X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Meldujemy się z porodowki.
    Tetno Ali wysokie.
    Rozwarcie 1cm.
    Szyjka miękka 1,5cm.
    Właśnie dostałam pierwsza dawkę oksytocyny.
    czekamy na rozwój wydarzeń.

Przepraszam za błędy. :)

Dziękuję za wsparcie. :)

Jestem sama, mąż ma nockę.
    Nie jesteś sama, jesteśmy z Tobą!

szpilka, jonka91, Agus89 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam. Jesteście kochane. :*
    Dostałam lekkie skurcze. Jak do jutra się nie rozkręci to chca założyć mi cewnik. :/ Nie wiem na czy to polega, ale nie brzmi miło.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus trzymam kciuki! Bardzo mocno!

Agus89 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.. Gwiazdeczko jestem sama na sali porodowej. Póki co.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ten cewnik to nic strasznego! Tylko tak brzmi.
    Tutaj masz info ze strony internetowej!

Preindukcja porodu: cewnik Foleya

Cewnik Foleya można wykorzystać do preindukcji porodu pod warunkiem, że kanał szyjki macicy jest już rozwarty co najmniej na grubość cewnika (najlepiej ok. 1 cm.) Wypełniony solą fizjologiczną balonik pozwala mechanicznie rozwierać szyjkę, zarazem zachęcając organizm do uwolnienia naturalnych prostaglandyn. Metoda jest tania, wygodna i bezpieczna. Nie może być jednak stosowana w przypadku przodującego lub nisko usadowionego łożyska, krwawienia z szyjki macicy, wcześniejszego odpłynięcia płynu owodniowego, stanów zapalnych pochwy.
    Cewnik Foleya to rodzaj rurki zakończonej balonikiem. Tradycyjnie wykorzystywany jest przez urologów do udrażniania pęcherza.

Good luck!! :*

A i kolejna historia porodowa ode mnie ze szpitala. Dziewczyna, która miała wywoływany poród ode mnie z sali miała założony cewnik na noc, a ok. 8 podaną oksytocynę. O 12:40 urodziła synka. Szybko poszło może też i dlatego, że to jej 2 poród.. Aleee ja wierzę, że u Ciebie też pójdzie szybciutko i bezpiecznie Alicja przyjdzie na świat!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:28

bluegirl89, Agus89 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś no i dobrze, nikt nie będzie ci w nocy chrapał, a jak coś to masz nas, jesteśmy z tobą i będziemy z tobą skrobać posty więc jak cuś to pisz śmiało :-) oby szybko akcja się rozkręciła i było po wszystkim a Alicja była przez ciebie tulona przy cycuszku :-)

Któraś jeszcze dzisiaj rodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:38

Malenq, Agus89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Rozpakowanym mamom gratuluję!!! Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się w tym momencie :-)
    Aguś Trzymam kciuki, będzie dobrze, poradzisz sobie :-)

Mi, żeby czas płynął dobrze i miło, nie na myśleniu, przyjmowaniu się, rodzinka zagospodarował cały dzień, najpierw rozmowy telefoniczne, potem odwiedziny brata z dziewczyną, później była siostra i tak upłynął mi caluteńki dzień. Miły dzień.
    Gdyby nie to to pewnie cały dzień bym schizowała przed czwartkową wizytą, ktg i prawdopodobnym cesarskim cięciem.
    Ze względu na cc dziś znów przepakowałam torby :-) trzeci raz :-D

Agus89 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witajcie!
    Rozpakowanym mamom gratuluję!!! Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowujące się w tym momencie :-)
    Aguś Trzymam kciuki, będzie dobrze, poradzisz sobie :-)

Mi, żeby czas płynął dobrze i miło, nie na myśleniu, przyjmowaniu się, rodzinka zagospodarował cały dzień, najpierw rozmowy telefoniczne, potem odwiedziny brata z dziewczyną, później była siostra i tak upłynął mi caluteńki dzień. Miły dzień.
    Gdyby nie to to pewnie cały dzień bym schizowała przed czwartkową wizytą, ktg i prawdopodobnym cesarskim cięciem.
    Ze względu na cc dziś znów przepakowałam torby :-) trzeci raz :-D
    Kasiakra tezz mam w czwartek ktg

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymam kciuki :D

A to my, jedna z ostatnich już chyba fotek brzuszka...

w końcu ma się już te 116cm!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ffd280c6ba.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:42

kasiakra, rastafanka, jonka91, Gwiazdeczka27, Agus89, Malenq, M4DZI4, zielarka, OliOla, nix lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • szpilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka możliwe, że Anutka, bo coś zaczeło sie u niej rozkręcać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus powodzenia :-D :-D

Agus89 lubi tę wiadomość

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:

masz ładniutki brzuszek :-)

bluegirl89 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bluegirl89 wrote:

jeju jak Ci zarąbiście do przodu wystaje, swietne zdjecie, będzie pamiatka

bluegirl89 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, u Ciebie widzę bardzo podobna sytuacja, co u mnie, tylko mi w 40 tc wyszło afi 3. U mnie wywoływanie dało niczego i dlatego Od razu potem na stół.

Dla Gwiazdeczki potwierdzam, że znieczulenie w kręgosłup nie boli, gorzej, jeśli nie zadziała ;) Dzisiaj już się z tego śmieję. Ja uważam po dwóch razach, że anestezjolodzy zbyt rutynowo podchodzą do sprawdzenia, czy na pewno pacjent już nie czuje.

Opiszę jeszcze jak jest w szpitalu na Borowskiej we Wrocławiu z cc. Lewatywy przed nie robią, cewnikują po znieczuleniu, pionizują po 8 godzinach i od razu je się normalnie, żadnej diety nie ma. Izabelka - jakby co, to nasz lekarz genialnie zszywa i zakłada szew bez supełków, dzięki czemu rana nie ciągnie.

My z Adamem od wczoraj już w domu :) Uczymy się siebie nawzajem i trafił mi się egzemplarz wyjątkowo żerty ;) Wczoraj kupa za kupą w nocy i ciągle cyc i cyc, więc nas trochę wymęczył przez ponad 3 godziny. A potem położyłam go sobie w samym bodziaku brzuszkiem na moim brzuchu i spał tak 4 godziny! Ja też spałam. Słodki ciężarek:) chyba sam się sobą zmęczył albo potrzebował bliskości.

Nie mogę w to uwierzyć - mamy dziecko :) Muszę zmienić sobie suwaczek. ..

kasiakra, jonka91, szpilka, Agus89, Malenq, M4DZI4, Izabelka88, lwuska55592, rastafanka, Gwiazdeczka27, Wiki81, Nuskaw, zielarka, isabelle, Chanela, Viv78, nix, bluegirl89 lubią tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w czwartek kolejne KTG......

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałaś robione jakieś badanie ginekologiczne, może to przez to?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.
    Być może jest to efekt badania ginekologicznego, a być może coś zaczyna się dziać, być może za jakiś czas pojawi się czop :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wieczorka :)
    My dziś po wizycie, ostatniej :-) Z małym wszystko ok! Pomiary, wymiary jak trzeba.Waga ok 3100g ale lekarz mówił że prawdopodobnie jest trochę więcej więc myślę że do terminu CC będzie z 3500g :)Waga moja plus 3kg w tym m-cu, razem cała ciąża +10kg więc dokładnie tyle ile sobie założyłam hihi ;) Dostałam już skierowanie z którym 16tego mam się stawic na CC.Dopada mnie już stresik i wszystko nabiera realnych kształtów...

MonikaDM serdeczne GRATULACJE, zdróweczka dla Was !!!
    Agus89 mocno 3mam kciuki za akcję ;)!!!Powodzenia :)

Gwiazdeczko widzę że tego samego dnia powitamy swoje maleństwa na świecie!!! Też miałam stracha przed ZZO ale dziewczyny mnie uspokoiły :)Będzie dobrze, damy radę :)!!

Gwiazdeczka27, jonka91, Agus89, Chanela, Daisy lubią tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

Gwiazdeczka27, M4DZI4 lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ