X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszło mi trochę ale teraz mam mdłości bo od lezenie z dupa w górze córka mi się przesunęła i coś w żołądek mi pakuje. Może któraś z was powie że jestem wyrodna matka ale mnie ta końcówka zwyczajne męczy i chce żeby czas szybciej minął. Chce corcie mieć już przy sobie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki sie najezdzisz. No ale juz finisz:)

Malenq no coż... lipiec to juz 2 polowa roku:p hehehe

Malenq, Wiki81 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki. Głowa pęka mi od rana, nie wiem czy to zatoki, czy zmiana pogody będzie:/ Budzą Was w nocy skurcze/twardnienia brzucha? Kurcze, u mnie kilka razy dziś tak było i to na lewym boku. Brzuch jak kamień i duszność przy tym. Dopiero na plecach lepiej...

jonka Twój sen rozwalił wszystko :D
    Ag zdaje mi się, że jesteśmy sąsiadkami jeśli chodzi o pracę, tzn. budynki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 14:39

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... ano eheheheheheh

Ewelinka mnie też już ciąża męczy....i nie jesteś wyrodna matka z tego powodu....

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Ag zdaje mi się, że jesteśmy sąsiadkami jeśli chodzi o pracę, tzn. budynki ;)

tzn???

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka- spisz jeszcze???

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

ano mam:)

marrtka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:54

Ewelina88, Malenq, jonka91, Chanela, Patrycha lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki to kiedy w końcu rozwiązują ciążę?
    Ewelina współczuję, końcówka potrafi dać popalić. Ja, o dziwo, czuję się teraz dobrze. Tak jak narzekałam na kręgosłup tak ostatnio jest spoko :) Tylko to siedzenie okrakiem jakoś mnie deprymuje :D

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    A mnie np wkurzają teksty, które słyszę na okrągło.. Nie te, że dziecko może być najmłodsze w klasie ale te, że głupio tak urodzić na święta bo dziecko będzie miało 1 prezent!!

Czy my naprawdę żyjemy w tak materialistycznym kraju, że ostatnio nawet mój szwagier w twarz mi powiedział: "o ale głupio jak teraz urodzisz, bo będzie dostawać tylko 1 prezent pod choinkę i na urodziny jednocześnie"

Przecież nie o pieniądze i prezenty w życiu chodzi!
    Fakt, utrzymujemy się obecnie głównie z wypłaty męża i na luksusy nas nie stać, ale damy temu maleństwu maximum naszej miłości i nawet jak nie będzie nas stać na milion prezentów, to wierzę, że wychowamy nasze dziecko w zrozumieniu i cierpliwości.
    Mój mąż urodzony 28 grudnia jeden prezent zawsze obraca w żart. Nigdy się z tego powodu nie obrażał. Rodzice zawsze kupowali mu jeden "lepszy" a teraz jak już jest dorosły przecież nie myśli o prezentach ! Ja jako żona zawsze staram się dać coś osobnego na święta i urodziny ale to tylko kwestia pamiętania o urodzinach. Także jak piszesz, nie o prezentu w życiu chodzi.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie to plotą takie bzdury chyba dlatego, że nie wiedzą, jak skomentować. Co ma miesiąc urodzenia do IQ. Zdolności i talent to raz, ale bez nauki i pracy nad sobą nic z tego. Pamiętam, że w podstawówce miałam kolegę z klasy, który był mega mózgiem matematycznym, a urodził się w grudniu. Ja się śmieję z takich porównań. A prezenty jak ktoś chce może kupować dziecku co miesiąc. Ale po co.

dxomkrhms4puy6o2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki - te skoki tętna są ok. To się jakoś nazwa fachowo. .ważne, żebym 190-200 nie było kilka minut. Uważaj po drodze.

Ag - no teraz jest tak, że za czerwony 680 zl teraz a dwa tygodnie po porodzie zniżka 400 zl czyli nie 1690 a 1290. Może być na 3 raty po 447 czyli wychodzi 1340 zl. Potem w styczniu 2016 540 zł i tak co rok. Co daje ten pakiet 20/120?

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki to kiedy w końcu rozwiązują ciążę?
    D
    No właśnie sie dowiedziałam ze myślą nad 22 grudnia. Ja się dostosuje do decyzji lekarzy, ale czuje sie mocno zdezorientowana. Nie wiem co o tym myśleć. Będę pewnie od 15 grudnia w Lublinie i jak cos tam pracuje mój dr wiec ewentualnie tam będę miała tez możliwość cc.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te bajki z Il polowa roku i grudniem. Uśmiałam sie!!! Sama celowałam z ciążą w ten okres.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a nie musisz rodzic w bielanskim??

Paula- ten pakiet daje to ze jesli masz za malo krwi pobranej, PBKM przechowuje ja na wlasny koszt a ty nie placisz nic poza oplata ta początkową, i wowczas przy dostepnych technikach namnazania komorek beda mogly byc wykorzystane.
    opisany jest dokladnie na stronie na samym dole.
    https://www.pbkm.pl/oferty-specjalne

decydujecie sie tez na pobranie krwi??

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki u mnie gin chce 21 lub 22.12 rozwiązać ciążę....
    może wspólna porodówka będzie...:-)

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam sprzątać. :)
    Zmieniłam firanki, pozbyłam się kurzu, zmyłam podłogi i dodałam parę świątecznych akcentów w domu.

33dyzbp.jpg

Obiad prawie zrobiony.
    A po obiedzie lenistwo się szykuje. :P
    Razem z moim najwierniejszym kompanem. :)

ev2739.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:09

Malenq, ania_29, MonikaDM, Wiki81, jonka91, Chanela, Kawa, Patrycha, rastafanka, Maud11, MartaKD, szpilka lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no powinnam. Ale tak na wszelki wypadek będę w Lublinie jakby co. Malenq super. Fajnie miec kompana!!!

Malenq, Ag... lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzwonilam wlasnie do gina- troche mnie niepokoją te mega bolesne i czeste ruchy. Rzuca sie od rana jak pokręcony.a boli mocno ok kilku dni. Mam podjechac po wszystkich pacjentkach dzis i sprawdzi czy jest OK. Czyli ok 21 mam wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 15:34

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ