X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie to taki sam cyrk jak u Ciebie. Nawet nie będę Wam pisała bo jeszcze nie potwierdzone. Napisze jak będę cos wiedziała.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą otwieram okno żeby wypuścić kota na dwór a tu pizga śniegiem. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:54

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene- no to mialas hardkorową wizyte. Wazne ze juz koncowka, ze wszystko OK i zaraz te 200 to bedziesz na pieluchy wydawac;)

Selene lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, przez Ciebie ( :P ) przeczytałam cały temat o grudniowych dzieciach... masakra, co za laska :/
    Ja u mojego gina płacę 130zł +dodatkowy cennik za badania (usg, ktg, badania z krwi itp). A dziś miałam wizytę u gina na NFZ (chodzę do niego właśnie ze względów finansowych- bo mam skierowanie za free i darmową szkołę rodzenia) i tak "profesjonalnego" badania jak dziś to jeszcze nie przeżyłam! A wyglądało tak- jak się pani czuje? Nic niepokojącego się nie dzieje? (ja, że jest ok) Proszę się położyć i odsłonić brzuch (myślę sobie będzie usg) a on podusił mnie w jednym miejscu (na przeponie) i podusił po ŁYDCE!! i stwierdził, że faktycznie jest ok i mogę wstać :D Mistrzostwo! :D A i jeszcze skomentował "34 tydzień i taki wielki brzuch" Masakra, 3 minuty w gabinecie...

Ag..., Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po łydce mowisz...hehe

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • rastafanka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez spodnie, szukał obrzęków :D

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

l22ndf9hcnybk1rg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka wrote:
    Przez spodnie, szukał obrzęków :D

przez spodnie!!!??? a to juz wogole mistrz. moze ma rentgena w oczach:P

rastafanka, ania_29 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:00

rastafanka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rastafanka buhahahhahaa taki specjalista a się marnuje na NFZ heheheh

rastafanka lubi tę wiadomość

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała00011 wrote:
    Witam kochane mamy. Bardzo proszę o pomoc. jestem w III trymestrze, zaraziłam sie owsikami. Czy któraś z Was ma jakieś informację/ doświadczenia na temat leczenia tego ? Czy którejś z Was też sie to przytrafiło? Bardzo proszę o rady. Czy oprócz domowych sposobów, którejś z Was lekarz przepisał jakieś lekarstwa ?

Ja miałam/ mam taki problem, chyba go się pozbyłam bo nie mam żadnych objawów.

Więc wzmożona higiena, codzienne praniem ręczników, pościeli, prasowanie wszystkiego.
    Słodkie omijać szerokim łukiem, jeść sporo czosnku i pestek z dyni.
    Wszyscy w domu musza zażyć leki bo w przeciwnym razie problem będzie powracał.
    Internista stwierdził że on nie wypisze żadnych tabletek i trzeba pytać ginekologa bo to on jest bardziej kompetentny w tym temacie.
    Ja ide jutro do ginekologa to się dowiem co i jak, bo niby już ich nie ma ale nigdy nie wiadomo.

To chyba tyle

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    (...) Ja w trakcie starań odwiedzilam mnostwo lekarzy z czego osobowosciowo i kompetencyjnie byl to pelen przekroj. Od zabucowanych debili do naprawde fajnych gostkow. Jeden mi bardzo pasowal w ramach pakietu lux med ale niestety na wizyty nie dalo sie umawiac wczesniej niz na kilka mcy do przodu:/

Ja mam ciążę prowadzoną w lux medzie i Panie na recepcji były tak miłe ze umawiały mi kilka kolejnych wizyt na trzy miesiące w przód co dwa tygodnie, tak żeby mi się terminy zsynchronizowaly z diabetologiem i endokrynologiem. Także na prawde byłam zadowolona. Ale jak czytam, że wy macie za każdym razem usg i pomiar wód i pomiar dzidziusia to aż żałuję że nie wzięłam ginekologa prywatnie, bo w lux medzie lekarze nie mają takiego sprzętu tylko takie stare usg gdzie sprawdzisz tylko czy bije serduszko. :-( Wiec jakby się coś teraz działo to mi lekarz nic nie powie. Tyle dobrze, że moja lekarka skierowała mnie do poradni diabetologicznej w szpitalu, a oni na patologie ciąży gdzie robią mi badania przepływów, ilości wód i wielkości dzidziusia, bo bym żyła w niewiedzy czy dziecko się prawidłowo rozwija :-(

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ. Moje wizyty nie trwały nigdy krócej niż 30 minut, a USG 45 minut. Wszystkie badania na darmo. Prywatnie byłam dwa razy i żałuję... Szkoda kasy. Ale tak jak piszecie to kwestia lekarza, a nie kasy.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    M4dzi4 co u Ciebie? co prawda pisalas, ze Cie nie bedzie, ale widze Twoje polubienia wiec prosimy o skrot co u Ciebie
    O,dziękuję że pytasz.Mam już jako taki dostęp do kompa stąd te polubienia ale nic nie pisałam bo myślałam że już o mnie nikt nie pamięta :p
    A u nas wszystko dobrze.Więcej napiszę jutro po wizycie :)
    Co nieco Was podczytywałam i w szoku jestem że już się stycznióweczki rozpakowują! Isabelle,Renia,Oliola(mam nadziję że nikogo nie pomyliłam)gratuluję serdecznie powitania maluszków na świecie!!! Mam nadzieję że trzymacie się zdrowo i kruszynki ładnie przybierają na wadze!
    Pozdrawiam Wszystkie cieplutko :)

ania_29, bluegirl89, jonka91, szpilka, Chanela, renia83 lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Jeśli dobrze wiążę informacje (co w ciąży mam utrudnione:D) to naprzeciwko masz Ikea i galerię

Ag, Marrtka - to jak pracowałyście to byłyście moimi sąsiadkami, ale pod względem mieszkaniowym :)

A Gwiazdeczka może najadła się przez te nerwy za dużo czekolady, a że była odzwyczajona to może ją w wc zatrzymało??? :) A tak serio mam nadzieję że po prostu przysypia :)

Wiki trzymam kciuki, nie dość że się martwisz o Małą to jeszcze sajgon szpitalny!
    Mam nadzieję że znieczuleń i innych leków nie zabraknie w szpitalach na koniec roku...

Ja też mam wizytę dziś, o 20 :) Jakoś tak się denerwuję bo pewnie będzie już mowa o końcówce, porodzie, a jakoś to do mnie nie dociera :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 17:50

Ag..., marrtka lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten wątek o ciążach grudniowych...matulu! Skąd ta baba wypełzła?
    Na początku czytałam z zaciekawieniem, potem byłam zszokowana, a na końcu juz tylko się zaśmiewałam :D
    Chyba lepiej by było gdyby jednak nie miała dzieci...

jonka91, Malenq, rastafanka, MonikaDM, Wiki81 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag- tak. Właśnie debatujemy z mężem. Ale na 80% się zdecydujemy. 680 zł na początek. dwa tygodnie po porodzie 1290 - promocja (ale chyba weźmiemy na raty, bo to na styczeń trochę dużo wydatków będzie), a potem 540 zł.
    Ten pakiet też jest kuszący... Zdrowie małego i jego życie są bezcenne. Warto zabezpieczyć malucha.

Wiki - u Cibie też? ja pierdziele.... Służba zdrowia.... koszmar. Napisz , jak się wyciszysz.

ja płacę 150zł z usg. Na kontrole wód jadę niestety tam! w piątek. potem mam zadzwonić do gina jaki jest stan. jak ok, to w środę wizyta u niego planowana i zobaczymy, co będziemy robić dalej.

Mnie dziś jeszcze ugryzł mój pies...ten mały. Dławił się kością, no i przy pierwszej pomocy....niechcący mnie ugryzł w palec. krew tryskała :(
    oczywiście schizuję, bo tyle bakterii w pysku psy mają....Wydusiłam krew chyba z 10 min pod wodą, potem wylałam pół butelki wody utlenionej. boli jak cholera...
    był szczepiony, ale i tak się boję... Boże....

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu nie uwierzycie co mi sie stalo.napisze pozniej bo zaraz mam obchod

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka trzymaj się! Kurcze daj znać, martwimy się!
    Ale mam przezucie ze zaraz nad zaskoczysz jakimś zabawnym tekstem no i ze wszystko jest OK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 18:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko....

FITop1.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ