X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bidaku.... Mogę Ci jedynie doradzić, żebyś załatwiła sobie jakiś nawilżacz powietrza skoro już teraz odczuwasz suche powietrze. Sama nie czułam się tak źle, jak właśnie na oddziale. Nie sądziłam że przez suche powietrze można nagle zacząć non stop kichać, smarkać i harczeć...

A mi się przysnęło po przytuleniu się do Miśka ;)

Paula44 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Marta nie martw się, wszystko się ułoży. Ja od początku ciąży musiałam leżeć, tez jestem na stanowisku menedżera i i w dodatku kończyła mi się umowa, miałam dostać na nieokreślony. Bardzo się pracy poswiecalam, każde święta przed kompem w robocie, bo terminy najważniejsze. Nie dali mi umowy a na moje miejsce znaleźli kogoś innego.

Finał jest taki, że dziewczyna sobie nie poradziła mimo doświadczenia i znajomości tematu i sama odeszła teraz jest kolejna, a Szefowa mówi ze z niecierpliwością na mnie czeka... tylko ze ja dostałam juz lepsza ofertę i wcale nie mam zamiaru wracać ;) Także nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. ;) Szkoda tylko że tak traktowane są kobiety w ciąży, no kiedy my mamy te dzieci urodzić.?

MartaKD lubi tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    szpilko chyba nie zdażyli by podać sterydów w razie szybkiej akcji, bo ja jestem teraz w trakcie i to są 4 dawki, każda w odstępie 12 h

Ja dostałam 4 dawki ale pierwsze dwie w odstępach 24 h a kolejne 2 po tygodniu również w odstępie 24h. I był to 30 i 31 tydz.

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja doskonale Cię rozumiem, bo sama juz po dwóch dniach spędzonych na patologii nabawiłam się przeziębienia. Gorąco nie do wytrzymania, w nocy pot sie po plecach leje, wychodzisz na korytarz, a tam okno otwarte i przeciąg. Na dodatek każda ma inne potrzeby "temperaturowe", ty zakrecasz grzejnik, ktoś za chwile go odkręca. Poza tym dziewczyny albo chrapią w nocy, albo cierpią na bezsenność i cała noc palą światło albo jedzą non stop - takie uroki szpitala.

Dziewczyny, obudziłam sie dzisiaj z okropnym bólem głowy, drapie mnie w gardle - chyba cos mnie bierze! Jestem wściekła, bo powinnam być teraz NIEZNiSZCZALNA, a tymczasem muszę rozważyć, czy zostać w domu i sie podleczyc, czy jechać do szpitala i tylko przez szybkę inkubatora patrzeć jak rośnie moja córka :( Przez ten cały stres, antybiotyki, wieczne niewyspanie, ciagle odciąganie mleka stałam sie łatwym łupem dla wirusów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 08:53

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bounia wrote:
    Ja dostałam 4 dawki ale pierwsze dwie w odstępach 24 h a kolejne 2 po tygodniu również w odstępie 24h. I był to 30 i 31 tydz.

Ja dostałam sterydy w dwóch dawkach, w odstępie 24 h. To była cała porcja.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu! Już grudzień!!!!
    Czas strasznie szybko leci, nie sądziłam, że jednak będę zaawansowanej ciąży jeszcze tej zimy :D Cieszę się, że tu z Wami jestem :D

Isabelle najedz się porządnie miodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 09:01

Chanela, MartaKD, nix, marrtka, Fedra lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:44

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstepnie Was pidczytalam :-)

Co do macierxynskuego to ide na pol roku raczej :-)

Lozeczka dojechalo, ale do domu targamy 2 stycznia :-)

W czwartek wizyta u gin a 10 gr usg :-)

Pizdrawiamy :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:44

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Zasnęłam po sniadaniu- obudził mnie budzik na pomiar po sniadaniu wlasnie.
    Isabelle duzo zdrówka- nie daj sie wirusom!!!
    Paula biedaczku- trzymaj sie tam. Przepraszam ale usmialam sie z historii o burczącym brzuchu. wyobraziłam sobie jak mnie ktos budzi o 3 w nocy i pyta- moze cos zjesz??:)

co do sterydów ja w 25 tc dostalam 2 dawki w ost 24h i to byla całosc.

Juz grudzień:D wyrzuciłam ostatnią kartke z kalendarza belly i skreslam kolejne dni do terminu:D

Cała chałupa posprzątana, nie wiem co robic- pewnie się ogarnę znow na jakąś książkę.
    milego dnia:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie rację - nie mogę być egoistką, jakby ona coś ode mnie złapała to byłby duży problem. Wczoraj rozmawiałam z polozną i powiedziała, ze o ile z infekcjami bakteryjnymi swietnie sobie dają radę u maluszków, tak z wirusówką mieliby problem. Ona teraz tak swietnie sie rozwija, coraz wiecej je i przybiera na wadze, ze nie darowalabym sobie, gdyby z powodu mojej głupoty i egoizmu miałaby cierpieć bardziej. Bardzo mi szkoda tylko, ze nie dostanie mojego mleczka (podczas mojego przeziębienia jeszcze cenniejszego, bo z przeciwcialami chorobowymi) i ze jej nie zobaczę dzisiaj :(

Chanela, lwuska55592 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się ciesze,że jestem tu z Wami.
    Good morning December:)be good to me:) Tak jak wkurzają mnie dekoracje świąteczne w listopadzie,to już dziś w grudniu ustawiłam swiąteczną aplikację na telefonie, tapeta i ikonki:)

Ag..., renia83, Fucina lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 23:06

nix lubi tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelke dibra decyzja :-) to dla Aluni.

oliola mam ubezp. za 69 zl m-cznie typ p plus, za dzien w szpitalu powyzej trzech dni placa 72 zl plus karta apteczna ok. 250 zl do trzech razy w roku, oni tlumacza ze pobyt w szpitalu wiazany jest z porodem a nie z komplikacjami, a cesarki nie uznaja w swoim katalogu jako operacji :-(
    szkoda bo zawsze to jakas kasa. Za ur. dzicka dostaneok. 1200.

Paula badz twarda dasz rade. Ja dzisiaj prawie calowalam kalendarz :-)
    Wczoraj maz wyciagnal mnie na wybory i tez powiedzialam mu ze czuje sie wspaniale.

Moze przed swietami pojde do fryzjera wreszcie. Powoli psychiczna choroba zwana ciaza mnie puszcza :-)

Paula44, Bounia lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p

• isabelle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Izabelle - kochana a nie możesz zamrozić pokarmu? Są takie specjalne woreczki do zamrażania pokarmu, tylko nie wiem jak przeciwciała mają się do zamrażania bo sie nie znam na tym, ale może to jest wyjście i Alicja dostałaby to mleczko później.

Pokarm oczywiście zamrażam od samego poczatku - ten ściągany wieczorem, w nocy i rano - mam już kilkanaście pojemników zamrożonych. Bedzie na gorsze czasy jak przyjdzie kryzys laktacyjny, a mała bedzie z nami w domu. Niestety nie mogę pokarmu sciagnietego w domu zabierać jej do szpitala. Mała moze dostać jedynie mleko, które ściągnę na oddziale w godzinach odwiedzin (11-20) - czyli codziennie dostaje moje mleko o 12, 15, 18, 21 i czasem też o 24 (zależy od położnej, bo mleko moze stać w temperaturze pokojowej ok 6 godzin, a ze ja mam dużo mleka - czasem jedna porcja starcza na 2-3 karmienia). Bardzo ubolewam nad tym, ze w nocy jest karmiona sztucznym mlekiem, ale takie sa procedury - nie pozwalają przechowywać mleka w lodówce i podawać pózniej.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola co to za karta apteczna ?
    Tez place to ubezpieczenie w pzu,

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów mam jakiś problem, czy komuś puchną dłonie? Bo mnie tak, nogi mi nie puchną. Martwi mnie to, bo dłonie zaczynają mnie pobolewać, czuję je jak nimi coś robię, np. pisze na kompie. Nigdy tak nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 10:00

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze pyta połozna przed wejściem do gina czy puchną ręcę, nogi czy mam zylaki.Więc chyba to ważne.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ