X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    o Kawa wstała! :D

Kochana jestem od 7.20 na nogach bo musiałam jechać odebrać GBsa-którego nie ma nadal! a minęło już 7dni..
    :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie jakiej formy kupiłyście/kupujecie herbatkę na laktację?

Ja kupiłam femaltiker- jest w saszetkach i zwykłą do parzenia chyba z Herbapolu? nie pamiętam

OliOla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi♡

Tymi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam BOCIANEK

OliOla lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:22

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli ponoć pomaga bo ma słód jęczmienny, tak samo jak femaltiker-to też słód jęczmienny.

Malenq, Chanela lubią tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Właśnie czytam na internecie, że kobiety na laktacje polecają PIWO karmi karmelowe? Jak myślicie bujda czy faktycznie pomaga :)?
    Bujda, jeśli pomaga to jest to kwestia placebo lub alkoholu nawet w szczątkowej ilości, obie opcje powodują rozluźnienia a ono powoduje zwiększona produkcję pokarmu. Trzeba raczej dbać o spokojna zrelaksowana atmosferę, można pic herbatki laktacyjne, pite przez mamę pomagają także dzieciom np na kolki.
    W przypadku nawału mozna pić szałwię, która obniża laktację, max 2 szklanki na dobę.

OliOla lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli nie wiem czy Tobie to pisałam, ale może spróbuj zakupić Nutri drinki- w aptece dostępne, mega kaloryczne, wzbogacane w witaminy, tylko szukaj tych bez białka.

OliOla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah przyszedł zameldować się dziadek-87l że idzie do przyjaciela-90l. a z kieszeni wystaje mu flaszka :D

zielarka, szpilka, jonka91, lwuska55592, M4DZI4, Fucina, Chanela, MonikaDM, bluegirl89, Maud11, rastafanka, marrtka, Ewelina88, MartaKD lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Któraś z Was też ma problem z puchnięciem? Puchną mi bardzo dłonie, stopy mniej ale też, całe ciało mam napompowane. gin zapisał mi diuretyki i ochrzanił za picie 3 litrów wody, powiedział, że to za dużo, że może zaszkodzić, powiedział, że mam pić max 1,5 litra dziennie i brać leki odwadniające.

FITop1.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka śniłaś mi się dziś.. :P byłyśmy na zakupach w Silesi Katowice, chodziłyśmy po sklepach i się wymądrzałyśmy która to lepszą mamą jest, która bardziej pożywne posiłki szykuje, szybciej przewija itp hah! chodziłyśmy tak z wózkami. Wpadłyśmy w taki szał przymierzania i zakupów że po jakimś czasie się zorientowałyśmy że gdzieś zostawiłyśmy wózki z naszymi maluszkami i nie pamiętałyśmy w którym sklepie! :P głupotki! :)

szpilka, Maud11 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Czy Któraś z Was też ma problem z puchnięciem? Puchną mi bardzo dłonie, stopy mniej ale też, całe ciało mam napompowane. gin zapisał mi diuretyki i ochrzanił za picie 3 litrów wody, powiedział, że to za dużo, że może zaszkodzić, powiedział, że mam pić max 1,5 litra dziennie i brać leki odwadniające.
    Ja mam niestety ten sam problem ! W nocy zwłaszcza , jak serdelki ! Zgiąć nie moge nie wiem od czego to

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Szpilka śniłaś mi się dziś.. :P byłyśmy na zakupach w Silesi Katowice, chodziłyśmy po sklepach i się wymądrzałyśmy która to lepszą mamą jest

Ja się dzisiaj do Silesii wybieram i chętnie bym was tam spotkała! :P

Kawa, szpilka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Ja mam niestety ten sam problem ! W nocy zwłaszcza , jak serdelki ! Zgiąć nie moge nie wiem od czego to

No właśnie w nocy też mam łapy jak bochny chleba, sztywne, zgiąć się nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 10:18

FITop1.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/obrzeki-w-ciazy-skad-sie-biora-i-jak-sobie-z-nimi-radzic_34929.html

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Ja się dzisiaj do Silesii wybieram i chętnie bym was tam spotkała! :P

Kup mi coś fajnego! :D Ja już niestety mam problem z chodzeniem, bardzo boli mnie krocze i chodzę tip topami, rano zahaczyłam o Biedronkę po zaledwie kilka rzeczy i myślałam że do auta nie dojdę.. Jak zajebiście się czułam do 8go miesiąca- tak teraz mam kumulację!

Selene lubi tę wiadomość

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam tylko tak z prawą ręką a wieczorami mam nogi opuchnięte.

Kurcze dziewczyny już mam traumę by jechać jutro do szkoły zależy mi tylko na tym by dokończyć to półrocze by nie poszło na marne. Lecz jutro mam zajęcia z głupią babą boże jak ona potrafi wyprowadzić z równowagi to szok. Najchętniej nie poszłabym na jej zajęcia, ale niestety raz tylko można nie być a ja swój jeden raz wykorzystałam jak w szpitalu leżałam ;/ niby to tylko 4 godz ale jak jutro tam nie urodzę to będę bardzo szczęśliwa.

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kup mi coś fajnego! :D Ja już niestety mam problem z chodzeniem, bardzo boli mnie krocze i chodzę tip topami, rano zahaczyłam o Biedronkę po zaledwie kilka rzeczy i myślałam że do auta nie dojdę.. Jak zajebiście się czułam do 8go miesiąca- tak teraz mam kumulację!
    Kawa mam to samo wjście z domu do samochodu to już trauma ;/ pocieszam się ze będzie lepiej jeszcze trochę :)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1608 1609 1610 1611 1612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ