X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) wracam po krótkiej nieobecności:) do końca zdrowa jeszcze nie jestem ale co najważniejsze nie boli mnie już głowa i mogę oddychac ufff :)Dzięki temu czuję się o niebo lepiej,obeszło się bez leków,tylko leżenie i inhalacje,jeszcze ze 3 dni i będę jak nowa :p
    Nadrobiłam zaległości,dobrze że nie nastukałyście 30 stron :D Co do witamin to ja biorę narazie tylko kwas foliowy i magne+B6.Jestem jeszcze przed pierwszymi badaniami z krwi i moczu takze narazie nie wiem czy coś więcej mi potrzeba. Patrycha 3maj się tam w tym szpitalu,zdrówka!!!!!! Miłego dzionka kochane <3

Cynamonek30, Monifah lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwsze usg w 11t2d i zastanawiam się czy to nie będzie za wcześnie ;/ Wg miesiączki ciąża jest od ponad tydzień starsza i tym się sugerowali dobierając termin wizyty. Mam nadzieję, że 11 tygodni wystarczy.

Wracając do witamin to ja chyba lekomanem jestem - łykam chyba wszystkie :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przeczytałam na necie:
    Po­cząw­szy od 2013 r. pro­duk­ty za­wie­ra­ją­ce ek­to­inę do­stęp­ne są na pol­skim rynku. Są to:
    * EctoAlerg krople do oczu.
    * EctoAlerg spray do nosa.
    * EctoSkin krem.

Niestety, w tej kwestii nie pomogę, bo żaden alergolog nie polecił mi tych leków i nie wiem czy faktycznie pomagają, a i w aptekach nie słyszałam, aby polecali...

Z ulotki:
    5. Uwagi dotyczące ciąży i karmienia piersią.
    Obecnie brak jest danych dotyczących stosowania w czasie ciąży i karmienia piersią. W przypadku ciąży lub karmienia należy poradzić się lekarza, gdyż zastosowanie preparatu powinno mieć miejsce po dokładnej ocenie stosunku korzyści do ryzyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:42

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melula no właśnie wiem, ale polecił mi to farmaceuta w aptece, psiknęłam do nosa po razie i pomogło, więc myślę, żeby używać tego nieregularnie tylko wtedy, gdy już nie będę na serio dawać rady...
    aniafk...z tego co rozmawiałam z ginem to przesada w witaminach też nie jest dobra,ja np. od początku zażywałam oprócz kwasu foliowego magnez i wit b6, ale lekarz kazał odstawić dwie ostatnie pozycje, gdyż nie ma takiej potrzeby, a co za dużo to nie zdrowo...

Starająca się lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • GabiKOR Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj troszkę zdołowałam odbierając wynik TSH :/ 2 tyg temu zrobiłam badania i wyszło 2,52 a wynik po dwóch tyg wyszedł 3,3 Cholerka Rośnie :/ Poprzednia ginka nastraszyłam mnie że TSH nie powinno przekraczać 2,5. Niestety urwał mi się kontakt z moim poprzednim endokrynologiem i nie mam możliwości zapisania się na wizytę w tym m-cu. Najbliższe terminy są na sierpień. Już postanowiłam, że spróbuje się wcisnąć jako dodatkowy pacjent ale pójdę na konsultację prywatnie. Nie chcę, że maleństwo miało jakieś problemy przez moją tarczycę :(

A czytałam, że bierzecie różne zestawy witamin Ja się na razie zdecydowałam na Matruelle z Pharmatona Ale nie wiem, czy w przyszłym miesiącu nie kupię jakiegoś innego zestawu (bo ten jest troszkę drogi :/ )

8p3oskjofs7x7hbx.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzień się zaczął od mega wzdęcia i bólu brzucha. Wczoraj wieczorem pojechaliśmy na pizzę, bo nie miałam na nic innego ochoty. Teraz się męczę.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja tsh sama ustawiam, jak za male to mniej tabletki biore, jak za duze to wiecej i tak trzyma mi sie mniej wiecej przy 1.8

Dziękuję bardzo za słowa otuchy, juz dzis jest dobrze :-)
    co do usg to ja jestem 10+4 i fasolka miala 39mm wiec za wczesnie na prenatalne
    a z witamin to tylko kwas foliowy biore i staram sie jesc duzo owocow i warzyw

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się po wczorajszej wizycie: maluch ma ponad 2 cm, serduszko bije 185/min, głośno, widziałam jak podskakuje jak mały kangurek :D i pępowinka tętniła. Wszystko jest ok :D dzidek jest dokładnie w wieku ciąży, co do dnia.
    Płakałam jak bóbr gdy zobaczyłam jak podskakuje.

Malenq, Gwiazdeczka27, Cynamonek30, Monifah, M4DZI4, GabiKOR, jonka91, nix, Starająca się lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Patrycha Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny widok, ja jeszcze nie widziałam jak moja fasolka podskakuje...

Co do alergi to uzywam proszek antyalergiczny stopal, jest dozwolony dla kobiet w ciazy i dla dzieci od 18 miesiaca zycia

Aniołki 24.07.2013

relgio4pvwnm6mxt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny czy u was tez jest tak gorąco? Masakra nie dość ze nadal nie wiele jem , jestem caly czas zmęczona to ten upal do reszty mnie wykancza najlepiej w ogóle bym nie wstawala z lozka. Wczoraj by lam na badaniach -mocz, morfologia, WR, toksykoplazma IgM IgG, glukoza na czczo ale TSH nie dostalam , milego dnia. A jeszcze co do kropli acatar fast dozwolony jest w ciąży

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak gorąco strasznie , ja siedzę w domu i się nie wybieram na dwór bo bym chyba zemdlała. a ja właśnie założyłam sobie pierwsze spodnie ciążowe - matko jedyna jaka ulga, jak wygodnie!!! Nareszcie nic nie ciśnie w brzuch...

zielarka - wspaniałe wieści, najważniejsze, że wszystko jest ok!

miłego dnia dziewczyny 570018w02xr7isn0.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze wam czasem TSH rośnie. Trzeba to co jakiś czas kontrolować czy tylko w przypadku złego wyniku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:16

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi bo ja się nie znam..:) tsh każda ciężarna powinna zbadać czy tylko jak się miało problemy wcześniej to w ciąży się kontroluje??
    mi lekarz nie zlecał..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    a powiedzcie mi bo ja się nie znam..:) tsh każda ciężarna powinna zbadać czy tylko jak się miało problemy wcześniej to w ciąży się kontroluje??
    mi lekarz nie zlecał..

U mojego lekarza było na liście obowiązkowej, ale skoro robiłam dwa miesiące temu to mi nie kazał powtarzać. A tym badałas wcześniej?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    mi lekarz nie zlecał..

Ja nigdy nie miałam problemów, a lekarz mi zlecał i podczas starań i już w trakcie ciąży. Podobno ciąża może powodować wzrost TSH... Myślę że warto się upomnieć tak dla spokoju, ewentualnie prywatnie badanie kosztuje ok. 30 zł (samo TSH).

isabelle, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

• Sis Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi się że kilka lat temu robiłam tsh ale pewności nie mam.. :) poproszę o skierowanie albo ewentualnie sama zrobię przy okazji.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam problemów z TSH. Ale miałam to TSH na liście badań pierwszego trymestru. Gdyby ginekolog nie zlecił tego badania to pewnie nie dowiedziałabym się o tym że mam niedoczynność tarczycy.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ginka nie mowila o zrobieniu TSH. Powiedziala mi tylko o zrobieniu toxo, cytomegalia i hiv ale dodala przy tym ze tylko jesli chce.

wff22n0ab6iac00e.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agattee wrote:
    Mi tez ginka nie mowila o zrobieniu TSH. Powiedziala mi tylko o zrobieniu toxo, cytomegalia i hiv ale dodala przy tym ze tylko jesli chce.

O, to ja dostałam całkiem sporą listę do zrobienia:
    grupa krwi
    morfologia
    badanie ogólne moczu
    WR
    cukier
    Toxoplazmoza IgG
    Toxoplazmoza IgM
    HCV
    HIV
    Cytomegalia IgG
    Cytomegalia IgM
    Różyczka IgG
    no i TSH

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    O, to ja dostałam całkiem sporą listę do zrobienia:
    grupa krwi
    morfologia
    badanie ogólne moczu
    WR
    cukier
    Toxoplazmoza IgG
    Toxoplazmoza IgM
    HCV
    HIV
    Cytomegalia IgG
    Cytomegalia IgM
    Różyczka IgG
    no i TSH

to ja, z tej listy nie dostałam na HIV i Różyczkę. Pani ginka twierdzi, że na HIV to da na kolejnej wizycie, a różyczkę nawet jeśli nie przechodziłam to w ciąży i tak nie można szczepić ani leczyć...
    a tak w ogóle to dzień dobry, Mamuśki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 16:49

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ