Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A właśnie przed chwilą zakończyłam śwpiewanie kołysanek do brzucha, ponuciłam chyba z pół godziny i Jasiek chyba się wsłuchał bo tylko czasem nogą posmyrał od środka. A że znam na pamięć tylko 3 kołysanki to myślę sobie że jak będę mu regularnie je śpiewała to być może będzie sie przy nich uspokajał po porodzie...
    moja mała zna i reaguje na "małe pieski dwa" tylko.... więc w kółko ją nucę lub śpiewam:)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mimo ogromnego brzucha nie mam problemu z goleniem
    biorę lusterko i gole i potem sprawdzam i jest super :) więcej problemu mam z goleniem nóg, mąż mi pomaga ( gdyby ktoś kiedyś powiedział, że mąż mi nogi będzie golił to bym wyśmiała go śmiechem) nigdy nie mów nigdy :)
    ale golę się faktycznie dla mojego ginekologa, już nie dla samej siebie i dla powiedzmy no męża :)

Ag..., nick nieaktualny, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A ja mam już pościelone łóżeczko i nakryte kocem :)
    no też nie głupi pomysł :)

Martaaa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez przed wizytami sie gole, no ale w sumie co 2 dzien podgalam w razie W zeby nie jechac z kudlami na nogach i nie tylko na nogach:P

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam i wyprasowałam wszystkie elementy kołyski i nakryłam prześcieradłem by się nie kurzyła.

W łóżeczku mam stertę rzeczy, materac ofoliowany i chyba poczekam z ubieraniem łóżeczka aż mała wyrośnie z kołyski :)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wypróbować patent z lusterkiem, a nogi gole depilatorem co niestety zajmuje trochę czasu i stało się baardzo niewygodne, mąż pewnie maszynką by ogolił, ale depilatora juz nie obsłuży ;p więc dopóki moge to sama golę.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa porozcinaj ten materac bo on smierdzi- niech się wietrzy!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do golenia krocza-wykorzystuję męża przed każdą wizytą, w pakiecie z goleniem nóg :P

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa porozcinaj ten materac bo on smierdzi- niech się wietrzy!

Do kwietnia/maja zdąży wywietrzeć :) w razie czego wystawię go na taras bo już ciepło będzie.

p.s bo mała w kołysce będzie spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:28

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak:) sorki zapomnialam o kolysce:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cała kinder Czekoladę swojemu dziecku ! Co za matka ze mnie :p

nick nieaktualny, szpilka, nick nieaktualny, zielarka, Fedra, isabelle, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, ktore maja juz starsze dzieciaczki na jak dlugo nam potrzebne pieluchy rozmiar 1? na peirwszy tydzien tylko czy dluzej u Was zeszlo zanim sie na wieksze przerzucilyscie? no i jak to mniej wiecej ilosciowo wyglada? u nas do sklepow daleko z mojej wsi w najblizszym miasteczku pieluchy od rozmiaru 3 sie zaczynaja, wiec robie teraz zapasy 1 i mam tez jakies rozmiar 2 (zaczete pampersy zielone, bo bratanek M wyrosl i duze pudlo z dada) a z rozmiaru 1 dady do szpitala (pewniecale opakowanie zejdzie na pobyt) i rossmannowe 1 opakowanie i sie zastanawiam czy to styknie czy lepiej jeszcze miec, jestem pod tym wzgledem zielona zupelnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa piękny klocuszek w brzuszku rośnie :D
    gwiazdeczko ja też operuję lusterkiem, ale jak położę sobie na brzegu wanny to jakoś źle się patrzy. Z kolei jedną ręką muszę machać maszynką a drugą naciągać to i owo, więc tej trzeciej łapy do lusterka brakuje :) Swojego męża zaangażuję do tego, choć się wzbrania nie wiedzieć czemu. Pod swoje potrzeby jakoś nosem nie kręcił ;)

Gwiazdeczka27, Martaaa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja odkryłam dwa dni temu najlepszą pod słońcem białą czekoladę-Bomboladę z Alpen Gold ohh.. mąż mi codziennie ją dostarcza :D

Tymi lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, gadajcie o słodyczach... Kto mi laptopa później odślini? :P

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze w pracy dostaje na gwiazdkę mega pake ze słodyczami, winami... W tym roku tylko się poślinie na jej widok...

Cukier po obiadku 113 jestem happy :-)
    Nie wiem czy macie taki program muzyczny STAR TV , super kawałki starsze na nim lecą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:44

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja po 3 nalesnikach z serkiem i cynamonem 132 :-( ale cukier mam podwyzszony z nerwow od wczoraj, po sniadanku byl 120 uspokoj sie uspokoj sie. ....... Powtarzam jak mantrę......

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka mysle ze warto sprawdzać jakość Cie niepokoi. Nie wyobraża sobie jakby okazało sie ze coś jest na koniec nie tak.

A u mnie jednak zmiana. Po usg dzidziuś ma 2940. Wiec za tydzień powinien miec 3000 g. I jednak po rozsądnej rozmowie z dr ustaliłam ze rozwiązanie będzie po skończonym 37 tyg. Przejrzała te ktg z kilku dni, omówiła jak wygląda procedura przy małopłytkowości dziecka, ze ostatnie dni są tu dla niego kluczowe, bo wtedy są te problemy z wylewami wewnatrzczaszkowymi. Wynegocjowałam tylko ze da mi szpital ten jeszcze jedną serię immiglobuliny i na początku następnego tygodnia cc!!!
    W sumie to sie spodziewałam tego rozwiązania bo mam w szpitalu dla siebie wszystko juz do porodu i dla malutkie. Tylko pokój niegotowy. Ale liczę ze mąż dokończy sam. A pościel jak cos to zaloze jak wrócę. Byle pokój byl sprzątnięty. Tapeta położona i meble ustawione a dopiero w tym tyg mają byc wysłane.

Suwaczek zmienię, jak dostane gotowy termin, ale to ok 7 dni. Ehh liczę na Wasze wsparcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:22

ania_29, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Chanela, Fedra, rastafanka, Agus89, Bounia, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram i zbieram się do robienia gołąbków i w końcu mąż kupił kebaba. Ojjj ale miałam ochotę!! Też zaczęłam pić więcej wody bo mała ciagle się wierci i czasem dosyć boleśnie więc lepiej dmuchać na zimne.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam za Was kciuki, jesteście w dobrych rękach, Ci lekarze to specjaliści i znają się na tym co robią!!! Wszystko będzie dobrze :-)

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ ‹ 1492 1493 1494 1495 1496 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ