*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Mezu ma coraz mniej tego dziadostwa chyba juz tylko strupy i blizny (dwa rodzaje te co strup sam odpadl i pare zdrapanych oczywiscie tez, na szczescie nie na twarzy te zdrapane, poza dwoma z pierwszego dnia jak sie golil i nie wiedzial, ze tam sa) teraz bidulek juz drugi tydzien brode ma
ja na razie nic a juz dwa tygodnie od pierwszych kropek mijaja dzis, wiec niedlugo chyba skonczy mi sie schiza ospowa, mam nadzieje ze w przyszlym tyg wroce juz do lozka
ogolnie jak mezu ma sie smarowac to gorzej jak z dzieckiem, no ale chory facet to wiadomo, jak juz mu przeszly 4 dni "umierania" to teraz ja juz "wymyslam" -
No to zaczynamy remont pokoiku! powynosiliśmy wszystko,bo póki co był to pokoik do prasowania, składania prania,a kiedyś pokój mojej babci.Jutro jedziemy na zakupy do Łodzi do Leroy Merlin i do Ikei, będzie nam towarzyszyc Pani dekorator wnętrz z firmy,z której wygraliśmy konkurs,a od poniedziałku mój mąż gipsuje, maluje i składa meble.Do Świąt się wyrobi:) Nawet nie chce słyszeć o wynajęciu kogoś. Ja będę malowac parapet jedynie,ale zawsze coś
Ag..., Becia81, Kawa, jonka91, Maud11, MonikaDM, renia83, lwuska55592, olka25, Chanela, rastafanka, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie zabieram się za malowanie Misiów na ścianie, przyklejanie naklejek na mebelki Małej. Małż przywiezie firanki i pokój gotowy
Wiadomo, zawsze można coś dokupić, czegoś będzie brakowało, ale podstawa już jest. Tak naprawdę do pełni szczęścia brakuje mi lampki na komodę i fotela do karmienia, liczę że jak dostanę kasę z ZUSu to będę mogła coś tam wyskrobać na "moje zachciewajki"
Becia81, Fucina, olka25 lubią tę wiadomość
-
Hej cos mało dzisiaj naskrobałyście. Pogoda ponura, spać się chce i Jasiek też mało się rusza tak jak wasze dzieciątka, więc chyba to normalne.
Isabelle widzisz, teraz laktacja to już nie problem, najważniejsze to się nie zniechęcać. Dawaj znac co u Was, trzymam kciuki !
Powracając do kredytów, to w pekao korzystając z programu MDM można nadpłacać juz po od pierwszego roku, bez żadnych ograniczeń. W każdym razie Iwuska daj znać jaką decyzje podjeliście.
-
My mamy kredyt na mieszkanie - prawie 300 tys. Woleliśmy taka opcję niż wynajem czegoś w Wawie. Wynajmowaliśmy kawalerkę - 30m2 za 1300 plus opłaty, teraz mamy "swoje - kredytowane" 70m2 i ratę 1320zł plus czynsz i prąd. Przynajmniej płacimy na swoje
Mamy możliwość nadpłacania w każdym momencie, ale za prowizją, więc opłaca się to tylko przy większych kwotach, typu 20-30 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:01
lwuska55592, Chanela lubią tę wiadomość
-
Witajcie, nie wiem jak wy ale ja jestem strasznie śpiąca, suszy mnie też okrutnie, cukier mam ok, więc może jakiś mrozek nadchodzi? Synek też leniwy chociaż na szczęście czuje jak się rozciąga
Ja też wszystko prałam, nawet ochraniacz na łóżeczko. Ustawiałam pranie ręczne i na 30 st. Prałam.
Jak były ubranka białe w jakieś czerwone groszki to prałam w kolorze. Nic mi nie zafarbowało
Dzisiaj dostaliśmy od koleżanki ubranka dla synka od rozm 56 do 74 , i ubranek jest taka masa mimo, że i tak poprzebierałam, że chyba aby jedno ubranko chociaż raz ubrać to będziemy musieli z 10 razy w ciągu dnia synka przebierać...
Postanowiłam więc, że najpierw i tak ubierać będziemy w te co od serduszka od nas rodziców zostało kupione
Wiem, że niektóre z was mają też kołyski a czy ktoś kupuje taki bujaczek? Zastanawiam się z mężem czy kupować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:10
-
Wlasnie z paczkomatu dostalam 3 nast pozycje:
Najszczesliwsze niemowle w okolicy,
Dziecko dzień po dniu
Macierzyństwo Non-Fiction- relacja z przewrotu domowego.
No to zabieram się do lektury:) zdam relacje po przeczytaniu.
Niestety " pierwszy rok zycia dziecka mnie usypia i odrzuca"
Obrabowałam tez Zare Online znowu- w tyg bede miala prymierzanie jak w reklamie Zalando:D, pewnie 80% do oddania ale zawsze jakis ciuszek sobie zostawie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 16:12
olka25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA mi udało się znaleźć drugie pudło ciuszków
było w kartonie z narzutami, kocami itp pomysł mi podsunął mąż by tam sprawdzić, ale co jak co nigdy bym sama na to nie wpadła!
A rzeczywiście często tak mam że coś schowam i nie pamiętam gdzie hah
Wyprane już się susząBecia81, olka25 lubią tę wiadomość
-
na początku fajnie tak prać i prasować . A to dopiero początek
stanie się to niemalże codziennością , cóż widzę to tak, że dziecko będzie u mnie na cycu a mąż z żelazkiem przy desce będzie śmigał
trzeba się dzielić obowiązkami.
ps. jak ktoś kupuje ten bujaczek to niech się wypowie i jaka cena i jak coś czy ma do polecenia coś konkretnego (z mężem się zastanawiamy)
-
nick nieaktualny
-
a ja sie pochwale zdjeciem malej z dzisiaj
http://zapodaj.net/664e7d3188156.jpg.html
jonka91, Ag..., Kawa, zielarka, magdalenka, Chanela, rastafanka, Ewelina88, ania_29, belldandy, OliOla, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Gwiazdeczka ja mam taki od kuzynki.
http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-cudowna-planeta,p1044877548,swiat-niemowlaka-p
Tez uwazam jak Kawa ze warto zobaczyc aukcje- kazda czesc jest do umycia i wyprania.
Ja dostalam w fatalnym stanie a teraz wygląda jak nowy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 17:08
Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny