*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wracam po krótkiej nieobecności:) do końca zdrowa jeszcze nie jestem ale co najważniejsze nie boli mnie już głowa i mogę oddychac ufff :)Dzięki temu czuję się o niebo lepiej,obeszło się bez leków,tylko leżenie i inhalacje,jeszcze ze 3 dni i będę jak nowa :p
Nadrobiłam zaległości,dobrze że nie nastukałyście 30 stron Co do witamin to ja biorę narazie tylko kwas foliowy i magne+B6.Jestem jeszcze przed pierwszymi badaniami z krwi i moczu takze narazie nie wiem czy coś więcej mi potrzeba. Patrycha 3maj się tam w tym szpitalu,zdrówka!!!!!! Miłego dzionka kochaneCynamonek30, Monifah lubią tę wiadomość
-
Ja mam pierwsze usg w 11t2d i zastanawiam się czy to nie będzie za wcześnie ;/ Wg miesiączki ciąża jest od ponad tydzień starsza i tym się sugerowali dobierając termin wizyty. Mam nadzieję, że 11 tygodni wystarczy.
Wracając do witamin to ja chyba lekomanem jestem - łykam chyba wszystkie
-
To przeczytałam na necie:
Począwszy od 2013 r. produkty zawierające ektoinę dostępne są na polskim rynku. Są to:
* EctoAlerg krople do oczu.
* EctoAlerg spray do nosa.
* EctoSkin krem.
Niestety, w tej kwestii nie pomogę, bo żaden alergolog nie polecił mi tych leków i nie wiem czy faktycznie pomagają, a i w aptekach nie słyszałam, aby polecali...
Z ulotki:
5. Uwagi dotyczące ciąży i karmienia piersią.
Obecnie brak jest danych dotyczących stosowania w czasie ciąży i karmienia piersią. W przypadku ciąży lub karmienia należy poradzić się lekarza, gdyż zastosowanie preparatu powinno mieć miejsce po dokładnej ocenie stosunku korzyści do ryzyka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:42
-
melula no właśnie wiem, ale polecił mi to farmaceuta w aptece, psiknęłam do nosa po razie i pomogło, więc myślę, żeby używać tego nieregularnie tylko wtedy, gdy już nie będę na serio dawać rady...
aniafk...z tego co rozmawiałam z ginem to przesada w witaminach też nie jest dobra,ja np. od początku zażywałam oprócz kwasu foliowego magnez i wit b6, ale lekarz kazał odstawić dwie ostatnie pozycje, gdyż nie ma takiej potrzeby, a co za dużo to nie zdrowo...Starająca się lubi tę wiadomość
-
A ja się wczoraj troszkę zdołowałam odbierając wynik TSH 2 tyg temu zrobiłam badania i wyszło 2,52 a wynik po dwóch tyg wyszedł 3,3 Cholerka Rośnie Poprzednia ginka nastraszyłam mnie że TSH nie powinno przekraczać 2,5. Niestety urwał mi się kontakt z moim poprzednim endokrynologiem i nie mam możliwości zapisania się na wizytę w tym m-cu. Najbliższe terminy są na sierpień. Już postanowiłam, że spróbuje się wcisnąć jako dodatkowy pacjent ale pójdę na konsultację prywatnie. Nie chcę, że maleństwo miało jakieś problemy przez moją tarczycę
A czytałam, że bierzecie różne zestawy witamin Ja się na razie zdecydowałam na Matruelle z Pharmatona Ale nie wiem, czy w przyszłym miesiącu nie kupię jakiegoś innego zestawu (bo ten jest troszkę drogi ) -
Gabi ja tsh sama ustawiam, jak za male to mniej tabletki biore, jak za duze to wiecej i tak trzyma mi sie mniej wiecej przy 1.8
Dziękuję bardzo za słowa otuchy, juz dzis jest dobrze
co do usg to ja jestem 10+4 i fasolka miala 39mm wiec za wczesnie na prenatalne
a z witamin to tylko kwas foliowy biore i staram sie jesc duzo owocow i warzyw
-
Zgłaszam się po wczorajszej wizycie: maluch ma ponad 2 cm, serduszko bije 185/min, głośno, widziałam jak podskakuje jak mały kangurek i pępowinka tętniła. Wszystko jest ok dzidek jest dokładnie w wieku ciąży, co do dnia.
Płakałam jak bóbr gdy zobaczyłam jak podskakuje.Malenq, Gwiazdeczka27, Cynamonek30, Monifah, M4DZI4, GabiKOR, jonka91, nix, Starająca się lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny czy u was tez jest tak gorąco? Masakra nie dość ze nadal nie wiele jem , jestem caly czas zmęczona to ten upal do reszty mnie wykancza najlepiej w ogóle bym nie wstawala z lozka. Wczoraj by lam na badaniach -mocz, morfologia, WR, toksykoplazma IgM IgG, glukoza na czczo ale TSH nie dostalam , milego dnia. A jeszcze co do kropli acatar fast dozwolony jest w ciąży
-
oj tak gorąco strasznie , ja siedzę w domu i się nie wybieram na dwór bo bym chyba zemdlała. a ja właśnie założyłam sobie pierwsze spodnie ciążowe - matko jedyna jaka ulga, jak wygodnie!!! Nareszcie nic nie ciśnie w brzuch...
zielarka - wspaniałe wieści, najważniejsze, że wszystko jest ok!
miłego dnia dziewczyny -
Sis wrote:a powiedzcie mi bo ja się nie znam.. tsh każda ciężarna powinna zbadać czy tylko jak się miało problemy wcześniej to w ciąży się kontroluje??
mi lekarz nie zlecał..
U mojego lekarza było na liście obowiązkowej, ale skoro robiłam dwa miesiące temu to mi nie kazał powtarzać. A tym badałas wcześniej?
-
nick nieaktualnySis wrote:a powiedzcie mi bo ja się nie znam.. tsh każda ciężarna powinna zbadać czy tylko jak się miało problemy wcześniej to w ciąży się kontroluje??
mi lekarz nie zlecał..
Ja nigdy nie miałam problemów, a lekarz mi zlecał i podczas starań i już w trakcie ciąży. Podobno ciąża może powodować wzrost TSH... Myślę że warto się upomnieć tak dla spokoju, ewentualnie prywatnie badanie kosztuje ok. 30 zł (samo TSH).isabelle, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
agattee wrote:Mi tez ginka nie mowila o zrobieniu TSH. Powiedziala mi tylko o zrobieniu toxo, cytomegalia i hiv ale dodala przy tym ze tylko jesli chce.
O, to ja dostałam całkiem sporą listę do zrobienia:
grupa krwi
morfologia
badanie ogólne moczu
WR
cukier
Toxoplazmoza IgG
Toxoplazmoza IgM
HCV
HIV
Cytomegalia IgG
Cytomegalia IgM
Różyczka IgG
no i TSH
-
isabelle wrote:O, to ja dostałam całkiem sporą listę do zrobienia:
grupa krwi
morfologia
badanie ogólne moczu
WR
cukier
Toxoplazmoza IgG
Toxoplazmoza IgM
HCV
HIV
Cytomegalia IgG
Cytomegalia IgM
Różyczka IgG
no i TSH
to ja, z tej listy nie dostałam na HIV i Różyczkę. Pani ginka twierdzi, że na HIV to da na kolejnej wizycie, a różyczkę nawet jeśli nie przechodziłam to w ciąży i tak nie można szczepić ani leczyć...
a tak w ogóle to dzień dobry, Mamuśki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 16:49