stoisz :)

Dziewczyny czy ktoras z Was miala w ciazy problemy z zatokami? kurcze mnie nigdy to nie lapalo,a teraz juz drugi tydzien sie mecze...bol po leewej stronie jest nie do zniesienia...niestety codziennie biore apap zeby przezyc,a jak juz dzis w nocy sie obudzilam z bolem to z rana maz pojechal w koncu po antybiotyk (przepisany przez lekarza rodzinnego) i mosialam wziasc...wstrzymywalam sie z tym antybiotykiem od poniedzialku ale widze,ze sie nie obejdzie...co z tego,ze go nie wezme jak w ciagu 10dni wzielam 14apapow...to chyba juz lepiej wziasc ten antybiotyk i moze w koncu przejdzie

Anielle lubi tę wiadomość

f2w3rjjguyawgot1.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wiki trzymamy kciuki, dasz radę!

My mamy kolejną noc z rzędu nieprzespaną, budzę się ok. 2-3 i do 6 oglądam tv, same głupoty, a później jak zasnę do śpię do 10 :/

Wiki81 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak trzeba pieniądze wypłacać to zawsze problem, ale składki i ubezpieczenia to chętnie przyjmują.

Mi po wypadku w stadninie koni, napisano odmowę wypłaty odszkodowania bo UWAGA! "Winę ponosi nie ubezpieczyciel a koń" hahha biedny koń się nie ubezpieczył :D
    no żarty sobie stroją. Poszłam z tym pismem do prawnika, Pani napisała jeden świstek i ubezpieczalnia stwierdziła że jednak należy mi się odszkodowanie i dostałam 20tyś złotych! Wyobrażacie to sobie? A wcześniej moje obrażenia ciała nie podlegały jakiemukolwiek odszkodowaniu...

Mel cieszę się że sprawa się wyjaśniła!

Anielle, Ewelina88, Fucina lubią tę wiadomość

• gonek Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez Anutka dzis boli jak na miesiaczke...mam wrazenie jakby zaraz miala sie zaczac

f2w3rjjguyawgot1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek- jeszcze chwila i znow się zaczną...bleee

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonek może spróbuj inhalacji-głowa nad miską z gorącą wodą i np miętą/rumiankiem i przykryć ręcznikiem??

• Melula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:

Mel cieszę się że sprawa się wyjaśniła!
    Ja też... W końcu przestanę być na utrzymaniu małża :)

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gonek wrote:
    mnie tez Anutka dzis boli jak na miesiaczke...mam wrazenie jakby zaraz miala sie zaczac
    Ciagnie mnie tez pachwina i momentami uczucie jakby szpilki w podbrzuszu

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Pewnie nie prosta decyzja, tymbardziej ze po porodzie latwiej nie bedzie:/
    Właśnie o to dokładnie chodzi. Takiej kruszynki nie zostawię na 12 godzin...

No nic, zabieram się malowanie, trzeba jakoś się odstresować i wziąć w garść.
    Byłam w szmateksie i wyhaczyłam dla siebie 3 bluzeczki po 1zł, prześcieradełko z Drewexu jak nowe (też za 1zł) i jeszcze 2 firanki na taśmie marszczeniowej po piątaku ;)

Ból okresowy - miewam... To nic niepokojącego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:39

Ag..., Tymi, Kawa, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ