*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wybrałam sobie położną i ona mówi że jak będą mnie wypisywać ze szpitala to dać znać i ona pojawi się na następny dzień, trochę szybko jak dla mnie ale na lepiej że przyjdzie do mnie babeczka którą już kilka razy widziałam niż jakieś obce babsko;) A kaskę pewnie że z tego mają.
-
siedzę sobie w dresie a tu dzwonek do drzwi... patrzę...ministranci!!!
no i cholera w domu nie ma nic, krzyzyka nawet nie mowiac juz o gotowce w kopercie.
Spanikowalam- nie otworzylam, dzownie do mamy i mowie ze kolęda na klatce a ona mi glupia otworz drzwi!
No i pogadalam z księdzem, poblogoslawil malego:) spoko koles, chrzciny akurat maja w wielkanoc w parafii więc spoko.jonka91, lwuska55592, kasiakra, Malenq, zielarka, isabelle lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:W sumie to dobrze że przyjdzie położna następnego dnia bo dla mnie to będzie po części takie przedłużenie opieki szpitalnej. A wydaje mi się, że odwiedziny połoznej sa mniej męczące niż rodziny a dodatkowo mogą być pomocne.
Dokladnie pozatym ona wpada, patrzy na pępek, na zoltaczke, na skore, mozna ja putac o najwieksze bzdury. Cos tam sobie notuje w tych papierach i wg mnie super sprawa taka instytucja poloznej srod. -
Chanela mialam cewnik przez tydzien po operacji nerki i teraz po porodzie kazali mi sie wysikac a nie umialam i tez zalozyli cewnik. To nie boli wogole, ja wrecz uwazam ( ale akurat w zwiazku z operacja nerki) ze cewnik to najlepsze co mnie tam spotkalo:)
pijesz, sikasz, nic nie czujesz a pani tylko wylewa woreczek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:03
Chanela lubi tę wiadomość
-
Ag heheh.. trochę mnie rozbawił wpis o kolędzie.. Ale Tobie do śmiechu na pewno nie było! Sama bym też na pewno spanikowała i nie wiedziałabym co zrobić, czy otworzyć, czy nie..
U nas kolęda w piątek. Teściowi się marzyło, że będziemy w zwiększonym składzie.. A tu chyba się nie zapowiada..
Mąż dziś kupił sobie 1 piwo. Najpierw zapytał, jak się czuję i czy może się napić. Powiedział, że chodziło już za nim przez kilka dni. Zdziwiłam się trochę, bo my z natury nie pijemy w ogóle alkoholu, nawet podczas wesel, czy innych okazji. Pozwoliłamnajwyżej teściu nas podwiezie do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 18:13
Ag..., szpilka lubią tę wiadomość
-
Ale jak z tym cewnikiem jest, tak poprostu sobie sikasz np. Leżąc w łóżku? Ja bym nie potrafiła. Ja musze iść na kibel i przysiąść lub na wiadro ale tak jak by "pod siebie" nie dała bym chyba rady...
Moja koleżanka miała wywoływany poród i jej zakładali cewnik to mówiła,że ból masakryczny i już sama nie wiem. Ginekolog mi mówiła, że przy planowanym cc już po znieczuleniu zakładają cewnik tak samo zdejmują po znieczuleniu pessar -
Mój jak z kotem łapę zlapali to najpierw zapytał jak sie czuje, zanim powiedział o co chodzi
a kolędę mam w czwartek od 9 rano do oporu a na 12.30 mam ktg, wiec albo sie ksiadz wyrobi zanim pojedziemy, albo wpadnie jak bedzie wracał, chyba, ze po ktg zostane, ale lepiej nieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 19:14
-
A jutro zaczynam pełny 39 tydzień!!! Kiedy to zleciało...
Teraz do mnie doszło, że jeżeli Aguśce rozkręci się poród i urodzi jutro to Alicja będzie świątecznym dzieciątkiem! Przynajmniej wolne będzie miała w swoje urodzinydo czasu aż nie zniosą tego wolnego dnia
Agus89 lubi tę wiadomość
-
U mnie wczoraj był ksiądz, robimy sobie obiad ktoś dzwoni do drzwi M poszedł otworzyć strzelił karpa
Ksiądz zadał pytanie
- co nie przygotowani?
- no nie za bardzo dopiero się wprowadziliśmy
- a to do widzenia
Szkoda że nie zaszedł i nie poświęcił chałupy, ale trudno. -
Meldujemy się z porodowki.
Tetno Ali wysokie.
Rozwarcie 1cm.
Szyjka miękka 1,5cm.
Właśnie dostałam pierwsza dawkę oksytocyny.
czekamy na rozwój wydarzeń.
Przepraszam za błędy.
Dziękuję za wsparcie.
Jestem sama, mąż ma nockę.lwuska55592, nix, Gwiazdeczka27, jonka91, Nuskaw, bluegirl89, rastafanka, kasiakra, Ag..., kamilaaa_88, Malenq, Ewelina88, M4DZI4, zielarka, Selene, polaola, isabelle, Chanela, Maud11 lubią tę wiadomość