X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co do cc dodam, ze juz mocno ciągnie. Dobrze ze teraz noc to odpocznę. Tylko ci przysnę, to założona na rękę opaska podpięta do 12- godzinnego monitoringu sie uruchamia i mnie budzi buczeniem.
    Dostałam juz morfinę, bo same kroplówki z paracetamolu nie działają. Teraz daje jeszcze rade.
    Rozmawialam o karmieniu i dzisiaj nie będzie dokarmiana dopiero jutro będzie jadła pewnie bo na sile nie karmią. Ni i ma policzki mocno pucowate hehe. Nie wygląda mizernie, ale to pewnie przez leli, bo ja tez mam opuchniętą mocno.

A mąż dzisiaj byl niezbędny. Bardzo mi pomagał. Byl naprawdę kochany. Tez spal tylko 2h w nocy, bo go zbudziłam Tel ale stanął ba wysokości zadania. Byl taki dumny i ja jestem z niego dumna.

Ag..., Chanela, Malenq, jonka91, rastafanka, szpilka, Tymi, isabelle, Martaaa, Agus89, lwuska55592, Ewelina88, Nuskaw, Maud11, renia83, nix, MartaKD, M4DZI4, MonikaDM lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:19

aswariatka lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziękuję za przepowiednie. O 13:40 to zakończyli czynności !!! Mamy wróżkę na Styczniowkach. Bójcie sie teraz!!!

aswariatka, renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag pamiętam jak ciągnęły szwy po cięciu krocza, pamiętam że gdy gin miał je zdjąć weszłam do gabinetu kuśtykając a wyszłam w podskokach :D

FITop1.png
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie , czy nie macie wrażenia że sączą wam się wody płodowe? ja dzisiaj stałam i czułam ze mi coś pociekło jak by ktoś wylał łyżkę wody i teraz sie zastanawiam czy to sączenie się wód czy popuszczanie moczu , dodam że zaczęłam właśnie 35 tydzień.

82do20mmqzciyevf.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    Jutro mąż idzie do mojego gina na rozmowe, mam takie stany lekowe związane z porodem, ze szok... Możliwe ze tym sobie go przyspieszam, stad te skurcze itp... Nie czuje sie na siłach rodzic SN, boje sie, ze wywoła to u mnie traumę, boje sie, ze cos sie stanie małemu... Ze bede mieć depresje poporodowa i odrzuce dziecko... Nie chce wracać do tego przez co przechodziłam latami... Moze odważę sie na rozmowę i pokaże mu wskazanie do cesarki od psychiatry... Moze tak bedzie dla mnie lepiej...

Jestem cała zaryczana...

Od dnia kiedy dowiedziałam sie o ciazy próbowałam załatwić sobie CC na zyczenie... Najpierw okulista, potem prywatna klinika, gdzie chcieli 5 tysięcy, a tyle nie mam... Potem ojciec mi pomagał szukać lekarza, dopiero jak sie przyznałam swojemu psychiatrze o swoich lekach powiedział, ze absolutnie nie można mnie namawiać na poród SN bo nie jest to dla mnie dobre...

Ale potem pojawiły sie wątpliwości, ze bede gorsza matka, ze powinnam moze zmierzyć sie ze swoimi lekami, ze moze nie bedzie tak złe, ale w głębi liczyłam na to, ze dziecko jest duże i sami ze względów medycznych wyklucza poród SN i nie bedzie wyjścia, a moje ciche "pragnienie " bedzie usprawiedliwione . i nie bedzie rozterek ze robię złe...ze nikt mi nie zarzuci, ze cesarka to moj kaprys...

Wiem, Wy tez myślicie, ze jestem psychiczna.... W końcu kto normalny ma dwóch lekarzy prowadzących, a w pogotowiu jeszcze trzeciego w klinice o 3 stopniu referencyjnosci, gdyby cos poszło nie tak. Tak bardzo sie boje o to dziecko... Przychodzą mi do głowy upiornevmysli, ze cos sie złego wydarzy i go stracę, a jest wszystkim Co mam... Dla niego i dzięki niemu pokonałam 4 letnie zaburzenia odżywiania, wyszłam z anoreksji i zaawansowanej bulimii, poradziłem sobie bez ośrodka zamkniętego, odzyskałam po wielu miesiącach okres i zdrowa wagę... Nie mogę go stracić, nie teraz.
    Bell Ty nie myśl o tym czy my myślimy, że jesteś psychiczna, każda z nas jest, niektórym się wydaje, że dzieciom ręce do twarzy przyrosły inne schizują przedwczesnym porodem co kilka dni (tu mówię o sobie i doskonale widzę, że to stan lękowy, więc jem magnez i piję melisę, bo aż telepawki dostaję)akurat poród jeszcze mnie nie przeraża, ale co będzie to sie okaże, chce rodzić sn, ale wybrałam lekarza, który lubi cesarki, bo jest większa szansa, że jeśli coś będzie się złego dziać to nie będą czekać nawet jak jego nie będzie na dyżurze

masz prawo urodzić przez cc bez wyrzutów sumienia, po cc statystycznie jest więcej powikłań, bo jest to operacja i tu zgodze się z Zielarką, ale jeżeli u Ciebie poród sn wywołuje takie lęki to lepiej pokaż to zaświadczenie, nie ważne jak urodzisz i tak będziesz dobra mamą

a to że czasem próbujemy Cię niezrecznie uspokoić, czasem szorstko to przejaw troski i myślenia, że jak 15 razy przeczytać, że czymś masz się nie mrtwić to przestaniesz sie tym martwić, ja wczoraj dostałam pieknym młotkiem w łeb od Maud i od razu mi sie lepiej zrobiło

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Ag bidulko..

Ja nie chcę się odnosić do wyboru sn czy cc, bo to każdej indywidualna sprawa..
    Ja marzę, żeby urodzić naturalnie. Chcę to przeżyć i uważam, że jestem gotowa. Wiadomo lęk jest, czy podołam. Tyle kobiet dało radę to ja nie dam rady? Dam!
    Plusem w moim przypadku jest wysoki próg bólu, ból zęba to dla mnie pikuś, dawałam radę bez leków, miesiączki często miałam bolesne ale rzadko brałam coś przeciwbólowego.
    Jedyna rzecz, która mnie przeraża to ten "klocuś", który we mnie siedzi o ile lekarz prawidłowo Filipka zmierzył i komputer prawidłowo wyliczył wagę.. Trzeba myśleć pozytywnie! Bo kto da radę, jeśli nie ja? ;)

Ag... lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:19

lwuska55592, OliOla, MonikaDM lubią tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... dobrze, że miałaś z kim małego zostawić, i że jest już lepiej...

ja również nie odniosę się do tego czy SN czy CC bo jeszcze ani tego, ani tego nie przeżyłam....a jak się nie ma porównania to się nie ma do gadania :P

• zielarka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jest dzis idiotyczne z resztą nie jestem dziś w humorze do dyskusji, napisałam co myślę, tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 20:47

FITop1.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka no ciągnięcie ok, dalej trochę ciągnie, ale mnie mąz znosił po schodach bo ja wogole nie umiałam kroku zrobić. A wczoraj wszystko było ok. Nie wiem co dziś się stało.
    plusem jest to ze przy badaniu pochwy nie bolało wiec seks w przyszłości jednak jest mozliwy:D

jonka91, szpilka, isabelle, Agus89, Wiki81, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka no ciągnięcie ok, dalej trochę ciągnie, ale mnie mąz znosił po schodach bo ja wogole nie umiałam kroku zrobić. A wczoraj wszystko było ok. Nie wiem co dziś się stało.
    plusem jest to ze przy badaniu pochwy nie bolało wiec seks w przyszłości jednak jest mozliwy:D

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Sarnaa Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela on teraz zawsze sie wetknie na pierwszy plan :p ostatnio sie smialam ze glupio bedzie po porodzie jak bede patrzec w dol i bede widziec stopy i wszystko :p oczywiscie farba wodna absolutnie nie smierdzaca :)

uwo93a3f5wp8ksnu.png
    f2w3skjoavvyxn5c.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szyciu, każdy kolejny dzień był gorszy az do momentu zdjęcia szwów, które bardzo ciągnęły. Potem wszystko juz ekspresem się zagoiło prawie bez sladu. Głowa do góry.

Ag... lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Kiedyś kobiety rodziły SN dzieci ułożone pośladkowo albo takie które ważą ok 5 kg. Teraz robią CC. I co będziesz się szarpać z lekarzem że chcesz rodzić naturalnie bo masz taką potrzebę?
    Pewnie tak, skoro kiedyś się tak rodziło i się dało to teraz czemu by nie, toż to sama natura.

Chanela lubi tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:20

Goosiaczek2 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    looliii wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie , czy nie macie wrażenia że sączą wam się wody płodowe? ja dzisiaj stałam i czułam ze mi coś pociekło jak by ktoś wylał łyżkę wody i teraz sie zastanawiam czy to sączenie się wód czy popuszczanie moczu , dodam że zaczęłam właśnie 35 tydzień.

Wiesz co.. kiedyś dziewczyny pisały, że w aptece można kupic specjalne paski do sprawdzenia, czy to wody płodowe, czy nie. Może warto w Twoim przypadku je kupić, żebyś się nie martwiła.
    Bo na tym etapie ciąży może równie dobrze występować zwiększenie wydzielania się śluzu, albo po prostu nietrzymanie moczu.
    Głowa do góry! :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka pozmieniałaś suwaczki i jak Cie teraz bedę na telu rozpoznawać
    już kawa zrobiła taki numer

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Po szyciu, każdy kolejny dzień był gorszy az do momentu zdjęcia szwów, które bardzo ciągnęły. Potem wszystko juz ekspresem się zagoiło prawie bez sladu. Głowa do góry.

Budzisz nadzieje:)

zielarka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag współczuję bólu, dobrze że jest już ulga. Teraz pewnie z każdym dniem będzie lepiej.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 1604 1605 1606 1607 1608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ