*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
looliii wrote:Hej dziewczyny
Gratulacje dla rozpakowanych Mamusiek.
Piszę w sprawie GBS jakie macie wyniki?
Mi niestety wyszedł pozytywny i teraz sie zastanawiam czy zdążą na czas podać antybiotyk przy porodzie by nie zarazić małego.
A poza tym u mnie przy przyjęciu na porodówkę najważniejsze było właśnie badanie GBs przy zbieraniu danych i uzupełnianiu tych wszystkich dokumentów.
Ja mam wynik ujemny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 13:36
-
Hej.
Gratuluję nowym mamom.
My po ktg. Tętno Ali w normie. Skurczy brak.
W badaniu na samolocie lekarz stwierdził, że szyjka ma 1,5cm i dziecku się jeszcze nie spieszy.
Potem poszłam na usg. I okazało się że poziom wód zmniejszył się w ciągu tygodnia z 12 na 4,5.
Wróciłam do domu po torbę dla siebie i Ali.
Wieczorem przyjmą mnie na oddział patologii ciąży.
Jutro będą próbować wywołać poród.
Jestem lekko przerażona.
Będę zdawać relacje w miarę możliwości.
Trzymajcie kciuki. -
magdalenka wrote:Dziewczyny szkoda że nie odpisujecie na niektóre posty, więc powtórzę, czy mam zaczać się niepokoić jesli dziecko ewidentnie było odwrócone pleckami w lewą stronę, a na drugi dzień plecki ma z prawej?? Czuję ruchy ale boję się że owinie się pępowiną.
Magdalenka, lekarzem nie jestem, ale patrząc na to z boku, nie martwiłabym się wcale.
JA jestem po KTG i badaniu. KTG ok, szyja, wg pana doktora, praktycznie niewidoczna, tzn. skrócona. Mała bardzo napiera główką w dół i juz jest gotowa do wyjścia. Teraz tylko czekamy na czynnośc skurczową, której nie da się przewidzieć, kiedy nastąpi. No nic, to chwila relaksu i do roboty, ogarniac mieszkani przed wielkim dniem. -
Pinia to efekt tego, że dziecko naciska na pęcherz moczowy, ma się uczucie parcia na pęcherz a tylko odrobinka pocieknie i po chwili znowu parcie na pęcherz.
Jak nie szczypie przy siusianiu to nie jest to zapalenie pęcherza. Takie jest moje zdanie, też tak miałam
MonikaDM wielkie GRATULACJE!!!
Codziennie od stycznia na świat przychodzą dzieci styczniówek super!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:01
jonka91 lubi tę wiadomość
-
No to teraz ja
Panna Alicja dzisiaj waży 3500kg wiec jest dość duża. Jutro o 16 mam się wstawić w szpitalu aaaaaaa 7.01.2015r będę ściskać swoją córeczkę
Taki prezent zafundował nam nasz doktorek na nasza 8 rocznicę
Jestem podekscytowana na maksa jak wypisywał mi skierowanie no to siedziałam i się śmiałam sama do siebie (wariatka).jonka91, Ewelina88, Gwiazdeczka27, Agus89, Malenq, kamilaaa_88, MartaKD, bluegirl89, szpilka, nix, Maud11, Selene, lwuska55592, Chanela, rastafanka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
No własnie Gosiaczku miałam pytać o wizytę! Hmm to znaczy, że 7 masz cc?
Ale super! Po cichutku zazdroszczę!!ale na każdą z nas przyjdzie czas!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 14:09
Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Właśnie zajrzałam sobie na moje dzisiejsze wyniki krwi i moczu. K*rwa w moczu mam bilibirubine 17 !!! a na wyniku nie ma norm, czyli chyba go nie powinno być
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Pinia108 wrote:nie wiem
jeśli nie umiem dać konkretnej odpowiedzi to po prostu nie pisze...
ja osobiście się takimi rzeczami nie przejmuje, dziecko się rusza, raz kopie z jednej raz z drugiej strony, jak miało więcej miejsca to było głową do góry potem głową w dół, ale czy to jest słuszne podejście tego nie wiem. Ja konkretne ruchy czuję tylko późno wieczorem, przez dzień to tylko rzadkie wypychania dupci - nie raz mam wrażenie, że dziecko chętniej się pcha do góry (w stronę żołądka i żeber) niż w dół -
Ja to byłam w takim szoku że nie wiedziałam co się dzieje najpierw przeprowadził ze mną rozmowę później dokładnie zbadał na samolocie + usg badał i badał aż zaczęłam się niepokoić co jest!
Po czym zadał mi pytanie czy na pewno jestem zdecydowana na CC odp że tak i powiedział, ze ok iiii ta dam wyszłam w takim szoku:)))
Miałam mieć cięcie ale dopiero gdy zacznie sie akcja porodowa a tu nagle bum.bluegirl89 lubi tę wiadomość