X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie to taki sam cyrk jak u Ciebie. Nawet nie będę Wam pisała bo jeszcze nie potwierdzone. Napisze jak będę cos wiedziała.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą otwieram okno żeby wypuścić kota na dwór a tu pizga śniegiem. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:54

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene- no to mialas hardkorową wizyte. Wazne ze juz koncowka, ze wszystko OK i zaraz te 200 to bedziesz na pieluchy wydawac;)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, przez Ciebie ( :P ) przeczytałam cały temat o grudniowych dzieciach... masakra, co za laska :/
    Ja u mojego gina płacę 130zł +dodatkowy cennik za badania (usg, ktg, badania z krwi itp). A dziś miałam wizytę u gina na NFZ (chodzę do niego właśnie ze względów finansowych- bo mam skierowanie za free i darmową szkołę rodzenia) i tak "profesjonalnego" badania jak dziś to jeszcze nie przeżyłam! A wyglądało tak- jak się pani czuje? Nic niepokojącego się nie dzieje? (ja, że jest ok) Proszę się położyć i odsłonić brzuch (myślę sobie będzie usg) a on podusił mnie w jednym miejscu (na przeponie) i podusił po ŁYDCE!! i stwierdził, że faktycznie jest ok i mogę wstać :D Mistrzostwo! :D A i jeszcze skomentował "34 tydzień i taki wielki brzuch" Masakra, 3 minuty w gabinecie...

Ag..., Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po łydce mowisz...hehe

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez spodnie, szukał obrzęków :D

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Przez spodnie, szukał obrzęków :D

przez spodnie!!!??? a to juz wogole mistrz. moze ma rentgena w oczach:P

rastafanka, ania_29 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:00

rastafanka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka buhahahhahaa taki specjalista a się marnuje na NFZ heheheh

rastafanka lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała00011 wrote:
    Witam kochane mamy. Bardzo proszę o pomoc. jestem w III trymestrze, zaraziłam sie owsikami. Czy któraś z Was ma jakieś informację/ doświadczenia na temat leczenia tego ? Czy którejś z Was też sie to przytrafiło? Bardzo proszę o rady. Czy oprócz domowych sposobów, którejś z Was lekarz przepisał jakieś lekarstwa ?

Ja miałam/ mam taki problem, chyba go się pozbyłam bo nie mam żadnych objawów.

Więc wzmożona higiena, codzienne praniem ręczników, pościeli, prasowanie wszystkiego.
    Słodkie omijać szerokim łukiem, jeść sporo czosnku i pestek z dyni.
    Wszyscy w domu musza zażyć leki bo w przeciwnym razie problem będzie powracał.
    Internista stwierdził że on nie wypisze żadnych tabletek i trzeba pytać ginekologa bo to on jest bardziej kompetentny w tym temacie.
    Ja ide jutro do ginekologa to się dowiem co i jak, bo niby już ich nie ma ale nigdy nie wiadomo.

To chyba tyle

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    (...) Ja w trakcie starań odwiedzilam mnostwo lekarzy z czego osobowosciowo i kompetencyjnie byl to pelen przekroj. Od zabucowanych debili do naprawde fajnych gostkow. Jeden mi bardzo pasowal w ramach pakietu lux med ale niestety na wizyty nie dalo sie umawiac wczesniej niz na kilka mcy do przodu:/

Ja mam ciążę prowadzoną w lux medzie i Panie na recepcji były tak miłe ze umawiały mi kilka kolejnych wizyt na trzy miesiące w przód co dwa tygodnie, tak żeby mi się terminy zsynchronizowaly z diabetologiem i endokrynologiem. Także na prawde byłam zadowolona. Ale jak czytam, że wy macie za każdym razem usg i pomiar wód i pomiar dzidziusia to aż żałuję że nie wzięłam ginekologa prywatnie, bo w lux medzie lekarze nie mają takiego sprzętu tylko takie stare usg gdzie sprawdzisz tylko czy bije serduszko. :-( Wiec jakby się coś teraz działo to mi lekarz nic nie powie. Tyle dobrze, że moja lekarka skierowała mnie do poradni diabetologicznej w szpitalu, a oni na patologie ciąży gdzie robią mi badania przepływów, ilości wód i wielkości dzidziusia, bo bym żyła w niewiedzy czy dziecko się prawidłowo rozwija :-(

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ. Moje wizyty nie trwały nigdy krócej niż 30 minut, a USG 45 minut. Wszystkie badania na darmo. Prywatnie byłam dwa razy i żałuję... Szkoda kasy. Ale tak jak piszecie to kwestia lekarza, a nie kasy.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    M4dzi4 co u Ciebie? co prawda pisalas, ze Cie nie bedzie, ale widze Twoje polubienia wiec prosimy o skrot co u Ciebie
    O,dziękuję że pytasz.Mam już jako taki dostęp do kompa stąd te polubienia ale nic nie pisałam bo myślałam że już o mnie nikt nie pamięta :p
    A u nas wszystko dobrze.Więcej napiszę jutro po wizycie :)
    Co nieco Was podczytywałam i w szoku jestem że już się stycznióweczki rozpakowują! Isabelle,Renia,Oliola(mam nadziję że nikogo nie pomyliłam)gratuluję serdecznie powitania maluszków na świecie!!! Mam nadzieję że trzymacie się zdrowo i kruszynki ładnie przybierają na wadze!
    Pozdrawiam Wszystkie cieplutko :)

ania_29, bluegirl89, jonka91, szpilka, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

Ag, Marrtka - to jak pracowałyście to byłyście moimi sąsiadkami, ale pod względem mieszkaniowym :)

A Gwiazdeczka może najadła się przez te nerwy za dużo czekolady, a że była odzwyczajona to może ją w wc zatrzymało??? :) A tak serio mam nadzieję że po prostu przysypia :)

Wiki trzymam kciuki, nie dość że się martwisz o Małą to jeszcze sajgon szpitalny!
    Mam nadzieję że znieczuleń i innych leków nie zabraknie w szpitalach na koniec roku...

Ja też mam wizytę dziś, o 20 :) Jakoś tak się denerwuję bo pewnie będzie już mowa o końcówce, porodzie, a jakoś to do mnie nie dociera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 17:50

Ag..., marrtka lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten wątek o ciążach grudniowych...matulu! Skąd ta baba wypełzła?
    Na początku czytałam z zaciekawieniem, potem byłam zszokowana, a na końcu juz tylko się zaśmiewałam :D
    Chyba lepiej by było gdyby jednak nie miała dzieci...

jonka91, Malenq, rastafanka, MonikaDM, Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag- tak. Właśnie debatujemy z mężem. Ale na 80% się zdecydujemy. 680 zł na początek. dwa tygodnie po porodzie 1290 - promocja (ale chyba weźmiemy na raty, bo to na styczeń trochę dużo wydatków będzie), a potem 540 zł.
    Ten pakiet też jest kuszący... Zdrowie małego i jego życie są bezcenne. Warto zabezpieczyć malucha.

Wiki - u Cibie też? ja pierdziele.... Służba zdrowia.... koszmar. Napisz , jak się wyciszysz.

ja płacę 150zł z usg. Na kontrole wód jadę niestety tam! w piątek. potem mam zadzwonić do gina jaki jest stan. jak ok, to w środę wizyta u niego planowana i zobaczymy, co będziemy robić dalej.

Mnie dziś jeszcze ugryzł mój pies...ten mały. Dławił się kością, no i przy pierwszej pomocy....niechcący mnie ugryzł w palec. krew tryskała :(
    oczywiście schizuję, bo tyle bakterii w pysku psy mają....Wydusiłam krew chyba z 10 min pod wodą, potem wylałam pół butelki wody utlenionej. boli jak cholera...
    był szczepiony, ale i tak się boję... Boże....

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu nie uwierzycie co mi sie stalo.napisze pozniej bo zaraz mam obchod

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka trzymaj się! Kurcze daj znać, martwimy się!
    Ale mam przezucie ze zaraz nad zaskoczysz jakimś zabawnym tekstem no i ze wszystko jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko....

FITop1.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ