*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgus89 wrote:Meldujemy się z porodowki.
Tetno Ali wysokie.
Rozwarcie 1cm.
Szyjka miękka 1,5cm.
Właśnie dostałam pierwsza dawkę oksytocyny.
czekamy na rozwój wydarzeń.
Przepraszam za błędy.
Dziękuję za wsparcie.
Jestem sama, mąż ma nockę.szpilka, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Aguś ten cewnik to nic strasznego! Tylko tak brzmi.
Tutaj masz info ze strony internetowej!
Preindukcja porodu: cewnik Foleya
Cewnik Foleya można wykorzystać do preindukcji porodu pod warunkiem, że kanał szyjki macicy jest już rozwarty co najmniej na grubość cewnika (najlepiej ok. 1 cm.) Wypełniony solą fizjologiczną balonik pozwala mechanicznie rozwierać szyjkę, zarazem zachęcając organizm do uwolnienia naturalnych prostaglandyn. Metoda jest tania, wygodna i bezpieczna. Nie może być jednak stosowana w przypadku przodującego lub nisko usadowionego łożyska, krwawienia z szyjki macicy, wcześniejszego odpłynięcia płynu owodniowego, stanów zapalnych pochwy.
Cewnik Foleya to rodzaj rurki zakończonej balonikiem. Tradycyjnie wykorzystywany jest przez urologów do udrażniania pęcherza.
Good luck!! :*
A i kolejna historia porodowa ode mnie ze szpitala. Dziewczyna, która miała wywoływany poród ode mnie z sali miała założony cewnik na noc, a ok. 8 podaną oksytocynę. O 12:40 urodziła synka. Szybko poszło może też i dlatego, że to jej 2 poród.. Aleee ja wierzę, że u Ciebie też pójdzie szybciutko i bezpiecznie Alicja przyjdzie na świat!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:28
bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Aguś no i dobrze, nikt nie będzie ci w nocy chrapał, a jak coś to masz nas, jesteśmy z tobą i będziemy z tobą skrobać posty więc jak cuś to pisz śmiało
oby szybko akcja się rozkręciła i było po wszystkim a Alicja była przez ciebie tulona przy cycuszku
Któraś jeszcze dzisiaj rodzi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:38
Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Rozpakowanym mamom gratuluję!!! Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się w tym momencie
Aguś Trzymam kciuki, będzie dobrze, poradzisz sobie
Mi, żeby czas płynął dobrze i miło, nie na myśleniu, przyjmowaniu się, rodzinka zagospodarował cały dzień, najpierw rozmowy telefoniczne, potem odwiedziny brata z dziewczyną, później była siostra i tak upłynął mi caluteńki dzień. Miły dzień.
Gdyby nie to to pewnie cały dzień bym schizowała przed czwartkową wizytą, ktg i prawdopodobnym cesarskim cięciem.
Ze względu na cc dziś znów przepakowałam torbytrzeci raz
Agus89 lubi tę wiadomość
-
kasiakra wrote:Witajcie!
Rozpakowanym mamom gratuluję!!! Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się w tym momencie
Aguś Trzymam kciuki, będzie dobrze, poradzisz sobie
Mi, żeby czas płynął dobrze i miło, nie na myśleniu, przyjmowaniu się, rodzinka zagospodarował cały dzień, najpierw rozmowy telefoniczne, potem odwiedziny brata z dziewczyną, później była siostra i tak upłynął mi caluteńki dzień. Miły dzień.
Gdyby nie to to pewnie cały dzień bym schizowała przed czwartkową wizytą, ktg i prawdopodobnym cesarskim cięciem.
Ze względu na cc dziś znów przepakowałam torbytrzeci raz
-
Aguś trzymam kciuki
A to my, jedna z ostatnich już chyba fotek brzuszka...
w końcu ma się już te 116cm!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ffd280c6ba.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:42
kasiakra, rastafanka, jonka91, Gwiazdeczka27, Agus89, Malenq, M4DZI4, zielarka, OliOla, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bluegirl89 wrote:Aguś trzymam kciuki
A to my, jedna z ostatnich już chyba fotek brzuszka...
w końcu ma się już te 116cm!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ffd280c6ba.jpgbluegirl89 lubi tę wiadomość
-
Agus, u Ciebie widzę bardzo podobna sytuacja, co u mnie, tylko mi w 40 tc wyszło afi 3. U mnie wywoływanie dało niczego i dlatego Od razu potem na stół.
Dla Gwiazdeczki potwierdzam, że znieczulenie w kręgosłup nie boli, gorzej, jeśli nie zadziałaDzisiaj już się z tego śmieję. Ja uważam po dwóch razach, że anestezjolodzy zbyt rutynowo podchodzą do sprawdzenia, czy na pewno pacjent już nie czuje.
Opiszę jeszcze jak jest w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu z cc. Lewatywy przed nie robią, cewnikują po znieczuleniu, pionizują po 8 godzinach i od razu je się normalnie, żadnej diety nie ma. Izabelka - jakby co, to nasz lekarz genialnie zszywa i zakłada szew bez supełków, dzięki czemu rana nie ciągnie.
My z Adamem od wczoraj już w domuUczymy się siebie nawzajem i trafił mi się egzemplarz wyjątkowo żerty
Wczoraj kupa za kupą w nocy i ciągle cyc i cyc, więc nas trochę wymęczył przez ponad 3 godziny. A potem położyłam go sobie w samym bodziaku brzuszkiem na moim brzuchu i spał tak 4 godziny! Ja też spałam. Słodki ciężarek:) chyba sam się sobą zmęczył albo potrzebował bliskości.
Nie mogę w to uwierzyć - mamy dzieckoMuszę zmienić sobie suwaczek. ..
kasiakra, jonka91, szpilka, Agus89, Malenq, M4DZI4, Izabelka88, lwuska55592, rastafanka, Gwiazdeczka27, Wiki81, Nuskaw, zielarka, isabelle, Chanela, Viv78, nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.
-
Izabelka88 wrote:Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.
-
Witam się z wieczorka
My dziś po wizycie, ostatniejZ małym wszystko ok! Pomiary, wymiary jak trzeba.Waga ok 3100g ale lekarz mówił że prawdopodobnie jest trochę więcej więc myślę że do terminu CC będzie z 3500g :)Waga moja plus 3kg w tym m-cu, razem cała ciąża +10kg więc dokładnie tyle ile sobie założyłam hihi
Dostałam już skierowanie z którym 16tego mam się stawic na CC.Dopada mnie już stresik i wszystko nabiera realnych kształtów...
MonikaDM serdeczne GRATULACJE, zdróweczka dla Was !!!
Agus89 mocno 3mam kciuki za akcję!!!Powodzenia
Gwiazdeczko widzę że tego samego dnia powitamy swoje maleństwa na świecie!!! Też miałam stracha przed ZZO ale dziewczyny mnie uspokoiły :)Będzie dobrze, damy radę!!
Gwiazdeczka27, jonka91, Agus89, Chanela, Daisy lubią tę wiadomość