X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło mi trochę ale teraz mam mdłości bo od lezenie z dupa w górze córka mi się przesunęła i coś w żołądek mi pakuje. Może któraś z was powie że jestem wyrodna matka ale mnie ta końcówka zwyczajne męczy i chce żeby czas szybciej minął. Chce corcie mieć już przy sobie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki sie najezdzisz. No ale juz finisz:)

Malenq no coż... lipiec to juz 2 polowa roku:p hehehe

Malenq, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki. Głowa pęka mi od rana, nie wiem czy to zatoki, czy zmiana pogody będzie:/ Budzą Was w nocy skurcze/twardnienia brzucha? Kurcze, u mnie kilka razy dziś tak było i to na lewym boku. Brzuch jak kamień i duszność przy tym. Dopiero na plecach lepiej...

jonka Twój sen rozwalił wszystko :D
    Ag zdaje mi się, że jesteśmy sąsiadkami jeśli chodzi o pracę, tzn. budynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 14:39

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ano eheheheheheh

Ewelinka mnie też już ciąża męczy....i nie jesteś wyrodna matka z tego powodu....

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ag zdaje mi się, że jesteśmy sąsiadkami jeśli chodzi o pracę, tzn. budynki ;)

tzn???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka- spisz jeszcze???

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

ano mam:)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:54

Ewelina88, Malenq, jonka91, Chanela, Patrycha lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to kiedy w końcu rozwiązują ciążę?
    Ewelina współczuję, końcówka potrafi dać popalić. Ja, o dziwo, czuję się teraz dobrze. Tak jak narzekałam na kręgosłup tak ostatnio jest spoko :) Tylko to siedzenie okrakiem jakoś mnie deprymuje :D

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A mnie np wkurzają teksty, które słyszę na okrągło.. Nie te, że dziecko może być najmłodsze w klasie ale te, że głupio tak urodzić na święta bo dziecko będzie miało 1 prezent!!

Czy my naprawdę żyjemy w tak materialistycznym kraju, że ostatnio nawet mój szwagier w twarz mi powiedział: "o ale głupio jak teraz urodzisz, bo będzie dostawać tylko 1 prezent pod choinkę i na urodziny jednocześnie"

Przecież nie o pieniądze i prezenty w życiu chodzi!
    Fakt, utrzymujemy się obecnie głównie z wypłaty męża i na luksusy nas nie stać, ale damy temu maleństwu maximum naszej miłości i nawet jak nie będzie nas stać na milion prezentów, to wierzę, że wychowamy nasze dziecko w zrozumieniu i cierpliwości.
    Mój mąż urodzony 28 grudnia jeden prezent zawsze obraca w żart. Nigdy się z tego powodu nie obrażał. Rodzice zawsze kupowali mu jeden "lepszy" a teraz jak już jest dorosły przecież nie myśli o prezentach ! Ja jako żona zawsze staram się dać coś osobnego na święta i urodziny ale to tylko kwestia pamiętania o urodzinach. Także jak piszesz, nie o prezentu w życiu chodzi.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie to plotą takie bzdury chyba dlatego, że nie wiedzą, jak skomentować. Co ma miesiąc urodzenia do IQ. Zdolności i talent to raz, ale bez nauki i pracy nad sobą nic z tego. Pamiętam, że w podstawówce miałam kolegę z klasy, który był mega mózgiem matematycznym, a urodził się w grudniu. Ja się śmieję z takich porównań. A prezenty jak ktoś chce może kupować dziecku co miesiąc. Ale po co.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - te skoki tętna są ok. To się jakoś nazwa fachowo. .ważne, żebym 190-200 nie było kilka minut. Uważaj po drodze.

Ag - no teraz jest tak, że za czerwony 680 zl teraz a dwa tygodnie po porodzie zniżka 400 zl czyli nie 1690 a 1290. Może być na 3 raty po 447 czyli wychodzi 1340 zl. Potem w styczniu 2016 540 zł i tak co rok. Co daje ten pakiet 20/120?

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki to kiedy w końcu rozwiązują ciążę?
    D
    No właśnie sie dowiedziałam ze myślą nad 22 grudnia. Ja się dostosuje do decyzji lekarzy, ale czuje sie mocno zdezorientowana. Nie wiem co o tym myśleć. Będę pewnie od 15 grudnia w Lublinie i jak cos tam pracuje mój dr wiec ewentualnie tam będę miała tez możliwość cc.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te bajki z Il polowa roku i grudniem. Uśmiałam sie!!! Sama celowałam z ciążą w ten okres.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a nie musisz rodzic w bielanskim??

Paula- ten pakiet daje to ze jesli masz za malo krwi pobranej, PBKM przechowuje ja na wlasny koszt a ty nie placisz nic poza oplata ta początkową, i wowczas przy dostepnych technikach namnazania komorek beda mogly byc wykorzystane.
    opisany jest dokladnie na stronie na samym dole.
    https://www.pbkm.pl/oferty-specjalne

decydujecie sie tez na pobranie krwi??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki u mnie gin chce 21 lub 22.12 rozwiązać ciążę....
    może wspólna porodówka będzie...:-)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam sprzątać. :)
    Zmieniłam firanki, pozbyłam się kurzu, zmyłam podłogi i dodałam parę świątecznych akcentów w domu.

33dyzbp.jpg

Obiad prawie zrobiony.
    A po obiedzie lenistwo się szykuje. :P
    Razem z moim najwierniejszym kompanem. :)

ev2739.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:09

Malenq, ania_29, MonikaDM, Wiki81, jonka91, Chanela, Kawa, Patrycha, rastafanka, Maud11, MartaKD, szpilka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no powinnam. Ale tak na wszelki wypadek będę w Lublinie jakby co. Malenq super. Fajnie miec kompana!!!

Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwonilam wlasnie do gina- troche mnie niepokoją te mega bolesne i czeste ruchy. Rzuca sie od rana jak pokręcony.a boli mocno ok kilku dni. Mam podjechac po wszystkich pacjentkach dzis i sprawdzi czy jest OK. Czyli ok 21 mam wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ