X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.
    Mąż nadal chory i już mu odbija. Puszcza odgłosy zwierząt do brzucha i tłumaczy co to za zwierzę. :)
    Ag.. My też dziś mamy zamiar wejść na szlachetna paczkę i wybrac jakąś rodzinę. W tamtym roku moją siostra piekła i sprzedawała ciasta na uczelni że znajomymi i kupili lodówkę.

Jej.. Jak mi się nie chce wstać z łóżka. A gołąbki mam dziś w planach. Masakra...

Renia jesteś już w domu???

Ag..., Fedra lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oddzielnie biale i kolor- tzn mama prala i mowila ze farbują kolorowe często, wiec nie polecam prania z bialymi:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to super:) moje 2 kolezanki są koordynatorkami i zawsze jakąś paczke robią tez. w jednym roku nawet z mezem my jezdzilismy na zakupy i kupowalysmy to wszystko i nawet pomagalysmy zawiezc do rodziny- ich wzruszenie , podziekowania to cos co naprawde zostaje w pamieci.
    Teraz tylko dorzuce się "przelewem" no ale co zrobic:/

Ewelina88, Fedra lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam już jednak razem i białe i kolor ma 60st. Dam Wam znać jaki będzie efekt końcowy :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłyśmy już poranny spacerek :) Ciepło dzisiaj.. GBS ujemny ku mojemu zdziwieniu :)
    Kołysanki puszczone, więc zabieram się za obiad. Mam dzisiaj przypływ energii, zupełnie odwrotnie do wczorajszego dnia :)

Fedra lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przespana jak człowiek co jest miła odmianą :D chyba zmiana pogody mi służy, z pochmurnej ciepłej, zrobiło się błękitne niebo i mróz :D Wreszcie kurna zima idzie :D :D :D

Czeka mnie dziś prasowanie, cała góra ciuszków dla małej :D

Fedra lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie się powtarzam, ale nie wiem czy rożek też powinno się wyprać. w sumie to kocyki prałam i nie wiem co z rożkiem.

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja pralam. W końcu jest całkiem blisko dzieciaczka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wszystko prałam nigdy nie wiadomogdzie co leżało przed zafoliowaniem :/ Anka tez czekam za gbs ciekawe jak wyjdzie ;) i tez zalicze dzis spacerek :) słońce pięknie swieci ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    U nas noc przespana tylko mi sie godziny poprzestawialy, mloda szaleje do 1 w nocy i ja pozno zasypiam i spie do 9/10.
    Ja co prawda pranie mam przed soba, ale zamierzam prac rozek rowniez, wogole wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 10:05

relg8iikn5mn7s8i.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Dzien dobry :)

Jesteś w 37 tygodniu ciazy :d tak czekałam i prosiłam o to :) i jest nareszcie :) 7 dni do donoszonej ! Szok , im bliżej tym bardziej nerwowo ;) sie założę ze większość problemowych jeszcze przenosi te ciaze hehe ja od wczoraj rozpoczęliśmy regularne spacery musze sie rozruszać nie dość ze czuje sie a przede wszystkim wyglądam jak wieloryb to jestem tak zastana ze masakra przez to nadmierne odpoczywanie, marzy mi sie siłownia i orbitrek , moje plecy w opłakanym stanie:/

Co do prania /pralam oddzielnie białe i kolor:)

Szpitalne dziewczyny dajcie znać co i jak:)

Isabelle ciesze sie z waszych sukcesów z Ala :) dzielna dziewczynka !!! No i Ty mamusiu:)

Dzis ostatnia wizyta położnej ;) bedzie o dzidziusiu choc ja ja poproszę chyba jeszcze raz o porodzie pogadać i moich obawach .

Mnie tez marzy sie pobiegać na moim ukochanym orbim, którego ciagle mijam przechodząc przez garaż:( niestety jak narazie muszę sie zadowolić jazda w ślimaczym tempie na rowerku stacjonarnym...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w Krakowie smętnie, pochmurnie, ziewa mi się bardziej niż wieczorem. Chyba idę spać. Dzięki za info, rożek w takim razie też wypiorę :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka nie zmienialas mydła, płynu do kąpieli, żelu albo proszku?
    Ja tak miałam, wyniki wyszły w normie a później pomyślałam ze zmieniłam mydło! I wystarczyło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 10:17

olka25 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech wczoraj sie wazylam,aby nastawić sie psychicznie na dzisiejsze nieoficjalne pomiary... Wczoraj +1kg przez tydzień, a dzis + 1,5 kg przez tydzień i to po WC... Na wysokosci pępka 90cm... Szok, jakie mam teraz tempo wzrostu wagi... Jak tak dalej pójdzie to nie chce wiedzieć ile bede mieć do porodu i kiedy, o ile w ogóle wrócę do formy po porodzie... Limit 12kg jaki sobie założyłam na początku ciazy jest chyba mało realny...

No to sobie pomarudzilam,...

W ogóle czuje, ze to bedzie kiepski dzien... Najpierw głupia waga, potem wylalam cała herbatę na łóżko, posciel, rogala do spania... Oczywiście oblalam także siebie.... Piżamę, nawet majtki miałam mega mokre...
    Potem złamałam paznokcia, a teraz idąc do pokoju wypadła mi z ręki odkręcona butelka z woda... Ekstra...

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, może nie z rana, ale od 4 na nogach. Potem godzina leżenia i kolejne spanko do 8.45 i śniadanie :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam się 2,5h i mogę normalnie funkcjonować! :)\
    Mnie strasznie w pewnym momencie swędziała szyja i broda.. Badania ok, a winowajcą był tonik Garniera z wyciągiem z róży.. Normalnie stosuję w zielonym opakowaniu i ciort mnie podkusił na różowe.. Może po ciąży go zużyję ;) teraz z powrotem zmieniłam na wcześniejszy i zero objawów swędzenia..

olka25 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula teraz mamy czas zeby poleniuchowac i korzystac z wygody i ciepla wyrka ;-)

relg8iikn5mn7s8i.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy - ja przytyłam przrz tydzień 2,5kg. Nie wiem skąd taki skok wagi bo to aż niemożliwe zeby tyle przytyć.

Jonka91 - ja po rożowym garnierze miałam całą twarz raz czerwoną. Teraz używam lekkich toników o lepszym składzie, a Garniera omijam szerokim łukiem. :P

Mnie też swedziała strasznie skóra. Przerzuciłam się na kosmetyki Isana Med z Rossmana i przeszło. :)

Co do wysypiania. U mnie też noce są ciężkie no ale cóż zrobić. :) Nie chcei się nawet narzekać, bo to nic nie zmieni. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilaaa to nie dla mnie leniuchowanie na maxa. Niby mam lenia, niby nic się nie chce, a wszędzie mnie pełno i wiecznie coś robię, oczywiście poza obowiązkami domowymi :)
    Wczoraj np. odbierałam klatki schodowe - jestem w zarządzie osiedla i jako jedyna w nim działam (mimo iż jest nas 5). Była Pani inspektor, która była zdziwiona, że ja w 9 miesiącu jeszcze tak śmigam po osiedlu, nie chodzę jak kaczka i nie jeżdżę windą, jak ona gdy była w ciąży. Wszyscy zgromadzeni stwierdzili, że mi ciąża zupełnie nie przeszkadza w intensywnym życiu i opierdzielaniu innych, he he he no i że chyba czas odpocząć, bo po porodzie nie zdążę. Ale nasz konserwator od razu powiedział: "U Pani Magdy leżenie odłogiem nierealne" he he he

Dziewczyny, pamiętam jak moje sąsiadki - koleżanki były w ciąży, pomagałam jak tylko mogłam (nie pracowałam, więc miałam czas), robiłam zakupy, czasami pomagałam w przygotowaniu obiadu (gdy miały leżeć). Obiecały, że jak ja będę w ciąży to też będą pomagać i co? Nadal pomagam ja. A to z dzieckiem posiedzieć, bo krzyczy, gdy chodzi odkurzacz, a to do lekarza idzie, a nie ma z kim zostawić na godzinkę, a to dziecko chore to czy chlebek mogę kupić, jak będę dla siebie kupować. Ech, nic się nie zmieniło, ale nie narzekam, lubię być potrzebna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 10:32

Bounia lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Przespałam się 2,5h i mogę normalnie funkcjonować! :)\
    Mnie strasznie w pewnym momencie swędziała szyja i broda.. Badania ok, a winowajcą był tonik Garniera z wyciągiem z róży.. Normalnie stosuję w zielonym opakowaniu i ciort mnie podkusił na różowe.. Może po ciąży go zużyję ;) teraz z powrotem zmieniłam na wcześniejszy i zero objawów swędzenia..
    O, różowy tonik na Ciebie tak działa? Używam mleczka do demakijażu i jest super, za to zielony szczypał mnie w oczy :)

bell nie patrz na wagę. Przecież wciąż jesteś szczuplutka, tylko brzuszek rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 10:46

201501145565.png
‹‹ 1488 1489 1490 1491 1492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ