X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:10

l22nzbmh1lqdktpj.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół roczny maluch zaczyna pełzać, raczkować...tak szkoda tych chwil...

nix, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Kolejny dzień w domku... Nocka dosyć dobrze. Wczoraj na SR mieliśmy masaż pleców i takie elementy akupunktury, która może się przydać w trakcie porodu, gdybym miała bóle krzyżowe. Dobra rzecz, że M. się tego nauczył. Teraz trenujemy w domku. :)

Co do macierzyńskiego, to ja idę na rok, jestem w tej dobrej sytuacji, że praca mi na to pozwala. A po roku, najprawdopodobniej opiekunka lub ciocia, która jest na rencie będzie przychodziła.

Co do puchnięcia, to mi się też położna pyta, czy mam obrzęki. Mnie na szczęście to nie spotkało, ale na SR mówili, żeby pić dużo dużo wody, bo puchniemy jak nam się woda w organizmie zatrzymuje. I mówili jeszcze, że obrzęki wieczorem są normalne, ale jak się budzimy z opuchniętymi dłońmi i stopami to jest niedobrze, ale nie pamiętam dlaczego...

Dzisiaj jedziemy oglądać łóżeczka bo jeszcze nie mamy!!! Najpierw chcieliśmy kupić używane z olx, ale stwierdziliśmy, że do nowego nie trzeba by było dużo dokładać, więc może jednak nowe? A Wy ile przeznaczyłyście na łóżeczko? :)

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla- jak juz mowilam nie raz nazwa Uniqa nie wziela sie z przypadku. Ja jak przyszlam do pracy to juz bylo od razu w tej agencji wiec nie mialam wyboru... trudno, juz pozamiatane.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswariatko ja za łóżeczko zapłaciłam 160 i materac 110.

aswariatka lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zauważyłam od jakiś dwóch tygodni oprócz białawego śluzu taką właśnie wodę. Pytałam gina na poprzedniej wizycie i mówił, że to normalne, takie wodniste upławy.

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak czytam o waszych urlopach macierzynskich i o tym czy idziecie na pol roku czy na rok i az mi sie ryczec chce.
    Ja nie mieszkam w Polsce i mi sie nalezy przy pierwszym dziecku "az" 16 tygodni... Z czego 6 przed porodem a 10 po porodzie. I to nawet te 16 tygodni nie jest platne 100% tylko 80%. No wyobrazacie sobie, co mozna z 10 tygodniowym dzieckiem zrobic? Zlobek? Niania? i powrot do pracy. No masakra...
    Jedyna opcja to dodatkowe 6 miesiecy bezplatnego wychowawczego, z ktorego skorzystam bo nie wyobraza sobie 10 tygodniowego dziecka w obcymi zostawic. Rodzice i tesciowie w Polsce. Jakbym tylko mogla to bym chetnie z tego rocznego skorzystala tak jak Wy.

Trzymajcie sie w zdrowiu mamusie, na tej ostatniej prostej nie mozna sie pochorowac!

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:11

aswariatka lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla my bedziemy zmuszeni kupic turystyczne łozeczki ktore bedzie u mojej mamy- małz ma koniec projektu na przelomie stycznia/ lutego co wiaze się z 2/3 tyg wyjazdem wiec pojade wtedy pomieszkac do mamy i tam wlasnie zeby sobie stało takie turystyczne.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aswariatka Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łóżeczko turystyczne na pewno też kupujemy, ale chyba trochę później. To bardzo przydatna i praktyczna rzecz na wyjazdy i zajmuje mało miejsca.

Nie wiedziałam o takich paskach, pewnie pod koniec trzeba się będzie w nie zaopatrzyć, bo podobno końcówka ciąży i wypatrywanie symptomów porodu jest męczące...

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje kupić dodatkowo turystyczne. Chcemy trochę podróżować z maluchem, i nawet jak pojedziemy do moich rodziców będzie nam wygodniej.

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:45

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie, coraz lepiej mi się śpi ale do 11, dopiero co wstałam i piję kawę.. :)

Podczytywałam Was cały czas z tel ale obiecałam M że nie usiądę na kompa by pisać :P

W niedziele mieliśmy maraton i byłam padnięta, Kato Ikea -masakra- ludzie tam całymi rodzinami na spacer przyjeżdżają uhh nie mam już cierpliwości.. później galeria szybkie zakupy dla mojego M i chciałam wziąć kocyk z Home&You z Myszką Mickey dla małej bo widziałam na necie, ale w realu nie był wart swojej ceny- bardzo cieniutki. Następnie pizza w Da grasso i do domu, brzuchem do góry na kanapie :)

Też mam zamiar iść na roczny urlop, później kombinować nie będę musiała bo to i tak firma rodzinna.

Polaola a jeśli ma się wpis że cesarka była ze wskazań to wypłacają z pzu jak za operacje? bo jeśli nie to śmieszne, bo i tak i tak kobieta przecież musi urodzić bez względu na to w jaki sposób do tego dojdzie :/ chyba że coś źle zrozumiałam.

• Chanela Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:44

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Ja znów mam jakiś problem, czy komuś puchną dłonie? Bo mnie tak, nogi mi nie puchną. Martwi mnie to, bo dłonie zaczynają mnie pobolewać, czuję je jak nimi coś robię, np. pisze na kompie. Nigdy tak nie miałam.

To moze byc ciesnia nadgarstka, tez ciazowa przypadlosc. Wlasnie czesto jak jest opuchlizna to wystepuje bo naciska na jakies nerwy. Sa na to jakies cwiczenia rozciagajace i dobrze spac z wyprostowanymi nadgarstkami. Ale generalnie kijowa przypadlosci.

A opuchlizna jesli schodzi po nocy i odpoczynku to nic groznego. Duzo pic trzeba. Jesli sie utrzymuje nawet po odpoczynku to koniecznie skonsultowac bo to moze byc oznaka zatrucia organizmu.
    Mamy szczescie ze zima jest, jakby to bylo lato to by kazda narzekala ze spuchnieta jak ludzik michelin ;)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place 95 zl składkę. I płace to już ponad rok. Nic nie wiedzialam o tych Kartach aptecznych. Podpowiecie jak to załatwić ? Byłam w szpitalu juz 4 razy w ciazy i 3 raz będę korzystać z ubezpieczenia za pobyt w szpitalu. Akurat chce zrobić zamówienie w aptece wiec taka karta by się przydała

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Becia81 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    My łóżeczko turystyczne na pewno też kupujemy, ale chyba trochę później. To bardzo przydatna i praktyczna rzecz na wyjazdy i zajmuje mało miejsca.

Ja zakupiłam łóżeczko Paula Late KLUPŚ za 192zł(+komodę z przewijakiem) myślałam że ze wzgledu na niską cenę będzie "jednorazowe" ale jest solidnie wykonane i wykończone. Szczebelki wyciągane, wysokość regulowana. A turystycznie pewnie też dokupię bo mam duży dom (ale to już pewnie używane)

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ