X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.
    jesli dzidzia rusza sie jak zwykle to poobserwuj, jesli nie przejdzie dzwon do gina lub jedz na ip, jesli to byl jednorazowy epizod, to mogła być konsekwencja badania
    ale jesli masz przeczucie, że cos jest zle lub bardzo Cie to niepokoi to jedz od razu, bo krwawienie w ciąży może nic złego nie znaczyć a czasem byc sygnalem, że coś zaczeło się dziać, badz dobrej mysli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:09

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wykładam zaraz nogi do góry, bo dziś mi strasznie zapuchły, poszukam jakieś fajnego programu lub filmu w tv, bo teraz jestem sama, mąż pojechał pograć sobie w siatkówkę :-)

relgtgf6uee8xud8.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

Agus89 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• OliOla Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Dziewczyny, właśnie na wkładce zobaczyłam krew. Wkładka nie przeciekła, ale było jej dość sporo. Śluzu nie ma, więc to chyba nie czop. Dziś bylam na badaniu, wszystko było ok. Jak myślicie, co robić?? Całą noc i dzień ciągnie mnie w pachwinach i jak na okres. Doradźcie, co robić.

Na kazdym wypisie mam informacje jak i zawsze ginekolodzy przed zakończeniem wizyty mówią
    "W przypadku krwawienia, skurczy, braku ruchów niezwłocznie zgłosić się na IP "

Może i krwawienie byc i po badaniu, ale to krwawienie wiec ja bym osobiscie pojechała na IP, ale to ja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:22

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    A jak to jest z położną jak dziecko się urodzi? Jak załatwić żeby do domu przychodziła na kilka tych spotkań?

My mieliśmy zadzwonić do przychodni jak zabierzemy małą do domu ze szpitala i wtedy położna do nas przyjdzie. A że teraz znów święta, zadzwonimy w środę. Jestem ciekawa, kiedy przyjdzie do nas i w czym nam pomoże.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Ale jak z tym cewnikiem jest, tak poprostu sobie sikasz np. Leżąc w łóżku? Ja bym nie potrafiła. Ja musze iść na kibel i przysiąść lub na wiadro ale tak jak by "pod siebie" nie dała bym chyba rady...

Moja koleżanka miała wywoływany poród i jej zakładali cewnik to mówiła,że ból masakryczny i już sama nie wiem. Ginekolog mi mówiła, że przy planowanym cc już po znieczuleniu zakładają cewnik tak samo zdejmują po znieczuleniu pessar

ale kochana ty nie czujesz ze sikasz, to samo leci:) to nie jest basen...bo z basenu ja tez nie potrafie. wogole po porodzie przez tydzien sikalam na stojąco i nie zaczęłam bez odkręcenia kranu:D jak chop normalnie:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polozna mowila ze 6 tyg bedzie chodzic- czestotliwosc wizyt jak trzeba. byla przed swietami a teraz umowilysmy sie na 12.01. w miedzyczasie jakby cos to dzwonic i wpadnie a tak jest pod telefonem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie bimbole cudaśne:) cieszcie się nimi, bo juz niedlugo...

Gwiazdeczka27, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie jesteś sama jesteśmy z Tobą!

Agus89 lubi tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Jeśli chodzi o tą bilirubinę to wygląda na to, że możesz mieć cholestazę ciążowę i wtedy albo indukują poród albo do rozwiązania jesteś pod obserwacją. Jedynie na to by mi to wskazywało, ale to moje przemyślenia. Na pewno będą robić jeszcze enzymy ALAT i ASPAT. A nie swędzi Cię skóra?
    No i jestem na patologi. Przyjeli mnie bez problemu. Zrobili Ktg i usg, oba ok. Na rano mam zlecone badania. Morf mocz bilirubine jonogram hba1c hormony tarczycy i reszty nie pamietam. Skóra mi bardzo wyschła, zlazi jak po zamocnym opalaniu, ja mam luszczyce wiec swedzenie jest rzecza normalna u mnie, ale od kilku dni faktycznie bardiej swedzi - kojarzylam to bardziej z wysuszona skórą. Na sali komplet.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    siedzę sobie w dresie a tu dzwonek do drzwi... patrzę...ministranci!!!
    no i cholera w domu nie ma nic, krzyzyka nawet nie mowiac juz o gotowce w kopercie.
    Spanikowalam- nie otworzylam, dzownie do mamy i mowie ze kolęda na klatce a ona mi glupia otworz drzwi!
    No i pogadalam z księdzem, poblogoslawil malego:) spoko koles, chrzciny akurat maja w wielkanoc w parafii więc spoko.

U nas było wczoraj tak samo. Ale mój mąż asertywnie otworzył ministrantom i powiedział, że urodził nam się wcześniak i nie możemy nikogo przyjmować w domu :D No co, w szpitalu powiedzieli, żeby żadnych odwiedzin :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:44

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka88 wrote:
    Moja ginekolog tez mówia, że w razie krwawienia jechać na IP. Można sobie gdybać czy to po badaniu czy czasem nie okleja się łożysko, ale to musi sprawdzić lekarz. Pakuj torbę i biegusiem do szpitala, tylko się nie stresuj a my tu czekamy i trzymamy kciuki.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:31

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    No i jestem na patologi. Przyjeli mnie bez problemu. Zrobili Ktg i usg, oba ok. Na rano mam zlecone badania. Morf mocz bilirubine jonogram hba1c hormony tarczycy i reszty nie pamietam. Skóra mi bardzo wyschła, zlazi jak po zamocnym opalaniu, ja mam luszczyce wiec swedzenie jest rzecza normalna u mnie, ale od kilku dni faktycznie bardiej swedzi - kojarzylam to bardziej z wysuszona skórą. Na sali komplet.
    Jesteś po dobra opieką, teraz trzeba tylko poczekać na wyniki badań. Trzymajcie się ciepło!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała robi "korkociąg" - uspokaja się tylko jak siedzę na piłce i kręcę biodrami, od 2 godzin świdrowanie i ból tak jakby w szyjce....cały czas uczucie parcia w niej, a moje ciało zaciska się, tak jakby nie chciało "zrobić siusiu"- aby nic nie wyciekło - nie wyleciało - takie mam wrażenie/uczucie - że jak odpuści to coś wyleci ....nie wiem jak wam to opisać...nie mogę siedzieć bo kłucie jest dokuczliwe......mała się wierci...
    chyba czekam na "chluśnięcie" wód co???? bo u żadnej z moich sis czop nie odszedł wcześniej, więc spodziewam się, że i u mnie tak będzie....

GWIAZDKO jak przystało - apartamencik na 5 gwiazdek:) ślicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:59

Gwiazdeczka27, nix lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przełożyli wywoływanie na jutro rano. Teraz dostaje kroplowki nawadniające zeby zwiększyć ilość wód. Rano po obchodzie zadecydują czy dalej podawać oksytocynę, czy ten cewnik.

Mąż jutro wraca z nocki prosto do mnie do szpitala.

Przenieśli mnie na patologię. Leżę pokoju z jedną babką. Jest ok. :) Tylko głodna jestem. :P

Dziękuję za to że jesteście. ♡

Malenq, A.loth, Gwiazdeczka27, lwuska55592, szpilka, Nuskaw, isabelle, Chanela, Ewelina88, nix, Maud11, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    mała robi "korkociąg" - uspokaja się tylko jak siedzę na piłce i kręcę biodrami, od 2 godzin świdrowanie i ból tak jakby w szyjce....cały czas uczucie parcia w niej, a moje ciało zaciska się, tak jakby nie chciało "zrobić siusiu"- aby nic nie wyciekło - nie wyleciało - takie mam wrażenie/uczucie - że jak odpuści to coś wyleci ....nie wiem jak wam to opisać...nie mogę siedzieć bo kłucie jest dokuczliwe......mała się wierci...
    chyba czekam na "chluśnięcie" wód co???? bo u żadnej z moich sis czop nie odszedł wcześniej, więc spodziewam się, że i u mnie tak będzie..

Wczoraj poprosiłaś moją Alutkę żeby już wyszła i może jutro spełni się twoja prośba. :D
    Teraz może twoja Kosia chce być następna. :)

Malenq lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś i oby Alicja była pierwsza, ja grzecznie z Kosią poczekamy:)

pachwiny bolą, krzyż boli...kąpiel nie uspokoiła....ale siedzenie na piłce pomaga:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:15

• isabelle Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:59

OliOla lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 1806 1807 1808 1809 1810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ