X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    A właśnie przed chwilą zakończyłam śwpiewanie kołysanek do brzucha, ponuciłam chyba z pół godziny i Jasiek chyba się wsłuchał bo tylko czasem nogą posmyrał od środka. A że znam na pamięć tylko 3 kołysanki to myślę sobie że jak będę mu regularnie je śpiewała to być może będzie sie przy nich uspokajał po porodzie...
    moja mała zna i reaguje na "małe pieski dwa" tylko.... więc w kółko ją nucę lub śpiewam:)

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam mimo ogromnego brzucha nie mam problemu z goleniem
    biorę lusterko i gole i potem sprawdzam i jest super :) więcej problemu mam z goleniem nóg, mąż mi pomaga ( gdyby ktoś kiedyś powiedział, że mąż mi nogi będzie golił to bym wyśmiała go śmiechem) nigdy nie mów nigdy :)
    ale golę się faktycznie dla mojego ginekologa, już nie dla samej siebie i dla powiedzmy no męża :)

Ag..., Malenq, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A ja mam już pościelone łóżeczko i nakryte kocem :)
    no też nie głupi pomysł :)

Martaaa lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez przed wizytami sie gole, no ale w sumie co 2 dzien podgalam w razie W zeby nie jechac z kudlami na nogach i nie tylko na nogach:P

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam i wyprasowałam wszystkie elementy kołyski i nakryłam prześcieradłem by się nie kurzyła.

W łóżeczku mam stertę rzeczy, materac ofoliowany i chyba poczekam z ubieraniem łóżeczka aż mała wyrośnie z kołyski :)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wypróbować patent z lusterkiem, a nogi gole depilatorem co niestety zajmuje trochę czasu i stało się baardzo niewygodne, mąż pewnie maszynką by ogolił, ale depilatora juz nie obsłuży ;p więc dopóki moge to sama golę.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa porozcinaj ten materac bo on smierdzi- niech się wietrzy!

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do golenia krocza-wykorzystuję męża przed każdą wizytą, w pakiecie z goleniem nóg :P

Fedra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa porozcinaj ten materac bo on smierdzi- niech się wietrzy!

Do kwietnia/maja zdąży wywietrzeć :) w razie czego wystawię go na taras bo już ciepło będzie.

p.s bo mała w kołysce będzie spać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:28

• Ag... Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no tak:) sorki zapomnialam o kolysce:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cała kinder Czekoladę swojemu dziecku ! Co za matka ze mnie :p

Kawa, szpilka, MonikaDM, zielarka, Fedra, isabelle, bluegirl89 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, ktore maja juz starsze dzieciaczki na jak dlugo nam potrzebne pieluchy rozmiar 1? na peirwszy tydzien tylko czy dluzej u Was zeszlo zanim sie na wieksze przerzucilyscie? no i jak to mniej wiecej ilosciowo wyglada? u nas do sklepow daleko z mojej wsi w najblizszym miasteczku pieluchy od rozmiaru 3 sie zaczynaja, wiec robie teraz zapasy 1 i mam tez jakies rozmiar 2 (zaczete pampersy zielone, bo bratanek M wyrosl i duze pudlo z dada) a z rozmiaru 1 dady do szpitala (pewniecale opakowanie zejdzie na pobyt) i rossmannowe 1 opakowanie i sie zastanawiam czy to styknie czy lepiej jeszcze miec, jestem pod tym wzgledem zielona zupelnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • ania_29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa piękny klocuszek w brzuszku rośnie :D
    gwiazdeczko ja też operuję lusterkiem, ale jak położę sobie na brzegu wanny to jakoś źle się patrzy. Z kolei jedną ręką muszę machać maszynką a drugą naciągać to i owo, więc tej trzeciej łapy do lusterka brakuje :) Swojego męża zaangażuję do tego, choć się wzbrania nie wiedzieć czemu. Pod swoje potrzeby jakoś nosem nie kręcił ;)

Gwiazdeczka27, Martaaa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi ja odkryłam dwa dni temu najlepszą pod słońcem białą czekoladę-Bomboladę z Alpen Gold ohh.. mąż mi codziennie ją dostarcza :D

Tymi lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, gadajcie o słodyczach... Kto mi laptopa później odślini? :P

Tymi lubi tę wiadomość

201501145565.png

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze w pracy dostaje na gwiazdkę mega pake ze słodyczami, winami... W tym roku tylko się poślinie na jej widok...

Cukier po obiadku 113 jestem happy :-)
    Nie wiem czy macie taki program muzyczny STAR TV , super kawałki starsze na nim lecą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:44

mhsvp07w3ex0n696.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja po 3 nalesnikach z serkiem i cynamonem 132 :-( ale cukier mam podwyzszony z nerwow od wczoraj, po sniadanku byl 120 uspokoj sie uspokoj sie. ....... Powtarzam jak mantrę......

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka mysle ze warto sprawdzać jakość Cie niepokoi. Nie wyobraża sobie jakby okazało sie ze coś jest na koniec nie tak.

A u mnie jednak zmiana. Po usg dzidziuś ma 2940. Wiec za tydzień powinien miec 3000 g. I jednak po rozsądnej rozmowie z dr ustaliłam ze rozwiązanie będzie po skończonym 37 tyg. Przejrzała te ktg z kilku dni, omówiła jak wygląda procedura przy małopłytkowości dziecka, ze ostatnie dni są tu dla niego kluczowe, bo wtedy są te problemy z wylewami wewnatrzczaszkowymi. Wynegocjowałam tylko ze da mi szpital ten jeszcze jedną serię immiglobuliny i na początku następnego tygodnia cc!!!
    W sumie to sie spodziewałam tego rozwiązania bo mam w szpitalu dla siebie wszystko juz do porodu i dla malutkie. Tylko pokój niegotowy. Ale liczę ze mąż dokończy sam. A pościel jak cos to zaloze jak wrócę. Byle pokój byl sprzątnięty. Tapeta położona i meble ustawione a dopiero w tym tyg mają byc wysłane.

Suwaczek zmienię, jak dostane gotowy termin, ale to ok 7 dni. Ehh liczę na Wasze wsparcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:22

ania_29, kasia86, MonikaDM, Chanela, Fedra, rastafanka, Agus89, Bounia, bluegirl89, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram i zbieram się do robienia gołąbków i w końcu mąż kupił kebaba. Ojjj ale miałam ochotę!! Też zaczęłam pić więcej wody bo mała ciagle się wierci i czasem dosyć boleśnie więc lepiej dmuchać na zimne.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymam za Was kciuki, jesteście w dobrych rękach, Ci lekarze to specjaliści i znają się na tym co robią!!! Wszystko będzie dobrze :-)

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ