X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak będzie cię to mocno trapiło jedź i sprawdź. Ja też bym tak zrobiła, zresztą dobrze wiesz :-) mam nadzieje że wszystko jest ok. Ale zaznaczam że im bliżej rozwiązania to często wód jest mniej i to jest naturalny stan, chyba nawet na parenting jest o tym mowa...

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.... bez schizy...po prostu więcej wody i cierpliwie do wizyty....

DAMY RADĘ....jak nie MY to kto:P

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Henna z regulacją- ja mam bardzo jasne brwi i wogole ich nie widac i zawsze je kredka podkreslam, ale juz zaroslam tez nieziemsko. Rzęs nigdy nie robilam, ale moze nie glupie. w sumie tez mam jasne.
    Rzęs po hennie nie trzeba nawet tuszować, ja mam długie, ale końcówki mają jasne, po hennie od razu widać ich długość. W sumie to może sobie zrobię na święta i poród brwi i rzęsy...

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A wy się jakoś będziecie przygotowywać do tych fizjologicznych "wypadków"? zamierzacie nosić podpaskę itp? zastanawiam się nad tym, bo cały czas gdzieś chodzę po ludziach.. ;)

Ja pójdą wody to żadna podpaska sobie rady nie da, musiałabyś miskę nosić ;) czasem wody odchodzą kulturalnie, w łazience, czego wam bardzo życzę :)

Ag..., Gwiazdeczka27, zielarka, MonikaDM, Fedra lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola gratulacje;))). Jak sie czujesz po CC?

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla gratulacje! życzymy zdrówka dla Oliwii i dla Ciebie ;-)

My po wizycie i wszystko ok, jak to mój gin powiedział to odpowiednio do etapu ciąży, następna wizyta 29.XII, ale torbę radzi powoli pakować ;-) Moja Hania będzie raczej drobna, waży teraz 2200 z czego się cieszę, bo może łatwiej wyjdzie na ten świat :-P

Gwiazdeczka27, jonka91, ania_29, Bounia, Wiki81, zielarka, Ewelina88, Fedra, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Rzęs po hennie nie trzeba nawet tuszować, ja mam długie, ale końcówki mają jasne, po hennie od razu widać ich długość. W sumie to może sobie zrobię na święta i poród brwi i rzęsy...
    A nie pieką bardzo oczy? Tego się jedynie obawiam.. A rzęsy i brwi mam dość jasne, więc ich malowanie + podkład to takie minimum, żebym się dobrze ze sobą czuła :)

201501145565.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i jestem przeszczęśliwa :)

Staś ma prawie 2400 g, przepływy Ok, wszystkie rozmiary OK, widziałam jego śliczną buzinkę na 3D :) Szyjka trzyma, bez zmian 18 mm :) Gin powiedział, że mogę odstawić luteinę, "bo na tym etapie to ona i tak nic już nie daje, ale jak ma się Pani lepiej czuć psychicznie, to prozę brać - nie zaszkodzi ;p". Co za koleś ;p I mogę pomału zacząć się ruszać tzn chodzić, ale zalegać w trakcie dnia, wszystko bez przesady :)

Ag... wrote:
    Wszem i wobec ogłaszam- jestem piękna:)
    w sob fryzjera zaliczylam a przed chwilą brwi u kosmetyczki:D

jaką mam fajna babeczke w klatce to az nie wiedzialam nawet:D

Ag już niedługo też będę mogła się pochwalić nową fryzurą i wizytą u kosmetyczki :)

jonka91, Wiki81, kamilaaa_88, Agus89, zielarka, Ewelina88, rastafanka, Chanela, Fedra, M4DZI4 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla GRATULACJE!!! Dużo dużo zdrówka dla WAS :*

Dziewczyny zostawić Was na kilka godzin i od razu któraś rodzi, no masakra :)

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    A nie pieką bardzo oczy? Tego się jedynie obawiam.. A rzęsy i brwi mam dość jasne, więc ich malowanie + podkład to takie minimum, żebym się dobrze ze sobą czuła :)
    Nie pieką, mi kosmetyczka nakładała henne bardzo delikatnie, górną powiekę przy zamkniętych oczach i płatkiem kosmetycznym pod oczami przy skórze, żeby zapobiec jej zabarwieniu, a dolną powiekę przy otwartych oczach i też asekurował się płatkiem kosmetycznym. efekt mnie zadowalał, utrzymywał się tyle co brwii

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Dzisiaj o 8:48 na świecie pojawiła się przez cc przesliczna calineczka Oliwcia <3 mama i córeczka czują się dobrze. Mała jest w pełni samodzielna mimo małej wagi 1700 g. Od jutra karmienie piersią gdzie mleko leje się strumieniami :-P

Buziaki dla wszystkich styczniowych mam :-*
    Szczęśliwa mama <3

Gratulacje i buziaki od Alicji! Ścigamy Was z wagą, my mamy dzisiaj już 1440g :) Oliwcia jest w inkubatorze? Zostaniecie w szpitalu do osiągnięcia 2 kg? Bardzo się cieszę, że będziesz karmić piersią, u mnie mleko się odciąga i daje butelką, przystawianie do piersi max tylko raz dziennie przy naszych gabarytach wagowych.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Pytanie do Zielarki specjalistki laktacyjnej :-)

Dlaczego tak często kobiety mają problem przy karmieniu piersią, kiedy to skarżą się na ból brodawek, na krwawiące brodawki? To ma jedynie związek ze złym przystawianiem dziecka do piersi?

Brodawki tez msza się przyzwyczaić do nowego zadania, niestety takie działania jak hartowanie brodawek nie spełnia założonej roli, bo pocierane czy tarte wcześniej, twardnieją i stają się nieelastyczne, podatne na pękanie, więc hartowanie jest passe i każdy doradca laktacyjny też za pewne tak powie.
    Dziecko ssie bardzo mocno, pisała o tym wczoraj Isabelle, Ala mocno zassała pierś choć jest przecież bardzo drobna, wie już jednak co robić by dostać mleko :D tak duże podciśnienie wpływa na brodawkę, a dziecko dodatkowo mocno masuje otoczkę języczkiem w zupełnie specyficzny sposób (starsze dzieci, te które już długo nie ssą piersi lub dorośli, nie mają już tej umiejętności, dlatego mężowie raczej nie pomogą skutecznie przy nawale pokarmu). Takie nagłe podciśnienie i tarcie ma wpływ na odczucia mamy.
    Sprawa nr 2 jest taka, że samo mleko wypływające z brodawki pod naprawdę dużym ciśnieniem, nieraz wręcz tryska, wywołuje dyskomfort, specyficzne szczypanie i kłucie.
    I na koniec, ogromne, jak nie najważniejsze znaczenie ochronne ma dobre przystawianie dziecka do piersi, nie należy się bać odstawiania maleństwa od piersi i ponownego przystawiania dopóki maleństwo nie zassie piersi dobrze. Nie miałam problemów z pękającymi brodawkami, bo gdy widziałam na początku, że córeczka źle chwyciła brodawkę, mały palec wkładałam jej w kącik ust, młoda się odsysała i przystawiałyśmy się znów, nieraz robiłam tak 3,4 razy aż młoda chwyciła pierś dobrze i ssała wydajnie, nie masakrując brodawek.
    Wszystko to o czym pisałam unormuje się w ciągu pierwszych dwóch tygodni, warto więc przetrwać ten czas wiedząc jednak czego można się spodziewać.

isabelle, Malenq, Agus89, Ewelina88, Chanela, Fedra, Bounia, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    OliOla glupie pytanie ale czemu nie mozesz czekolady??
    nie mozna przy KP?

Nie wiem, jak Oli, ale ja mam restrykcyjną dietę matek karmiących, zero czekolady, cytrusów, i tysiąca innych pysznych rzeczy. Przy wczesniakach trzeba być wyjątkowo ostrożnym, bo jak bedzie jakas reakcja nie bedzie wiadomo czy to wina pokarmu czy moze stan malucha sie pogarsza.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra ile się henna trzyma? Sorry że tak dopytuję, ale nigdy nie robiłam a przecież pikna chcę być na porodówce :D

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy pierwszy raz oglądać wózki na zywo w Smykolandzie.No powiem Wam,że dużo ich było,ale dupy nie urywa,Camarelo nie mieli,nad czym Pani ubolewa,bo fajne są. Jedynie jaki mi się podobał to Babyactive, Pani się podjarała,zaczęła obliczać rabaty,itp.a ja na to,że w Internecie Camarelo i tak taniej:)Gdybym się tak nie napaliła na Camarelo,to bym wzieła to Babyactive Shell,mają fajną serię z eco skrórką.
    a na różowcyh ścianach mamy taki efekt dekoracyjny, serduszka i brokat, na żywo wiadomo,że lepiej wygląda,na siwych po ustawieniu mebli mąż będzie robił szablon z małych kwiatków, zobaczymy gdzie pójdą.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1768a95b0391.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 20:27

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    kasiakra ile się henna trzyma? Sorry że tak dopytuję, ale nigdy nie robiłam a przecież pikna chcę być na porodówce :D

mi czarna henna na rzęsach trzymała się dłużej, myślę, że z 3 tygodnie, brązowa też z 2-3 tygodnie. Z racji tego, że mam jasne końcówki rzęs henna sprawia, że od razu wyglądają na dłuższe i pełniejsze. Jeśli ktoś ma całe czarne rzęsy to efekt już nie będzie taki spektakularny i nie wiem czy warto robić hennę, choć spróbować zawsze można, nie jest to drogi zabieg

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    mi czarna henna na rzęsach trzymała się dłużej, myślę, że z 3 tygodnie, brązowa też z 2-3 tygodnie. Z racji tego, że mam jasne końcówki rzęs henna sprawia, że od razu wyglądają na dłuższe i pełniejsze. Jeśli ktoś ma całe czarne rzęsy to efekt już nie będzie taki spektakularny i nie wiem czy warto robić hennę, choć spróbować zawsze można, nie jest to drogi zabieg
    Dzięki! Jak przystało na blondynkę mam w połowie rzęsy jasne, więc efekt na pewno będzie dobry :)

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ah...ten dzień był ciężki.
    Wizyta. Ktg ok - tętno super, ruchów dużo, zero skurczy.
    Poziom wód .... mniejszy 8, 06...... :(

Zrobiło się nerwowo. Przepływy wszystkie bardzo dobre.
    Łożysko stopień dojrzałości II.

Szymuś waży UWAGA! 2430! ( W ciągu tygodnia przybrał 400 gr).
    Lekarz - ten mądry, powiedział, że musi to przemyśleć.

Po godzinie ordynator mnie wypisał. Mam monitorować poziom co 4-5 dni.
    Tylko moj lekarz prowadzący jest 60 km pd nas.

Żadna poradnia gin-położnicza nie ma miejsc pod koniec roku.
    Do tego oddział patologii idze do remontu w tym tygodniu.

Postanowiłam zgłosić się w czwartek rano do poradni przyszpitalnej. Położna mówiła, żebym powiedziała, że mam wskazanie z tego szpitala na wypisie i muszą mi zrobić usg.

W środę 17 grudnia mam wizytę u mojego gina, ale on kazał zadzwonić w ten czwartek po badaniu jaki jest poziom afi i będzie myślał, czy nie spotkać się wcześniej jakby co.

Ciesze sie, że mały tak rośnie. Oby tych wód przybywało albo chociaż żeby były na tym samym poziomie.

Oli - GRATULUJĘ!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 20:38

MartaKD, Bounia lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie właśnie z mężem gramy w golfa na xboxie. :D
    Jakaś forma aktywności musi być. :)

Mąż stwierdził że śmiesznie by wyglądało jakbyśmy zagrali w lekkoatletykę i np. bieg przez płotki. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Oliola gratuluje córeczki :-)

Ja po wizycie i niestety szyjka zmniejszyla sie przez 10 dni o 1 cm, ma obecnie 28 mm.
    Mala wazy ok. 2000 g z pomiarow wyszlo 2300 g, ale lekarz mowi ze jest mniejsza.
    W srode ide do szpitala na 4 dni po sterydy w razie wczesniejszego porodu.
    Trzymajcie kciuki by Ada posiedziala jeszcze ze mna.

Paula wymieniamy sie.
    Pierwszy pobyt w szpitalu w tej ciazy, troszke sie boje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 20:40

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ